تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):يك حديث بفهمى بهتر است از آن كه هزار حديث [نفهميده] نقل كنى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849642905




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نفت و اوپک؛ شرایط چندان هم فرق نکرده است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تحلیلی از «مایکل لوی» درباره تحولات بازار انرژی نفت و اوپک؛ شرایط چندان هم فرق نکرده است تهران-ایرنا-«مایکل لوی» از تحلیلگران اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا به تازگی در یادداشتی، با اشاره به تصمیم تازه «اوپک» در کاهش ندادن سقف تولید خود و در پی آن کاهش قیمت نفت، وضعیت کنونی را نه غیرمنتظره و عجیب بلکه عادی و دارای به سابقه دانست.


در این مقاله که روز دوشنبه اول دسامبر (10 آذر) در تارنمای شورای روابط خارجی آمریکا منتشر شد آمده است: سقوط قیمت نفت در اواخر ماه نوامبر پس از آنکه سازمان کشورهای تولید کننده ی نفت (اوپک) اعلام کرد که در زمان حاضر تولید نفت خود را قطع نخواهد کرد و از حجم تولید نخواهد کاست، باعث شد تا برخی از تحلیلگران نظرات اغراق آمیزی را مطرح کنند و در این مسیر از هم پیشی گرفتند؛ نظراتی چون «آغاز عصری جدید برای نفت»، «اوپک شکست خورده است»، «اکنون ما در دنیای جدید نفت قرار گرفته ایم» و «خورشید سلطه اوپک در حال غروب کردن است.»
کاهش قیمت نفت که از ماه ژوئن شروع شده است بدون شک رویدادی بزرگ و مهم است. نفت «شیل» آمریکا در واقع نیروی جدید و عمده یی در صحنه ی انرژی است. اما هیچ چیز غیر معمولی به خصوص درباره ی عملکرد تازه ی اوپک وجود ندارد. این اشتباه است که چنین نتیجه گیری شود که تحولات و خبرهای تازه، به طور قطع بیانگر پایان سلطه اوپک در بازار نفت است.
لزومی ندارد از آخرین سقوط بزرگ قیمت نفت بیشتر به عقب برگردیم تا پاسخ مشابه معقولی از سوی کشورهای عضو اوپک در ارتباط با سقوط قیمت های نفت ببینیم. قیمت نفت پس از آنکه در ماه ژوییه ی 2008 به بشکه یی 145 دلار افزایش یافت، به سرعت سقوط کرد. در دهم سپتامبر آن سال زمانی که قیمت نفت 96 دلار بود، اوپک کاهش تولید خود را اعلام کرد اما عربستان سعودی چند ساعت بعد اعلام کرد که این توافق را نادیده می گیرد و آن را بی معنی می داند.
قیمت ها در آن دوره همچنان در حال سقوط بود. برای اوپک تا 25 اکتبر 2008 یعنی زمان برگزاری جلسه ی اضطراری و هنگامی که قیمت نفت 60 دلار بود طول کشید تا کاهش واقعی تولید را اعلام کند. این کاهش حتی با کمبود تقاضای جهانی برای نفت نیز متناسب نبود و این به کاهش بیشتر قیمت نفت منجر شد. تنها در اواخر ماه دسامبر آن سال بود که وقتی قیمت نفت به 40 دلار رسید کشورهای عضو اوپک سرانجام تولید خود را به اندازه یی کاهش دادند که برای حداقل قیمت نفت کافی باشد.
آیا کشورهای عضو اوپک هنگامی که نفت در اوایل اکتبر 2008 به قیمت 75 دلار معامله می شد عصر جدیدی از انفعال کامل را بدعت گذاشتند و در کاهش تولید و جلوگیری از سقوط آن شکست خوردند؟ یا زمانی که قیمت نفت 50 دلار بود آنها اجازه دادند که قیمت نفت همچنان کاهش یابد؟ البته که چنین نیست؛ حوادث بعدی چیز دیگری را نشان داد.
از اینرو هنوز زود است که صحبت از «عصر جدید» شود. کشورهای عضو اوپک اگر امروز در کاهش تولید خود تعلل کردند از رفتار گذشته ی خود تبعیت کردند اما در صورتی که قیمت نفت به طور قابل ملاحظه یی کاهش یابد آنها ظرف چند هفته یا چند ماه دست به کار خواهند شد.
بخشی از این مشکل به این دلیل است که رسانه ها و تحلیل ها خودداری کشورهای عضو اوپک در کاهش کنونی تولید را با دنیایی خیالی که در آن اوپک به طور منظم تولید را برای ثابت نگهداشتن بازار تعدیل می کند و در همین حال از نوسانات قیمت به طور کلی اجتناب می ورزد، کنار هم می گذارند.
من (مایکل لوی) و «باب مک نالی» در سال 2011 (و در بازبینی چند هفته ی قبل) چنین استدلال کردیم که اوپک دست کم از اواسط دهه ی نخست قرن بیست و یکم از بازی تعدیل دقیق خارج شده و حتی عربستان سعودی نیز نسبت به گذشته در این سازمان از فعالیت بسیار کمتری برخوردار بوده است.
دیدگاه ما غیرمعمول نیست. آنچه به تازگی اتفاق افتاد یک یادآوری مفید در این زمینه بود که اوپک دیگر مثل گذشته بازار را تثبیت نمی کند. اما هنوز زمان ظهور یک دوران جدید فرا نرسیده است.
نکته مهم دیگر این است که تفسیرهای متعدد در مورد حوادث اخیر، فقدان انسجام اوپک را با تغییری در مرکز ثقل بازارهای نفت جهان تا ایالات متحده برابر دانسته است. اما از زمانی که انسجام اوپک ریشه ی نفوذ آن بود مدت زمانی طولانی گذشته است. اگر اوپک تاثیرگذار است این تاثیر عمدتا به دلیل نفوذ بزرگترین عضو آن عربستان سعودی است.
عربستان سعودی نیازی ندارد که برای تحت تاثیر قرار دادن بازارهای نفت جهان بخشی از کارتلی باشد که عملکرد خوبی دارد. عربستان این کار را زمانی که تعداد زیادی از اعضای اوپک ظرفیت تولید اضافی داشتند انجام داد؛ ولی دیگر آنها دارای این ظرفیت نیستند.
شاید رویدادهای اخیر و تفسیر آنها یادآور این ضرب المثل باشد که جواب اشتباه را نمی توان با اشتباه داد. مردم قبلا نفوذ اوپک را بسیار دست بالا می گرفتند؛ اما اکنون آنها حدی را دست بالا می گیرند که در آن دریایی از تغییر وضعیت اوپک را می بینند.
نتیجه نهایی ممکن است دیدگاهی معقول تر نسبت به چگونگی تعامل اوپک و جهان نفتی باشد. گرچه برای آنهایی که ترجیح می دهند تجزیه و تحلیل ها را به طور مرتب با آنچه که در واقع ما می دانیم هماهنگ سازند، تنها راه پی بردن به این موضوع که چقدر دنیای نفت تغییر کرده است نیاز به صبر کردن دارد.
*گروه پژوهش های خبری
پژوهشم**پ.ع**2054


18/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن