تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند! زبان را عذابى دهد كه هيچ يك از اعضاى ديگر را چنان عذابى ندهد. زبان گويد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843183417




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نیازمند فرهنگ‌سازی مستمر برای بانکداری الکترونیکی هستیم


واضح آرشیو وب فارسی:افتانا: فرهنگ‌سازی در توسعه بانکداری الکترونیک، نیاز به آموزش گسترده و استانداردسازی مدل کسب‌وکار بانکداری الکترونیک کشور دارد.




نیازمند فرهنگ‌سازی مستمر برای بانکداری الکترونیکی هستیم


 


 

فرهنگ‌سازی در توسعه بانکداری الکترونیک، نیاز به آموزش گسترده و استانداردسازی مدل کسب‌وکار بانکداری الکترونیک کشور دارد. 

به گزارش موسسه دیده‌بان آی‌تی، در برنامه اقتصاد فردای این هفته با حضور آقایان مهندس علی‌اکبر نامداری مدیرعامل شرکت توسن ، مهندس عبدالحمید منصوری مدیرعامل شرکت سامانه‌های مقیاس بزرگ توسن و مدرس دوره‌های بانکداری الکترونیک و دکتر محمدمراد بیات، رییس مرکز فرهنگ‌سازی بانکداری الکترونیک کشور (فابا)، وضعیت فرهنگ‌سازی در توسعه بانکداری الکترونیکی در کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت. 

مهندس منصوری که خود نیز دوره‌های بانکداری الکترونیک و آشنایی با سامانه‌های الکترونیکی را به کارشناسان بانکی کشور تدریس می‌کند، روند فرهنگ‌سازی در این زمینه را خوب ارزیابی می‌کند و می‌گوید: وقتی نیازی را برطرف می‌کنیم، استفاده از آن جاری می‌شود و ضریب ۷۰ درصدی استفاده از خدمات بانکداری الکترونیک میان مردم یعنی که این
نامداری: رسانه‌ای مانند صدا و سیما می‌تواند تاثیر زیادی در آموزش و انتقال مفاهیم امنیتی بانک‌داری الکترونیک به مردم داشته باشد.


فرهنگ وجود دارد ؛ ضمن آن‌که برخی بانک‌های خصوصی در این راستا اقدام به آموزش مشتریان خود نیز می‌کنند.
وی با اشاره به این‌که هنوز در کشور ما فرد در برخی موقعیت‌ها ناگزیر به استفاده از پول نقد است، گفت: قطعاً ما وقتی می‌توانیم جریان نقدینگی را کاملاً حذف کنیم که خدمات جانبی خودپردازها و خدمات درگاه‌های پرداخت الکترونیک را افزایش داده و کاربرد آن را همگانی کنیم. 

مهندس نامداری اما این روند فرهنگ‌سازی را خیلی کافی نمی‌داند و معتقد است که مردم باوجود استفاده نسبتاً زیاد از خدمات بانکداری الکترونیک در کشور کماکان در دام کلاه‌برداری می‌افتند و می‌گوید: عموم مشتریان هنوز این فرهنگ را آموزش ندیده‌اند، مثلاً در فروشگاه‌ها به‌راحتی شماره رمز خود را به فروشنده اعلام می‌کنند. این کار در هیچ جای دنیا عادی نیست. 

وی به اهمیت نقش سازمان صداوسیما در این فرهنگ‌سازی و آموزش اشاره کرد و افزود: البته ارائه محتوای برنامه آموزشی به عهده شبکه بانکی است اما به دلیل دسترسی گسترده به طیف وسیعی از جامعه، رسانه صداوسیما می‌تواند ابزار مناسبی در این راستا باشد. 

در ادامه، منصوری با اشاره به‌ ضرورت اصلاح اصل مدل کسب ‌وکار بانکداری الکترونیک در کشور، اظهار داشت: این مدل باید متناسب با استانداردهای جهانی تنظیم شود. در سیستم بانکداری الکترونیک در کشور ما، عمده سود عملیات بانک‌ها از تسهیلات است و مبنای آن بر افزایش رسوب پول در بانک‌هاست درصورتی‌که در تمام دنیا این سود را از تراکنش‌ها و خدمات الکترونیک ارائه ‌شده به مشتریان دریافت
منصوری: بانک‌ها باید سود عملیاتی خود را از تراکنش‌های کارتی انجام شده دریافت کنند و گرفتن کارمز بابت این تراکنش‌ها باعث بالا رفتن کیفیت خدمات الکترونیک بانکی می‌شود.


می‌کنند و اگر این مسئله در کشور ما حل شود آن موقع می‌توان به استفاده و رواج تکنولوژی پول الکترونیک هم‌ فکر کرد؛ البته ابتدای سال ۹۳ و در راستای اقتصاد مقاومتی، بانک‌ها موظف به تغییر کسب‌ وکار برای تأمین هزینه از محل سرویس‌ها شده‌اند.

