تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بر زبان مؤمن نورى (الهى) است و درخشان و برزبان منافق شيطانى است كه سخن مى گويد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849579622




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مطهری: آسیب روحانیت است که عالمی صحبت کند و عده ای او را تحت فشار بگذارند و مرجع بی بصیرت بخوانند


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: مطهری: آسیب روحانیت است که عالمی صحبت کند و عده ای او را تحت فشار بگذارند و مرجع بی بصیرت بخوانند
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: دانشگاهیان و روحانیون باید همواره با هوشیاری و حساسیت شرایط جامعه را رصد کنند و امروز با توجه به گسترش ارتباطات ، روحانیون باید فعالیت خود را افزایش دهند.
آفتاب: علی مطهری دوشنبه شب در آیین بزرگداشت «جرج جرداق» شاعر و روزنامه نگار مسیحی لبنانی و نیز گرامیداشت وحدت حوزه و دانشگاه درجمع دانشجویان دانشگاه یزد با بیان اینکه روحانیون باید چندین برابر کار کنند و دانشگا هیان نیز باید در شرایطی که هزاران نوع اندیشه وارد دانشگاه ها می شود، اقدامات اساسی انجام دهند؛ افزود: شهید مطهری تاکید زیادی بر لزوم هوشیاری و حساسیت این دو قشر دربرابر علوم زمان داشت تا بعد از ورود علوم به کشور غافلگیر نشوند.

به گزارش ایرنا، او ادامه داد: نحوه ارتباط با ولایت فقیه ، مدرک گرایی و خطر القاب مهمترین آسیب های امروز روحانیت است که باید در برابر آنها هوشیار بود.

فرزند شهید مطهری با اشاره به آسیب هایی که می تواند متوجه روحانیت باشد؛ گفت: یکی از این آسیب ها نوع رابطه ای است که روحانیت با ولایت فقیه دارد یعنی اگر روحانیت معتقد باشد در زمانی که ولی فقیه حضور دارد، علما و روحانیون دیگر نباید اظهارنظر کنند، یک آسیب است و خود رهبر معظم انقلاب نیز مخالف این ایده هستند.

او گفت: اینکه اگر عالمی صحبت کند و عده ای او را تحت فشار قرار دهند و او را مرجع بی بصیرت بخوانند، از آسیب هایی است که روحانیت را تهدید می کند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ، مدرک گرایی در میان روحانیون را از دیگر آسیب ها خواند و گفت: افتخار یک روحانی نباید به دکتر بودنش باشد بلکه باید حوزه ها آنقدر قوی باشند که مدارج حوزوی بالاتر از مدارج دانشگاهی باشد یا به گونه ای معادل سازی شود.

مطهری، گرفتن القاب و عناوین ازسوی روحانیون و دانشگاهیان را به عنوان آسیب دیگر دوران امروز ، سبب دور شدن دل ها از یکدیگر دانست و ادامه داد: این شرایط نباید در میان حوزویان و دانشگاهیان حاکم باشد و شهید مطهری این آسیب را بازمانده از دوره قاجار عنوان می کرد.

این نماینده مجلس، یکی دیگر از آسیب های حوزه را نبود نظارت بر استفاده از لباس روحانیت در جامعه دانست و گفت: هیچ ناظری بر این کار نظارت ندارد و اینکه آیا افرادی که عمامه بر سر گذاشته اند، واقعا روحانی هستند یا نه، به همین دلیل امکان سوء استفاده از این لباس در جامعه وجود دارد.

وی با اشاره به وجه تسمیه روز وحدت حوزه و دانشگاه، گفت: شهادت آیت الله مفتح وجه تسمیه 27 آذر است که در تقریب و وحدت حوزه و دانشگاه نقش داشت البته طلایه داران وحدت حوزه و دانشگاه شهید مطهری، آیت الله طالقانی و مهندس بازرگان بودند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، شهید مفتح، شهید بهشتی، شهید باهنر و دکتر شریعتی را در رده های بعدی تحکیم و تقویت این ارتباط دانست و گفت: معتقدیم نقش شهید مطهری در این زمینه از همه پررنگ تر بود.

او با بیان اینکه حوزه مظهر ایمان و دانشگاه مظهر علم است، گفت: دانشگاه را مظهر علوم تجربی می دانیم و ابزارساز و حرکت کننده در راستای رفاه مادی جامعه، و حوزه ها را پاسدار ایمان و اخلاق و ایدئولوژی، با این حال موارد مشترک بسیاری هم در حوزه و هم در دانشگا ه ها تدریس می شود.

مطهری با بیان اینکه علم از مقوله روشنایی و ایمان از مقوله حرارت است، گفت: علم بدون ایمان مثل این است که انسان در یک شب زمستانی در یک اتاق روشن اما سرد باشد و ایمان بدون علم مثل این است که انسان در یک شب سرد زمستانی در یک اتاق گرم اما تاریک باشد.

این نماینده مجلس گفت: مشکل دنیای امروز ما، علم بدون ایمان است همانگونه که ایمان بدون علم دچار تقشر می شود، علم بدون ایمان نیز مشکلات عدیده ای برای جامعه بشری ایجاد می کند.

