واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ آذر ۱۳۹۳ (۱۰:۴۹ق.ظ)
رييس سازمان محيط زيست خبر داد؛ بازنگري در مجوز هاي صادر شده براي مناطق نمونه گردشگري معاون رييس جمهور و رييس سازمان محيط زيست گفت: اگر به بهانه ايجاد منطقه نمونه گردشگري، به مناطق حفاظت شده و اراضي ملي تعرض شده باشد، با باطل کردن مجوز، از ادامه کار جلوگيري خواهيم کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، يکي از طرح هاي مصوب در دولت قبل، تاسي مناطق نمونه گردشگري در استان هاي مختلف کشور بود که البته هدف اوليه آن بهتر از آن چيزي بود که اتفاق افتاد.
استان تهران که در زمان تصويب اين طرح کرج و شهرستان هاي اطراف آن را نيز تحت پوشش قرار مي داد، به تنهايي قرار بود 46 طرح گردشگري را در خود جاي دهد.
البته از 46 طرح مصوب در ابتداي کار، 43 مورد مربوط به مصوبات سفر دوم احمدي نژاد به استان تهران بود. در سال 89 توسط اداره کل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران اعلام شد که از مجموع 46 طرح مصوب اوليه، 24 موافقتنامه صادر شده است و تا کنون 32 سرمايه گذار براي مشارکت در اين طرح ها اعلام آمادگي کرده اند.
24 منطقه مصوب طرح نمونه گردشگري در استان هاي تهران و البرز به شرح ذيل اعلام شدند:
1)مناطق آويشن، کيلان، چشمه اعلا، غار رود افشان در شهرستان دماوند
2)نام آور ، سلمان در فيروزکوه
3)کنارک در رودهن
4)دربند سر، لواسان، اوشان فشم، دارآباد، فرحزاد در شميرانات
5)ايران توسعه، چهارباغ، برغان سنج، آسمان سو طالقان، کوهسار، ياس زيدشت در ساووجبلاغ
6)دشت شهرستانک، باغستان در کرج
7)فرودگاه آزادي در نظر آباد
8)پارک ملي کوير در ري
9)سد ماملو در پاکدشت
البته مشخص نيست چند درصد از اين طرح ها به طور کامل اجرايي شده اند اما آن چيزي مشخص است اين که بسياري از اين طرح هاي به ظاهر گردشگري تنها براي چپاول اراضي ملي اجرايي شده است.
تصرف دشت ها و کوهپايه هاي سر سبز کوهسار، تصرفات لواسانات تنها نمنونه کوچکي از دست اندازي هايي است که به اسم انجام طرح هاي نمونه گردشگري به چشم مي خورد و اين مهم با اهداف اوليه اعلام شده توسط طراحان اين طرح کاملا تفاوت دارد.
به هر حال هر گونه ساخت و ساز که توسط بشر در طبيعت ايجاد مي شود تخريب هاي گسترده اي را به همرا خود خواهد آورد و زماني که اين تخريب ها از روي عمد باشد، ديگر نمي توان به راحتي از آن گذشت.
مناطق بکري که به علت سر سبز بودن مورد وثوق دولت قرار گرفته بودند حالا به هجمه زمين خواراني روبه رو شده اند که گردشگري را تنها در ساخت و ساز ويلا تعريف مي کنند و گويي کسي را توان باز خواست ايشان نيست.
اين نگراني نه به علت دلواپسي از به وجود آمدن مناطق گردشگري که تنها به علت فراموشي طبيعتي است که براي باز توليد آن زمان بسياري نياز داريم و شايد هراس دوم طبيعت دوستان اين باشد که در استان هاي کمتر بهره مند از فضاهاي سبز و بکر، ديگر جايي براي توليد اکسيژن نماند که بتوان به آن رجوع کرد.
اما دلنگراني خود را با بانوي محيط زيست ايران در ميان گذاشتيم و البته از تاييد وي در مورد مهم بودن باز بيني طرح هاي گردشگري کمي خيالمان راحت شد.
معصومه ابتکار رييس سازمان محيط زيست در واکنش به اين نگراني ها به خبرنگار خبرگزاري موج گفت: به طور کلي بحث مناطق ويژه گردشگري در شوراي مقابله با زمين خواري و مفاسد مطرح شده است و محيط زيست به جد پيگير اتفاقات حاشيه اي اين طرح خواهد بود.
وي ادامه داد: بسياري از اين طرح ها و مناطقي که براي اجرا انتخاب شده اند، بدون انجام مطالعه کافي مصوب شده است. همچنين مشکلات بسياري در اين طرح ها ديده شد که همگي در شوراي مقابله با زمين خواري و مفاسد مطرح شده است.
ابتکار با تاکيد بر بازنگري در موضوع مناطق گردشگري نمونه، خاطر نشان کرد: اگر هر کدام از اين طرح ها تداخلي با مناطق حفاظت شده و اراضي ملي داشته باشند، به طور حتم سازمان محيط زيست اقدامات لازم را براي ابطال مصوبه و مجوز داده شده خواهد کرد.
رييس سازمان محيط زيست کشور يا اشاره به محدوديت هاي کار در مناطق حفاظت شده و اراضي ملي، گفت: طرح هاي گردشگري تنها با رعايت شرايط و موازين اعلام شده از سوي سازمان محيط زيست قابليت اجرا داشته و تنها در مناطقي امکان پذير است که مطالعات مديريت دار در آنها صورت گرفته باشد.
وي افزود: در مناطق گردشگري، زون هايي را مشخص کرده ايم که با تعريف گردشگري طبيعي، امکان سرمايه گذاري در آنها وجود دارد يعني اکو توريسم و هر فعاليتي که با طبيعت سازگار باشد، تنها در اين مناطق مشخص شده اجرا خواهند شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]