واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: شنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۹
![کربلا و دفاع مقدس 1418196607864_1_wudhu_jebheh_2.jpg](http://media.isna.ir/content/1418196607864_1_wudhu_jebheh_2.jpg/2)
راه حسین(ع) و سرزمینی که در آن فرهنگ و نهضت عاشورا رقم خورد این را به ما میآموزد که کربلا در شرایط آتشبس، جنگ، ایمن یا نا امن برای شیعیان، «کربلا» خواهد بود. به گزارش خبرنگار سرویس «فرهنگحماسه» ایسنا، هنوز آهنگ صدا حاج ذبیحالله حاجبخشی و آن رجز خوانیهای حماسی و اعتقادیش را که در دوران هشت سال دفاع مقدس با حضور در جبهه و مناطق عملیاتی میگفت:«کجا میری؟ کربلا. با کی میری؟ با شهدا.» از یاد نرفته است.در بهبوهه جنگ تحمیلی این شعار برای رزمندگان مهم بود چون میخواستند با دست خالی از شرافت و هویت دینی و ملی خود با اقتدا به فرهنگ سید و سالار شهدا دفاع کنند. تا اینکه قطره قطره با شهادت طلبیهایشان این شعار برای آنها به یک آرمان مهم و دست یافتنی تبدیل شد. حضور در کربلا آنچنان شور و اشتیاقی برای رزمندگان و فرماندهان داشت که محسن رضایی فرمانده وقت سپاه پاسداران به همراه سپهبد شهید علی صیادشیرازی که آن زمان فرماندهی نیروزی زمینی ارتش را عهده دار بود، با توافق و هماهنگی با یکدیگر، سلسله عملیاتهایی را با نام «کربلا»؛ از کربلای یک تا 12 را تنظیم و آن را در شورای عالی دفاع که آن زمان مرجع تصمیم گیرنده بود عنوان کردند. علاوه بر این رزمندگان با نوشتن شعارهایی پشت لباس خاکیشان که واژه «کربلا» در آن به چشم میخورد به نوعی هدف و انگیزه خود را از پیکار با دشمن بیان میکردند. البته «کربلا» فقط به اسامی عملیاتها و نوشتههای پشت لباس رزمندگان خلاصه نمیشد بلکه واحد تبلیغات جنگ نیز با نصب تابلوهایی جملههایی همچون «وضو در فرات،نماز در کربلا» این آرامان را در ذهن رزمندگان میپروراندند.
![](http://media.isna.ir/content/1418196608129_21.jpg/1)
کربلا و دفاع مقدس
اکنون با گذشت حدود 26 سال از پایان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران شاهد این هستیم که این آرمان شهدا و فرماندهان که شرایط حاکم بر جبهه آن را به منثه ظهور رسانده بود با حضور میلیونی زائران ایرانی و مسلمانان جهان به نتیجه رسیده است و شیفتگان اباعبدالله الحسین(ع) در کمال آرامش، امنیت و با پای پیاده راهی سرزمینی میشوند که روزی حکومت بعثی صدام، آرزوی زیارت آن را بر دل شیعیان نشانده بود.
![](http://media.isna.ir/content/1417987296789_ABDOLVAHED MIRZAZADEH-4.jpg/1)
مسافران کربلا در مرز مهران
بدون شک عظمت و شکوه دیگر این اجتماع میلیونی در کربلا، حضور پیروان ادیان توحیدی همچون مسیحیان عیسی بن مریم(ع) است که به دلیل ارادتشان به هدف و ارزشهای سیدالشهدا(ع)، دوشادوش مسلمانان پیاده به سمت مرقد امام حسین(ع) گام بر میدارند خواهد بود.
![](http://media.isna.ir/content/1418196608613_23.jpg/1)
کربلا و دفاع مقدس
هنگامی هم که به وصیتنامههای شهدا رجوع میکنیم در مییابیم که مهمترین خواسته شهدا باز شدن معبری برای زیارت و حضور در مرقد امام حسین(ع) بوده است، اینک در ایام ماه محرم و اربعین امام سوم شیعیان که مشاهده میکنیم چنین جمعیتی از سراسر جهان به سوی کربلا روانه میشوند، در مرحله نخست درمییابیم که آرمان شهدا تحقق یافته است و اینکه شهدا همواره فراتر از زمانی بودهاند که در آن زندگی میکردند و آنچه در وصیتنامههایشان به آن اشاره داشتهاند، به برکت خون پاکشان روزی محقق خواهد شد و در آخر یادمان میآید اگرچه روزی پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی رئیس جمهور وقت کشور عراق یا به تعبیر شهدا «صدام یزد کافر» با ناجوانمردی به جمهوری اسلامی ایران لشکر کشی کرد؛ اما حالا فلک به گونهای چرخیده است که یادگاران و پیشکسوتان ایران جنگ تحمیلی، در این کشور حضور و در تصمیمگیریهای مهم عراق نقش مشورتی قابل وصفی دارند. با همه این تفاسیر راه حسین(ع) و سرزمینی که در آن فرهنگ و نهضت عاشورا رقم خورد این را به ما میآموزد که کربلا در شرایط آتشبس، جنگ، ایمن یا نا امن برای شیعیان کربلا خواهد بود.
![](http://media.isna.ir/content/1418196608379_22.jpg/1)
کربلا و دفاع مقدس
انتهای پیام
کد خبرنگار:
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]