واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
بحران اوکراین؛
موضع گیری یکجانبه دیوان حقوق بشر اروپا علیه روسیه
دولت اوکراین علاوه بر تصرف شبهجزیره کریمه و حمایت از جداییطلبان این کشور، روسیه را به موارد متعدد دستگیریهای خودسرانه شهروندان اوکراینی و ضرب و شتم و شکنجه بعضی از آٔنها متهم کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز، دیوان عالی حقوق بشر اروپا از روسیه خواسته است، در مورد انضمام کریمه به خاک خود و اتفاقاتی که در شرق اوکراین میافتند، موضعگیری کند. دولت اوکراین در ماه مارس از روسیه به دیوان اروپایی شکایت کرده بود.
دیوان عالی حقوق بشر اروپا به گزارش دویچه وله، دولت اوکراین علاوه بر تصرف شبهجزیره کریمه و حمایت از جداییطلبان این کشور، روسیه را به موارد متعدد دستگیریهای خودسرانه شهروندان اوکراینی و ضرب و شتم و شکنجه بعضی از آٔنها متهم کرده است. به گفته مقامات اوکراین، اوکراینیهای ساکن شبهجزیره کریمه از جمله قربانیان این اقدامات هستند. یک سخنگوی دیوان عالی حقوق بشر اروپا در استراسبورگ اظهار داشت، پرسش اصلی این است که آیا مسکو در رابطه با اتفاقاتی که در کریمه و شرق اوکراین میافتند مسئول است یا خیر؟ اگر دادگاه به این پرسش پاسخ مثبت بدهد، گام بعدی رسیدگی به اتهاماتی است که از جانب دولت اوکراین مطرح شدهاند. در غیر این صورت دادگاه به شکایت کیف رسیدگی نخواهد کرد. در روز چهاردهم مارس سال جاری دادگاه عالی حقوق بشر اروپا پس از بررسی استعلاجی شرایط کریمه و شرق اوکراین، از اوکراین و روسیه خواسته بود، به عملیات نظامی خود پایان دهند و زندگی شهروندان این مناطق را بیش از پیش به خطر نیاندازند. یک روز پیش از آن دولت اوکراین از روسیه به دادگاه حقوق بشر اروپا شکایت کرده بود.
روسیه پس از الحاق کریمه به خاک خود، سربازان بیشتری در این شبه جزیره مستقر کرده است. *واکنش روسیه آن زمان پاول کراشینیکوف، رئیس کمیته مدنی، جنایی و قانونی پارلمان روسیه در واکنش به این اقدام اوکراین گفت: «مسکو قصد دارد، در برابر این شکایت در مقابل دادگاه حقوق بشر اروپا از خود دفاع کند.» کراشینیکوف تاکید کرد که کریمه پس از اعلام استقلال و برگزاری رفراندوم از جانب شهروندان این شبهجزیره به روسیه پیوسته است. سیاستمدار روس همچنین اطمینان داد که در روسیه "کارشناسان خبرهای" وجود دارند که قادرند، "بر این مساله فائق آیند". در ماه اوت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، اعلام کرد که کشورش به احتمال زیاد از حوزه قضایی دادگاه حقوق بشر اروپا خارج میشود. او دیوان حقوق بشر اروپا را به سیاسیکاری متهم کرد و گفت: «دیوان حقوق بشر اروپا وظایف خود را بهدرستی انجام نمیدهد و صرفا پارهای کارکردهای سیاسی دارد.» اوکراین و روسیه عضو شورای اروپا هستند و منشور حقوق بشر اروپا را امضا کردهاند. به همین دلیل موظف به پیروی از احکام و توصیههای دیوان عالی حقوق بشر اروپا هستند. شکایت کشورها علیه یکدیگر در این دیوان امر رایجی نیست و بهندرت پیش میآید. آخرین بار قاضیهای دیوان حقوق بشر اروپا به شکایت دولت گرجستان از روسیه رسیدگی کردند. این کشور دولت روسیه را متهم به اخراج گسترده شهروندان گرجی از روسیه در سالهای ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ کرده بود. دیوان عالی اروپا در ماه ژوئیه به نفع گرجستان رای داد و در حال حاضر سرگرم بررسی شکایت دوم گرجستان علیه روسیه است. 103
۰۶/۰۹/۱۳۹۳ - ۱۵:۰۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]