واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: شكايت از رقبا؛ آغازي براي انتخابات مجلس
در خيلي از موارد رقابتهاي بين نماينده دوره قبل و نماينده فعلي يا نامزد دوره آينده را شاهديم. با نزديك شدن به انتخابات رقابتها و مسائل منطقهيي رنگ بيشتري پيدا كرده است.
کد خبر: ۴۵۸۲۸۶
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۳ - ۰۶:۵۸ - 15 December 2014
تكذيب فعاليتهاي زودهنگام انتخاباتي، خودش هم تكذيب شد.
به گزارش اعتماد، يك عضو هيات نظارت بر رفتار نمايندگان از شكايتهايي خبر داده كه دليل آنها اختلافات بر سر رقابتهاي زودهنگام انتخاباتي در ماههاي اخير بوده است. رقابتهايي كه اصولگرايان معتقدند هنوز براي ورود به آن «زود» است و از همين بابت رقباي اصلاحطلب خود را سرزنش ميكنند. اما سخنان ديروز عوض حيدرپور تاييد ميكند كه جريانهاي سياسي كشور خيلي وقت است كه وارد كوران رقابتهاي انتخاباتي براي مجلس دهم شدهاند. جايي كه اصولگرايان تلاش دارند تا سنگر بهارستان را بعد از واگذار كردن پاستور به رقيب، در تسلط خود نگه دارند و اصلاحطلبان هم ميكوشند تا با فتح يك سنگر سياسي ديگر، نفوذ خود را در مناسبات سياسي افزايش دهند.
ديروز عوض حيدرپور، عضو هيات نظارت بر رفتار نمايندگان در پاسخ به اين سوال كه «چه نوع شكايتهايي در ماههاي اخير در اين هيات پررنگتر است»، به خبرگزاري ايسكانيوز گفته است: «در خيلي از موارد رقابتهاي بين نماينده دوره قبل و نماينده فعلي يا نامزد دوره آينده را شاهديم. با نزديك شدن به انتخابات رقابتها و مسائل منطقهيي رنگ بيشتري پيدا كرده است. » هر چند در دورههاي قبلي انتخابات مجلس چنين هياتي وجود نداشته تا بتوان وضعيت رقابتهاي سياسي اين دوره را با دورههاي قبل مقايسه كرد اما همينكه جريان اصولگرا بر خلاف دورههاي هشتم و نهم انتخابات ديگر يك جريان بدون رقيب در اين انتخابات نيست، ميتواند تكاپوهاي زودهنگام را براي سر و شكل دادن به ليستهاي انتخاباتي دو جريان سياسي اصلي در كشور، توجيه كند.
كمتر از يك سال پيش و در اوايل بهمن ماه سال گذشته، غلامعلي حداد عادل از چهرههاي متنفذ جريان اصولگرا، انتخابات مجلس دهم را «يكي از گذرگاههاي مهم» پيش روي جريانهاي سياسي دانست و در همان زمان خبر داد كه «جلساتي» براي هماهنگي و جمعبندي در اين انتخابات برگزار ميشود. هر چند آن زمان جلسات مد نظر حدادعادل رسانهيي نميشد و تنها اشارات برخي چهرهها وجودچنين تحركاتي را تاييد ميكرد اما از نيمه سال جاري اين دست تلاشها وجهي رسمي و علني پيدا كرد. اصولگرايان تاكنون چند بار جلسات هماهنگي گستردهيي را برگزار كردند كه مهمترين آنها جلسه چهرههاي اصولگرا با محوريت جبهه پايداري در مهرماه سال جاري بود.
بعد از آن هم غلامرضا مصباحي مقدم، سخنگوي جامعه روحانيت مبارز در يك كنفرانس خبري تاييد كرد كه اين مجموعه در نشستهاي اخير خود مصوباتي داشته كه معطوف به بحث انتخابات است. در طرف مقابل هم هر چند هنوز از جلسات رسمي و پر تعداد خبري نيست اما چهرههايي چون محمدرضا عارف اذعان كردهاند كه فعاليت خود را براي انتخابات سال آينده كليد زدهاند. انتخاباتي كه حالا با صحبتهاي حيدرپور، پيشاپيش مشخص است كه فضايي داغ و احتمالا پر برخورد خواهد داشت.
در اين فضا به نظر نميرسد كه برخي از توصيهها براي پايان دادن به فعاليتهاي زود هنگام انتخاباتي بتواند موثر باشد، چرا كه تاكنون نيز چنين نبوده است. در حقيقت ميتوان گفت سخنان ديروز حيدرپور، عضو هيات نظارت بر رفتار نمايندگان وجه واقعي آن چيزي است كه با محوريت انتخابات مجلس دهم در حال وقوع است، چيزي كه خيليها سعي در تكذيب آن دارند. به عبارت ديگر رقابتهاي انتخاباتي مجلس نه تنها به صورت غير رسمي كليد خورده كه حتي وارد فاز زد و خوردها و درگيريهاي سياسي هم شده است. چه آنكه اگر چنين نبود، اكنون نيز نبايد شاهد چنين دست شكايتهايي به هيات نظارت بر رفتار نمايندگان ميبوديم. شكايتهايي كه به شكلي معنادار «پر رنگ»ترين پروندههاي ماههاي اخير اين مجموعه بودهاند. آن هم در ماههايي كه به موازات آن، بهارستاننشينان طرح استاني شدن انتخابات را كليد زدهاند و قصد جلو بردن آن را دارند. اين طرح اگر به مرحله اجرا برسد، بسياري از قواعد حاكم بر بازي انتخابات مجلس را عوض ميكند و طي آن پشتيباني گروههاي داراي قدرت و ثروت تا حدود زيادي جاي خود را به روابط اجتماعي و تقابلهاي اين عرصه در حوزههاي انتخابيه كوچكتر خواهد داد. يعني همان چيزي كه حيدرپور گفته است با نزديك شدن انتخابات در حال پر رنگ شدن است.
با اين حال معلوم نيست كه چنين طرحي آيا ميتواند شكايت از فعاليتهاي زود هنگام انتخاباتي را كمتر كند يا اينكه فقط شكل تقابلها را تغيير خواهد داد. هر چه هست در ماههاي گذشته اصولگرايان كموبيش مقامات دولتي را محكوم كردهاند كه در جهت بهرهگيري از فضاي انتخابات مجلس دهم تلاش دارند و حتي در برخي شهرستانها از امكانات دولتي به نفع اين رقابت بهره ميگيرند و در مقابل هم اصلاحطلبان و هواداران دولت همچنان از تبعيض سياسي در فضاي قبل از اسفند ٩٤ ابراز نارضايتي ميكنند. اين فضا هرچند مخصوص اين دوره از انتخابات نيست و قبلا هم بارها تجربه شده است اما اينبار داراي يك تفاوت اساسي با دورههاي قبل است؛ اين نخستين بار است كه اصولگرايان در حالي خود را براي رقابت با اصلاحطلبان و رقباي سياسي خود آماده ميكنند كه در داخل خود شاهد اختلافاتي جدي هستند، بيآنكه افق روشني براي حل و فصل آن وجود داشته باشد.
اين وضعيت به عبارتي ميتواند زمينه لازم براي ايجاد دو جبهه متفاوت را فراهم كند؛ يكي جبهه اصولگرايان در مقابل هم و ديگري جبهه فراگيرتر اصولگرايان در برابر اصلاحطلبان و هواداران دولت. همين وضعيت است كه فارغ از آمارهايي كه البته چندان هم در دسترس نيستند، انتخاباتي با تضارب آراي سياسي بيشتر نسبت به دورههاي قبل را وعده ميدهد. اين اما تنها يك وجه قضيه است، اختلافاتي كه اكنون به شكل شكايتهايي در اختيار هيات نظارت بر رفتار نمايندگان قرار گرفته است احتمالا بعد از انتخابات و در آستانه تشكيل مجلس دهم به صورت بهانههايي براي رد اعتبارنامه برخي از منتخبين به كار گرفته خواهد شد. اتفاقي كه در تمام دورههاي مجلس افتاده است. حتي در دوره نهم كه فرآيند انتخاباتي تماما در جريان اصولگرا طي شد. هرچند عوض حيدرپور ديروز درباره سرنوشت احتمالي اين شكايتها توضيحي نداده است اما همان جملات كوتاه وي تاييدي ديگر است بر اينكه كشور در اسفند سال آينده انتخاباتي جدي را شاهد خواهد بود، حداقل جديتر از دورههاي اخير.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]