محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845626034
خدشهاي به آمار بانک مرکزي وارد نيست
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۸ آذر ۱۳۹۳ (۱۰:۴ق.ظ)
مديرکل آمارهاي اقتصادي: خدشهاي به آمار بانک مرکزي وارد نيست مديرکل آمارهاي اقتصادي بانک مرکزي گفت: اداره حسابهاي اقتصادي بانکمرکزي اجزاي رشد را کامل منتشر ميکند و ميگويد در کدام بخشها رشد اتفاق افتاده و شما به مباني آن مراجعه ميکنيد، ميبينيد صحيح است و موضوع خدشه وارد شدن به آمار کاملا رد ميشود.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از بانک مرکزي، مديريت کل آمارهاي اقتصادي بانک مرکزي مسؤوليت گردآوري آمار و اطلاعات اقتصادي و تهيه گزارشهاي مختلف را به عهده دارد. بر همين مبنا شاخصهاي قيمت، از جمله شاخص بهاي کالاها و خدمات مصرفي و متوسط قيمت خرده فروشي برخي از مواد خوراکي را منتشر مي کند.
به منظور آشنايي بيشتر با اين حوزه و دستاوردهاي اخير آن در بهروز رساني آمار، تسريع در اعلام آمارها و برنامههاي آتي، گفتگويي با عليرضا مقتدايي، مديرکل آمار اقتصادي بانک مرکزي، انجام گرفته است که در ادامه از نظر ميگذرانيد:
لطفاً در خصوص پيشينه توليد آمار اقتصادي در بانک مرکزي توضيح بفرماييد.
سابقه توليد آمار اقتصادي در نظام بانکي به سال 1313 و قبل از تاسيس بانکمرکزي برميگردد؛ آن زمان بانک ملي عهدهدار وظايف بانکدار مرکزي بود و از همان زمان آمار توليد ميشد. ميتوان گفت ايران يکي از کشورهاي متقدم توليد حوزه آمار اقتصادي است. اولين گزارشها نيز در سال 1313 ديده ميشوند و اولين سبد خانوار براي محاسبه شاخص بهاي کالاها و خدمات مصرفي در سال 1314 در نظر گرفته شد.
بهروز کردن آمار اقتصادي و سبدي که مبناي محاسبه شاخصهاست تا کنون چه تغييراتي داشته؟ تغيير بعدي در سال پايه چه زماني خواهد بود؟
در پاسخ به اين سوال لازم است اشاره کنم که توليد آمار مراحل مختلفي را گذرانده است. در فرايندها و روشها نيز تغييراتي داشته است. شاخصهاي قيمت از سال 1313 تهيه شده و پس از آن در سالهاي 1338، 1348، 1353، 1361، 1369، 1376، 1383 و آخرين بار در سال 1390 تجديدنظر شد. تغييراتي که در سبد خانوار و رفتار اقتصادي افراد جامعه بهوجود آمده است را بايد در محاسبات شاخص به نوعي لحاظ و سبد را به هنگام کرد. اعمال اين تغييرات در طي اين سالها انجام شده و بانکمرکزي اميدوار است سبد فعلي را در سال 1395 به هنگام کند. به اين بههنگام سازي اصطلاحاً تجديدنظر مي گوييم.
از هم اکنون مطالعات بر روي تغيير سال پايه از 100=1390 به 100=1395 شروع شده است. تقريباً برخي کميتههاي کاري را تشکيل داديم و در صدد هستيم که سال 1394 کار عظيم تصحيح نقشه و فهرستبرداري از بلوکهاي نمونه که يکي از طرحهاي اساسي و پايهاي براي بهنگام سازي چارچوبهاي آماري است را اجرا کنيم.
در توليد آمار بانکمرکزي از تکنولوژيهاي جديد هم استفاده مي شود؟
بله قطعاً همينطور است؛ با پيشرفت حوزه IT استفاده از اين تکنولوژيها در حوزه آمار ميسر شده و در تغييرات حاصله از نرمافزارهاي جديد استفاده ميکنيم.
