واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۳ آذر ۱۳۹۳ (۰:۴۳ق.ظ)
جام جم: ظهور عشق در حريم عاشورا
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه جام جم چنين نوشت:
خلق ظرفيت از نشانه هاي پويايي يک مکتب است و اگر مکتبي از چنين ويژگي بي بهره باشد نمي تواند به تداوم خود اميدوار باشد.
ظرفيت سازي البته حوزه هاي مختلفي را مي تواند دربر گيرد؛ از حوزه هاي انساني يعني پرورش انسان هايي براي انجام کارهاي بزرگ گرفته تا حوزه هاي علم و دانش، حماسه و شور، معنويت و سير الي الله، نشاط و بهجت انقلابي و پيش برنده، فرهنگ و...
مکتب الهام بخش اسلام ناب نيز در اعلا درجه ممکن از چنين ويژگي برخوردار است و اربعين يکي از اين مناسبت هاي ظرفيت ساز اسلام ناب و مکتب علوي است. ظرفيت ساز براي جبهه حق و ضد ظلم و ظرفيت سوز براي جبهه باطل و ظالم.
در فرهنگ تشيع، برگزاري مناسک اربعين جز براي حسين بن علي(ع) براي هيچيکدام از معصومين عليهم السلام پيش بيني نشده و رمز آن به عظمت واقعه عاشورا از سويي و رفتار شگفتي ساز کاروان اسرا از سوي ديگر برمي گردد.
عاشورا آن قدر ظرفيت داشت و دارد تا در يک روز و يک دهه خلاصه نشود و اربعين اش نيز بتواند غوغا به پا کند و بيداري بيافريند. درباره اربعين اين روزها زياد گفته ايم و شنيده ايم، اما نگاهي به بزرگ ترين اجتماع بشري ما را وامي دارد باز هم در باره آن بيشتر تأمل کنيم و بيشتر بينديشيم.
اجتماعي که انسان هايي را از سطوح مختلف اجتماعي، از نخبگان و صاحب منصبان و تجار گرفته تا انسان هاي (ظاهرا) معمولي و از زن و مرد گرفته تا پيرمردان و پيرزنان و جوانان و کودکان، از پنج قاره جهان و به رغم تهديدات تروريستي تکفيري هاي جاهل و کمبود امکانات به اين نقطه مي کشاند تا فقط ولو به توقفي کوتاه عرض ارادتي کنند و بازگردند.
مشابه چنين نمونه اي را کجا مي شود ديد و تکرار کرد؟ آيا هيچ انگيزه غيرالهي و هيچ آرمان مادي از چنين ظرفيتي برخوردار است؟ قطعا نه، پس اربعين خود به تنهايي مي تواند دليل و حجت مسلماني ما باشد، چرا که حسين(ع) حجت مسلماني ماست.
اگر رسانه هاي خبري دنيا که گاهي سخيف ترين موضوعات را به خبر تبديل و به دنيا مخابره مي کنند در برابر اربعين با همه ارزش هاي خبري اش سانسور يا شبه آن را اختيار کرده اند بايد پي برد که اربعين براي آنها چقدر نگران کننده است و تا چه حد بيم دارند از اطلاع افکار عمومي دنيا از اين رويداد؛ و اين ترس و دلواپسي از ظرفيت سازي اين رويداد است و همان قدر که دشمنان اسلام و انسانيت از انعکاس اخباري اينچنين واهمه دارند و خوف، ما بايد براي انتشار آن همت کنيم.
اسلام ناب، عاشورا و اربعين ظرفيت ساز است؛ حماسه خلق مي کند، شور و عشق مي آفريند و عقلانيت و شعور را ارتقا مي بخشد، چرا که عقل و عشق در حريم عاشورا ممزوج و به هم آميخته اند و اين دانسته نشود مگر به معرفت و حکمت الهي.
حرکت و قيام حسين بن علي(ع) و بخشيدن خون جگرش اساسا براي رهايي انسان از جهالت بود (بَذَلَ مُهجَتَهُ فِيک لِيسْتَنْقِذَ عِبادَک مِنَ الجَهالَهِ) مگر مي شود با رفتار غيرعقلاني انسان را از جهالت رهانيد! و حرکت و قيام حسين بن علي(ع) سراسر شور بود و عشق؛ عشقي که در اين جمله تاريخي و تکان دهنده زينب کبري(س) آن هم در اسارت و در بارگاه ظلم نهفته است که: ما رَأَيتُ الّا جَميلاً!
آري، عقل و عشق در حريم عاشورا، دو روي يک سکه اند؛ عقلي که عشق مي آفريند و حماسه و شور خلق مي کند و عشقي که آگاهي بخش است. و اربعين فرصت دوباره است براي مرور و شناخت اين حريم.
نويسنده:مهدي فضائلي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]