واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فعالان حامی فک خزری در جزیره آشوراده تجلیل شدند گرگان - ایرنا - فعالان و ماهیگیران حامی "فک خزری" تنها پستاندار آبزی دریای خزر، در مراسمی در جزیره آشوراده بندرترکمن مورد تجلیل قرار گرفتند.
به گزارش صبح چهارشنبه ایرنا از اداره حفظ محیط زیست بندرترکمن، در این مراسم رئیس مرکز تحقیقات و بازتوانی سگ های آبی کشور هلند، از اقدامات ارزشمند صیادان منطقه در انتقال و رهاسازی فک های گرفتار در دام های ماهیگری، تقدیر کرد.
دکتر "لنی هارت" گفت: ظرف سه سال گذشته، 54 قلاده فک گرفتار در دام و تور ماهیگران منطقه، پس از تیمارهای اولیه و انجام بیومتری های لازم توسط نمایندگی مرکز تحقیقاتی و درمانی فوک خزری در جزیره آشوراده، به زیستگاه های خود برگردانده شده اند.
وی فعالیت های امداد و نجات و حمایت های ماهیگیران ایرانی را در بین کشورهای منطقه شاخص قلمداد و تأکید کرد: فقط همراهی و مشارکت جدی فعالان عرصه ماهیگیری و کارکنان محیط زیست و شیلات می تواند جلوی روند نزولی جمعیت فک خزری را بگیرد.
وی همچنین از برنامه های سازمان محیط زیست در برگزاری دوره ها و کارگاه های آموزشی بین کودکان و دانش آموزان تقدیر کرد و با اشاره به حضور روحانیون در کلاس های توجیهی که به منظور حفاظت بهتر گونه های حیات وحش صورت می گیرد، این آموزه ها را تحسین برانگیز خواند.
وی در ادامه از آمادگی مرکز متبوع خود، برای ارتقاء سطح همکاری و نیز تعاملات علمی و کاربردی در حفاظت از گونه با ارزش ماهیان خاویاری که از گونه های در معرض خطر انقراض هستند خبر داد.
وی همچنین به پیگیری برقراری تعامل منطقه ای برای حفاظت از گونه در معرض خطر انقراض فک با حضور همه کشورهای حاشیه خزر اشاره کرد.
در این مراسم که با حضور مسئولان در مدیریت ماهیان خاویاری جزیره آشوراده برگزار شد، هدایایی بین صیادان و حامیان فک خزری توزیع شد.
گروه امداد و نجات فک خزر، در سال 1389 با کمک مرکز تحقیقاتی و درمانی سگ دریایی در کشور هلند و با همراهی سازمان حفاظت محیط زیست ایران شروع به کار کرد.
این گروه در بدو امر توسط تعدادی از افراد علاقه مند اداره می شد.
افراد این مجموعه زیر نظر مرکزی در کشور هلند و ایران آموزش دیده و آمادگی لازم را برای انجام عملیات امداد و نجات کسب کردند.
رهایی فک های آسیب دیده و گرفتار شده در تورهای صیادی، درمان حیوانات بیمار، ثبت اطلاعات مربوط به فک های یافت شده، نمونه برداری از حیوانات زنده و همچنین کالبدگشایی، جمع آوری نمونه های بافتی از لاشه های کشف شده با هدف کنترل سلامت زیستی اکوسیستم خزر، از دیگر فعالیت های این گروه است.
از سوی دیگر برگزاری همایش ها و کارگاه های آموزشی برای اطلاع رسانی به اقشار مخلتف از جمله ماهیگیران، کارشناسان سازمان هایی مانند حفاظت محیط زیست، شیلات، مردم بومی منطقه و همچنین کودکان از اهداف اصلی این مجموعه بوده که در سطح استان های شمالی کشور در حال اجراست.
7467/602
19/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]