نرم افزار کاربردي که در حال حاضر استفاده ميشود،از تکنولوژيهاي مدرن استفاده ميکند. پس از چند سال تلاش با کمک اداره نرم افزار سيستم تبادل دادهها در حوزه آمار اينترنت محور شد. اکنون پايگاه دادهها در مرکز است و همکاران ساعي ما در شهرها، از طريق اينترنت و براساس سامانه يکپارچه آمارهاي اقتصادي، دادهها را براي مرکز ارسال ميکنند و دواير مختلف اين دادهها را دريافت و کار پردازش آنرا انجام ميدهند. در حال حاضر حوزه دريافت اطلاعات بانک مرکزي از طريق سيستم، Web base از شهرهاي مختلف انجام ميگيرد.
در حوزه ستاد هم که کار پردازش داده ها در داخل دواير ستادي انجام ميشود، سيستم يکپارچه در بعضي طرحها عملياتي شده و در بعضي از طرحها در حال انجام است و اداره نرمافزار مشغول تکميل اين طرحهاست. ضمن اينکه در سال جاري پس از مطالعات زياد يک سختافزار با کارايي مطلوب تهيه شد، اين سختافزار قابل حمل در اختيار همکاران قرار داده شده تا يک بستر مطمئن براي انتقال داده ها بوجود آيد و امکان آن ميسر شود که داده ها را بدون ثبت پرسشنامه کاغذي و از محل تولد آن دريافت کنيم.
در آينده نزديک بهدنبال اين هستيم که اطلاعات از محل تولد داده ها يعني همان جايي که داده توليد ميشود، قابل احصا و دريافت باشد. هنوز مشکلات سرعت اينترنت در همه شهرها رفع نشده است. در برخي شهرها سرعت اينترنت قابل قبول نيست. حوزه IT و اداره آمار اين موضوع را رصد ميکنند و اميدواريم در آينده خيلي نزديک به اين هدف نائل شويم که کل سيستم دريافت اطلاعات در محل تولد داده محقق شود. البته در حال حاضر ما ديگر نيازي به پست کردن اطلاعات پرسشنامههاي کاغذي نداريم. به عبارت ديگر داده ها از محل دايره يا واحد آماري شهرها با استفاده از سامانه جامع آمارهاي اقتصادي و بصورت الکترونيکي ارسال ميگردد.
استفاده از نسلهاي مختلف تکنولوژي بر کيفيت و سرعت توليد حوزه آمار اقتصادي را چگونه ارزيابي ميکنيد؟
استفاده از تکنولوژيهاي نوين موجب ارتقا کيفيت کارها ميشود و وقتي از سيستم يکپارچه استفاده ميکنيم مطمئناً اشکالات کار خيلي سريعتر نشان داده ميشود و فرايند کنترل سادهتر انجام ميشود. ما زماني يازدهم يا دوازدهم هرماه توانايي انتشار شاخص بهاي کالا و خدمات مصرفي را داشتيم ، اکنون با تغييري که در فرايند دريافت اطلاعات ايجاد شده اين زمان را به پنجم هرماه تقليل داده ايم و زمان انجام کار را کوتاهتر کرديم. همچنين تاريخ انتشار شاخص بهاي توليد کننده را از حدود هفدهم ماه به هشتم ماه تقليل داديم و اين يکي از توفيقاتي بود که بعد از استفاده از اين تکنولوژي جديد براي ما پيش آمد. البته ساير طرح هاي اداره آمار هم از اين سامانه بهره کافي را برده اند و تقريباً در سال جاري با مساعدت مقامات بانک توانسته ايم به توفيقاتي در زمينه توليد و انتشار آمار به هنگام دست يابيم.
دورنماي وضعيت اقتصادي را بر اساس نتايج حاصله از آمار چگونه ارزيابي ميکنيد؟
باتوجه به نتايجي که هم اکنون به دست ما ميرسد ميتوان گفت آرامشي در وضعيت بازار مشاهده ميشود و آرامش وضعيت بازار به معناي رونق کسب و کار، به معني اطمينان سرمايهگذار، به معني رشد اقتصادي و بقيه مواردي که در رشد سه ماهه اول نمايان است، ميباشد. در نهايت اين افق اقتصادي که ما امروز از شاخصهاي مختلف داريم چه حوزه صنعت، چه حوزه خدمات، ساختمان و شاخصهاي قيمت، نويد اين موضوع را ميدهند که آينده يک آينده آرام نسبت به قبل خواهد بود.
شاخص بهاي توليد، کاهش داشته است؟
عدد شاخص کاهش نداشته است، درصد تغيير 12 ماهه منتهي به مهر ماه 1393 نسبت به دوره مشابه قبلي در ماه مهر نسبت به شهريور کاهش داشته است. اين عدد که در شهريور ماه 20.4 درصد بود، در مهرماه 19.0 درصد شد. اين اتفاق در درصد تغيير مهرماه 1393 نسبت به ماه مشابه سال قبل هم مشهود است به گونه اي که از 15.4 درصد در شهريور ماه به 14.0 درصد در ماه کاهش پيدا کرده است. معني آن نيز اين است که سرعت گران شدن اقلام کم شده است يعني کالا گران شده ولي از سرعت گران شدن کاسته شده است. شما يک وسيله نقليه را در نظر بگيريد که مي خواهد از مبدا A به مقصد B برسد. شما با سرعت 60 کيلومتر ميرويد حالا سرعتتان را 40 کيلومتر کنيد وسيله نقليه شما جلو مي رود اما با سرعت کمتر، به طور مشابه ميتوان گفت در زمينه قيمتها قيمت اقلام گران ميشود اما نه با سرعت قبلي. هرچقدر ثبات بيشتر شود اين عدد کوچک تر ميشود. از انجايي که شاخص بهاي توليد کننده يک شاخص پيش نگر براي شاخص بهاي کالاها و خدمات مصرفي است مي توان انتظار داشت که تغييرات شاخص تورم نيز آرامتر از گذشته باشد.
خيليها معتقدند به دليل عدم تمايل توليدکننده به توليد، سطح توليد کم و اين امر موجب کاهش قيمت ها شده است و استنباط اين است که اين رونق نيست بلکه رکود است؟
سياستگذار پولي عبارت جالبي را انتخاب کرد و آن خروج غيرتورمي از رکود است که معناي زيبايي دارد. توليدکننده اگر سراغ مواداوليه نرود چون عرضه مواد اوليه خيلي زياد شده قيمت آن را کاهش ميدهد اما در کنار آن نرخ رشد را داريم ما در سه ماهه اول امسال در بخش توليد 4.6 رشد داشتهايم. اگر توليد رشد نکرده بود و رکود داشتيم حالت خاصي ايجاد ميشد و چون مردم ميخواستند مصرف کنند بايد واردات انجام ميشد و آنگاه شاخص توليدکننده هم بالا ميرفت. در کل باتوجه به اينکه توليدمان افزايش يافته و نرخ رشد اقتصادي را داريم اين فرضيه مردود است.
برخي بر همين مبنا نرخ رشد اقتصادي را هم زير سوال مي برند؟
البته اين سوال را بايد از بخش مديريت کل اقتصادي بپرسيد. اما در کل و به عنوان يک شهروند مي گويم وقتي اداره حسابهاي اقتصادي بانکمرکزي اجزاي رشد را کامل منتشر ميکند و ميگويد در کدام بخشها رشد اتفاق افتاده و شما به مباني آن مراجعه ميکنيد، ميبينيد صحيح است و موضوع خدشه وارد شدن به آمار کاملا رد ميشود. ما نميتوانيم موضوعي را بيان کنيم و براي آن دليل و استدلال نياوريم. ممکن است کسي ادعا کند رشد منفي بود و کمتر از اين بوده است. اين دسته کساني هستند که رشد را براساس مدلهاي آماري و نه براساس روشهايي که مبتني بر بررسي آماري است، عنوان ميکنند. اگرچه روشهاي مبتني بر مدلسازي در جهان از اعتبار برخوردارند، ليکن روش بررسي بر روش مدل سازي ارجح است.
مدلها رفتار دورههاي گذشته را در خودشان ثبت ميکنند و براساس آن پيشبيني ميکنند اما روشهاي مبتني بر بررسي، واقعيتهاي جاري را احصاء ميکنند. بخش اقتصادي بانک مرکزي هم که اجزاي حساب ها را کامل منتشر ميکند و بر روي سايت قرار ميدهد از اين لحاظ ديگر محلي از اشکال نميبينيم.
عدد تورمي که دولت پيش بيني کرده مي تواند محقق بشود؟
عدد پيش بيني حدود 20 درصد بوده که به پايينتر از اين عدد هم رسيد پس وعده دولت محترم محقق شده است. البته ميتوان انتظار داشت با توجه به توفيقاتي که حوزه اقتصادي دولت در سياستهاي اقتصادي داخلي و بينالمللي داشته است، پائينتر خواهد رفت.
در انتها ضمن تشکر از مقام محترم رياست کل بانک و معاون محترم اقتصادي که همواره با پشتيباني خود ما را دلگرم ميکنند تا بهتر بتوانيم در توليد بههنگام آمارها اقدام کنيم، از حوزه رسانه خواهشي دارم، رسانه اصليترين وظيفهاش تنوير افکارعمومي است و اين تنوير بايد در جهتي باشد که سطح سواد جامعه را در زمينههاي مختلف بالا ببرد. سواد آماري يکي از الزامات جامعه ما مي باشد زيرا جامعه امروز به اطلاعات متوسطي در زمينه اهميت آمار رسيده است و جامعه ما نيز نسبت به آمار حساس است و به موازات آن بايد فرهنگ و سواد آماري آحاد جامعه ارتقا يابد و ابتداي اين راه، حوزه رسانه و خبرنگاران هستند و بايد بتوانند، تنوير افکار عمومي را به عنوان وظيفه اصلي پيش روي خودشان بگذارند و اگر ميخواهند اطلاعات و آماري را منتشر کنند حتما نسبت به اصالت آمار و يا اصالت گوينده اطمينان حاصل کنند. اينگونه عمل کردن باعث ميشود هم به رشد آن حوزه هم به رشد جامعه کمک کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]
صفحات پیشنهادی
بانک مرکزی سکوت را بشکند و وارد بازار شود |اخبار ایران و جهان
بانک مرکزی سکوت را بشکند و وارد بازار شود یک کارشناس اقتصادی با تأکید براینکه نوسانات این روزهای بازار ارز ناشی از عوامل سیاسی است از بانک مرکزی خواست سکوت را بشکند و برای مدیریت بازار ارز وارد عمل شود کد خبر ۴۵۳۸۳۶ تاریخ انتشار ۰۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۵۰ - 30 November 2014 ناصر حکیدغدغه فعالان اقتصادی: چرا آمار سایت بانک مرکزی به روز نیست؟
دغدغه فعالان اقتصادی چرا آمار سایت بانک مرکزی به روز نیست اقتصاد > بازار مالی - برخی فعالان اقتصادی اعتقاد دارند در شرایطی که نوید رفع تحریم از بانکهای کشور و امید به رشد شاخص های اقتصای در جامعه ایجاد شده شایسته است بانک مرکزی با سرعت بیشتری اطلاعات و آمار شاخص هااعلام دو نرخ تورم توسط مرکز آمار و بانک مرکزی |اخبار ایران و جهان
اعلام دو نرخ تورم توسط مرکز آمار و بانک مرکزی بانک مرکزی نرخ تورم آبان ماه را 18 2 درصد اعلام کرد کد خبر ۴۵۲۸۱۶ تاریخ انتشار ۰۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۷ - 26 November 2014 بانک مرکزی نرخ تورم آبان ماه را 18 2 درصد اعلام کرد به گزارش تابناک اقتصادیر اداره آمار اقتصادی بانک مرکزی شآمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی نشان می دهد: دریافت 400 میلیارد تسهیلات بانکی در پایتخت
آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی نشان می دهد دریافت 400 میلیارد تسهیلات بانکی در پایتخت اقتصاد > اقتصاد کلان - آمارارائه شده ازسوی بانک مرکزی از کل مانده تسهیلات و سپردههای ریالی وارزی بانک ها ومؤسسات اعتبارى تا پایان خردادماه سال جاری نشان ازسهم 60 درصدی پایتخت دبانک مرکزی: صف وام ازدواج نصف شد |اخبار ایران و جهان
بانک مرکزی صف وام ازدواج نصف شد سامانه دریافت تسهیلات ازدواج از سال ۸۷ راهاندازی شده و تا سوم آذر سال ۹۳ حدود ۶ میلیون و ۳۲۰ هزار نفر از طریق این سامانه توانستهاند تسهیلات ازدواج دریافت کنند کد خبر ۴۵۳۵۰۹ تاریخ انتشار ۰۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۴ - 29 November 2014 سامانه دریافت تسهدستاوردهای دولت و بانک مرکزی در ثبات و رشد اقتصادی کشور
رییس کل بانک مرکزی دستاوردهای دولت و بانک مرکزی در ثبات و رشد اقتصادی کشور تهران - ایرنا - رییس کل بانک مرکزی در جمع مدیران عامل بانک ها در استان گلستان به ارایه دستاوردهای دولت و بانک مرکزی در ثبات و رشد اقتصادی پرداخت به گزارش روز جمعه ایرنا از روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری امدیرکل اعتبارات بانک مرکزی اعلام کرد صف متقاضیان وام ازدواج نصف شد/ مهلت ۱۲روزه زوجها برای ارائه مدارک و جذف
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی اعلام کردصف متقاضیان وام ازدواج نصف شد مهلت ۱۲روزه زوجها برای ارائه مدارک و جذف نشدن از سامانه ۴ شرط دریافت وام ۵ میلیون تومانیمدیرکل اعتبارات بانک مرکزی از نصف شدن صف متقاضیان وام ازدواج خبر داد و گفت متقاضیان بعد از پذیرش در سامانه و اعلام تعیینمرجع قانوني انحلال و برخورد قانوني با بانکها و مؤسسات اعتباري بانک مرکزي است
۱۲ آذر ۱۳۹۳ ۱۴ ۳۲ب ظ شايعه سازي نکنيد مرجع قانوني انحلال و برخورد قانوني با بانکها و مؤسسات اعتباري بانک مرکزي است بانک مرکزي اعلام کرد مرجع قانوني در مورد انحلال و برخورد قانوني با بانکها و مؤسسات اعتباري بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران است و اين بانک در زمان مناسب و پس ازتثبيت بهاي طلا در آستانه نشست بانک مرکزي اروپا
۱۳ آذر ۱۳۹۳ ۹ ۰ق ظ گزارش موج از بازار فلزات گرانبها تثبيت بهاي طلا در آستانه نشست بانک مرکزي اروپا بهاي اونس طلا در بازارهاي جهاني در آستانه نشست بانک مرکزي اروپا با نوسان اندکي روبرو شد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج بهاي طلا در بازارهاي جهاني که به دنبال افزايش قيموسسات غیر مجاز، معوقات بانکی، تورم، وضعیت اقتصاد از زبان رئیس بانک مرکزی
موسسات غیر مجاز معوقات بانکی تورم وضعیت اقتصاد از زبان رئیس بانک مرکزی سیف با انتقاد از اظهارنظرهای غیرمنصفانه درباره عملکرد نظام بانکی تصریح کرد باوجود نقش موثر نظام بانکی بیشتر انتقادات متوجه این حوزه است و واقعیت این است که زحمتکش ترین کارمندان در نظام بانکی است در همینرئیس کل بانک مرکزی امشب به برنامه نگاه یک میرود
رئیس کل بانک مرکزی امشب به برنامه نگاه یک میرودبرنامه امشب نگاه یک با حضور ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی برگزار میشود به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس برنامه امشب نگاه یک با حضور ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی در ساعت 23 10 دقیقه روی آنتن میرود آخرین وضعیت شاخصهاوعده خطرناک رئیسکل بانک مرکزی/ دولت در اقناع افکار عمومی برای اصلاحات اقتصادی، ناتوان است
وعده خطرناک رئیسکل بانک مرکزی دولت در اقناع افکار عمومی برای اصلاحات اقتصادی ناتوان استبخش اقتصادی الف 15 آذر 93گزارش های روزانه الف از خلاصه مهمترین مطالب اقتصادی روزنامه های صبح کشور تلاش دارد بسته ای جذاب مفید و در عین حال در قالبی سهل و سریع برای علاقمندان و کارشناساناز 7000 موسسه مالی فعال کدام تحت نظارت بانک مرکزیاند؟
شنبه ۱۵ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۷ در حالی تعداد موسسات مالی فعال در کشور از جمله صندوقهای قرض الحسنه و تعاونیها حدود 7000 مورد تخمین زده میشود که موسساتی که قابل اعتماد بوده و مجوز بانک مرکزی را دریافت کردهاند به نسبت محدود تر از این آمار است به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایرانکاهش نسبي بهاي طلا به دنبال برگزاري نشست بانک مرکزي اروپا
۱۴ آذر ۱۳۹۳ ۱۱ ۵۱ق ظ گزارش موج از بازار فلزات گرانبها کاهش نسبي بهاي طلا به دنبال برگزاري نشست بانک مرکزي اروپا بهاي طلا در بازارهاي جهاني به دنبال برگزاري نشست بانک مرکزي اروپا با کاهش نسبي روبرو شد به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج بهاي طلا در بازارهاي جهاني امروز جبانک مرکزی: دو موسسه مالی مجوزشان محرز شد
بانک مرکزی دو موسسه مالی مجوزشان محرز شدتاریخ انتشار جمعه ۱۴ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۱۴ ۳۱ معاون نظارت بانک مرکزی با بیان اینکه اطلاع دقیقی از فعالیت تمامی موسسات غیر مجاز وجود ندارد و هیچ کسی نمیداند که با سپردههای مردم در حال چه کاری هستند گفت تصور ما دریافت مجوز پنج مورئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد پیشبینی رشد ۳ درصدی اقتصاد در سال جاری/ نوسانات گذشته بازار ارز و بورس تکرار نخو
رئیس کل بانک مرکزی اعلام کردپیشبینی رشد ۳ درصدی اقتصاد در سال جاری نوسانات گذشته بازار ارز و بورس تکرار نخواهد شدرئیسکل بانکمرکزی با تاکید بر اینکه رشد اقتصادی مرهون تلاشهای نظام بانکی است گفت پیشبینی میشود نرخ تورم تا پایان امسال به 17 درصد و رشد اقتصادی به 3 درصد برسدبانک مرکزی شاخص بهای تولیدکننده را 17.7 درصد اعلام کرد -
بانک مرکزی شاخص بهای تولیدکننده را 17 7 درصد اعلام کرد شناسهی خبر 2431661 تاریخ مخابره شنبه ۸ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۷ اقتصاد > بانک و بیمه وبورس اداره آمارهای اقتصادی بانک مرکزی شاخص بهای تولید کننده در ایران در آبانماه امسال را 17 7 درصد اعلام کرد به گزارش خبرگزاری مهر خلاصه نت-
اقتصادی
پربازدیدترینها