تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 18 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم را با غیر زبانتان بخوانید تا از شما پارسایی و کوشش و نماز و خوبی را ببینند...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805707834




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شناسايي محوطه استقراري عصر آهن در شهرستان ماسال


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۳ آذر ۱۳۹۳ (۱۴:۴۲ب.ظ)
شناسايي محوطه استقراري عصر آهن در شهرستان ماسال محوطه استقراري چند دوره اي مربوط به عصر آهن تا سده ششم و هفتم هجري در حد فاصل بين مرز جغرافيايي شهرستان ماسال و بخش شاندرمن و ارتفاعات شهرستان رضوانشهر شناسايي شد.
به گزارش خبرگزاري موج، مجيد کوهي، کارشناس ارشد باستان شناسي اين اداره کل، در تشريح اين مطلب اظهار داشت: اين محوطه در دامنه ارتفاعات ميان كوهي شكل گرفته است و از سمت شمال به ارتفاعات و پوشش گياهي جنگلي و از جنوب هم به رودخانه و هم به جنگل محدود مي شود كه داراي مساحتي تقريبي به طول و عرض 200×200 متر است.
وي اذعان کرد: در سطح اين محوطه، بقايايي از معماري و چيدمان ديوارهايي با نظم و ترتيب خاص را مي توان مشاهده کرد که با استناد يافته هاي فرهنگي سطحي مي توان اعلام نمود که از بقاياي به جاي مانده از ساختار معماري محل سكونت و يا بقايايي معماري قبور باستاني است.
کوهي طول بلندترين بخش معماري به جاي مانده و قابل مشاهده در اين محوطه را حدود 3 متر با ضخامت بيش از 1 متر دانست و افزود: بقايايي تكه هايي استخوان هاي انساني به طور پراكنده در سطح اين محوطه قابل لمس است.
وي تصريح کرد: مصالح به كار رفته در آثار معماري اين محوطه از لاشه سنگ هاي رودخانه اي گرد شده، لاشه سنگ، تخته سنگ هاي زاويه دار كوهستاني و همچنين مصالح بوم آورد بوده و ابعاد تقريبي اين سنگ ها بين 20×20 الي 70×70 سانتيمتر است که جنس اين سنگ ها از نوع آهكي و ماسه سنگ و كنگلومرا با بافت ريز دانه و بسيار فشرده است.
کوهي با بيان اينکه در بعضي از قسمت هاي اين محوطه مي توان تكه هايي از آجر و يا خشت حرارت ديده را به طور پراكنده مشاهده كرد، خاطرنشان کرد: مشخص ترين نوع سفال هايي كه در سطح اين محوطه نمونه برداري و مشاهده شده سفال هايي از نوع كلينكي مختص دوره ي اشكانيان است که در مرحله ساخت و پخت داراي كيفيت بسيار بالايي بوده و شاموت و ماده چسباننده آن ماسه نرم است.
اين باستان شناس تصريح کرد: در سطح اين سفال ها آثار و بقايايي صيقلي شده، داغ دار و براق بدنه ظروف نيز ديده مي شود.
کوهي افزود: بعضي از سفال ها داراي خميره و شاموت شن ريز و بقايايي كاه و داراي پخت نامناسب است در لا به لاي سفال هاي مشاهده شده تعدادي سفال خشن و ستبر ساز نيز ديده مي شود كه داراي پخت نامناسب و دود زده هستند.
وي به نوع تزينات آثار مکشوفه اشاره کرد و گفت: سفال هاي شناسايي شده داراي پوشش بسيار زيبا از نوع لعاب گلي غليظ بوده و نيز بر روي سطح اين پوشش طرح و نقش هايي با رنگ سياه و خطوط مدور در دور تا دور آن ديده مي شود.
اين باستان شناس با بيان اينکه در محوطه مذکور سفالينه هايي با بدنه زاويه دار از دوره هخامنشي (کرينيتد) مشاهده شده است، اذعان داشت: در مجموعه يافته هاي سفالي اين محوطه بقاياي تعدادي سفال لعاب دار از دوران اسلامي مشاهده شده که اين سفالينه ها داراي لعاب زمينه به رنگ فيروزه اي، تزينات هندسي و دوار و همچنين گلبرگ هاي چند پر با نقش سياه است كه به احتمال زياد مي تواند مربوط به سده ششم و هفتم هجري باشد.
کارشناس باستان شناسي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گيلان در پايان بيان داشت: طي يك برنامه ميداني تعريف شده با ارائه برنامه بررسي هاي ميداني از سوي اداره كل ميراث فرهنگي استان در شهرستان هاي همجوار انجام و نتايج علمي لازم را اعلام خواهيم کرد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن