تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هیچ تهیدستی سخت تر از نادانی و هیچ مالی سودمندتر از عقل نیست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827179992




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جنگ مردانه، کابوس زنانه


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جنگ مردانه، کابوس زنانه تهران- ایرنا- روزنامه «ابتکار» در یادداشتی با عنوان «جنگ مردانه، کابوس زنانه» روز چهارشنبه نوشت: آمریکای لاتین سرزمین نمادهاست. فوتبالش، کودتاهایش، دیکتاتورهایش و زنان و مردان مبارزش همه و همه نماد هستند. تاریخ آمریکای لاتین همواره در میان خود کسانی را داشته که می توانستند برای مردم نماد مبارزه، شور و شوق و تغییر باشند. از زاپاتا گرفته تا چه گوارا. از آن طرف کسانی هم داشته که نماد خشونت و دیکتاتور هستند از پینوشه در شیلی گرفته تا تروخیو در دومینیکن.


«میترا فردوسی» نویسنده یادداشت نوشت: در این میان اما یک روز است که آمریکای لاتین به کل جهان داده است آن روز هم 25نوامبر؛ روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان است. این روز نماد اعتراض همگانی به خشونت بر ضد زنان است که این روز به پاسداشت مبارزه خواهران میرابال نامگذاری شده است. سه خواهر به نام های پاتریا مرسدس، مینروا و ماریا ترسا که در جمهوری دومینیکن علیه رژیم دیکتاتور به مبارزه برخاستند و هر سه به عنوان نماد مبارزه و مقاومت علیه این حکومت دیکتاتوری شناخته شدند و جان در راه این مبارزه دادند. فعالان حقوق زنان روز کشته شدن پروانه ها را از سال 1981 به عنوان روز مبارزه با خشونت علیه زنان به رسمیت شناختند و انتخاب این روز به یادبود ترور وحشتناک خواهران میرابال است. پیشنهاد نامگذاری روزی به عنوان روز جهانی حذف خشونت علیه زنان نیز توسط نمایندگان دومینیکن به سازمان ملل ارائه و در سال 1999 پذیرفته شد. هر سال مراسمی با این عنوان در بسیاری از کشورهای دنیا برگزار می شود.

* آسیب پذیری زنان در جنگ ها؛ بیشتر از کودکان!
میزان آسیب پذیری زنان در جنگ ها به لحاظ نوع جنسیت شان حتی بیشتر از کودکان است. اگر امروزه درباره حضور کودکان در جنگ و تعیین سن شرکت آنها در منازعات از لحاظ ممنوعیت و تجویز حضور آنها بحث می کنیم، این بحث ها درباره زنان مطرح نمی شود. بعد از جنگ جهانی دوم زنان در کارهای نظامی وارد شده و گاه به اسارت گرفته می شدند. اما حقوق بشردوستانه بین المللی نه تنها از زنانی که مبارز بوده و در عرصه جنگ حضور داشتند حمایت می کند، بلکه از زنان غیرنظامی نیز حمایت می کند. ماده 27کنوانسیون چهارم بیانگر این قضیه و حمایت اکید از جنس زن است. در واقع اساس و بنیاد حقوق بشردوستانه بین المللی همیشه حمایت از افرادی است که در جنگ ها مشارکت ندارند و به تعبیری غیرنظامی محسوب می شوند و به دنبال مصونیت بخشیدن و ایجاد حریم و حایل برای این افراد از جمله زنان و کودکان است تا از آسیب های جنگ ها و منازعات به دور باشند.

* برخی مشکلات زنان در مخاصمات مسلحانه
تجاوز به زنان و مورد آزار و اذیت قراردادن آنها در زمان درگیری ها و جنگ ها حتی در زمان بهم ریختگی اوضاع کشور در اثر بروز یک حادثه طبیعی مانند زلزله و سیل تبدیل به یک خبر تکراری شده است. در منازعات بین دولت ها از جمله حمله عراق به کویت و یا در بوسنی هرزگوین تعداد زیادی از زنان مورد تجاوز قرار گرفتند. اگر اتفاق های این روزها را نیز مرور کنیم نظیر این اتفاق ها را در عملکرد گروهک داعش می بینیم. این خشونت ها علیه زنان و دختران هرروز بیشتر از دیروز می شود و جامعه جهانی و مدافعان حقوق بشر نیز هر روز نگران تر. در طول چند سال گذشته اکنون این مسئله به شکل بی سابقه ای مورد توجه قرار گرفته است و در رأس این توجهات بین المللی، کنفرانس پایان خشونت های جنسی علیه زنان در ژوئن 2014 است. در کنار این، کمیته بین المللی صلیب سرخ در طول چهار سال آینده پاسخگویی به خشونت جنسی را ارتقا خواهد داد. اما علی رغم توسعه فعالیت های پژوهشی در این خصوص، چند سوال اصلی هنوز بی پاسخ می ماند و آن هم اینکه «آیا ضمانت های اجرایی حقوق بشردوستانه بین المللی در قالب دادگاه آی سی سی توانسته کارآیی خود را در قالب محاکمه این افراد به نحو احسن انجام دهد؟» آیا ضمانت های اجرایی فعلی کافی است؟ «آیا تلقی از اینگونه جرایم در قالب جرایم جنگی در اساسنامه دیوان بین المللی کیفری در چارچوب بسیار مصرح و فارغ از ملاحظات سیاسی مورد پیگرد و مجازات قرار می گیرد؟» «چه میزان نهادهای بین المللی متصدی کرامت انسان ها و زنان، در این عرصه کارآمد بوده اند؟»زنان در جریان مخاصمات مسلحانه هزینه گزافی پرداخت می کنند و نقش مهمی نیز در دوران پس از جنگ و بازسازی خانواده برعهده دارند. در مخاصمات مسلحانه امروزی آثار مخرب بر زنان افزایش یافته است. بهتر است بگوییم زنان قربانی تجاوزات جنسی به دلیل شرم و حیا و ترس از رانده شدن، از صحبت درباره این درد و رنج خودداری می کنند لذا بسیاری از تلاش ها برای نجات این زنان و بهبود اوضاع آنها بی نتیجه می ماند.مروری بر گزارش های کارشناسان کمیته بین المللی صلیب سرخ نیز نشان می دهد که خشونت های جنسی در بسیاری از مناطق پنهان می ماند، چراکه قربانیان آن به دلیل شرم و حیا و ترس از رانده شدن از جامعه، از صحبت کردن درباره این درد و رنج خودداری می کنند و این امر مانع از جمع آوری اطلاعات قابل اطمینان در این خصوص می شود.

