واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۲ آذر ۱۳۹۳ (۸:۴۴ق.ظ)
کاهش قيمت نفت تبعات مثبتي هم دارد؛ ضرر عدم توجه به رويکرد اقتصادمقاومتي امروز خود را نشان داد عضو کميسيون برنامه، بودجه گفت: متاسفانه نتوانسته ايم در مسير اقتصاد مقاومتي و کاهش سهم نفت از بودجه گام برداريم و به همين دليل امروز شاهد آن هستيم که کاهش قيمت نفت تبعات بسياري را براي اقتصاد کشور دربر داشته است.
محمدقسيم عثماني عضو کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با ارزيابي قيمت نفت در بودجه 94 به خبرنگار خبرگزاري موج اظهارکرد: بايد آينده نگري مناسبي از وضعيت کنوني کاهش قيمت جهاني داشت زيرا اگر بخواهيم بدون در نظر گرفتن شرايط امروز، قيمت گذاري نفت را در بودجه بدون در نظر گرفتن شرايط جنگ نفتي در نظر داشته باشيم مطمئنا در بودجه سال آينده به کسري بودجه بزرگي مواجه خواهيم شد.
وي ادامه داد: کاهش قيمت نفت و توجه به ديگر پتانسيل هاي اقتصاد کشور، يکي از نکات مثبت در اقتصادمان است ؛ دولت اگر به اقتصاد مقاومتي و حمايت از توليد داخل توجه ويژه اي داشته باشد، کاهش قيمت نفت ديگر نمي تواند بر بودجه ساليانه کشور تاثير چنداني داشته باشد.
نماينده مردم در خانه ملت با اشاره به کاهش اتکاي بودجه به نفت تصريح کرد: رويکرد غيرنفتي بدون بودجه همواره در تمامي دولت ها مطرح شده است و يکي از درخواست هاي رهبري از دولتمردان نيز همين موضوع است ؛ اما متاسفانه نتوانسته ايم در اين راه گام برداريم و اين رويکرد را نتوانسته ايم تاکنون محقق سازيم و امروز شاهد آن هستيم که کاهش قيمت نفت تبعات بسياري را داشته است.
وي درباره تغيير رويکرد فروش نفت از خام فروشي به صادرات محصولات فرآوري شده نيز گفت: توسعه محصولات فرآوري شده و پالايشگاهي يکي از مزاياي نفت است که همواره ارزش افزوده اين محصولات به نسبت چندين برابر فروش نفت خام است.
عثماني تاکيد کرد: اميدواريم که در لايحه بودجه 94، همواره در موضوع قيمت گذاري نفت، کميسيون هاي تخصصي توجه ويژه اي به اين موضوع داشته باشند تا با نظرات کارشناسي شده به بهترين روش، قيمتي مناسب تعيين شود.
عضو کميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به نياز بخش هاي توليدي کشور به منابع و تسهيلات بانکي گفت: بايد در بودجه کشور، به افزايش سرمايه بانک ها نيز توجه شود تا بانک ها ديگر بهانه اي براي عدم پرداخت تسهيلات به توليدکنندگان نداشته باشند.
وي در پايان گفت: اين يک حقيقت است که از توليدکنندگان کشور، حمايت هاي واقعي از سوي دولت انجام نمي شود و اگر در کشوري قيمت تمام شده محصولات پايين است و صرفه اقتصادي دارد، بخاطر حمايت هاي دولت از بخش هاي توليدي آن کشور است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]