محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829578419
چرا یزید، اهل بیت امام حسین(ع) را از اسارت آزاد کرد؟
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
چرا یزید، اهل بیت امام حسین(ع) را از اسارت آزاد کرد؟
یزید با مشوّش شدن افکار عمومی مردم شام بر اثر جنایت های خود که با وفات حضرت رقیه «علیهاالسلام» شدت گرفته بود، مصلحت را در آن دید که از شدت فشار بر اهل بیت «علیهم السلام» بکاهد و آنان را از بند اسیری آزاد کند.
به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، سخنان روشن گرانه زینب «علیهاالسلام» و امام سجاد «علیه السلام»، اساس تفکر در حادثه کربلا را در ذهن ها بنا نهاد و مردم شام تا اندازه ای حقیقت را دریافتند و این آغاز حرکت جدیدی در تکمیل قیام عاشورا بود.
آغاز رسوایی حاکمیت
یزید با مشوّش شدن افکار عمومی مردم شام بر اثر جنایت های خود که با وفات حضرت رقیه «علیهاالسلام» شدت گرفته بود، مصلحت را در آن دید که از شدت فشار بر اهل بیت «علیهم السلام» بکاهد و آنان را از بند اسیری آزاد کند. او آنان را مخیّر گذاشت که به مدینه باز گردند یا در شام بمانند. امام سجاد «علیه السلام» و حضرت زینب «علیهاالسلام» تصمیم گرفتند که پس از برپایی مجلس عزای عمومی، شام را به مقصد مدینه ترک کنند؛ زیرا از هنگام شهادت امام حسین «علیه السلام» و یارانش، اهل بیت «علیهم السلام» نتوانسته بودند برای آنان عزاداری کنند و دشمن، آنان را از این کار باز داشته بود. یزید بر خلاف میل باطنی اش ناچار شد این شرط را بپذیرد؛ زیرا به خوبی می دانست برپایی سوگواری از سوی قهرمان کربلا؛ حضرت زینب «علیهاالسلام» پایه های حکومت استبداداش را سست خواهد کرد.
با این حال، به دلیل تدابیری که برای جلوگیری از موج فزاینده اعتراض ها و نارضایتی های مردم اندیشیده بود، ناگزیر این شرط را پذیرفت. یزید در مرکز شهر، خانه ای را برای عزاداران در نظر گرفت و دستور داد زنان شام برای تسلیت گویی به حضرت زینب «علیهاالسلام» و برپایی مجلس عزا (که البته زیر نظر جاسوسان بود) در آن خانه حضور یابند. با انتشار این خبر در شهر، تمامی زنان هاشمی با لباس سیاه در مجلس حضور یافتند و به زینب «علیهاالسلام» تسلیت گفتند.
زنان بنی امیه و بنی مروان نیز با زینت و زیورشان به مجلس آمدند و به زینب «علیهاالسلام» تسلیت گفتند. البته شنیدن مصیبت های کربلا که از زبان دختر علی «علیه السلام» بیان می شد، انقلابی شگرف در دل شان ایجاد کرد و آنان نیز با پوشیدن لباس سیاه، ابراز هم دردی کردند.
هفت روز در شام مجلس عزاداری بر پا شد. شام روحیه انقلابی گرفته بود و نزدیک بود سیل خروشان انتقام و نارضایتی، حکومت یزید را در هم بشکند.
شام در آستانه انقلاب
این شهرِ خاموش و ماتم زده، دیگر مانند چند روز پیش نبود که اسیران بدان وارد شدند. مردم شام کم کم سیاست رسوا شده تبلیغات سوء یزید را علیه این خاندان شناخته بودند. چهره شهر تغییر کرده بود؛ مردمی که چندی پیش از کاروان اسیران با آتش و خاکستر استقبال کرده بودند، اینک با شرمندگی و احترام با اسیران رفتار می کردند.
مردم شام با درک برخی واقعیت ها در آستانه استحاله ای بزرگ قرار گرفته بودند. آسمان اندیشه آنان که با اسلام تحریف شده معاویه و ترور شخصیت علی «علیه السلام» و خانواده اش، سیاه و غبارآلود شده بود، با خطبه های توفنده زینب «علیهاالسلام» و امام سجاد «علیه السلام» آفتابی و روشن شد. این موج ناخشنودی به سرای خاموش یزید نیز رسوخ کرده بود و تنها خروج اهل بیت «علیهم السلام» بود که می توانست آسایشی کوتاه، آن هم در شام برای او ایجاد کند. از این رو، کاروان اسیران را از شام خارج کرد.
گامی به سوی اربعین
شتران آماده حرکتند و یزید برای حفظ شوکت پوشالی و به نمایش گذاشتن دست و دل بازی خود به جهت فریب مردم، دستور داده است محمل ها را زینت کنند! اما زینب «علیهاالسلام» با دیدن هودج های بزک شده فرمود: زیورها را از محمل شتران باز کنند و محمل ها را سیاه پوش سازند. مردم شام به بدرقه آمده اند، ولی خجالت و شرمندگی از نگاه هایشان می بارد. با شرمساری و سر افکندگی، رکاب زینب «علیهاالسلام» و کودکان را گرفتند و آنان را بر هودج های سوگ نشاندند. بانگ جرس بلند شد. زینب «علیهاالسلام» سر از کجاوه بیرون آورد و به عنوان آخرین پیام به شامیان فرمود:
ای مردم شام! ما از این شهر می رویم، ولی در آن ویرانه امانتی از ما پیش شما باقی می ماند. جان شما و جان این امانتِ لطمه خورده! هرگاه کنار قبرش رفتید، آبی بر مزار کوچکش بپاشید و چراغی کنارش روشن کنید که او در این شهر غریب است.
کاروان آهسته آهسته گام بر می دارد و از شهر و نگاه های غم گرفته مردم دور می شود. زینب «علیهاالسلام» و بانوان کاروان تا مسافت های دور، به بیرون از کجاوه های شان می نگریستند و به یاد رنج هایی که در این شهر دیدند و برخی فرزندان امام را در این شهر از دست دادند اشک می ریختند؛ دخترک زخم دیده و کتک خورده ای که جایش در محمل زینب «علیهاالسلام» خالی است، ولی خاطره اش همراه کاروان است.
پژوهشی تاریخی بر سر موضوع اربعین
تاریخ نگاران شیعه و سنی بحث زیادی سر موضوع اربعین اول سید الشهداء «علیه السلام» نموده اند، که آیا کاروان اسیران کربلا، اربعین اول به این سرزمین آمده اند یا نه. دسته ای بر این عقیده اند که اربعین اول نتوانسته اند به کربلا بیایند؛ زیرا آنان این فرصت را نداشته اند که ضمن آن همه سختی های راه، اعم از گرسنگی و تشنگی، گردانیده شدن در انظار مردم، توقف در شهرها و... در اربعین اول خود را به مزار شهیدان کربلا برسانند.
دسته ای دیگر بر این باور هستند که اسیران کربلا اربعین اول، به زیارت شهیدان کربلا در این سرزمین آمده اند و دلایلی هم بر اثبات مدعای خویش ذکر نموده اند، از جمله آن ها این که: «با احتساب خروج آن ها روز یازدهم محرم از کربلا اگر کاروان روز اول صفر به شهر شام رسیده باشد، حدود هفده یا هجده روز سفر کربلا به شام طول کشیده است. آنان که هجده روز توانسته اند از کربلا به شام بیایند آن هم با وجود سختی های بسیار، چه طور نتوانسته اند در همین فاصله زمانی از سوم صفر تا بیستم صفر که اربعین امام و شهدا است، خود را به کربلا برسانند؟. اما هر چه باشد مقصد نهایی کاروان مدینه بوده است.
