تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):کسی که عبادت های خالصانه خود را به سوی خدا فرستد، پروردگار بزرگ ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829966136




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آماده باش جهانی/ انتشار گزارشی سانسور شده از نقاط سیاه ترسناک


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


در میان اختلاف دموکرات های سنا و دموکرات های دولت؛
آماده باش جهانی/ انتشار گزارشی سانسور شده از "نقاط سیاه" ترسناک
آمریکای مدعی حقوق بشر، بزرگ ترین نقض کننده حقوق بشر به حساب می آید... با سانسور بخش زیادی از گزارش 6000 صفحه ای از شکنجه های ضدانسانی در دوران بوش، در صورت موافقت دولت اوباما تنها خلاصه ای 480 صفحه ای منتشر خواهد شد.



    به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، مسأله حقوق شهروندی، حقوق بشر، منع شکنجه و آزار دیگران به بزرگ ترین چالش این روزهای دولتمردان و سیاستمداران آمریکایی تبدیل شده است.     دولتمردان آمریکا که همواره خود را حامی حقوق بشر معرفی می کنند و با ادعای نقض آن به دیگر کشورها، همچون ایران، حمله می کنند و اتهام می بندند در گرفتاری و مخمصه عجیبی به سر می برند.     مردم فرگوسن و نیویورک چند هفته ای است که به دلیل نقض حقوق سیاه پوستان و تبرئه افسران پلیس سفید پوست از سوی نظام قضایی آمریکا به خیابان ها آمدند اما مجددا با باتوم و گاز اشک آور پاسخ خود را گرفتند.     در آخرین نمونه از نقض حقوق بشر در آمریکا، قرار است دموکرات ها برای ضربه زدن به حریف جمهوری خواه خود گزارشی از رفتارهای ضد انسانی و شکنجه های فجیع در دوران بوش جمهوری خواه منتشر کنند.     دولت آمریکا به دلیل ترس از واکنش منفی جهانیان به این گزارش، تمایل چندانی به انتشار آن در زمان حاضر ندارد. همین مسأله موجب شده تا انتشار یا عدم انتشار آن محل اختلاف در میان سیاستمداران آمریکایی شود.    

    چهار نکته اساسی و بنیادی در این رابطه وجود دارد:   نکته اول: همواره دولتمردان آمریکایی تا زمانی که در قدرت هستند خود را حامی حقوق بشر و آزادی و مخالف سانسور جلوه می دهند و از دولت های قبلی انتقاد می کنند تا نمایشی از وجود آزادی و دموکراسی را به صحنه برده باشند. به این ترتیب باید دو سه سال صبر کنیم تا دولت بعدی آمریکا سر کار بیاید و نقض حقوق بشر و حقوق شهروندی و شکنجه و آزار زندانیان در دولت اوباما را افشا کند و ....     نکته دوم: این گزارش در مجموع 6000 صفحه است اما تنها قرار است خلاصه ای 480 صفحه ای از آن منتشر شود. یعنی دولت و سنای آمریکا قسمت عمده ای از این گزارش را سانسور می کنند و از دید مردم پنهان خواهند کرد. چرا دولتی که دیگران را به سانسور متهم می کند خود دست به سانسور می زند؟ مگر دانستن حق مردم نیست؟     نکته سوم: عدم محاکمه و تعقیب قضایی قاتلان و شکنجه گران آمریکایی. با وجود گذشت یک دهه از این شکنجه ها و همچنین سایر موارد شکنجه و آزار و اذیت مردم کشورهای مختلف از سوی نظامیان آمریکایی، تاکنون کسی تحت پیگرد قضایی قرار نگرفته است و تنها به خواندن این بیانیه ها و ژست های حقوق بشری اکتفا شده است. البته از نظام قضایی آمریکا  که برای جوانان سیاه پوست کشته شده ارزشی قائل نیست و قاتلان سفیدپوست را تبرئه می کند، جز این انتظار نمی رود.     نکته چهارم: اوباما وعده داده بود که زندان گوانتانامو را تعطیل خواهد کرد اما چنین اتفاقی نیفتاد. وی پس از خلف وعده اش گفت که شکنجه ها مربوط به گذشته هستند و اکنون چنین اتفاقی نمی افتد اما چگونه می توان به این وعده اوباما اعتماد کرد؟ با توجه به عدم نظارت ناظران مستقل بر زندان های آمریکا چگونه می توان باور کرد که اکنون شکنجه ای در این زندان ها اتفاق نمی افتد؟    

    سایت انگلیسی بی بی سی فارسی (BBCPERSIAN) نوشته است:     کاخ سفید می گوید که در آستانه انتشار جزئیات گزارشی درباره شیوه های خشن بازجویی توسط سی آی ای (CIA) از مظنونان تروریستی، تدابیر امنیتی در اطراف مراکز دیپلماتیک آمریکا در اطراف جهان را تشدید کرده است.     یک سخنگوی کاخ سفید گفت که سفارتخانه ها و سایر مراکز تدابیری احتیاطی را به خاطر نشانه هایی از وجود تهدیدهای بیشتر علیه این مراکز اتخاذ می کنند.     گزارش مربوط به بازجویی های خشن توسط ماموران سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سی آی ای، توسط سنا تهیه شده و خلاصه ای ۴۸۰ صفحه ای از آن روز سه شنبه منتشر خواهد شد.    

    انتظار می رود که این گزارش جزئیات عملیات سی آی ای علیه القاعده پس از حملات تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ را علنی کند.     گفته می شود که گزارش سنا علاوه بر تشریح جزئیات شیوه های جنجالی سی آی ای برای کسب اطلاعات از مظنونان بلندرتبه تروریستی، تاکید خواهد کرد که این شیوه ها به نتایج مفیدی منجر نشده است.    

    انتشار این گزارش به دلیل اختلافات در واشنگتن بر سر بخش هایی که باید فاش شود چند بار عقب افتاده است.     کل گزارش شش هزار صفحه ای که توسط کمیته اطلاعاتی سنا تهیه شده محرمانه باقی خواهد ماند و خلاصه ای شامل ۴۸۰ صفحه از آن توسط اعضای دموکرات این کمیته منتشر می شود.     باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا پس از پیروزی در انتخابات سال ۲۰۰۹ برنامه بازجویی های سی آی ای را متوقف کرد. او اذعان کرده است که شیوه های به کار رفته علیه زندانیان القاعده معادل شکنجه بوده است.     در جریان آن عملیات که در دوران ریاست جمهوری جورج بوش اجرا می شد، سی آی ای تا ۱۰۰ مظنون تروریستی را در به اصطلاح "نقاط سیاه" در خارج آمریکا نگهداری می کرد و مظنونان هدف شیوه هایی مثل احساس خفگی در آب، سیلی، حقارت، سرمازدگی و محرومیت از خواب قرار گرفتند.    

    خبرهای مربوط به گزارش سنا ابتدا در ماه اوت امسال درز کرد و آقای اوباما در واکنش به آنها گفت: "ما کارهایی کردیم که برخلاف ارزش های ما بود."     رئیس جمهور آمریکا اضافه کرد که به اعتقاد او مقام ها در آن زمان به این دلیل از شیوه های خشن بازجویی استفاده کرده بودند که "تحت فشار عظیمی" برای جلوگیری از حمله دیگری از نوع ۱۱ سپتامبر قرار داشتند.     وزارت دادگستری آمریکا هم تحقیقاتی در این باره انجام داده بود که در سال ۲۰۱۲ خاتمه یافت اما کسی در آن تحت پیگرد قضایی قرار نگرفت که باعث خشم گروه های حقوق مدنی در آمریکا شد.     جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید روز دوشنبه به خبرنگاران گفت که دولت اوباما از انتشار گزارش سنا استقبال می کند اما نشانه هایی هست که ممکن است باعث تشدید خطر علیه مراکز دیپلماتیک یا سایر مراکز آمریکا در اطراف جهان شود.    

    جان کری وزیر خارجه آمریکا پیشتر از سناتور دایان فاینستاین رئیس کمیته اطلاعاتی سنا خواسته بود تغییر زمان انتشار گزارش را بررسی کند.     اما جاش ارنست گفت که به سختی می توان "زمانی ایده آل" را برای انتشار خلاصه گزارش تصور کرد.     گزارش هایی وجود داشته دایر بر اینکه ماموران سیا از حدود قانونی اعمال شده توسط دولت بوش برای بازجویی فراتر رفته بودند، اما رئیس جمهور سابق آمریکا با دفاع از سیا با انتشار گزارش سنا مخالفت کرده است.     جورج بوش روز یکشنبه به سی ان ان گفت: «این از بخت بلند ماست که مردان و زنانی سختکوش در سیا هستند که به نمایندگی از ما کار می کنند. اینها آدم هایی میهن پرست هستند و گزارش (سنا) هرچه بگوید، اگر خدمات این افراد به کشور ما را تضعیف کند، شدیدا به خطا رفته است.»    

    سایت دویچه وله (Deutsche Welle) در مطلبی با عنوان "تلاش دولت آمریکا برای جلوگیری از انتشار "گزارش شکنجه"‌ سیا" نوشت:     سنای آمریکا در نظر داشت گزارشی طولانی در باره روش‌های شکنجه‌ سازمان مخفی سیا منتشر کند. دولت آمریکا اما در آخرین لحظات جلوی این اقدام را گرفت. دلیل دولت آمریکا از این اقدام احتمال افزایش خشونت در خاورمیانه اعلام شد.     دولت آمریکا به سنای این کشور هشدار داد که از انتشار گزارش ‌در باره روش‌های شکنجه‌ سی‌آی‌ای، آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) خودداری کند. این گزارش قرار بود یک هفته دیگر منتشر شود.     خانم برنادت مین، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، روز شنبه (۱۵ آذر / ۶ دسامبر) در این باره به خبرنگار خبرگزاری آلمان گفت جان کری، وزیر خارجه آمریکا به همین دلیل تلفنی با خانم سناتور دایان فین‌اشتاین، که ماه‌هاست می‌خواهد این گزارش را منتشر کند، گفت‌وگو کرده است.     کری در این گفت‌وگوی تلفنی هشدار داده که این گزارش می‌تواند به خشونت بیشتر در خاورمیانه منجر شود و خطری جدی باشد برای جان ربوده شدگان آمریکایی.    

    موافقت کمیسیون امنیت ملی

کمیسیون امنیت ملی سنای آمریکا به ریاست خانم سناتور دایان فین‌اشتاین در ماه آوریل پس از سال‌ها بحث سرانجام موافقت خود را با انتشار گزارش‌در باره روش‌های شکنجه‌ در سی‌آی‌ای، آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA) اعلام کرده بود.     قرار بود ۵۰۰ صفحه از مجموع ۶۳۰۰ صفحه "گزارش شکنجه" منتشر شود. این گزارش به روش‌های شکنجه در دوران ریاست جمهوری جرج دبلیو بوش، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا می پردازد که از طرف ماموران سی‌آی‌ای، در سراسر دنیا اعمال می‌شد و اعتراض‌های وسیعی را در سراسر جهان برانگیخت.     یکی از انواع شکنجه‌های مخوفی که در زمان ریاست جمهوری جرج دبلیو بوش، رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا با اعتراض شدید جهانی مواجه شد، روش غرق مصنوعی شکنجه‌شدگان بود. سیا از روش غرق مصنوعی شکنجه شدگان بخصوص در بازداشتگاه آمریکایی گوانتانامو در خاک کوبا استفاده می کرد.    

    خانم برنادت مین، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، در باره بحث بر سر انتشار این گزارش گفت که باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، خواستار انتشار سریع خلاصه گزارش شده بود.     به گزارش روزنامه آمریکایی "نیویورک تایمز" دولت آمریکا و سنای این کشور اما ماه‌ها بر سر موردهایی که نباید در گزارش خلاصه شده منتشر می‌شدند به بحث پرداختند.    

444  



۱۸/۰۹/۱۳۹۳ - ۰۸:۴۲




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن