واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ آذر ۱۳۹۳ (۱۰:۴۹ق.ظ)
محقق و پژوهشگر معماري و شهرسازي: صداي نظام مهندسي بايد بلندترين صدا در کل کشور باشد سازمان نظام مهندسي بزرگترين سازماني است که حدود 350هزار عضو دارد و صداي نظام مهندسي بايد بلندترين صدا در کل کشور در راستاي توسعه و آباداني باشد.
به گزارش خبرگزاري موج، مهندس حائري در اولين جلسه هم انديشي کميته تقويت و توسعه فرهنگ و ارزش هاي اسلامي اظهار داشت: معماري و شهرسازي اسلامي يعني حريم و منفعت عمومي ساکنان شهر و با توجه به اينکه ساختمان داراي دو وجه منفعت عمومي و منفعت خصوصي است ما حق نداريم منفعت عمومي را خراب کنيم.
وي بيان داشت: معماري يعني سازمان دهي آگاهانه فضا در مقياس خرد و شهرسازي يعني سازمان يابي آگاهانه فضا در مقياس کلان و اسلام خواستار تحقق آگاهي و معرفت جامعه و فرد است.
محقق و پژوهشگر معماري و شهرسازي با تاکيد بر اهميت شهرشناسي گفت:شهرشناسي به در شناخت آسيب ها کمک مي کند تا خطا هاي خود را درست بفهميم و به سمت راهبرد پيش رويم و در واقع پروژه آسيب شناي ساخت و ساز مازندران ما را به سمت راهبرد هدايت کرد.
مهندس حائري با بيان اينکه شهرنشيني در کشور ما از سال 1340 شتاب گرفت بيان داشت: شهرنشيني در گذشته متکي بر درآمد نفت بود، ولي؛ اکنون برپايه رانت و پول شويي و انواع اقتصادهاي ناسالم اتفاق مي افتد.
وي با بيان اينکه مازندران در 50 سال آينده مخروبه خواهد شد، گفت: منابع طبيعي اين استان در 50 سال آينده همچون درياچه اروميه از بين خواهد رفت و براي حفظ اين منابع نياز به آگاهي جمعي است.
وي با اشاره به پتانسيل نظام مهندسي ساختمان در کشور، گفت: اين سازمان بزرگترين سازماني است که حدود 350 هزار عضو دارد و صداي نظام مهندسي بايد بلندترين صدا در کل کشور باشد و به همين جهت با تجميع نقاط اشتراک بايد به راهکارهاي عملي در راستاي توسعه و آباداني برسيم.
اين محقق و پژوهشگر اظهار داشت: از شهرداري تقاضاي مديريت شهري داريم، اما؛ شهرداري گوي سبقت را در استفاده از سرمايه هاي وارده به شهر در دست گرفته و درآمد شهرداري ها از طريق تخلفات ساختماني تامين مي شود و وقتي درآمد شهرداري متکي بر درآمد خلاف باشد توسعه شهر روند معکوس خواهد داشت.
مهندس حائري ادامه داد :شهرداري ها در استان عمر کوتاهي دارند و با توجه به اينکه چهار سال تدوين طرح جامع و چهار سال هم تدوين طرح تفصيلي و ابلاغ ان به شهرداري ها طي مي شود و وقتي اين طرح ها ابلاغ مي شوند عمر شهرداري به اتمام رسيده و در نتيجه شهرداران بدون طرح جامع رفتار مي کنند.
وي افزود: شهرسازي برآيند شهر، شهرنشيني، شهروندي و شهرسازي است و بدون اين مولفه ها نمي توان از شهرسازي توقع داشت که رسالت خود را ايفا کند،
محقق و پژوهشگر معماري و شهرسازي با بيان اينکه اکنون شهرنشيني مبتني بر توليد صنعتي و طرح و برنامه نيست گفت: تا سال 1340 رشد آرام شهرنشيني را داشتيم و بعد از آن شهرنشيني سريع اتفاق افتاد به طوري که الان کلانشهر منطقه ي داريم و تعداد شهرهاي استان طبق آمار سال93 به 58 شهر رسيده است.
مهندس حائري، با بيان اينکه شهر شدن به يک ارزش تبديل شده گفت: در سال هاي اخير شاهد آن بوديم که بدون اينکه شهرشناسي رخ دهد با ادغام چند روستا شهر هاي جديد ايجاد شد که با اينکار هم ارزش روستا از بين رفت و هم کيفيت زندگي شهري کاهش يافت.
وي با بيان اينکه 77 درصد مازندارن مسکوني است، اظهار داشت: اين نشان دهنده بيماري شهر است و براي داشتن کيفيت سکونت، بايد تناسبي ميان ميزان سکونت، کاربري هاي غير شهري، تاسيسات و تجهيزات شهري و حمل و نقل و ترافيک وجود داشته باشد.
وي رشد افقي شهرها، نبود زيرساخت هاي لازم براي شهر، عدم آگاهي فردي و مديريت، ناکارايي و طولاني شدن طرح هاي جامع شهري را از ديگر چالش هاي حوزه شهرسازي عنوان کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]