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۳ - ۲۰:۵۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]
صفحات پیشنهادی
حاج یدالله بهتاش: آبرویم از اهل بیت(ع) است /حجت الاسلام شهاب مرادی: مباهات می کنم روضه خوان امام حسین (ع) هستم
تجلیل از نیم قرن نوکری در آستان اهل بیت ع در پرده عشاق حاج یدالله بهتاش آبرویم از اهل بیت ع است حجت الاسلام شهاب مرادی مباهات می کنم روضه خوان امام حسین ع هستم آئین گرامی داشت تجلیل از حاج یدالله بهتاش پیرغلام حسینی و ذاکر اهل بیت ع در فرهنگسرای هنگام برگزار شد به گزتفسیرقرآن را باید از اهل بیت گرفت/علل نامگذاری سوره فجر بنام امام حسین -
حجت الاسلام میرعمادی مطرح کرد تفسیرقرآن را باید از اهل بیت گرفت علل نامگذاری سوره فجر بنام امام حسین شناسهٔ خبر 2433544 دوشنبه ۱۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۰ استانها > لرستان خرم آباد - نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد با بیان اینکه تفسیر قرآن را باید از اهل بیت گرحاج یدالله بهتاش: این آبرو را اهل بیت(ع) داده اند/حجت الاسلام شهاب مرادی: مباهات می کنم روضه خوان امام حسین (ع
تجلیل از نیم قرن نوکری در آستان اهل بیت ع در ششمین روز پرده عشاق حاج یدالله بهتاش این آبرو را اهل بیت ع داده اند حجت الاسلام شهاب مرادی مباهات می کنم روضه خوان امام حسین ع هستم آئین گرامی داشت تجلیل از حاج یدالله بهتاش پیرغلام حسینی و ذاکر اهل بیت ع در فرهنگسرای هنگامامام جمعه فیروزکوه: اهلبیت امام حسین(ع) در سختترین شرایط رسالت خود را انجام دادند
امام جمعه فیروزکوه اهلبیت امام حسین ع در سختترین شرایط رسالت خود را انجام دادندامام جمعه فیروزکوه گفت حضرت زینب س و امام سجاد ع برای اینکه جریان عاشورا فراموش نشود رسالت حسینی خود را در سختترین شرایط انجام دادند به گزارش خبرگزاری فارس از فیروزکوه حجتالاسلام والملسمین عفلسفه زيارت امام حسین (ع) در کلام اهل بيت (ع)
فضیلت های زیارت حضرت سید الشهداء فلسفه زيارت امام حسین ع در کلام اهل بيت ع شوق زيارت امام حسين ع همواره در دل و جان دوستداران آن حضرت شوري عظيم برپا مي کند و همين اشتياق وصف ناپذير سبب مي شود هر سال در روز اربعين شهادت امام حسين ع کربلا به ميعادگاه ميليون ها عاشق و شيفراهپیمایی عزاداران حسینی از حرم کریمه اهل بیت تا جمکران در روز اربعین
۲۳۵۵۵۶ ۱۳۹۳ ۹ ۲۲ - ۱۹ ۱۸گزارش تصویری راهپیمایی عزاداران حسینی از حرم کریمه اهل بیت تا جمکران در روز اربعین عکاس محمد حسین امامی اجرا توقف ذخيره تمام تصاوير ۱۳۹۳ ۹ ۲۲ - ۱۹ ۱۸با هدف کسب رضایت زائران و مجاوران کریمه اهل بیت(س) صورت گرفت اقدامات ویژه شهرداری قم به منظور ایجاد حال و هوای
با هدف کسب رضایت زائران و مجاوران کریمه اهل بیت س صورت گرفتاقدامات ویژه شهرداری قم به منظور ایجاد حال و هوای حسینی در اربعینشهرداری قم با توجه ایام اربعین و خیل عظیم زائران و شیفتگان اهل بیت ع در شهر قم برنامهها و تمهیدات ویژه فرهنگی عمرانی و خدماتی را در دستور کار داده استچرا فقط امام حسین (ع) مراسم اربعین دارد؟
چرا فقط امام حسین ع مراسم اربعین دارد تاریخ انتشار شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۲۰ ۳۹ مرکز مطالعات و پاسخگویی به شبهات حوزه علمیه قم به این سوال که «چرا از میان اهل بیت عصمت و طهارت فقط برای اباعبدالله الحسین ع مراسم اربعین میگیرند » پاسخ داده است به گزارش &laمیراث تمدن اسلامی با جانفشانیهای اهل بیت(ع) زنده ماند/ نباید به دشمن چراغ سبز نشان دهیم -
حجت الاسلام شیبانی میراث تمدن اسلامی با جانفشانیهای اهل بیت ع زنده ماند نباید به دشمن چراغ سبز نشان دهیم شناسهی خبر 2431440 تاریخ مخابره جمعه ۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۵ ۱۳ استانها > هرمزگان بستک - خبرگزاری مهر امام جمعه موقت بستک گفت جانفشانی های اهل بیت ع مایه زنده نگه داشتن محجتالاسلام ملکپور در گفتوگو با فارس: آیا همه اسرای کربلا سفر اسارت را به پایان بردند/کودکی که مانند امام حس
حجتالاسلام ملکپور در گفتوگو با فارس آیا همه اسرای کربلا سفر اسارت را به پایان بردند کودکی که مانند امام حسین ع شهید شدمحقق دانشنامه اهلبیت ع گفت ملاقات اهل بیت ع با جابر در روز اربعین در منابع تاریخی قدیمی بیان شده که اهل بیت ع در راه بازگشت از شام به کربلا رفتند بنابراامام جمعه موقت لنده: توسل به اهل بیت(ع) از رموز موفقیت دفاع مقدس بود
امام جمعه موقت لنده توسل به اهل بیت ع از رموز موفقیت دفاع مقدس بودامام جمعه موقت لنده گفت توسل به اهل بیت ع از رموز موفقیت دفاع مقدس بود به گزارش خبرگزاری فارس از لنده حجتالاسلام سیدمحمود الهینیا امشب در مراسم نشست هیئت رزمندگان و دعای توسل در منزل یکی از آزادگان سرافراز هتجمع هزاران نفری عزاداران امام حسین (ع) در حرم شاهچراغ برگزار شد -
تجمع هزاران نفری عزاداران امام حسین ع در حرم شاهچراغ برگزار شد شناسهٔ خبر 2442290 شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۷ استانها > فارس شیراز ــ تجمع هزاران نفری عزاداران امام حسین ع در حرم مطهر شاهچراغ شیراز برگزار شد به گزارش خبرنگار مهر ظهر شنبه همانند چند سال گذشته در شیراز عزادچرا اربعین فقط برای امام حسین(ع) است؟
چرا اربعین فقط برای امام حسین ع است چرا فقط برای امام حسین علیهالسلام روز اربعین تعیین شده و برای امامان دیگر و حتی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله مراسم روز اربعین نداریم به گزارش خبرنگار معارف باشگاه خبرنگاران برای توضیح جواب این سوال به این مطالب توجه کنید 1 فداکاریامام جمعه زاهدان: هیچ قدرتی نمیتواند نور اهل بیت (ع) را خاموش کند
امام جمعه زاهدان هیچ قدرتی نمیتواند نور اهل بیت ع را خاموش کندامام جمعه زاهدان گفت نور اهل بیت ع همیشه در دل مسلمانان روشن است و هیچ قدرتی نتوانسته و نمیتواند این نور را خاموش کند به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان آیتالله عباسعلی سلیمانی ظهر امروز در خطبههای نماز عبادی سامام جمعه شهر ری: تکفیرها و حامیان آنان بدانند عراق خانه اهل بیت (ع) است و باید از آن خارج شوند
امام جمعه شهر ری تکفیرها و حامیان آنان بدانند عراق خانه اهل بیت ع است و باید از آن خارج شوند شهر ری - ایرنا - امام جمعه شهر ری گفت تکفیری ها و سرکرده و حامیان آنان بدانند عراق جای شیطنت نیست بلکه این مکان خانه اهل بیت عصمت و طهارت ع است و بزودی باید از آن خارج شوند به گزاز اربعین حسینی و ورود اهلبیت سیدالشهداء به کربلا تا مهاجرت علمای تهران به ری
امروز در تاریخ از اربعین حسینی و ورود اهلبیت سیدالشهداء به کربلا تا مهاجرت علمای تهران به ری اربعین حسینی ورود اهلبیت سیدالشهداء به کربلای حسینی مهاجرت علمای تهران به ری تصویب قانون استخدام کشوری کشته شدن بیش از پنج هزار نفر در اثر سقوط بَهمن و از مهمترین رخدادهای تارکمبود امام جماعت در شیراز، زیبنده سومین حرم اهل بیت(ع) نیست
کمبود امام جماعت در شیراز زیبنده سومین حرم اهل بیت ع نیست شیراز- ایرنا- دبیر اجرایی جامعه روحانیت شیراز گفت شهر مقدس شیراز مهد پرورش علما و بزرگانی همچون ملاصدرا و مقدس اردبیلی بوده لذا امروز کمبود امام جماعت در مساجد این شهر متناسب با پیشینه غنی دینی و زیبنده سومین حرم اهل بی-
گوناگون
پربازدیدترینها