او مقصود از وحدت حوزه و دانشگاه را وحدت در اهداف مشترک عنوان کرد و گفت: وحدت در اینجا فلسفی نیست و بیان کنندگان این ایده معتقد به یکی شدن و تلفیق حوزه و دانشگاه نبوده اند بلکه مقصود آنها، دنبال کردن اهداف مشترک از سوی این دو مجموعه است.

او با اشاره به قیام 15 خرداد عنوان کرد: دیدیم که در آن قیام به دلیل اینکه دانشگاهیان همراه قیام نبودند، به نتیجه نرسید به همین دلیل شهید مطهری در عبرت های این قیام تاکید زیادی بر استفاده از پتانسیل 20هزار دانشجوی آن زمان داشتند.

نماینده مردم تهران گفت: این هوشیاری در بهمن سال 57 بیشتر و وقتی دانشگاه به قیام پیوست نتیجه حاصل شد.

مطهری درباره ویژگی های روحانیت شیعه و سنی و نقاط ضعف هر کدام گفت: روحانیت شیعه در ذات خود یک نهاد مستقل است و از نظر روحی به خدا و از نظر اجتماعی به قدرت مردم متکی است اما مهم ترین نقطه ضعف روحانیت شیعه وابستگی به عامه مردم و مهم ترین ویژگی روحانیت اهل سنت، وابستگی به دولت است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: روحانیت شیعه به دلیل وابستگی به عامه مردم، در حل برخی معضلات مثلا خرافه زدایی و اصلاح مراسم عزاداری موفق نبوده؛ البته بعد از انقلاب اصلاحاتی انجام شده اما هنوز به نتیجه مطلوب نرسیده ایم.

او درباره روحانیت اهل سنت نیز گفت: روحانیت اهل سنت به دلیل وابستگی به دولت دارای قدرت مبارزه با نقاط ضعف مردم است و قدرت ایجاد حرکت های اجتماعی ندارد و همین امر سبب شده در میان روحانیت شیعه در 100 سال اخیر حرکت هایی نظیر جنبش ضد تنباکو، قیام مشروطیت ایران، ملی شدن صنعت نفت، نهضت اسلامی ایران و ... را ببینیم اما نظیر آن را در روحانیت اهل سنت نمی بینیم.

او گفت: از این رو شهید مطهری تاکید بسیاری بر دولتی نشدن روحانیت داشت و در همان دو ماه و 20 روز حیات خود بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تاکید داشت که روحانیت جز در موارد اضطرار، نباید پست های اجرایی بگیرد.

او درباره شرایط دانشگاه نیز گفت: دانشگاه در ایران از سوی رضاخان در سال 1313 تاسیس شد و از ابتدا الگوی آن غربی بوده اما با این وجود امتیازاتی در دانشگاه ها هست که ممکن است در حوزه ها نباشد به عنوان نمونه روش های نوین موضوع شناسی و روش های تحقیق که باید در حوزه ها نیز مورد استفاده قرار گیرد.

مطهری با بیان اینکه خوشبختانه علمای اسلام از گذشته نگاه باز به فرهنگ ها داشته و دارای تساهل و تسامح در برخورد با علوم بیگانه بوده اند، گفت: آنها علوم بیگانگان را کاملا رد نکرده اند و اکنون نیز در حوزه علوم انسانی و تجربی باید اقدام مشترک میان حوزه و دانشگاه انجام شود که اسلامی شدن دانشگاه های به این حوزه نظری مربوط می شود.

او گفت: حوزه باید از دانشگاه در موضوع شناسی و روش های جدید تحقیق استفاده کند و دانشگاه نیز باید از ایدئولوژی و اخلاق حوزه استفاده کند و در مجموع برای رسیدن به نظرات واحد، گفت وگو و تبادل نظر بهترین راه است.

در ادامه این مراسم علی مطهری به سووالات دانشجویان پاسخ داد .

علی مطهری عصر دوشنبه نیز در مراسم بزرگداشت اندیشمند مسیحی «جرج جرداق» محقق برجسته نهج البلاغه و نویسنده کتاب امام علی ندای عدالت انسانی که در سالن فرهنگ اداره کل ارشاد اسلامی یزد برگزار شد حضور یافت.

در بخش اول این مراسم دکتر محمدمهدی جعفری نیز در سخنانی به تشریح و اهمیت شخصیت جرج جرداق نویسنده مسیحی لبنان درباره معرفی حضرت علی(ع) پرداخت.

" جورج سجعان جرداق" نویسنده ، شاعر و روزنامه نگار مسیحی لبنانی مجموعه « امام علی (ع) صدای عدالت انسانی» را به رشته تحریر درآورده و تاکنون بیش از پنج میلیون نسخه از این مجموعه چاپ و منتشر و به فارسی ، اردو ، فرانسه و اسپانیایی هم ترجمه شده است.

جرج سمعان جرداق، اندیشمند، نویسنده، شاعر و نمایشنامه نویس لبنانی روز چهارشنبه 14 آبان ماه امسال درگذشت.




تاریخ انتشار: ۲۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن