تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 1 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):مؤمن ابتدا به سلام مى كند و منافق منتظر سلام ديگران است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855520527




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بي‌توجهي 64 درصد مطبوعات کردستان به آداب و رسومشان


واضح آرشیو وب فارسی:کورد نیوز: تاریخ انتشار : 9:10:17 , 1393/09/23
بي محلي نشريات محلي به مسائل بومي/
بي‌توجهي 64 درصد مطبوعات کردستان به آداب و رسومشان
مطبوعات محلی توجهی به نیازهای محلی ندارند و تقلیدی از روزنامه‌های سراسری هستند. ارزيابي‌ها نشان مي‌دهد که در مطبوعات کردستان ارزش شهرت در ليد ديده مي‌شود و اين نشان دهنده شخصيت زده بودن اين نشريات و در نتيجه فاصله گيري آن‌ها از اصول روزنامه نگاري حرفه‌اي است.


محمد مهدي فرقاني، عضو هيئت علمي دانشگاه علامه طباطبايي در مقاله خود با نام «آسيب‌شناسي مطبوعات محلي از منظر روزنامه نگاري حرفه‌اي و روزنامه نگاري توسعه» به اين نتيجه رسيده که مطبوعات محلي تقليدي از روزنامه‌ها هستند.

پژوهش اين استاد دانشگاه در واقع تحليل ثانويه نتايج دو تحقيق دانشگاهي است که در فصلنامه «جامعه، فرهنگ و رسانه» منتشر شده است. تحقيق اول «ساختار و محتواي مطبوعات خوزستان» مبتني بر تحليل محتواي پنج روزنامه کارون، عصر کارون، صبح کارون، فرهنگ جنوب و روزان است که نورالهدي موسوي دانشجوي کار‌شناسي ارشد علوم ارتباطات در دانشگاه علامه طباطبايي انجام داده و دومين پژوهش مورد استناد اين مقاله نيز «مطبوعات محلي و توسعه» نام دارد که تحليل محتواي نشريات سيروان و ديدگاه در استان کردستان است که ابراهيم محمد حسيني دانشجوي کار‌شناسي ارشد علوم ارتباطات در مزکر آموزش‌هاي آزاد دانشگاه علامه طباطبايي انجام داده است.


فرقاني با تحليل ثانويه، اين دو پژوهش به آسيب‌شناسي مطبوعات محلي پرداخته است که به اين نتايج رسيده است: «ساختار ضعيف نهادي، فقر منابع مالي و انساني و بازتاب آن‌ها در محتوا و عملکرد مطبوعات محلي به شدت احساس مي‌شود. رويداد مداري، غير توليدي بودن محتوا، عدم توجه کافي به مسائل و نيازهاي محلي و تقليد از روزنامه‌ هاي سراسري، شخصيت گرايي و شهرت زدگي، بي‌توجهي به چرايي و چگونگي رويداد‌ها و مسائل، بي‌توجهي به زبان فرهنگ و آداب و رسوم و سنت‌هاي محلي و... نشان دهنده ضعف‌هاي مفرط در ساختار حرفه‌اي و توسعه‌اي مطبوعات محلي از جمله مطبوعات مورد بررسي در استان‌هاي خوزستان و کردستان است.»


فرقاني مي‌ گويد: «در بسياري از مطبوعات محلي نه شناخت و آگاهي لازم در مورد روزنامه نگاري توسعه و آموزه‌هاي حرفه‌اي روزنامه نگاري وجود دارد و نه به دليل ضعف ساختار‌هاي سازماني و مالي امکان به کارگيري نيروهاي متخصص و توانمند فراهم است. نتيجه آن که مطبوعات ضعيف نه مي‌توانند در خدمت توسعه باشند نه به منافع عمومي خدمت کنند و نه گرهي از کار دولت بگشايند.»


به باور او در چنين فضايي، زدوبند و بده بستان با منابع خبري، بي‌توجهي به مسائل و خواست‌هاي کيفي جامعه و مردم محلي، سطحي نگري، از دست دادن مخاطب، بريدن و چسباندن مطالب از منابعي غير از خبرنگاران و گزارشگران روزنامه، تن دادن به توقعات و انتظارات نامعقول سکه رايج روزنامه نگاري مي‌شود.


او در اين تحليل نشان مي‌دهد که بسياري از مطبوعات محلي به وسيله يک جمع خانوادگي کوچک و حتي‌گاه توسط يک نفر اداره مي‌شوند که صرفا با انگيزه شخصي و به منظور حفظ ميراث خانوادگي بيش از شش دهه به انتشار يک هفته نامه محلي ادامه داد؛ اما هيچ امکاني براي توسعه و بهبود ساختار و محتوا و نيز تبديل يک هفته نامه ?? ساله به روزنامه وجود ندارد.


فرقاني سعي دارد در اين تحقيق به اين پرسش پاسخ دهد که مطبوعات محلي مورد مطالعه تا چه حد نسبت به معيارهاي روزنامه نگاري حرفه‌اي و روزنامه نگاري توسعه، آگاه، عامل و پايبند هستند؟


او همچنين دو سوال زير را نيز مطرح مي‌کند:


- مطبوعات محلي مورد بررسي تا چه حد اصول روزنامه نگاري حرفه‌اي همچون توجه به ارزش‌ها و عناصر خبري، ژانرهاي روزنامه نگاري (خبر، گزارش، مقاله و مصاحبه)، استناد به منابع، استفاده از محتواي توليدي و پوشش رويداد‌ها و مسائل محلي را رعايت مي‌کنند؟


- مطبوعات محلي تا چه حد اصول روزنامه نگاري توسعه، همچون توجه به فرايند‌ها، نقد، ارزيابي و تحليل برنامه‌ها و عملکرد‌ها، توجه به ابعاد کيفي و انساني توسعه، پوشش نيازهاي محلي و جلب مشارکت مردم محلي در فرايند توسعه را رعايت مي‌کنند؟


فرقاني براي يافتن به سوال‌هاي تحقيق خود در چندين شاخص را بررسي مي‌کند. شاخص‌هايي همچون سبک مطلب، توليدي بودن يا نبودن، منطقه رويداد، نوع مطلب، سبک تنظيم، عنصر خبري غالب در تيتر و ليد، جهت گيري، منبع در مطلب و نوع مطلب.


به عنوان مثال در شاخص ارزش خبري غالب در ليد، بررسي‌ها نشان مي‌دهد که در 48 درصد ليدهاي مطبوعات محلي خوزستان ارزش خبري «شهرت» غلبه دارد و اين حاکي از شخصيت زده بودن اين مطبوعات است عارضه‌اي که در بخش اعظم مطبوعات محلي و سراسري نيز به چشم مي‌خورد.


براساس آمار به دست آمده از اين تحقيق در مورد مطبوعات خوزستان، نزديک 91 درصد مطالب به سبک خبر بوده است. همچنين در حدود 85 درصد مطالب روزنامه‌ها غير توليدي بوده يعني از خبرگزاري‌ها يا در بهترين حالت از روابط عمومي‌ها اخذ شده است در حالي که مطبوعات محلي بيشترين مسئوليتشان در حوزه توليد محتواي محلي است. مسئوليت اصلي مطبوعات محلي را مي‌توان‌، پرداختن به نياز‌ها و اولويت‌هاي توسعه‌اي محلي‌، پرداختن به مسايل و مشکلات محلي و در نتيجه بها دادن به توليد محلي دانست. وقتي مطبوعات محلي از مطالب خبرگزاري‌ها و مطالب توليدي ديگر بهره مي‌برند از مسئوليت اصلي خود فاصله مي‌گيرند.


بي‌توجهي 64 درصد مطبوعات کردستان به آداب و رسومشان


بخش ديگري از يافته‌هاي اين تحقيق نشان مي‌دهد که 64 درصد مطبوعات محلي کردستان توجهي به آداب و رسوم، سنت‌ها و اطلاعات محلي ندارند در حالي که اين مورد يکي از مولفه‌هاي ارزيابي روزنامه نگاري توسعه است.


ارزيابي‌ها نشان مي‌دهد که در مطبوعات مورد بررسي در کردستان نيز ارزش شهرت در ليد ديده مي‌شود و اين نشان دهنده شخصيت زده بودن اين نشريات و در نتيجه فاصله گيري آن‌ها از اصول روزنامه نگاري حرفه‌اي و روزنامه نگاري توسعه است.


اين استاد دانشگاه در بخش پاياني تحقيق پيشنهادهايي مطرح مي‌کند: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و معاونت مطبوعاتي‌، بايد ارزيابي‌هاي مستمري از کار مطبوعات محلي داشته باشند و بخشي از يارانه مطبوعات محلي را بر اساس نتايج اين ارزيابي‌ها و دوري يا نزديکي مطبوعات محلي به معيارهاي روزنامه‌نگاري حرفه‌اي و توسعه اختصاص بدهند. اين نکته‌اي است که اگر ما بخواهيم پيشرفتي داشته باشيم ضرورت اقتضا مي‌کند چه در مورد مطبوعات سراسري چه در مورد مطبوعات محلي‌، به آن دسته از مطبوعاتي که به معيارهاي توسعه‌اي و حرفه‌اي نزديک‌تر هستند بيشتر کمک کنيم.


ترتيبي داده شود که مديران مسئول و سردبيران مطبوعات محلي، چه در دوره‌ها و نشست‌هاي متمرکز در تهران و چه در دوره‌هاي منطقه‌اي و محلي شرکت کنند تا با مقتضيات روزنامه نگاري حرفه‌اي و روزنامه نگاري توسعه آشنا شوند.


همچنين مسئولان محلي به اشکال گوناگون توجيه شوند که بر مطبوعات محلي سخت نگيرند، با آن‌ها وارد بده بستان يا اعمال فشار نشوند و انتظار تبديل شدن مطبوعات محلي به ابزار تبليغاتي را نداشته باشند. اين امر در دراز مدت مي‌تواند به تقويت بنيادهاي توسعه‌اي جامعه، اصلاح روند امور در دولت و منزلت يابي مطبوعات محلي بينجامد.

 



9:10:17 , 1393/09/23





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: کورد نیوز]
[مشاهده در: www.kurdnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن