محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843066858
موضع گيري ترکيه در برابر داعش، جديدترين چالش براي الحاق به اتحاديه اروپا
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ آذر ۱۳۹۳ (۲۳:۴ب.ظ)
موضع گيري ترکيه در برابر داعش، جديدترين چالش براي الحاق به اتحاديه اروپا گروه بين الملل خبرگزاري موج
بسياري بر اين باورند که مسأله عدم همکاري ترکيه با ائتلاف بين المللي در راستاي مبارزه با گروهک تروريستي داعش، روند پيوستن ترکيه به اتحاديه اروپا که رؤياي ديرينه اين کشور است را با موانعي مواجه خواهد کرد. ترکيه از سال 2005 ميلادي مذاکرات خود را براي پيوستن به اتحاديه اروپا آغاز کرده، اما؛ موضوعاتي همچون قبرس و اختلافات سياسي و اينکه مسأله داعش موجب شده اند تا عضويت اين کشور در اتحاديه ميسر نشود.
پيوستن به اروپا و غربي شدن را ميتوان ستاره قطبي سياست خارجي تركيه از زمان تأسيس تركيه نوين در سال 1923 تاكنون بهحساب آورد. نخستين گام عملي براي حضور تركيه در اين اتحاديه را ميتوان در سپتامبر سال 1963 دانست كه موافقتنامه آنكارا براي پيوستن تركيه به اتحاديه امور گمركي و در نهايت عضويت دايم اين كشور در جامعه اقتصادي اروپا به امضا رسيد. از آن زمان تاكنون روند مذاكرات مقامات تركيه و اتحاديه اروپايي همواره ادامه داشته است. اين مذاكرات و رايزنيهاي ديپلماتيك در سوم اكتبر 2005 به اوج خود رسيد. در اجلاس مذكور، اعضاي اتحاديه اروپايي با آغاز گفت و گوهاي الحاق تركيه به اين اتحاديه موافقت نمودند و اين كشور را در موقعيت جديدي قرار دادند.
علاوه بر مسأله داعش که به تازگي از جمله موانع پيوستن ترکيه به اتحاديه اروپا محسوب مي شود، ساختارهاي اقتصادي، سياسي و اجتماعي تركيه عامل اصلي تداوم عدم همگرايي ميان اين كشور و اتحاديه اروپاست. نخبگان ترك ناگزير از تعريف مجدد از خود و جامعه و ايستارهاي حاكم بر آن هستند. ايستارهايي كه سازگاري بيشتري با جامعه اروپايي داشته باشد. روند الحاق زماني تسهيل خواهد گرديد كه باورها، اعتقادات و ايستارهاي ارزشي ملت تركيه به سمت همگرايي با غرب پيش رود جامعه اروپايي؛ بهخصوص اعضاي اصلي آن همچون فرانسه و آلمان به شدت از ورود به يكباره 70 ميليون مسلمان به داخل جامعه اروپا به شدت هراس دارند.
با اين وجود طي دو دهه گذشته تحولات مهمي در صحنه سياست داخلي صورت گرفته و منطق سياست را تا حد زيادي در تركيه تحت تأثير قرار داده است از جمله كاهش دخالت ارتش در نظام سياسي تركيه، تلاش در جهت اتخاذ استراتژي چند وجهي و كوشش در جهت حل مشكلات داخلي كه از اولويتهاي اصلي اين كشور است.
با وجود تلاش ترکيه براي اقناع سران اتحاديه اروپا جهت پذيرش آنکارا در جمع خود، بسياري بر اين باورند که اسناد و مدارک منتشر شده در مورد ارتباط ترکيه و داعش، تلاش ديرينه اين کشور براي حضور در اين اتحاديه را با چالش هاي بزرگي مواجه کرده است.
در حالي که داعش تنها چند مايل با مرز ترکيه فاصله دارد، اين کشور اکنون با جديترين چالش امنيتي خود در چند دهه گذشته رو به روست. در مقابل، ترکيه مي خواهد، کار ناممکني کند؛ دولت آنکارا ميخواهد همزمان با داعش مبارزه کند، نسبت به تغيير رژيم در سوريه اقدام کرده و خطر خودمختاري کردها را نيز از خود دفع کند.
حمايت رسمي يک دولت از گروههاي تروريستي و علني کردن اين حمايتها در محيط بين الملل امري غيرمعمول است، به گونهاي که همواره کشورهاي اروپايي، آمريکا، عربستان سعودي و... که حامي گروههاي تروريستي هستند، اين موضوع را کتمان ميکنند، اما؛ در اقدامي عجيب، ترکيه نسبت به اظهارات مقامات کشورهاي مختلف و مقامات حزب جمهوري خلق ترکيه در مورد حمايت آنکارا از داعش، واکنشي مبني بر تکذيب اين حمايتها بروز نداده است.
مسوولان حزب جمهوري خلق ترکيه که يکي از رقباي جدي حزب عدالت و توسعه در ترکيه محسوب ميشوند، رجب طيب اردوغان، نخست وزير ترکيه، را متهم کردهاند که از نيروهاي مسلح داعش در سوريه و عراق حمايت ميکند. همچنين برخي گزارشها نشان ميدهند که عناصر داعش از طريق ترکيه به عراق و سوريه ميروند و دولت اين کشور در حال خريد نفتهاي به سرقت رفته توسط داعش است.
اما خطر اين رويکرد بيش از حد بلندپروازانه اين است که شايد در پايان هيچ يک از اهداف نامبرده تأمين نشود و فرصت مشارکت در تأمين ثبات منطقه نيز از دست برود. پيگيري چنين راهبرد خطرناکي، يک علامت سؤال بزرگ را جلو سياستهاي ترکيه در منطقه قرار ميدهد. بنا بر اين گزارش، دولت ترکيه بر اين باور است که بيتفاوت ماندن نسبت به سرنوشت شهر محاصره شده کوباني، به روند صلح آنکارا با کردهاي ترکيه آسيبي وارد نميکند. از ديد آنکارا، کوباني در اختيار اعضاي حزب کارگران کردستان (پ ک ک) است و کردهاي سوري که در اين شهر ميجنگند، نيز اصولاً متحدان دولت بشار اسد هستند.
افزون بر اين، ترکيه از ميزان خودمختاري که کردهاي سوريه توانستهاند به دست بياورند نيز احساس ناخرسندي ميکند؛ زيرا همين ميتواند سرانجام به تمايلات تجزيه طلبانه کردها در ترکيه دامن بزند. شايد اولين دليل حمايت ترکيه از داعش، فروپاشي سياست خارجي ترکيه و شکست اين کشور در سوريه و سپس مصر و عراق و کل منطقه است، امري که آن را وادار کرده است به جاي اينکه با اعتراف به شکست، در سياستهاي خود تجديد نظر و ته مانده آبروي خود را حفظ کند، به شعار معروف ماکياولي؛ يعني «هدف وسيله را توجيه ميکند» متوسل شود و با شيطان به منظور جبران اين شکست همکاري کند.
اما اين فرضيات اکنون با ترديد روبه رو شده است. شمار بسياري از کردهاي ترکيه در هفته هاي اخير، با اعتراضات خياباني، نارضايتي خود را نشان دادند که اين امر ترکيه را با بحران کم سابقهاي در شهرهاي کردنشينش مواجه کرد. معترضان، ترکيه را متهم ميکنند که کارهاي لازم براي کمک به کوباني انجام نداده و از فرستادن کمکهاي کردها از راه ترکيه به اين منطقه نيز جلوگيري کرده است.
از ديگر دلايل حمايت ترکيه از داعش اين است که وضعيت غير قابل کنترل در عراق و سوريه اين امکان را به ترکيه خواهد داد تا در صورت فراهم شدن شرايط مناسب، بار ديگر به موصل بازگردد که بعد از توافق سال 1926 بين انگليس و عراق از آن خارج شد. استان موصل شامل بخش اعظمي از اقليم کردستان کنوني و نيز بخشهايي از استان نينواي فعلي بود. اين استان روياي تاريخي را که در عقل سياسي ترکها نميگنجد را محقق ميسازد. بعد از خروج ترکيه از موصل، آتاتورک به ترکها گفت زمانيکه ترکيه قادر به بازگرداندن آن باشد، بايد چنين کاري را انجام دهد. اما «تورگوت اوزال» رئيسجمهوري سابق ترکيه به اعزام نيروهاي اين کشور براي اشغال شمال عراق در جريان «جنگ آزادسازي کويت» تلاش کرد تا يک دولت فدرال بين کردهاي عراق و ترکيه ايجاد کند و موصل و نفت آن بازگردانده شود، اما؛ نظاميان معارض ترکيه و «ايلدريم آک بولوت»، نخستوزير وقت ترکيه، مانع از انجام آن شد.
در 8 فوريه سال 2007، «عبدالله گل»، رئيسجمهور ترکيه، با اشاره به اينکه در صورت تجزيه عراق، ترکيه حق دارد موصل را «بازگرداند»، گفت: «ما موصل را در سال 1926 به عراق متحد تحويل داديم و الان ما يک عراق متحد را خواستار هستيم.»
از سوي ديگر با وجود تحولات اخير خاورميانه که مسئله داعش پيچيدگي هاي آن را دو چندان کرده است، اتحاديه اروپا نسبت به پيوستن ترکيه به اين اتحاديه ابراز بدبيني مي کند و همواره با اين مسأله به عنوان موضوعي سياسي برخورد کرده است. تا جايي که در سفر اردوغان به آلمان، آنگلا مرکل بي پرده به مسأله بدبيني کشورش به الحاق ترکيه به اتحاديه اروپا اشاره مي کند.
اردوغان با اشاره به بحران اقتصادي در اتحاديه اروپا گفته بود: بيشتر، اين اتحاديه اروپاست که به ترکيه نياز دارد و نه بر عکس. ما انتظار داريم و اميدواريم که آلمان کاملا از روند پيوستن ما به اتحاديه اروپا حمايت کند. ما مي خواهيم که آلمان بيش از گذشته در اين زمينه تلاش کند. آنچه که تاکنون انجام گرفته کافي نيست.
اين درخواست، تغييري در موضع آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، که خواهان همکاري ويژه ميان اتحاديه اروپا و ترکيه است و نه پيوستن آن به اين اتحاديه بوجود نياورد. خانم مرکل در اين باره گفت: اين که من نظرم را تغيير نداده ام يک راز نيست. من نسبت به اين که ترکيه عضو کامل اتحاديه اروپا شود بدبينم. اما اين موضع در حال حاضر نبايد باعث ناراحتي ما شود؛ زيرا ما اکنون در روندي هستيم که نتيجه آن مشخص نشده و ما مي خواهيم اين روند را ادامه دهيم.
همچنين در تازه ترين تحولات هيأت بلند پايه اي از اتحاديه اروپا به سرپرستي فدريکا موگريني، مسوول سياست خارجه اتحاديه اروپا، امروز (دوشنبه، 17 آذر) راهي ترکيه شدند تا مقامات اين کشور را راضي به همکاري بيشتر با ائتلاف بين المللي براي مبارزه با داعش کنند.
موگريني در بيانيه اي اعلام کرد : اين سفر نشانه جدي از اهميت راهبردي مناسبات اتحاديه اروپا و ترکيه و تمايل به افزايش تعامل است. بدين ترتيب مقامات بلند پايه اتحاديه اروپا در سفر به ترکيه همکاري بيشتر اين کشور را در جنگ با داعش خواستار شدند.
ترکيه از سال 2005 ميلادي تاکنون براي پيوستن به اتحاديه اروپا سرگرم مذاکره بوده است، اما؛ موانع سياسي به ويژه اختلاف بر سر قبرس و مخالفت برخي کشورهاي عضو اتحاديه اروپا با عضويت ترکيه پيشرفت ها را کند کرده است. مقامات اتحاديه اروپا درباره لزوم همکاري نزديکتر در جنگ با شبه نظاميان داعش و ديگر گروه هاي شبه نظامي و تلاش براي قطع کمک مالي و جلوگيري از جريان پيوستن شبه نظاميان خارجي گفت و گو خواهند کرد.
در حال حاضر به نظر مي رسد علاوه بر موانع ياد شده در راستاي الحاق ترکيه به اتحاديه اروپا، اين کشور با چالش جديدي به نام مبارزه با گروهک تروريستي داعش روبرو است و بدون شک نحوه برخورد دولت اردوغان با اين گروهک تروريستي تکفيري آينده روابط اين کشور با اتحادره اروپا را ترسيم خواهد کرد.
سارا دهاز
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]
صفحات پیشنهادی
موضعگیری هواداران دولت قبل، در برابر انتشار گم شدن دها جلد کتاب
موضعگیری هواداران دولت قبل در برابر انتشار گم شدن دها جلد کتاب سیاست > دولت - روزنامه ایران نوشت اعلام مفقود شدن 32 جلد تحقیق ملی درباره «اشکال خشونت خانگی علیه زنان» در دولت قبل از سوی معاون رئیس جمهوری عصبانیت حامیان دولت قبل را برانگیختمسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا فردا به ترکیه میرود
یکشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۳ مسئول جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا فردا دوشنبه برای تاکید بر اهمیت روابط استراتژیک به ترکیه میرود به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری فرانسه اروپا و روسیه هر دو به جلب نظر ترکیه علاقمند هستند چرا که ترکیه به عنوان یک سدموگرینی: پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا از اولویت های اروپا است -
موگرینی پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا از اولویت های اروپا است شناسهٔ خبر 2438686 دوشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴ ۳۸ بین الملل > اروپا مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا پیوستن ترکیه به این اتحادیه را یکی از اولویت های اروپا خواند به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آناتولی فدریکا موگرینموضع گیری یکجانبه دیوان حقوق بشر اروپا علیه روسیه
بحران اوکراین موضع گیری یکجانبه دیوان حقوق بشر اروپا علیه روسیه دولت اوکراین علاوه بر تصرف شبهجزیره کریمه و حمایت از جداییطلبان این کشور روسیه را به موارد متعدد دستگیریهای خودسرانه شهروندان اوکراینی و ضرب و شتم و شکنجه بعضی از آٔنها متهم کرده است به گزارش سرویس بینآغاز دور جديد رايزني هاي ترکيه براي پيوستن به اتحاديه اروپا
۷ آذر ۱۳۹۳ ۱۲ ۲۴ب ظ آغاز دور جديد رايزني هاي ترکيه براي پيوستن به اتحاديه اروپا مقامات ترکيه ديروز پنجشنبه ششم آذر ماه از آغاز دور جديد مذاکرات اين کشور با سوئد براي پيوستن ترکيه به اتحاديه اروپا خبر دادند به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج ديروز ولکان بوزکر وزير ترکيه در اماتحادیه اروپا خواستار کمک بیشتر ترکیه در مبارزه با داعش است -
موگرینی اتحادیه اروپا خواستار کمک بیشتر ترکیه در مبارزه با داعش است شناسهٔ خبر 2437679 یکشنبه ۱۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۲ بین الملل > اروپا مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در آستانه سفر خود به آنکارا اعلام کرد که ار مقامات ترکیه خواهد خواست تا تحریم های غرب علیه روسیه را نقض نکردهوزگلاد: اتحادیه اروپا اهرم فشار خود بر ترکیه را از دست داده است
وزگلاد اتحادیه اروپا اهرم فشار خود بر ترکیه را از دست داده استروزنامه وزگلاد در مورد سفر مقامات اروپایی به آنکارا نوشت اتحادیه اروپا دیگر هیچ اهرم فشاری برای تاثیرگذاری بر ترکیه ندارد تا بتواند این کشور را برای پیوستن به تحریمهای ضد روسی یا چشم پوشی از بازار روسیه وسوسه کند بهمسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وارد ترکیه شد
همزمان با بروز بحران میان اروپا و روسیه مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وارد ترکیه شد استانبول - فدریکا موگرینی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برای گفت و گو با مقامات ترکیه روز دوشنبه در راس هیاتی عالیرتبه وارد آنکارا شد به گزارش ایرنا به نقل از شبکه تلویزیونی ان تی وی درواحدی در گفتوگو با فارس: سازمان ملل پیرامون جنایتهای رژیم آلخلیفه موضعگیری کند/ شکست دولت بحرین در برابر م
واحدی در گفتوگو با فارس سازمان ملل پیرامون جنایتهای رژیم آلخلیفه موضعگیری کند شکست دولت بحرین در برابر مردممسئول مرکز دانشجویی حقوق بشر ایران گفت رژیم جنایتکار آل خلیفه بارها و به کرات مرتکب نقض کنوانسیونهای حقوق بشری و معاهدههای بین المللی شدهاست از سازمان ملل انتظار مامام جمعه اندیمشک: موضعگیری بهنگام در برابر دشمن خواسته اصلی ملت از دانشجویان است
امام جمعه اندیمشک موضعگیری بهنگام در برابر دشمن خواسته اصلی ملت از دانشجویان استامام جمعه اندیمشک گفت بصیرت فهم دقیق و موضعگیری به هنگام در برابر دشمن خواسته اصلی ملت از دانشجویان و جوانان است به گزارش خبرگزاری فارس از اندیمشک حجتالاسلام نعمتالله خدامی در خطبههای نماز جرویترز گزارش داد تلاش اتحادیه اروپا برای جلب حمایت ترکیه در مبارزه با داعش
رویترز گزارش دادتلاش اتحادیه اروپا برای جلب حمایت ترکیه در مبارزه با داعشمقامات اتحادیه اروپا در جریان سفر به ترکیه درباره همکاری بیشتر برای مبارزه با داعش با مقامات این کشور رایزنی خواهند کرد به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس اتحادیه اروپا قصد دارد از ترکیه بخواهد تا همکااتحادیه اروپا تعلیق تحریمهای ایران را تمدید میکند
اتحادیه اروپا تعلیق تحریمهای ایران را تمدید میکندتاریخ انتشار سه شنبه ۴ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۲۰ ۳۲ منابع آگاه اروپایی گفتند به دنبال تمدید ۷ ماهه مهلت مذاکرات هسته ای ایران اتحادیه اروپا قصد دارد تعلیق برخی تحریم ها علیه ایران را تمدید کند به گزارش تسنیم به نقل از فرانس پرس یک منبجدیدترین روش زورگیری با استفاده بنزین
جدیدترین روش زورگیری با استفاده بنزین سارق زورگيري که با ريختن بنزين بر روي خودروها قصد سرقت از شهروندان را داشت حين ارتکاب جرم توسط پليس شهرستان قدس غرب استان تهران دستگير شد به گزارش نامه نیوز به نقل از ابتکار سرهنگ حجت اله کرمي زند فرمانده انتظامي شهرستان قدس با اشاره به دسجدیدترین تحولات میدانی سوریه اولین پیروزی ارتش سوریه در ریف ادلب/درگیریهای شدید در غوطه دمشق و عینالعرب
جدیدترین تحولات میدانی سوریهاولین پیروزی ارتش سوریه در ریف ادلب درگیریهای شدید در غوطه دمشق و عینالعربجدیدترین تحولات میدانی سوریه از رقم خوردن اولین پیروزی ارتش سوریه در ریف ادلب و وقوع درگیریهای شدید در مرزهای بین دو غوطه شرقی و غربی دمشق و همچنین کمیتههای دفاع مردمی کُردهارییس دوما: تحریم ها علیه روسیه عدم استقلال اتحادیه اروپا را ثابت کرد
رییس دوما تحریم ها علیه روسیه عدم استقلال اتحادیه اروپا را ثابت کرد مسکو- ایرنا- رییس مجلس دومای روسیه با تاکید بر اینکه تحریم های اعمال شده علیه روسیه استقلال نداشتن اتحادیه اروپا را ثابت کرد گفت اتحادیه اروپا با حمایت از مواضع آمریکا و پیوستن به تحریم های ضدروسی نشان داد درتمدید تعلیق برخی تحریمها از سوی اتحادیه اروپا تا 9 تیر 94
بعد از گفتگوهای وین تمدید تعلیق برخی تحریمها از سوی اتحادیه اروپا تا 9 تیر 94 در مدت زمان هفت ماهه تمدید توافق ژنو تا ۹ تیرماه سال آینده خورشیدی قرار است در حدود ۵ میلیارد دلار دیگر از دارایی های مسدود شده ایران آزاد شود - اندازه متن به این مطلب امتیاز دهید 0 نظر ۰۴ ۰۹ ۱ایتالیا درباره تحریم روسیه به اتحادیه اروپا هشدار داد
ایتالیا درباره تحریم روسیه به اتحادیه اروپا هشدار داد تهران- ایرنا- وزیر امور خارجه ایتالیا ضمن هشدار به اتحادیه اروپا درباره تحریم روسیه بر سر بحران اوکراین گفت تحریم مسکو باید متناسب و قابل بازگشت باشد به گزارش پایگاه اینترنتی ای یو بیزنس پائولو جنتیلونی روز جمعه در گف-
گوناگون
پربازدیدترینها