واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ آذر ۱۳۹۳ (۱۵:۲۶ب.ظ)
رئيس مرکز تحقيقات اسلامي مجلس: ايجاد مناسبات بين امت تقليل دهنده تنش هاي سياسي بين دولت هاي اسلامي است رئيس مرکز تحقيقات اسلامي مجلس افزود: اگر مناسبات امت اسلامي به درستي تنظيم شود اختلافات سياسي به صورت مهار نشده و شکننده اي، مصالح امت اسلام را هدف قرار نمي دهد، بنابراين لازم است تقريب را به مثابه ابزاري براي ايجاد وضعيت مطلوب در مناسبات امت اسلام هوشمند کنيم.
به گزارش خبرگزاري موج از قم، رئيس مرکز تحقيقات اسلامي مجلس به مناسبت هفته پژوهش در مراسمي در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي اظهار داشت: اگر مناسبات امت اسلام به صورت تعريف نشده اي باقي بماند شکاف ها و خلاء ها در مناسبات امت پديد مي آيد که خاستگاه تشديد مشکلات سياسي، اقتصادي و فرهنگي خواهد شد.
وي با اشاره به اينکه بايد نگاه فراحوزه اي به مناسبات ديني داشته باشيم، گفت: بايد بکوشيم با همه ابزارها مناسبات امت را به مثابه حد مشترک و قدر متيقن همه ملت ها و دولت هاي اسلامي تا جايي که ممکن است معنا و استقرار ببخشيم.
حجتالاسلام والمسلمين احمد مبلغي با اشاره به اينکه آينده پژوهشي به معناي ايجاد مطالعات معطوف به وضعيت مطلوب با تمرکز بر بررسي سناريوهاي متعدد و در عين حال کوشش براي ايجاد مدل متناسب با شرايط معاصر و شرايط پيش روي در آينده است، گفت: ما مي توانيم و بايد مطالعاتي آينده پژوهانه را نسبت به حوزه هاي مختلف سياسي، اقتصادي، فرهنگي و... در پيش بگيريم.
وي ادامه داد: حوزه هاي علميه ما "سياست ورزان ما‘ سياست خارجي پردازان ما و فرهنگ سازان ما بايد محوري را تحت عنوان "مناسبات ديني ميان اتباع مذاهب اسلامي" باز کنند و بکوشند اين مناسبات را در قالب مدلي کارآمد و مورد رضايت از سوي همه تعريف کنند و مطالعات آينده پژوهي را به اين محور مهم متوجه نمايند. وي گفت: حوزه مناسبات، حوزه مهم و مستقلي است هرچند ارتباطات و پيوندهايي با ساير حوزه هاي پيش گفته دارد
مبلغي يادآور شد: از آن جهت که امت اسلام داراي مذاهب مختلفي است سخن از مناسبات ديني ميان اتباع مذاهب ضرورت دارد و اگراين مدل به درستي تعريف و زيرساخت هاي آن فراهم شود تأثيرات مثبت آن بر رفع تنش هاي سياسي و ياتقليل آن، غيرقابل انکار است.
وي تصريح کرد: مناسبات امت اسلامي نبايد تابعي از وضعيت هاي ديگر قرار گيرد، بلکه اين مناسبات در صورت ايجاد، به فرصتي براي رفع مشکلات حوزه هاي ديگر تبديل مي گردد.
استاد حوزه علميه قم گفت: در صورت تحقق مدل مناسبات ديني که طبعا فرا مذهبي خواهد بود مشکلات سياسي دولت هاي اسلامي در قبال هم تا حدودي تقليل مي يابد.
وي گفت: عوامل مختلفي، از جمله ارتباط تبعيت گونه برخي دولت هاي اسلامي از غرب، منشاء توليد بسياري از مشکلات در حوزه سياسي شده است، ولي؛ بايد اذعان کرد که ايجاد مناسبات مي تواند کارکرد تقليل دهنده نسبت به اين مشکلات داشته باشد.
رئيس مرکز تحقيقات اسلامي مجلس خاطرنشان کرد: تقريب از آن جهت که تعريف درستي از جايگاه آن در منظومه فکري ناظر به مدل مناسبات امت اسلامي ندارد، رنج مي برد و امروز بايد روابط اتباع مذاهب اسلامي به گونه اي تنظيم شود که آنها (اتباع) نسبت به هم احساس آرامش کنند و اين جنبه تقريبي هوشمند خواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]