تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  انبر مناسب دستگاه تسمه کش اگر نگاهی به یک یخچال یا اجاق گازی که در کارتن است بیندازید، تسمه هایی د...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842666745




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نفت يا به زودي؛ «زباله سياه»


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۴ آذر ۱۳۹۳ (۲۳:۱۳ب.ظ)
نفت يا به زودي؛ «زباله سياه» گروه بين الملل خبرگزاري موج
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج به نقل از «رويترز»، کاهش 40 درصدي بهاي نفت خام از ماه ژوئيه، در زماني که نفت برنت به اوج خود؛ يعني 115 دلار رسيده بود، مي تواند خبر خوبي براي اقتصاد جهاني باشد، اما؛ فاجعه اي بزرگ براي توليد کنندگان نفت به شمار مي رود. کاهش قيمت نفت به کمتر از 70 دلار به طور حتم مشکل بزرگي براي آمريکا و کانادا و ديگر کشور هاي توليد کننده همانند ونزوئلا، نيجريه، مکزيک و روسيه که بودجه وابسته به نقت دارند، نيز محسوب خواهد شد. اين درحالي است که کاهش بهاي نفت براي شرکت هاي بزرگ آمريکايي و اروپايي مي تواند خبر خوب و اميدوار کننده اي باشد.
در حقيقت، سهام داران شرکت هاي بزرگ مانند «ايکسون، شورون، شل، بي پي و توتال» مي توانند در بين بزرگ ترين سود برنده هاي اين کاهش قيمت باشند، اگر موفق شوند مديران شرکت ها را مجبور به ترک برخي از بزرگترين عادات بد خود از 40 سال پيش کنند؛ يعني درست زماني که سازمان اوپک در سال 1974 تأسيس شد. اگر فرض کنيم که اين انحصار قيمت گذاري رو به پايان است، همان طور که عربستان در چند هفته گذشته نشان داده و به آن اشاره کرده است، پس اکنون زمان مناسبي براي تغيير محوريت برخي از بنيادي ترين اصول منابع اقتصادي که مديران شرکت هاي نفتي بزرگ در دهه هاي گذشته آن را ناديده گرفته اند و منجبر به هزينه هاي سنگيني براي سهامداران شده، فرا رسيده است.
مهم ترين اين اصول «سرمايه بدون بازگشت» است: هرچه کارشناسان منابع نفتي بيشتري کشف مي کنند، بهره سودي سهامداران کاهش مي يابد؛ زيرا کشف و بهره برداري از منابع جديد بطور آشکار نسبت به پرورش منابع قبلي هزينه هاي سنگين تري را به دنبال دارد. جريان طبيعي مدل تجاري شرکت هاي نفتي در 40 سال گذشته به طوري بود که افزايش قيمت نفت بيشتر از هزينه هاي کشف و بهره برداري هاي جديد بود. اما اکنون اين اصل اقتصادي ديگر کهنه شده است.
اگر بازار بطور انحصاري توسط يک توليد کننده اداره شود، قيمت نفت بر اساس سودآورترين نرخ ممکن تعيين خواهد شد؛ به اين معني که بهاي هر بشکه نفت سودي اضافه بر هزينه توليد و کشف آن داشته باشد. اما در بازار رقابتي، هزينه هاي سنگيني که براي کشف و بهره برداري از منابع جديد لازم است نمي تواند جبران شود مگر زماني که تمام منابع ارزان تر تمام شوند و هيچ مکاني جز خاورميانه و آفريقاي مرکزي براي بهره برداري نفتي باقي نمانده باشد.
البته اين يک ساختار پيچيده بدون مصرف است. در جهان واقعي و تنش هاي ژئوپولتيکي مصرف کنندگان به امنيت سوختي نياز دارند و هزينه هاي سنگين تري براي برداشت از منابع داخلي خود پرداخت مي کنند. اين درحالي است که همچنان اين اصل پا برجا باقي مي ماند که کشف منابع جديد مقرون به صرفه نيست.
طبق بررسي مؤسسه «ارنست و يانگ»، شرکت هاي نفتي غربي بطور سالانه 450 ميليارد دلار براي کشف و توسعه منابع جديد هزينه مي کنند، اين فاجعه اقتصادي تاريخ بشريت است. در حقيقيت اين شرکت هرگز قادر نخواهد بود با عربستان و منابع ارزان قيمت آن رقابت کنند. زيرا شرکت هايي مانند «ايکسون و بي پي» بايد ميلياردها دلار هزينه استخراج نفت و حمل آن به شرکت هاي نفتي خود کنند، که اين ميزان بيشتر از روش قديمي و گران قيمت حمل نفت با الاغ از آسيا است.
در بازار رقابتي استراتژي منطقي براي شرکت هاي نفتي غربي اين است که تلاش خود براي کشف منابع جديد را متوقف کرده و به تأمين تکنولوژي براي منابع فعلي خود و ديگر شرکت هاي جهان ادامه دهند. مبالغ هنگفتي که اکنون بوسيله فروش نفت از منابع کم هزينه بدست مي آيد مي تواند تا زماني که چاه ها خشک شوند بين سهامداران تقسيم شود.
دو دليل وجود دارد که هنوز اين اتفاق نيافتاده است. اول، سازمان اپک قيمت نفت با کاهش توليد در آسيا متعادل نگه داشته و هزينه هاي شرکت هاي نفتي غربي را پوشش داده است و دوم اينکه مديران اين شرکت ها به ابدي بودن تقاضا براي نفت باور داشته اند. بنابراين کشف منابع تازه براي استخراج نفت مهم تر از سود رساني به سهامداران به نظر مي رسيده است.
از سويي ديگر عربستان بالاخره با کاهش توليد خود قيمت را ثابت خواهد کرد، اما؛ به نظر نمي رسد که قيمت ها به روال قبلي خود بازگردند. عربستان به نظر به اين باور رسيده که دادن بازار به ديگر توليد کنندگان باعث کم ارزش شدن نفت اين کشور و کاهش ارزش سهام شرکت ها خواهد شد و تا جايي ادامه خواهد يافت که ديگر نفت اين کشور خريداري نشود. همچنين پيشرفت فناوري منجر به کاهش هزينه هاي توليد انرژي هاي غير فسيلي شده تا جايي که بانک مرکزي انگلستان پيش بيني مي کند به زودي سهام برخي شرکت هاي نفتي بدون ارزش خواهد شد و سرمايه بانک ها و افراد به هدر خواهد رفت.
عربستان به خوبي از اين ريسک باخبر است. «شيخ زاکي يماني»، وزير انرژي اسبق عربستان، در دهه 1970 به مسوولان اين کشور هشدار داده بود که تا ابد نمي توان روي فروش نفت حساب کرد. وي گفت: «عصر سنگي به اين دليل پايان نيافت که سنگ تمام شد». اين زنگ خطري براي تمام شرکت هاي نفتي است؛ زيرا شايد اکنون «عصر از بين رفتن نفت» باشد و عربستان اين مطلب را بهتر از غربي ها درک کرده است.

نوشته «انوتول کلتسکي»، ترجمه حامد عبداللهي













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن