واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ آذر ۱۳۹۳ (۱۰:۵۴ق.ظ)
هم پيماني داعش و طالبان؛ نفوذ رو به گسترش ابوبکر بغدادي در افغانستان و پاکستان گروه بين الملل خبرگزاري موج،
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج به نقل از ديلي ميل، الگوهاي جديد حملات شديد داعش و متحدان طالباني آنها در افغانستان، اعتبار دولت کابل و نيروهاي امنيت آن را زير سؤال برده است. گروه داعش با بهره گيري از وفاداري هاي در حال تغيير گروه هاي قومي در شمال و گروه هاي فرقه اي در جنوب و جنوب غربي افغانستان، تبديل به يک تهديد بالقوه شده است. دولت وحدت اشرف غني و عبدالله نيز استراتژي خود را مبارزه با تروريسم ملي ذکر کرده اند.
در همين حال، رسانه هاي بين المللي داستان هايي از حضور داعش و مراکز استخدامي اش در افغانستان و پاکستان با کمک مالي طالبان، گروه هاي فرقه اي و قاچاقچيان مواد مخدر را ذکر کرده اند. اين گروه تروريستي چالش بزرگي براي نيروهاي امنيتي اسلام آباد و کابل است. در سپتامبر سال 2014، بيش از 800 تن از اعضاي داعش در يورش به منطقه غزني و 100 سرباز ارتش ملي افغانستان کشته شدند.
پس از آن، داعش در منطقه اندر ولايت غزني يک دفتر مرکزي براي استخدام زنان و مردان افغانستان براي شرکت در عمليات انتحاري تأسيس کرد. از اين رو دولت وحدت اين کشور به بحران بزرگي دچار شده است و نگران است اين گروه حملات خود را عليه نيروهاي امنيتي ضعيف افغانستان به جريان بيندازند. در همين بين، رئيس جمهور انتصابات جديد در بخش ارتش و پليس افغانستان را ممنوع کرد که بر تزلزل و کاهش کميت و کيفيت ارتش و نيروي پليس اين کشور مي انجامد. همچنين نيروي پليس به دليل عدم دريافت حقوق خود در شش ماه گذشته، دست به قاچاق مواد مخدر مي زند. يک افسر پليس هلمند نيز بيان کرد نيروهاي تحت فرمانش بدون دريافت حقوق حاضر به دفاع از کشور نيستند و بعضا سلاح هاي خود را به طالبان مي فروشند.
مسائلي مانند فقر، کمبود غذا و مشکلات معيشتي ارتش و پليس افغانستان، به منافع داعش در اين کشور کمک مي کند. در حال حاضر گمانه زني هايي وجود دارد که پس از قتل عام آجرستان، اين گروه دست به گسترش نفوذ در پاکستان و افغانستان زده است. در 18 نوامبر (27آبان) ديلي ميل گزارش داد يک گروه انشعابي از طالبان پاکستان از داعش اعلام حمايت کرده است. همچنين گروه جندالله بر وفاداري خود از داعش تأکيد کرد. سخنگوي اين گروه اعضاي داعش را برادران خود ناميد. در همين راستا، در ولايت بغلان افغانستان پليس شش شبه نظامي جندالله را دستگير کرد.
گروه داعش با گروه لشکر جنگوي و لشکر طيبه پنجاب نيز در تماس است. در 11 دسامبر (20 آذر) وزير کشور سابق پاکستان تصريح کرد مراکز استخدام داعش در استان پنجاب تأسيس شده است. در اين راستا گزارش هاي از اطلاعات دولت بيه بيرون درز کرد که نشان مي دهد در استان بلوچستان و خيبر پختون خوا، بيش از ده هزار تا دوازده هزار جنگجو براي جنگ هاي فرقه اي بعدي اين کشور به استخدام داعش در آمده اند.
در تاريخ 8 دسامبر (17 آذر) نيز رويترز گزارش داد يک دانشجو 25 ساله دانشگاه کابل از پيوستنش به داعش خبر داد. وي گفته بود هنگامي که صدها نفر از خارجي چه مد و چه زن، زندگي راحت خود را ترک کرده اند و به داعش پيوسته اند چرا ما اين کار را نکنيم؟!
داعش در تلاش است به مؤسسات آموزش افغانستان بتازد تا پشتيباني دانشجويان اين کشور را به دست بياورد. در 13 دسامبر (22 آذر) نيز رئيس مسجد سرخ، مولانا عبدالعزيز در پيامي ويدئويي از وفاداري طلاب خود به داعش خبر داد.
در نوامبر سال 2014، آژانس ملي مبارزه با تروريسم پاکستان (NACTA) هشدار داد که داعش مانند يک بيماري ويروسي در سراسر کشور در حال گسترش است در حالي که ابوبکر بغدادي، رهبر اين گروه، عبدالرحيم مسلمان دوست، يک نويسنده افغانستاني را به عنوان رئيس منطقه خوراسان منصوب کرد. وي وظيفه دارد حمايت شبه نظاميان سابق را به دست آورد. مسلمان دوست توسط سازمان هاي پاکستاني در پيشاور بعد از حمله تروريستي 11 سپتامبر دستگير شد. او پس از آزادي يک کتاب به زبان پشتو در رابطه با خشونت و تاکتيک شکنجه سازمان پاکستان نوشت. به محض چاپ اين کتاب توسط يک ناشر محلي در پيشاور، سازمان اطلاعات پاکستان مسلمان دوست را دوباره دستگير کرد. وي براي مدتي طولاني ناپديد شد. اين شخص براي سه سال در گوانتانامو بسر برده بود.
گفتني است، طالبان و داعش هفته گذشته تعدادي را در کابل کشتند. در اين ميان دولت وحدت افغانستان نمي داند چگونه با آنها مقابله کند. موضوع نظم و قانون در اين کشور بسيار جدي شده است. آدم ربايي، فحشا، تجاوز جنسي و مشاکرت وزيران و اعضاي پارلمان در جرايم کيفري يکي از نگراني هاي بزرگ افغانستان است. نيروي نظامي و انتظامي اين کشور نيز بسيار ضعيف است.
با توجه به گزارش جديد آمريکا، رکوردي در توليد ترياک در افغانستان به وجود آمده است. در حال حاضر در اين صنعت سه ميليارد دلاري طالبان و برخي نمايندگان پارلمان حضور دارند. در واقع نمايندگام مجلس، پليس، وزرا، ارتش و سازمان هاي مخفي علاقه اي به برقراري ثبات در کشور ندارند. سازمان اطلاعاتي افغانستان نفوذي در جنوب، شرق و جنوب غربي اين کشور ندارند.
آنها قادر به جمع آوري اطلاعات از 50 درصد خاک افغانستان نيستند. از اين رو حملات طالبان در کابل شدت مي گيرد به طوري که رئيس جمهور چند روز قبل از احياي زيرساخت هاي اطلاعات قديمي دوره حاکميت شوروي خبر داد. در اين ميان، سياست پايدار و طولاني اسلام آباد در مماشات با شبه نظاميان منجر به بي ثباتي در افغانستان شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]