واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: تفاوت اختلال خواب بین مردان و زنان
ساعت خواب زنان هر روز جلوتر میرود، آنها میخواهند دراز بکشند و نسبت به روز قبل یه کم زودتر بلند شوند اما آنها موفق به انجام این کار نمیشوند؛ این به خاطر تضاد بین زمان بیولوژیکی و زمان واقعی خواب زنان است
به گزارش نامه نیوز ، زنان به دلیل ساعت بیولوژیکی داخلی و هورمونهایشان نسبت به مردان بیشتر از بیخوابی رنج میبرند.
بر اساس یک نظرسنجی انجام شده توسط بنیاد ملی خواب 63 درصد زنان و 54 درصد مردها چند شب در هفته از بیخوابی رنج میبرند و به احتمال زیاد زنان در طول روز حالت خواب آلودگی دارند.
چرا زنان در اختلال خواب نسبت به مردان متفاوت هستند؟ به گفته پزشکان این موضوع یک دلیل بیولوژیکی داخلی و هورمونی دارد.
انسان نیاز به خواب دارد و خواب خوب شبانه بدن ما را برای روز بعد آماده میکند؛ فعالیت بدنی و رژیم غذایی نیز از ضروریات زندگی است؛ هنگامی که ما خواب هستیم بدن ما استراحت میکند اما مغز در هنگام خواب همچنان فعال است؛ به طور کلی مدت خواب برای بزرگسالان باید بین 7 و 9 ساعت باشد.
دکتر Charles Czeistler رئیس بنیاد ملی خواب و رئیس پزشکی خواب در دانشکده هاروارد گفت: ساعت بیولوژیکی داخلی، سرعت و مدت زمان خواب را کنترل میکند. ساعت بیولوژیکی داخلی باعث هماهنگ شدن روز و شب میشود و روز و شب را برای بدن مشخص میکند؛ در حالی که ساعت بیولوژیکی در زنان 6 دقیقه سریعتر نسبت به مردان در حال حرکت است اما این دقیقهها با اضافه شدن باعث میشوند ساعت بیولوژیکی زنان حدود یک ساعت تا یک ساعت و نیم زودتر از مردان تنظیم شود.
ساعت بیولوژیکی زنان، آنها را صبح زودتر بیدار میکند و شب مانع خواب آنها میشود.
ساعت خواب زنان هر روز جلوتر میرود، آنها میخواهند دراز بکشند و نسبت به روز قبل یه کم زودتر بلند شوند اما آنها موفق به انجام این کار نمیشوند؛ این به خاطر تضاد بین زمان بیولوژیکی و زمان واقعی خواب زنان است، زنان در خوابیدن دچار مشکل میشوند و مدت زمان خواب آنها کاهش پیدا میکند.
تفاوت در تنظیم هورمونی زنان و مردان نیز نشان میدهد آنها در اختلال خواب یکسان نیستند؛ استروژن باعث کوتاه شدن چرخه خواب میشود؛ به همین دلیل زنان اغلب در زمان قاعدگی، حاملگی یا یائسگی مشکلاتی در خوابیدن دارند؛ در مقابل مردان بیشتر به دلیل قطع جریان تنفسی یا چربی دور گردن دچار اختلال در خواب میشوند.
به گفته پزشکان حدود 17 درصد مردان و 9 درصد زنان مبتلا به بیخوابی هستند.
به گفته دکتر «چارلز» میتوان از این اختلال خواب و کمبود خواب جلوگیری کرد؛ بهداشت خواب خوب ضروری است و این در صورتی است که فرد در زمان واقعی و در یک ساعت مشخص هر شب به رختخواب برود؛ برای تنظیم خواب شبانه باید به اتاق خواب رفت، تمام چراغها را خاموش کرد و اتاق را خنک نگه داشت.
منبع: فارس
۲۳ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]