این مدرس دوره‌های بانکداری الکترونیک ادامه داد : ما در کشور از معضلی که من به آن «پژواک رمز» می‌گویم، رنج می‌بریم. در هیچ جای دنیا دیده نمی‌شود که مردم در فروشگاه رمز کارت‌بانکی خود را که سند احراز هویت بانکی‌شان محسوب می‌شود، به فروشنده اعلام کنند. متأسفانه به دلیل رقابت غیرحرفه‌ای بانک‌ها در واگذاری دستگاه‌های POS، مسئله آموزش و نحوه استفاده درست این دستگاه‌ها به فروشگاه‌ها نادیده گرفته می‌شود و ما شاهدیم که دستگاه‌ها را در فروشگاه‌ها درجاهای نامناسب و دور از دسترس مشتری قرار می‌دهند. 

وی با اشاره به این‌که وقتی کالا یا خدمتی رایگان شود، فرهنگ‌سازی در مورد آن‌هم دشوار خواهد شد، افزود: در تمام دنیا بابت تراکنش‌های بانکی کارمزد دریافت می‌شود ولی ما در کشورمان تراکنش‌های کارتی را تبدیل به یک صندوق اعانه ملی کرده‌ایم و امروز شاهدیم که مردم نمی‌توانند به‌راحتی بپذیرند که باید بابت این تراکنش‌ها کارمزد بپردازند ؛ بنابراین فروشنده چون بابت این تراکنش‌ها هزینه‌ای نمی‌پردازد ، به‌جای نصب و انتخاب یک دستگاه کارت‌خوان ، چندین دستگاه در فروشگاه دارد. 

در ادامه برنامه دکتر علیرضا صالحی، کارشناس مجری برنامه اقتصاد فردا، به گفتگو با دکتر محمد مراد بیات، رییس مرکز فابا، درباره نقش این مرکز در مقوله فرهنگ‌سازی بانکداری الکترونیک پرداخت. 

بیات با اشاره به این‌که از سال ۸۶ موضوع بانکداری الکترونیک
بیات: مرکز فابا تلاش می‌کند تا به مدیران، کارمندان و مشتریان بانک‌داری الکترونیک، آموزش‌های لازم برای استفاده بهینه از این فناوری ارزشمند را ارایه بدهد.


و فرهنگ‌سازی در این زمینه در ذهن مدیران ارشد بانکداری کشور شکل گرفت، گفت: مرکز فابا برای توسعه این مقوله سه زیرساخت عمده را دنبال می‌کند که شامل زیرساخت فنی ، ارتباطی و امنیتی برای ایجاد ، زیرساخت قانونی و حقوقی برای استقرار و زیرساخت فرهنگی ، اجتماعی و آموزشی برای توسعه و اشاعه بانکداری الکترونیک می‌شوند. 

وی ادامه داد: ما در قبال سه گروه مأموریت داریم : مدیران، کارکنان و مشتریان بانکی و باید بتوانیم دانش بانکداری نوین جهانی را در قالب نشریات و نشست‌های تخصصی در اختیار مدیران قرار دهیم. خدمات و سامانه‌های نوین و نحوه استفاده از آن‌ها را در قالب کلاس‌های آموزشی به کارکنان بانکی بیاموزیم و در حوزه مشتریان نیز باید آموزش و آگاهی‌های لازم را برای استفاده از خدمات نوین بانکی به آن‌ها ارائه بدهیم. 

رییس مرکز فابا اذعان داشت: رقابت ایجاد شده بین بانک‌ها در واگذاری دستگاه‌های POS، محل نامناسب نصب این دستگاه‌ها در فروشگاه‌ها و گفتن رمز کارت ‌بانکی به فروشنده و ... همه نشان‌دهنده این امر است که ما هنوز در امنیت به رفتار و جایگاه درست و دقیقی نرسیدیم و باید به مردم و فروشنده‌ها آموزش دهیم. بانک‌ها نیز دستورالعمل دارند که وقتی از بانکداری الکترونیک و خدمتی جدید استفاده می‌کنند باید اصول آن را نیز رعایت کنند تا دارایی‌های مردم به مخاطره نیفتد. 

برنامه اقتصاد فردا کاری است که پنج‌شنبه هر هفته رأس ساعت ۱۰ صبح از شبکه اقتصاد صدای جمهوری اسلامی ایران پخش می‌شود. این برنامه با حضور کارشناسان عرصه فناوری اطلاعات قصد جاری ساختن و توسعه کاربردی این دانش را در سطوح و امور مختلف کشور دارد و چندهفته‌ای است که به مقوله بانکداری الکترونیک اختصاص‌یافته است.

مرجع : افتانا

تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۰۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: افتانا]
[مشاهده در: www.aftana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن