تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكات قدرت، انصاف است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827166246




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قطعنامه شكننده حقوق بشري عليه ايران


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: قطعنامه شكننده حقوق بشري عليه ايران
كميته سوم مجمع عمومي سازمان ملل با اكثريتي كاملاً شكننده يك قطعنامه حقوق بشري غير الزام آور عليه ايران تصويب كرد، قطعنامه‌اي كه هر چند 78 كشور به آن رأي مثبت دادند، ولي 69 كشور به آن رأي ممتنع و 35 كشور نيز به آن رأي منفي دادند. نمايندگان چين، بلاروس، روسيه، ونزوئلا، كره شمالي، اكوادور، سوريه در جلسه اين كميته در مخالفت با اين قطعنامه موضع‌گيري كردند و نماينده ايران، طراحي اين قطعنامه از سوي كانادا را اقدامي خصمانه توصيف كرد.

به گزارش «جوان»، كميته سوم مجمع عمومي سازمان ملل موسوم به «كميته اجتماعي، انساني و فرهنگي» سه شنبه شب با 78 رأي مثبت در برابر 104 رأي منفي يا ممتنع، يك قطعنامه حقوق بشري جديد عليه ايران تصويب كرد كه پيشنهاد اوليه آن را دولت كانادا ارائه كرده بود. اين قطعنامه مدعي اعدام بيش از 850 نفردر ايران طي 15 ماه شده و از روند افزايش اعدام‌ها در ايران ابراز نگراني كرده است، در حالي كه محمد جواد لاريجاني دبير ستاد حقوق بشر كشور در گفت و گو با آسوشيتدپرس گفته كه 93 درصد اعدام‌ها در ايران مربوط به قاچاق موارد مخدر است. پيش از رأي‌گيري در مورد اين قطعنامه، نماينده ايران در نشست، ارائه پيش‌نويس از سوي كانادا را «اقدامي خصمانه» توصيف كرد و گفت اين قطعنامه مشابه پيش نويس‌هايي است كه در سال‌هاي قبل هم از سوي اوتاوا ارائه شده بود. او گفت كه برخي كشورها تلاش مي‌كنند از حقوق بشر به عنوان بهانه‌اي براي تقابل و فشار آوردن به ايران استفاده كنند.

 بر اساس گزارشي كه سايت مطبوعاتي سازمان ملل منتشر كرده، در جريان رأي‌گيري در باره قطعنامه ارائه شده كانادا عليه ايران، بحث‌هاي پر تنشي بين حاضران در جلسه رأي‌گيري اتفاق افتاد. نماينده چين در سازمان ملل در دفاع از ايران گفت كه روش استفاده از قطعنامه‌هاي مبتني بر عملكرد كشوري، ناقض اصل «غير جانبداري» و «غير گزينشي» تصريح شده در منشور ملل متحد است. به گفته نماينده چين، قطعنامه‌هاي كشور- محور باعث به خطر افتادن اعتماد كشورها و باعث تحريك رويارويي بين كشورهاي عضو مي‌شود. كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد مي‌گويند كه متمركز شدن بر قطعنامه‌هاي كشوري، رويكرد درستي نيست، زيرا كمابيش همه كشورها مشكلات حقوق بشري دارند.

 همچنين نماينده ونزوئلا با اشاره به موضع جنبش عدم تعهد گفت: اين قطعنامه داراي انگيزه‌هاي سياسي و ناقض منشور سازمان ملل و بر خلاف اصل بي‌طرفي است. وي ادامه داد: قطعنامه‌هاي سياسي اعتبار سازمان ملل را زير سؤال مي‌برد و به همين جهت اين كشور مخالف آن است. قطعنامه ارائه شده از سوي كانادا نه تنها كمكي به اوضاع نمي‌كند، بلكه موجب بروز تنش ميان كشورهاي عضو مي‌شود. وي نيز تأكيد كرد كه كشورش مخالف اين قطعنامه است. همچنين نماينده روسيه تأكيد كرد كه كشورش مخالف اين «قطعنامه يك‌طرفه» است، چراكه اين اقدام بر خلاف مكانيزم يو‌پي‌آر است. او گفت: «ما متعجب هستيم كه اين كشور (كانادا) هر ساله قطعنامه‌اي مشابه عليه جمهوري اسلامي ايران ارائه مي‌كند.» نمايندگان اكوادور، سوريه، بلاروس، كره شمالي نيز در مخالفت با اين قطعنامه صحبت كردند.