* خشونتی مزمن
در خصوص دیدگاه های موجود در خصوص علل تجاوزات به زنان در جنگ ها دو دیدگاه عمده وجود دارد: 1- خشونت و تجاوز جنسی ابزار سیاست و سیاستگذاری گروه مهاجم؛ سلاحی راحت و ارزان و بسیار صدمه زننده که فرد مجرم نیز علاقه به انجام تجاوز دارد و بیشترین منفعت را برای گروه مهاجم به همراه می آورد، چراکه وقتی چنین خبری در جامعه پخش شود، افراد، سرزمین خود را بدون جنگ و خونریزی ترک می کنند 2- رفتار غیرعقلانی افراد؛ سیاست نیروهای نظامی بر تجاوز نیست، اما از این اقدام سربازان جلوگیری نیز نمی کند و سربازان به دلیل سردرگمی و فشارهای روحی، ناخودآگاه به این عمل دست می زنند 3- دیدگاه کامل کننده؛ تجاوز جنسی باورهای جمعی و فرهنگ گروهی است که می خواهد گروه دیگر را نسل کشی کند. تجاوز عملی جهت کسب هویت مردانه در جوامعی است که زن ستیزی در آنها بالاست. در این فرهنگ ها زن، دیگری یا جنس دوم توصیف می شود. قربانیان خشونت های جنسی گاه می میرند و قربانیانی که زنده می مانند نیز شامل سه گروه می شوند: 1- کودکان و دختربچه ها 2- دختران جوان بالغ 3- زنان باردار و میانسال. دختربچه ها به دلیل ضعف سیستم ایمنی و سوءتغذیه وقتی مورد تهاجم جنسی قرار می گیرند مبتلا به عفونت های مختلف به ویژه ویروس اچ آی وی می شوند. این دختران همچنین دچار بلوغ زودرس شده و اگر باردار شوند مطمئناً به سقط جنین می انجامد. بیشترین قربانیان تجاوزات جنسی دختران جوان هستند و از عوارض این نوع تهاجمات بر این گروه ابتلا به ویروس ایدز و از بین رفتن شانس بارداری طبیعی و اجبار به بارداری اجباری است. در اردوگاه هایی که این دختران به اسارت گرفته می شوند، سربازان برای تداوم نسل مانع از سقط جنین آنها شده و این دختران با ابزارهای پیش پاافتاده و خطرناک اقدام به سقط می کنند و چنانچه موفق به سقط نشوند، نوزاد آنان با بی محبتی و عدم شیردهی مادر خود مواجه می شود. گاه این نوزادان به دلیل تنفر مادرانشان از فرد متجاوز مورد سلاخی قرار می گیرند.در خصوص زنان میانسال نیز باید گفت که آنها مادرانی هستند که برای اینکه فرزندانشان مورد تجاوز قرار نگیرند یا برای تأمین غذا و امرار معاش به این کار تن می دهند. همچنین مادران باردار مورد تجاوز، دچار شدیدترین عوارض می شوند. نوزادان متولدشده از این مادران نیز به دلیل عفونت، به نقص ایمنی بدن، عدم رشد و تکامل و انواع سرطان ها و تومورها مبتلا می شوند که به دلیل کمبود مراقبت های بهداشتی، اکثر این نوزادان در سنین کودکی فوت می کنند. چنین اتفاقاتی به قدری فاجعه بار هستند که پیتر مائرور، رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ را چند روز پیش بار دیگر به اظهارنظر و دادخواهی کشاند. او گفت تجاوز جنسی برای بسیاری از مردم ساکن در مناطق جنگ زده کماکان برای زنان یک کابوس است و این امر معمولاً در کنار دیگر رویدادهای ناخوشایند مانند غارتگری، تخریب اموال و قتل اتفاق می افتد که امدادگران و داوطلبان باید تلاش کنند برای پیامدهای جسمی و نیز روانی قربانیان خشونت های جنسی درمان مناسبی پیدا کنند.
منبع: ابتکار
اول**1368**


19/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن