تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسن عسکری (ع):مومن برای مومن برکت و برای کافر، اتمام حجت است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843066858




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

موضع گيري ترکيه در برابر داعش، جديدترين چالش براي الحاق به اتحاديه اروپا


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۸ آذر ۱۳۹۳ (۲۳:۴ب.ظ)
موضع گيري ترکيه در برابر داعش، جديدترين چالش براي الحاق به اتحاديه اروپا گروه بين الملل خبرگزاري موج
بسياري بر اين باورند که مسأله عدم همکاري ترکيه با ائتلاف بين المللي در راستاي مبارزه با گروهک تروريستي داعش، روند پيوستن ترکيه به اتحاديه اروپا که رؤياي ديرينه اين کشور است را با موانعي مواجه خواهد کرد. ترکيه از سال 2005 ميلادي مذاکرات خود را براي پيوستن به اتحاديه اروپا آغاز کرده، اما؛ موضوعاتي همچون قبرس و اختلافات سياسي و اينکه مسأله داعش موجب شده اند تا عضويت اين کشور در اتحاديه ميسر نشود.
پيوستن به اروپا و غربي شدن را مي‌توان ستاره قطبي سياست خارجي تركيه از زمان تأسيس تركيه نوين در سال 1923 تاكنون به‌حساب آورد. نخستين گام عملي براي حضور تركيه در اين اتحاديه را مي‌توان در سپتامبر سال 1963 دانست كه موافقت‌نامه آنكارا براي پيوستن تركيه به اتحاديه امور گمركي و در نهايت عضويت دايم اين كشور در جامعه اقتصادي اروپا به امضا رسيد. از آن زمان تاكنون روند مذاكرات مقامات تركيه و اتحاديه اروپايي همواره ادامه داشته است. اين مذاكرات و رايزني‌هاي ديپلماتيك در سوم اكتبر 2005 به اوج خود رسيد. در اجلاس مذكور، اعضاي اتحاديه اروپايي با آغاز گفت و گوهاي الحاق تركيه به اين اتحاديه موافقت نمودند و اين كشور را در موقعيت جديدي قرار دادند.
علاوه بر مسأله داعش که به تازگي از جمله موانع پيوستن ترکيه به اتحاديه اروپا محسوب مي شود، ساختارهاي اقتصادي، سياسي و اجتماعي تركيه عامل اصلي تداوم عدم هم‌گرايي ميان اين كشور و اتحاديه اروپاست. نخبگان ترك ناگزير از تعريف مجدد از خود و جامعه و ايستارهاي حاكم بر آن هستند. ايستارهايي كه سازگاري بيش‌تري با جامعه اروپايي داشته باشد. روند الحاق زماني تسهيل خواهد گرديد كه باورها، اعتقادات و ايستارهاي ارزشي ملت تركيه به سمت هم‌گرايي با غرب پيش رود جامعه اروپايي؛ به‌خصوص اعضاي اصلي آن هم‌چون فرانسه و آلمان به شدت از ورود به يك‌باره 70 ميليون مسلمان به داخل جامعه اروپا به شدت هراس دارند.
با اين وجود طي دو دهه گذشته تحولات مهمي در صحنه سياست داخلي صورت گرفته و منطق سياست را تا حد زيادي در تركيه تحت تأثير قرار داده است از جمله كاهش دخالت ارتش در نظام سياسي تركيه، تلاش در جهت اتخاذ استراتژي چند وجهي و كوشش در جهت حل مشكلات داخلي كه از اولويت‌هاي اصلي اين كشور است.
با وجود تلاش ترکيه براي اقناع سران اتحاديه اروپا جهت پذيرش آنکارا در جمع خود، بسياري بر اين باورند که اسناد و مدارک منتشر شده در مورد ارتباط ترکيه و داعش، تلاش ديرينه اين کشور براي حضور در اين اتحاديه را با چالش هاي بزرگي مواجه کرده است.
در حالي که داعش تنها چند مايل با مرز ترکيه فاصله دارد، اين کشور اکنون با جدي‌ترين چالش امنيتي خود در چند دهه گذشته رو به روست. در مقابل، ترکيه مي خواهد، کار ناممکني کند؛ دولت آنکارا مي‌خواهد همزمان با داعش مبارزه کند، نسبت به تغيير رژيم در سوريه اقدام کرده و خطر خودمختاري کرد‌ها را نيز از خود دفع کند.
حمايت رسمي يک دولت از گروه‌هاي تروريستي و علني کردن اين حمايت‌ها در محيط بين الملل امري غيرمعمول است، به گونه‌اي که همواره کشورهاي اروپايي، آمريکا، عربستان سعودي و... که حامي گروه‌هاي تروريستي هستند، اين موضوع را کتمان مي‌کنند، اما؛ در اقدامي عجيب، ترکيه نسبت به اظهارات مقامات کشورهاي مختلف و مقامات حزب جمهوري خلق ترکيه در مورد حمايت آنکارا از داعش، واکنشي مبني بر تکذيب اين حمايت‌ها بروز نداده است.
مسوولان حزب جمهوري خلق ترکيه که يکي از رقباي جدي حزب عدالت و توسعه در ترکيه محسوب مي‌شوند، رجب طيب اردوغان، نخست وزير ترکيه، را متهم کرده‌اند که از نيروهاي مسلح داعش در سوريه و عراق حمايت مي‌کند. همچنين برخي گزارش‌ها نشان مي‌دهند که عناصر داعش از طريق ترکيه به عراق و سوريه مي‌روند و دولت اين کشور در حال خريد نفت‌هاي به سرقت رفته توسط داعش است.
اما خطر اين رويکرد بيش از حد بلندپروازانه اين است که شايد در ‌‌پايان هيچ يک از اهداف نامبرده تأمين نشود و فرصت مشارکت در تأمين ثبات منطقه نيز از دست برود. پيگيري چنين راهبرد خطرناکي، يک علامت سؤال بزرگ را جلو سياست‌هاي ترکيه در منطقه قرار مي‌دهد. بنا بر اين گزارش، دولت ترکيه بر اين باور است که بي‌تفاوت ماندن نسبت به سرنوشت شهر محاصره شده کوباني، به روند صلح آنکارا با کردهاي ترکيه آسيبي وارد نمي‌کند. از ديد آنکارا، کوباني در اختيار اعضاي حزب کارگران کردستان (پ ک ک) است و کردهاي سوري که در اين شهر مي‌جنگند، نيز اصولاً متحدان دولت بشار اسد هستند.
افزون بر اين، ترکيه از ميزان خودمختاري که کردهاي سوريه توانسته‌اند به دست بياورند نيز احساس ناخرسندي مي‌کند؛ زيرا همين مي‌تواند سرانجام به تمايلات تجزيه طلبانه کرد‌ها در ترکيه دامن بزند. شايد اولين دليل حمايت ترکيه از داعش، فروپاشي سياست خارجي ترکيه و شکست اين کشور در سوريه و سپس مصر و عراق و کل منطقه است، امري که آن را وادار کرده است به جاي اينکه با اعتراف به شکست، در سياست‌هاي خود تجديد نظر و ته مانده آبروي خود را حفظ کند، به شعار معروف ماکياولي؛ يعني «هدف وسيله را توجيه مي‌کند» متوسل شود و با شيطان به منظور جبران اين شکست همکاري کند.
اما اين فرضيات اکنون با ترديد روبه رو شده است. شمار بسياري از کردهاي ترکيه در هفته هاي اخير، با اعتراضات خياباني، نارضايتي خود را نشان دادند که اين امر ترکيه را با بحران کم سابقه‌اي در شهرهاي کردنشينش مواجه کرد. معترضان، ترکيه را متهم مي‌کنند که کارهاي لازم براي کمک به کوباني انجام نداده و از فرستادن کمک‌هاي کرد‌ها از راه ترکيه به اين منطقه نيز جلوگيري کرده است.
از ديگر دلايل حمايت ترکيه از داعش اين است که وضعيت غير قابل کنترل در عراق و سوريه اين امکان را به ترکيه خواهد داد تا در صورت فراهم شدن شرايط مناسب، بار ديگر به موصل بازگردد که بعد از توافق سال 1926 بين انگليس و عراق از آن خارج شد. استان موصل شامل بخش اعظمي از اقليم کردستان کنوني و نيز بخش‌هايي از استان نينواي فعلي بود. اين استان روياي تاريخي را که در عقل سياسي ترک‌ها نمي‌گنجد را محقق مي‌سازد. بعد از خروج ترکيه از موصل، آتاتورک به ترک‌ها گفت زماني‌که ترکيه قادر به بازگرداندن آن باشد، بايد چنين کاري را انجام دهد. اما «تورگوت اوزال» رئيس‌جمهوري سابق ترکيه به اعزام نيروهاي اين کشور براي اشغال شمال عراق در جريان «جنگ آزادسازي کويت» تلاش کرد تا يک دولت فدرال بين کردهاي عراق و ترکيه ايجاد کند و موصل و نفت آن بازگردانده شود، اما؛ نظاميان معارض ترکيه و «ايلدريم آک بولوت»، نخست‌وزير وقت ترکيه، مانع از انجام آن شد.
