واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ آذر ۱۳۹۳ (۱۱:۲ق.ظ)
رئيس سازمان هواپيمايي كشوري: صنعت حمل و نقل هوايي صنعتي دانشبنيان است رئيس سازمان هواپيمايي كشوري صنعت حمل و نقل هوايي را صنعتي دانشبنيان عنوان كرد و گفت: ارزش افزوده هر شغل در حوزه حمل و نقل هوايي 3 برابر هر شغل در ساير صنايع است.
به گزارش خبرگزاري موج، عليرضا جهانگيريان در مراسم گراميداشت هفته پژوهش كه در ساختمان مركز تحقيقات راه، مسكن و شهرسازي برگزار شد، با اشاره به سرمايهگذاري كشورهاي توسعه يافته در اقتصاد دانشبنيان گفت: در آسيا كشورهاي سنگاپور، مالزي و اخيرا ويتنام با سرمايهگذاري در اقتصاد دانش بنيان به نتايج خوبي دست يافتهاند.
وي افزود: با بررسي زيربناي اقتصاد دانشبنيان در مي يابيم كه محور اصلي اين دانش بر اساس توسعه نيروي انساني است به اين مفهوم كه توسعه نيروي انساني زمينه هاي فعاليت و ارتقاي اين دانش را فراهم مي كند و در مقابل دانش و پژوهش در پرورش و توسعه نيروي انساني موثر است.
رئيس سازمان هواپيمايي كشوري خاطرنشان كرد: يكي از ويژگي هاي اقتصاد دانشبنيان درونزا بودن آن است كه به اقتصاد مقاومتي بسيار نزديک است، زيرا اقتصاد مقاومتي بر اساس پيشرفت هاي درونزا اجرا ميشود.
جهانگيريان با بيان اينكه در كشور ما از دهه 70 الگوي اقتصاد دانش بنيان شكل گرفت، ادامه داد: در طول 20 سال در حوزه پژوهش به يافته هاي جديدي دست يافتيم و در برخي زمينه ها از جمله نانو تكنولوژي، بيوتكنولوژي، هوافضا، انرژي هسته اي و IT پيشرفت هاي خوبي صورت گرفت و در اكثر اين زمينه ها در چشم انداز ترسيمي از نظر توليد علم و فناوري به جايگاه مناسبي در منطقه دست يافتيم.
وي با بيان اينكه فارغ التحصيلان دانشگاه هاي خوب كشور هم تراز با دانشآموختگان بهترين دانشگاه هاي جهان هستند، اظهار داشت: ما چه در آموزش و پرورش و چه در آموزش عالي به پيشرفت هاي خوبي دست يافتيم و شاهد تحولات چشمگيري به لحاظ كمي و كيفي در اين بخش هستيم، اما؛ در پژوهش هنوز دچار بيماري هاي مزمني هستيم.
رئيس سازمان هواپيمايي كشوري، اظهارداشت: در عموم حوزه هاي كاربردي كشور مانند حمل و نقل و مسكن و شهرسازي هنوز ميوههاي پژوهش نتوانسته به نحو مطلوبي به بار بنشينند كه البته موانعي وجود دارد كه در اين راستا شناسايي موارد و راهكارهايي كه باعث رونق حوزه پژوهش در حمل و نقل و مسكن و شهرسازي مي شود حائز اهميت است.
وي با بيان اهميت روزافزون صنعت حمل و نقل هوايي در دنيا گفت: اين اهميت تا بدانجاست كه 3.5 درصد از توليد ناخالص داخلي كشورها در دنيا را به خود اختصاص ميدهد و حدود 58 ميليون نفر در دنيا مستقيم و غير مستقيم در اين صنعت مشغول فعاليت هستند
جهانگيريان صنعت حمل و نقل هوايي را صنعتي دانشبنيان خواند و افزود: در گذشته پيوسته اين مسئله مطرح بود كه حمل و نقل ريلي كمترين ميزان مصرف سوخت را در ميان ساير حمل و نقل هاي دارد، اما؛ با اتفاقاتي كه در 10 تا 15 سال گذشته رخ داد مصرف سوخت در حمل و نقل هواپيمايي به نصف كاهش يافت.
رئيس سازمان هواپيمايي كشوري ابراز داشت: به اين ترتيب مصرف هواپيماهاي امروزي به ازاي هر نفر نصف هواپيماهايي است كه نسل قبل مورد استفاده قرار مي گرفت، اما؛ متاسفانه هنوز ما از هواپيماهايي با سن متوسط 20 سال استفاده مي كنيم.
وي با بيان اينكه به ازاي هر مسافر در 100 كيلومتر 3.5 ليتر سوخت در حمل و نقل هوايي استفاده ميشود، گفت: در حال حاضر مصرف سوخت در حمل و نقل هوايي كمتر از مصرف سوخت در حمل و نقل جاده اي است، البته با توجه به كاهش زمان سفر در حمل و نقل هوايي مي توان به نقش حائز اهميت اين حمل و نقل پي برد.
جهانگيريان افزود: همواره رشد حمل و نقل هوايي در بحران هاي اقتصادي به صورت مجزا عمل كرده است يعني رشد خود را در بحران هاي اقتصادي حفظ كرده است و بالاترين رشد حمل و نقل هوايي در خاورميانه با رقمي معادل 8 تا 10 درصد است در حالي كه اين آمار در دنيا 4 تا 6 درصد گزارش شده است.
رئيس سازمان هواپيمايي كشوري يادآورشد: شركت هاي هواپيمايي منطقه از جابه جايي مسافران ايراني سالانه 4 ميليارد دلار كسب درآمد مي كنند، اين در حالي است كه اگر اين ميزان درآمد صرف توسعه حمل و نقل هوايي كشور شود مي توانيم اين فاصله بين عرضه و تقاضا را كاهش دهيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]