واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
![154](http://www.mojnews.com/iCFileHandler.aspx?FieldName=img_Image&Contract=cms_Contents_I_Images&Size=250&StartupService=Read&BaseRecord=1513858)
۲۴ آذر ۱۳۹۳ (۰:۵۷ق.ظ)
ايران: مزاياي يک طرح انتخاباتي
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه ايران چنين نوشت:
طي روزهاي اخير باب بحث اصلاح قانون انتخابات به طور همزمان در دو نهاد مجمع تشخيص مصلحت و مجلس گشوده شد؛ اما اين اتفاق مهم تحتالشعاع خبرهاي ديگري مثل مذاکرات هستهاي و همايش مبارزه با فساد اقتصادي قرار گرفت. اين در حالي است که حساسيت و حياتي بودن امر انتخابات اقتضا ميکند که رسانهها و نخبگان هرگونه طرح و دستورالعملي در اين باره را با حساسيت و وسواس دنبال کنند. اکنون که موضوع اصلاح و بازبيني نظام انتخابات در دو مرجع تصميمساز و قانونگذار در حال پيگيري است، لازم است براي پيشگيري از تکرار تجربههاي گذشته، صاحبان انديشه به شور و گفتوگو در اين باره اهتمام ورزند تا آنچه به عنوان «بسته سياستي» براي انتخابات اعلام ميشود، دربرگيرنده نيازها و مطالبات همه طيفها و اقشار جامعه باشد.
طرح استاني شدن انتخابات مجلس مثل هر طرح ديگري ممکن است معايب و محاسني داشته باشد که به نظر من فوايد آن بيشتر است. به طور کل ميتوان گفت با اجرايي شدن اين طرح نهاد قانونگذاري در اين شکل بهتر جلوه ميکند و به بار مينشيند. مجلس از نگاه جزيرهاي خارج ميشود و قانونگذاري و نظارت به جايگاه اصلي خود بر ميگردد. در شرايط فعلي ديده ميشود که بعضاً نمايندگان مجلس بيش از آنکه فرمان قانونگذاري و نظارت را بچرخانند، فرمان مشکلات منطقهاي را در دست دارند. از نزديک ميبينيم که خيلي از نمايندگان اساساً فرصت پرداختن به بخشهاي نظارتي و امور مقدماتي مرتبط با قانونگذاري را ندارند. نتيجه چنين وضعيتي تدوين فوري برخي طرح هاست که چه بسا خود دست و پا گير شود و دو سال بعد نيازمند اصلاح باشد. حال آنکه نياز جامعه و ماهيت مجلس قوانين کيفي، کارشناسانه و ماندگاري را ميطلبد که معطوف به حل مشکلات و اولويتها باشد. اما در حال حاضر بسياري از نمايندگان عملاً کارهايي را انجام ميدهند که بخش زيادي ازآنها وظيفه فرماندار، شهردار، معاونان وزير يا شوراي شهرها است.
برخلاف نظر مخالفان طرح که معتقدند استاني شدن انتخابات، ارتباط مردم با نمايندگان و حاکميت را قطع ميکند، اين طرح ارتباطات دست و پاگير را که در کار نمايندگان محدوديت ايجاد ميکند کاهش ميدهد و در عوض سبب تقويت قانونگذاريهاي سنجيده در مجلس ميشود. بايد از هر حرکتي که باعث تقويت کارشناسي مجلس ميشود حمايت کرد. ماهيت نمايندگي اين است که فرصت کافي براي مطالعه و بررسي و کارشناسي داشته باشد، بتواند با مشاوران و کارشناسان در حوزههاي تخصصي ديدار و گفتوگو کند تا با ذهني آماده به صحن علني يا کميسيونها برود.
دخالت بيش از حد نماينده در امور جاري حوزههاي انتخابيه دست و پاي خيلي از مسئولان اجرايي را هم ميگيرد و به جاي تلازم و همکاري گاه تداخل کاري پيش ميآيد و اختلاف نظرهاي بين نمايندگان و مسئولان اجرايي در حوزههاي انتخابيه براي مردم هم مشکل ساز ميشود. حال آنکه ميتوان بخشي از اين مسائل شهري را از دوش نمايندگان برداشت و به شوراهاي شهر محول کرد.
نويسنده: جواد هروي
نماينده مجلس
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]