در 8 فوريه سال 2007، «عبدالله گل»، رئيس‌جمهور ترکيه، با اشاره به اينکه در صورت تجزيه عراق، ترکيه حق دارد موصل را «بازگرداند»، گفت: «ما موصل را در سال 1926 به عراق متحد تحويل داديم و الان ما يک عراق متحد را خواستار هستيم.»
از سوي ديگر با وجود تحولات اخير خاورميانه که مسئله داعش پيچيدگي هاي آن را دو چندان کرده است، اتحاديه اروپا نسبت به پيوستن ترکيه به اين اتحاديه ابراز بدبيني مي کند و همواره با اين مسأله به عنوان موضوعي سياسي برخورد کرده است. تا جايي که در سفر اردوغان به آلمان، آنگلا مرکل بي پرده به مسأله بدبيني کشورش به الحاق ترکيه به اتحاديه اروپا اشاره مي کند.
اردوغان با اشاره به بحران اقتصادي در اتحاديه اروپا گفته بود: بيشتر، اين اتحاديه اروپاست که به ترکيه نياز دارد و نه بر عکس. ما انتظار داريم و اميدواريم که آلمان کاملا از روند پيوستن ما به اتحاديه اروپا حمايت کند. ما مي خواهيم که آلمان بيش از گذشته در اين زمينه تلاش کند. آنچه که تاکنون انجام گرفته کافي نيست.
اين درخواست، تغييري در موضع آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، که خواهان همکاري ويژه ميان اتحاديه اروپا و ترکيه است و نه پيوستن آن به اين اتحاديه بوجود نياورد. خانم مرکل در اين باره گفت: اين که من نظرم را تغيير نداده ام يک راز نيست. من نسبت به اين که ترکيه عضو کامل اتحاديه اروپا شود بدبينم. اما اين موضع در حال حاضر نبايد باعث ناراحتي ما شود؛ زيرا ما اکنون در روندي هستيم که نتيجه آن مشخص نشده و ما مي خواهيم اين روند را ادامه دهيم.
همچنين در تازه ترين تحولات هيأت بلند پايه اي از اتحاديه اروپا به سرپرستي فدريکا موگريني، مسوول سياست خارجه اتحاديه اروپا، امروز (دوشنبه، 17 آذر) راهي ترکيه شدند تا مقامات اين کشور را راضي به همکاري بيشتر با ائتلاف بين المللي براي مبارزه با داعش کنند.
موگريني در بيانيه اي اعلام کرد : اين سفر نشانه جدي از اهميت راهبردي مناسبات اتحاديه اروپا و ترکيه و تمايل به افزايش تعامل است. بدين ترتيب مقامات بلند پايه اتحاديه اروپا در سفر به ترکيه همکاري بيشتر اين کشور را در جنگ با داعش خواستار شدند.
ترکيه از سال 2005 ميلادي تاکنون براي پيوستن به اتحاديه اروپا سرگرم مذاکره بوده است، اما؛ موانع سياسي به ويژه اختلاف بر سر قبرس و مخالفت برخي کشورهاي عضو اتحاديه اروپا با عضويت ترکيه پيشرفت ها را کند کرده است. مقامات اتحاديه اروپا درباره لزوم همکاري نزديکتر در جنگ با شبه نظاميان داعش و ديگر گروه هاي شبه نظامي و تلاش براي قطع کمک مالي و جلوگيري از جريان پيوستن شبه نظاميان خارجي گفت و گو خواهند کرد.
در حال حاضر به نظر مي رسد علاوه بر موانع ياد شده در راستاي الحاق ترکيه به اتحاديه اروپا، اين کشور با چالش جديدي به نام مبارزه با گروهک تروريستي داعش روبرو است و بدون شک نحوه برخورد دولت اردوغان با اين گروهک تروريستي تکفيري آينده روابط اين کشور با اتحادره اروپا را ترسيم خواهد کرد.

سارا دهاز













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن