واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۹ آذر ۱۳۹۳ (۱۴:۸ب.ظ)
چشم انداز حوزه آموزشي وزارت بهداشت، احراز جايگاه اول مديريت علمي در منطقه است دبير شوراي آموزش دندانپزشکي و تخصصي وزارت بهداشت در سي و چهارمين نشست اين شورا گفت: چشم انداز معاونت آموزشي وزارت بهداشت، احراز جايگاه اول منطقه و مديريت علمي در حوزه آموزش پزشکي است.
به گزارش خبرگزاري موج، سعيد عسگري با بيان اين که آموزش نبايد فاصله اي از نظام ارائه خدمات داشته باشد و در اين خصوص کشور ايران يک الگو در منطقه و دنياست، افزود: توليد علم و ارتقاي جايگاه کشور در اولويت اين شورا است.
وي با اشاره به مصوبات سي و سومين نشست شوراي آموزش دندانپزشکي و تخصصي، که شامل افزايش کمي دانشجو و دانشکده هاي دندانپزشکي، کيفيت آموزش دندانپزشکي و توزيع نابرابر نيروهاي دندانپزشکي بوده، گفت: در خصوص رفع اين موارد کميته هاي تخصصي تشکيل شده است و مصوبات دبيرخانه و کميسيون ها را اجرا کرده ايم.
دبير شوراي آموزش دندانپزشکي و تخصصي وزارت بهداشت در ادامه افزود: تشکيل کميته 7 نفره منتخب با دستور وزير بهداشت از جمله مواردي است که در جهت اجراي هرچه بهتر مصوبات اين کميته ها صورت گرفته است و يکي از وظايف اين کميته 7 نفره مشخص کردن اعضاي بورد آزمون ها است.
عسگري با بيان اين که تربيت نيروي انساني با کيفيت از جمله وظايف دبيرخانه شوراي آموزش دندانپزشکي و تخصصي است، افزود: سهميه دانشجوي دندانپزشکي در کنکور 93 معادل سال گذشته است.
وي گفت: در سال 57، تعداد 5 دانشکده دندانپزشکي در کشور وجود داشت و در حال حاضر 66 دانشکده دندانپزشکي وجود دارد که اين دانشکده ها در حال حاضر فعال هستند و يا موافقت نامه اصولي براي ايجاد آنها صادر کرده ايم.
وي افزود: با ادغام واحدهاي بين المللي در دانشکده هاي دندانپزشکي از ايجاد دانشکده هاي جديد جلوگيري به عمل آمده است.
دکتر عسگري از ديگر اقدامات انجام شده در اين حوزه به نظام توزيع دندانپزشکان اشاره کرد و گفت: متاسفانه استان تهران بيشترين جذب دندانپزشکان را داشته است و اين در صورتي است که در برخي از استان ها کمبود نيروهاي دندانپزشکي داريم و در اين مورد مشکلاتي وجود داشت که با هماهنگي هاي صورت گرفته، دانشگاه ها موظف شده اند نسبت به جذب دندانپزشکان عمومي براي ارائه خدمات و طرحشان اقدام کنند.
وي در ادامه افزود: در صورتي که دانشگاه ها نتوانند اين فارغ التحصيلان را استخدام کنند، مي توانند از طريق قرارداد خريد خدمت نسبت به جذب اين نيروها اقدام کرده و حتي مي توانند نسبت به جذب اين نيروها در بخش خصوصي و در استان هاي مشخص عمل نمايند.
دکتر عسگري با بيان اين که گذراندن طرح دندانپزشکان اجباري است و قابل خريد نمي باشد، افزود: دندانپزشکان لازم است در ازاي انجام تعهدات خدمتي خود نسبت به زمان تحصيلشان تعهد خدمت نمايند که در صورت تمايل خريد تعهد خود مي توانند اقدام کنند و البته هزينه خريد خدمت تعهد دندانپزشکان افزايش پيدا کرده است و هزينه آن سالانه بيش از 20 ميليون تومان مي باشد.
دبير شوراي آموزشي دندانپزشکي و تخصصي گفت: از ديگر برنامه هاي اقدام شده در اين حوزه همکاري با نظام پزشکي در خصوص صدور کارت نظام پزشکي دندانپزشکان عمومي در استان ها است که مقرر شده است با توجه به صدور محل کارت در همان استان نيز مشغول به ارائه خدمت شوند.
دکتر عسگري از ديگر اقدامات اين حوزه به بومي گزيني دانشجويان اشاره کرد و گفت: برابر مجوز وزارت بهداشت، دانشگاه ها مي توانند نسبت به پذيرش دانشجويان بومي در استان هايشان اقدام نمايند تا نيازهاي استانها از اين طريق رفع شود.
وي به کارگيري متعهدين خدمت (متخصصان) و نحوه توزيع عادلانه اين نيروها را از ديگر اقدامات اين حوزه برشمرد و گفت: با توجه به مقررات و در اختيار قراردادن آنها بين عموم و همچنين سياست هاي اين معاونت، به کارگيري متعهدين خدمت صورت گرفته است که هيچ گونه اعتراضي را نيز به همراه نداشته است.
دکتر عسگري از برگزاري اولين آزمون ملي دانش آموختگان خارج از کشور در تير سال جاري خبر داد و گفت: از 70 نفري که در اين آزمون شرکت کردند، حدود نيمي از آنها پذيرفته شده اند و تمامي اين مراحل به صورت محلي صورت گرفته است.
وي به مقبوليت امتحانات بورد و ارتقاي کيفيت آن را از مهمترين جهت گيري خاي بورد عنوان کرد و آن را حاصل برنامه ريزي هاي صورت گرفته در اين شورا داشت.
دبير شوراي آموزش دندانپزشکي و تخصصي، تدوين کتب مرجع ملي را از اقدامات مهم اين شورا عنوان کرد و گفت: با برنامه ريزي و اقدامات صورت گرفته جلسات مولفين کتب مرجع، پايان گرفت که کار بسيار مهمي است و يکي از ماموريت هاي اين حوزه مي باشد.
وي در اين خصوص افزود: بحث مرجعيت ملي کشور در حوزه آموزش از ماموريت هاي اين شورا در چشم انداز وزارت بهداشت است که در تدوين کتب مرجع ملي علاوه بر استفاده از دانشمندان خارج از کشور، از محققين داخل کشور نيز بهره مند شده ايم.
دکتر عسگري به بومي کردن دندانپزشکي در کشور در تدوين کتب مرجع ملي اشاره کرد و گفت: براساس اين کتب ملي مسائل، مشکلات و بيماري هاي منطقه اي کشور نيز به صورت الگو به دانشجويان تدريس خواهد شد.
دبير شوراي آموزش دندانپزشکي و تخصصي در پايان به تشکيل شوراي سلامت دهان با ابلاغ وزير بهداشت اشاره کرد و گفت: اين شورا با 21 عضو که از دندانپزشکان صاحب نظر کشور مي باشند، تشکيل شده است و اين شورا تا رسيدن به اهداف مدنظر در آموزش و پژوهش و تجهيزات دندانپزشکي و در راستاي طرح تحول نظام سلامت کشور گام برمي دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]