واكنش ايران
نماينده ايران در نشست كميته سوم، پيش از رأي‌گيري در مورد قطعنامه ضد حقوق بشري عليه ايران، ارائه پيش‌نويس از سوي كانادا را «اقدامي خصمانه» خواند و گفت اين قطعنامه مشابه پيش نويس‌هايي است كه در سال‌هاي قبل هم از سوي اوتاوا ارائه شده بود. او گفت كه برخي كشورها تلاش مي‌كنند تا از حقوق بشر به عنوان بهانه‌اي براي تقابل و فشار آوردن به ايران استفاده كنند.

نماينده ايران با اشاره به اينكه نشانه‌هاي متعددي وجود دارد مبني بر اينكه كانادا اهميتي به مسئله حقوق بشر نمي‌دهد، گفت: در جريان «تراژدي غزه در حالي كه تقريبا تمامي سران جهان»، جنايات رژيم‌صهيونيستي را محكوم كردند، كانادا تنها عضو سازمان ملل بود كه در برابر ديدگان جهان نه تنها هيچ تلاشي براي محكوميت اسرائيل نكرد، بلكه به دفاع از اقدامات تل‌آويو پرداخت و حمله به غزه را «نه فقط دفاع از خود، بلكه تعهد اسرائيل» خواند. وي گفت كه اين رويكرد و همچنين رد قطعنامه‌هاي مشابه در مورد رژيم‌صهيونيستي از سوي كانادا، نشان مي‌دهد كه اين كشور به دنبال استفاده سياسي از ابزار حقوق بشر است.

مرضيه افخم سخنگوي وزرات خارجه هم ديروز در واكنش به تصويب قطعنامه حقوق بشر تأكيد كرد: متأسفانه طرح قطعنامه وضعيت حقوق بشر در ايران در شصت و نهمين اجلاس مجمع عمومي به پيشگامي كانادا بر اساس روال چند سال گذشته و بدون در نظر گرفتن واقعيات موجود و با اغراض سياسي تهيه و تصويب شده است. وي با اشاره به آراي قطعنامه اخير در مقايسه با سال قبل گفت: در اين دوره تعداد بيشتري از كشورها با قطعنامه سياسي و گزينشي كشور كانادا مخالفت كرده‌اند و نشان از اين دارد كه ديدگاه‌ها و شرايط واقعي پيشرفت‌هاي حقوق‌بشري جمهوري اسلامي ايران طي يك‌سال گذشته را مد نظر قرار داده‌اند.

سخنگوي وزارت امور خارجه خاطر نشان كرد: قطعنامه با استفاده از منابع غيرموثق و بر پايه پايگاه‌هاي اطلاع‌رساني مرتبط با گروه‌هاي تروريستي بدنام و به طور جانبدارانه و مغرضانه تهيه شده و مملو از ادعاهاي بي‌اساس، ساختگي و غيرمستند است كه اين قطعنامه را فاقد وجاهت، بي‌اعتبار و غيرقابل اعتنا ساخته است. وي در خصوص تمركز غير واقعي قطعنامه بر موضوع مجازات‌ها در ايران آن را پروژه سياسي تخريب وجهه ايران توصيف كرد و ضمن ابراز تاسف از عدم توجه بانيان قطعنامه به پيشرفت‌هاي ايران در حوزه‌هاي متعدد حقوقي، اجتماعي، بهداشت، آموزش، زنان و كودكان كه در دوره اعمال تحريم‌هاي غيرقانوني عليه ايران به دست آمده‌اند، گفت: از نظر ما محل مناسب و جهانشمول ارزيابي حقوق‌بشر در كشورها سازوكار يو. پي. آر است كه بدون تبعيض همه كشورها را مورد بررسي قرار مي‌دهد و خوشبختانه جمهوري اسلامي ايران با مشاركت سازنده و فعال خود در نشست اخير يو. پي. آر شوراي حقوق بشر سازمان ملل دومين گزارش ملي خود را ارائه كرد كه طي آن طيف وسيعي از كشورها با شركت در گفت‌وگوي فعال با كشورمان توصيه‌هاي جديد خود را مطرح كردند.





تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۴





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن