واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: جامعه ای که پژوهش ها را به ثروت و کارآفرینی تبدیل نکند محروم می ماند یاسوج - ایرنا - رییس بنیاد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد با گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری گفت:جامعه ای که پژوهش ها را کاربردی و به ثروت و کارآفرینی تبدیل نکند محروم خواهد ماند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، علی مرادی روز سه شنبه در نشست با جمعی از خبرنگاران کهگیلویه و بویراحمد در نمایشگاه هفته پژوهش و فناوری این استان افزود: تجربه نشان می دهد جوامعی که سهم بیشتری از شرکت های دانش بنیان دارند از محرومیت های کمتری در حوزه های مختلف نیز برخوردارند.
وی پژوهش را لازمه پیشرفت و توسعه دانست و گفت: پژوهش تنها مختص به جامعه دانشگاهی نیست بلکه باید سایر افراد جامعه نیز به ارایه پژوهش های مورد نیاز اقدام کنند.
مرادی بیان کرد: پژوهش هایی کارامد است که بتواند در جامعه مرحله ایده تا تولید و تجاری سازی را طی کند و در اختیار افراد جامعه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه های مدرک گرا نمی تواند چرخ صنعت و اقتصاد را به حرکت درآورند، اظهار کرد: تقویت مراکز رشد و پژوهشکده هایی که درآنها به مباحث تحقیقی اصولی و کارآمد توجه می شود در این زمینه به مراتب تاثیرگذارتر است.
مرادی عنوان کرد: در 10 تا 15 سال اخیر به موضوع پژوهش و نقش آن در فرایند محوری کارآفرینی توجه ویژه ای شده است.
وی ابراز داشت:روندی که از طریق روش های سنتی و در مدت طولانی طی می شد با تاسیس شرکت های دانش بنیان در یک بازه زمانی 10 ساله به نتیجه می رسد.
مرادی افزود: یکهزار شرکت دانش بنیان در کشور تایید شده اند که سهم استان کهگیلویه و بویراحمد تنها یک مورد است.
وی گفت:به دلیل عمق محرومیت ها، نوپا بودن دانشگاه ها، برخی مباحث فرهنگی و نبود زیرساخت ها این استان تاکنون نتوانسته است در زمینه تاسیس شرکت های دانش بنیان جایگاه مناسبی داشته باشد.
رییس بنیاد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه شرکت های دانش بنیان باید در کنار دانشگاه ها ایجاد شود،گفت: عزم جدی و باور کافی برای راه اندازی شرکت های دانش بنیان که می تواند تحول شگرفی در حوزه های مختلف اجتماعی و اقتصادی ایجاد کند وجود ندارد.
مرادی در زمینه مقالات پژوهشگران دانشگاه های کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت:براساس آماری که از سوی معاونت پژوهشی و فناوری این دانشگاه ها به بنیاد نخبگان استان اعلام شده هیچکدام از مقاله های این محققان منجر به کاربردی و تجاری سازی نشده است.
وی عنوان کرد: به لحاظ کمی وضعیت پژوهش در دانشگاه های کهگیلویه و بویراحمد رضایت بخش بوده ولی از لحاظ کیفیت و تجاری سازی آنها ضعف هایی وجود دارد.
مرادی بنیاد نخبگان را حلقه واسطه بین نخبگان، دانشگاه ها و مسوولان اجرایی دانست و گفت: باید با حمایت های لازم بی اعتمادی نخبگان به دانشگاه و مسوولان برطرف شود.
وی ابراز داشت: براساس مدل های اثبات شده یک درصد جمعیت هر کشوری می تواند افراد سرآمد و تاثیرگذاری باشند که در اسناد بالادستی گسترش دامنه این افراد مورد توجه است.
مرادی به برنامه های بنیاد نخبگان استان برای کمک به جامعه هدف اشاره کرد و افزود: شناسایی نخبگان و الگو ها در حوزه های مختلف بدون توجه به قومیت گرایی و ایجاد بانک اطلاعاتی از آنها در دستور کار است.
وی اظهار کرد: پیش بینی می شود در فاز نخست 150 نفر از نخبگان بومی و مقیم خارج از کهگیلویه و بویراحمد شناسایی و در این بانک اطلاعاتی ثبت شوند.
مرادی ابراز داشت: پس از تشکیل بانک اطلاعاتی شاخص های انتخاب نخبگان مشخص و از ظرفیت آنها در بخش های مختلف استفاده خواهد شد.
وی افزود: در کشور 15 هزار نخبه وجود دارد که سهم این استان نسبت به استاندارد کشوری پایین است.
مرادی گفت: به نسبت جمعیت کهگیلویه و بویراحمد و آمارکشوری نخبگان باید 150 نخبه در این استان وجود داشته باشد که هم اینک تعداد آنها کمتر از 70 نفر است.
وی عنوان کرد: در کشور ساختاری به عنوان معاونت علمی و فناوری با هدف گسترش تجاری سازی علم و شرکت های دانش بنیان راه اندازی شده است.
مرادی ادامه داد: در ذیل ساختار این معاونت صندوق نوآوری و شکوفایی تاسیس و سالانه میلیاردها تومان برای این امر مهم در آن ذخیره می شود.
رییس بنیاد نخبگان کهگیلویه و بویراحمد افزود: معافیت های گمرکی، کاهش عوارض واردات و صادرات کالاها و ایجاد مشوق های مالی و مالیاتی حمایت هایی است که از شرکت های دانش بنیان می شود.
671/7533
18/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]