تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):عبادت کردن به زیادی روزه و نماز نیست، بلکه (حقیقت) عبادت، زیاد در کار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835886678




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دیپلماسی فرصت و حکمت


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دیپلماسی فرصت و حکمت روزنامه «اطلاعات» امروز -چهارشنبه- در یادداشتی به قلم «علی اصغر پورعزت»* عضو هیات علمی دانشگاه تهران و «احمد سیاح» نوشت:سیر تاریخ گواه است که فرصت ها زود از دست می روند. چه بسا رویدادهای تاریخی ای که درک نکر دن آنها، به زد و خوردهای سیاسی، تحریم ها و جنگ های خسارت بار منجر شده اند.


خاطرات اندیشمندان و سیاستمداران مملو از وقایعی است که سال ها پس از وقوع مورد نقد قرار می گیرند و طی آنها به گزینه هایی اشاره می شود که در آن زمان پیش روی داشته اند و گویا می توانستند مانع از فجایعی شوند که به بار آورده اند.
چه بسا گذشتگانی که آرزوی حضور در دوران ما را می داشتند تا می توانستند با ابزارهای نوین رسانه ای موجود، پیشنهادهای جایگزین و مکملی را برای عمل و اقدام خویش، مدنظر قرار دهند و تصمیمات بهتری را در لحظات سرنوشت ساز زندگی بگیرند.
امروزه زمان در دیپلماسی، اهمیتی مضاعف یافته است. اکنون کشور ما در یکی از حساسترین برهه های تاریخی خویش قرار دارد که طی آن فرصت قابل تاملی برای مذاکره بین ایران و غرب، ایجاد شده است، ولی همین فرصت تاریخی، مانند همه فرصت های مشابه، با تهدیداتی مواجه شده است که موفقیت در دفع چالش های ناشی از آن، مستلزم مدیریت عالمانه زمان است.
البته فضای بحث بسیار پیچیده است، ولی عامل زمان نقش بسیار مهمی در شکل دهی به آینده دارد. جمهوریخواهان در راهند و اکثریت قابل توجهی را در مجالس دوگانه امریکا به دست آورده اند. هرچند رفتار جمهوریخواهان و دموکرات ها در سیاست خارجی، همواره تابع منافع ایالات متحده بوده است، اما ابزارهای آنها متفاوتند.
نکته این نیست که ماهیت امریکا تغییر می کند، نکته این است که یک گروه، با ادب بزرگسال وارد میدان مذاکره می شود که گفتگو را ممکن می سازد و دیگری یا در شان و منزلت کودک مخرب ناسازگار یا در مقام والد ارشادی با جلوه های تخریبگر یا فرعون منش امکان گفتگو را به نفع شخص ثالث یا صهیونیسم بین الملل، سلب می کند .
صرف نظر از این که این رفتار نهادی است یا عارضی، واقعیتی غیرقابل انکار است که دموکرات ها، ادب مذاکره خردمندانه تری را از خود بروز می دهند و باب مذاکره را مسدود نمی کنند.
بر این اساس پیشنهاد می شود که مقوله ای انعطاف پذیر از سوی ایران، برای دستیابی سریعتر به توافق سیاسی با برد اطلاع رسانی مطلوب، رسانه ای شود و به این ترتیب خطوط قرمز و خطوط انعطاف ما را بارزتر و شفاف تر به اهل جهان معرفی کند. البته این مهم باید با تحرکات پر شدت دیپلماتیک حمایت شود. این انعطاف رسانه ای ( و نه الزاما حقوقی) می تواند موقعیت سکون فعلی را شکسته و صدای موافقان توافق ایران و غرب را در برابر مخالفان سودجوی آن در ایران و امریکا و غرب، بلندتر و نافذتر سازد.
هشدار نهاده شده در این مقاله، صرفا پرتوی از این فرمایش معصوم علیه السلام است: «الْفُرْصَةُ تَمُرُّ مَرَّ السَّحَابِ فَانْتَهِزُوا فُرَصَ الْخَیْرِ» (نهج البلاغه، حکمت 21)، «فرصت ها همچون ابرها در گذرند، پس فرصت های نیک را غنیمت شمارید.» (ترجمه فیض، ص108)
منبع: اطلاعات
اول**1368**


19/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن