تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):کم گویی ، حکمت بزرگی است ، بر شما باد به خموشی که آسایش نیکو و سبکباری و سبب تخفی...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843112223




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خون پاک در رگ کردستانی ها


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خون پاک در رگ کردستانی ها سنندج - ایرنا- مدیرکل انتقال خون کردستان به مناسبت هفته مقابله با ایدز به تشریح فرآیند اهدای خون در استان پرداخت و با اعلام اینکه پاک ترین خون را در استان داریم، گفت: فرهنگ اهدای خون اکنون در میان مردم کردستان نهادینه شده و هر روز بر تعداد اهدا کنندگان اضافه می شود.


محمد سعید کریمیان روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در خصوص اقدامات صورت گرفته در سازمان انتقال خون کردستان در راستای سالم سازی فرآورده های خونی افزود: اهدای خون 100درصد داوطلبانه، آموزش و انتخاب اهدا کننده بر اساس معیارهای جهانی و آزمایش های حساس با دقت بالا و با روش تمام اتوماتیک از مهمترین اقداماتی است که توسط انتقال خون کردستان در زمینه تضمین سلامت خون های اهدایی صورت پذیرفته است.
او گفت: تمام خون های اهدایی از وجود ویروس مولد بیماری هپاتیت بی، هپاتیت سی، ایدز و همچنین بیماری مقاربتی باکتریایی سیفلیس آزمایش می شود اما با وجود تمام آزمایشات، انتخاب اهداکننده از اقشار سالم و کم خطر و ریسک ناپذیر جامعه یکی از مهمترین راهکار های تامین سلامت خون محسوب می شود.
وی ادامه داد: قوانین انتخاب اهداکننده خون برای حذف افرادی وضع شده است که اهدای خون آنان می تواند برای خود و یا گیرنده خطرناک باشد، در واقع انتقال خون به دنبال تامین آسایش جسمی و روحی اهداکننده و همچنین ارائه اطمینان خاطر به گیرنده خود در خصوص سلامت کامل خون اهدایی است.
کریمیان به تشریح مراحل اهدای خون که به منظور ارزیابی دقیق وضعیت اهداکننده و همچنین غربالگری بیماری های منتقله از راه خون است پرداخت و گفت: پذیرش برای اهداکنندگان بار اول الزاما با کارت ملی صورت می پذیرد و به صورت سیستمی عکسی از اهدا کننده گرفته می شود و در نرم افزار جامع سازمان ثبت می گردد، همچنین اطلاعات دموگرافی کاملی اخذ و درج می شود که تماما به صورت محرمانه نزد سازمان انتقال خون محفوظ و از این اطلاعات در بررسی های پژوهشی آماری و مراجعه های بعدی اهدا کننده استفاده می شود.
به گفته وی همچنین ثبت آدرس محل سکونت و کار و شماره های تماس ثابت و همراه و کد پستی اهداکننده الزامی است تا بنا بر هر دلیلی دسترسی مجدد به فرد اهداکننده خون مقدور باشد.
وی اضافه کرد: تمام مراحل اهدای خون از شروع تا ارائه خون به بیمارستان و تزریق به بیمار دارای بارکد های شناسایی کامپیوتری است تا هیچگونه اختلال و یا اشتباهی در نتیجه تست های آزمایشگاهی صورت نپذیرد.
کریمیان افزود: البته روال کار به این شکل است که نیروهای انسانی در مسیر پذیرش تا انتقال خون به بیمارستان ها به صورت چند باره بر کار یکدیگر نظارت دارند تا احتمال انجام دو پروسه مجزا اما متوالی توسط یک فرد به کمترین مقدار برسد و اگر سهواً اشتباهی صورت گرفته باشد در همان مرحله تصحیح می شود.
او در خصوص نحوه مصاحبه پزشکی نیز اظهار کرد: پس از پذیرش، مرحله مشاوره و معاینه پزشکی صورت خواهد پذیرفت و در این مرحله پرسشنامه ای در سیستم کامپیوتری پزشک تنظیم شده که منطبق با استاندارد های جهانی انتقال خون است.
وی در خصوص اینکه چرا پرسش های سخت و ریزبینانه تر انتخاب نمی شود و از پزشکان متخصص و یا فوق تخصص برای گزینش اهداکنندگان استفاده نمی شود، گفت: اگرچه احتمالا انتخاب شرایط سخت تر می تواند شانس شناسایی و حذف اهداکننده های نامطلوب و یا خون های آلوده را کاهش دهد اما حفظ تعادل سوالات پرسشنامه ها دینامیک بوده و در طی زمان و در کشورهای مختلف متفاوت است و مراکز انتقال خون همواره سعی دارند تا شرایط انتخاب را تا حدی تغییر دهند که معافیت اهداکنندگان به سلامت خون بیانجامد و بدون تاثیر نباشد.
وی تصریح کرد: پزشکان عمومی سازمان انتقال خون به صورت دوره ای آموزش های مهارتی مرتبط با طب انتقال خون را سپری می نمایند و دوره های باز آموزی نیز در ستاد مرکزی انتقال خون ایران برگزار می گردد.
کریمیان ادامه داد: در صورتی که فرد داوطلب اهدای خون واجد شرایط نباشد اطلاعات و دلیل معافیت از اهدای خون ثبت شده و تا زمان متناسب با اطلاعات کسب شده از اهدای خون معاف می شود و این مدت در سیستم انتقال خون به ثبت می رسد تا حتی در صورت بازگشت مجدد و تغییر شیفت کاری عملیات خونگیری صورت نپذیرد.
مدیرکل انتقال خون کردستان در خصوص روش خودحذفی محرمانه برای غربالگری بیماری ایدز و هپاتیت نیز اظهار کرد: در این روش به فرد داوطلب فرصت داده می شود تا در صورتی که از سلامت خون خود اطمینان کافی ندارد به صورت محرمانه خون خود را از چرخه اهدا حذف کنند، در این شرایط عملیات خونگیری صورت می پذیرد و تمام آزمایشات انجام خواهد شد با این تفاوت که خون به بیمار تزریق نمی شود و در اختیار واحدهای بیمارستانی قرار نمی گیرد، گذشته از این روش مواردی نیز در صورت صلاحدید پزشک از چرخه اهدای به بیمار خارج می شود.
کریمیان در خصوص وضعیت بیماری ایدز در میان خون های اهدایی نیز گفت: در استان کردستان طبق آخرین آمار ارائه شده توسط دانشگاه علوم پزشکی استان، 480 نفر مبتلا به ویروس HIV شناسایی شده اند که از این میزان کمتر از یک درصد به خون و فرآورده خونی اختصاص دارد و این مساله نکته مثبتی در خصوص غربالگری صورت گرفته است و به عبارتی میزان شیوع HIV در جمعیت اهداکنندگان خون حدود 32 برابر کمتر از جامعه است که این دستاورد بزرگی برای حوزه سلامت است.
وی ادامه داد: همین درصد ناچیز که کمتر از یک درصد ذکر شده است نیز مرتبط با سال هایی است که واردکنندگان داروهای مشتق از پلاسما اچ. ای. وی را به ایران وارد نمودند و به جای آن سازمان انتقال خون مورد کم لطفی قرار گرفت در حالی که هیچ یک از داروهای تولید شده در داخل مشتق از پلاسمای ایرانی آلودگی به ویروس HIV نداشته است.
کریمیان ادامه داد: اساس سازمان انتقال خون بر جذب و حفظ جمعیت های سالم است اما این مساله اجتناب ناپذیر است که گروه های با ریسک بالا وارد سازمان نشوند به عبارتی سازمان انتقال خون تاکید بر هدف انسان دوستانه اهدای خون دارد نه اینکه داوطلبان به دلیل وجود خدمات رایگان به سازمان مراجعه کنند.
وی افزود: البته فرهنگ اهدای خون برای کمک به همنوعان بیمار نیازمند به خون و فرآورده خونی در کردستان تبدیل به فرهنگی نهادینه شده است به گونه ای که حتی در فصول سرد سال نیز که کل کشور با کاهش نسبی اهدای خون روبه رو می شود انتقال خون کردستان همچنان میهمانان اهداکننده خونگرم و با محبتی را میزبان است که داوطلبانه و با اهداف انسان دوستانه و معنوی خون اهدا می کنند.
دکتر کریمیان در پاسخ به این پرسش که آیا با وجود تمام تست های انجام شده بر روی خون ممکن است وجود ویروس تشخیص داده نشود، گفت: بر روی خون های اهدایی تست های الایزا و در صورت مثبت بودن تست های تاییدی با روش قطعی وسترن بلات انجام می شود و این تست ها اعتبار سنجی شده اند و در تمام کشورها به همین روش خون های اهدای آزمایش می شوند اما نکته قابل توجه که اهمیت گزینش دقیق اهداکننده خون را نمایان می سازد دوره نهفتگی بیماری است.
وی در این خصوص اظهار کرد: از زمان ورود HIV به بدن زمان کمی در حدود چند روز طول می کشد تا فرد بتواند ناقل بیماری به دیگران باشد اما در حدود یک تا سه ماه زمان لازم است تا بسته به دقت تست های آزمایشگاهی نتیجه مثبت گردد و بتوان وی را با آزمایش تشخیص داد و در این مدت فرد به ظاهر سالم است و نتیجه تست وی نیز منفی است که اصطلاحاً به این بازه زمانی دوره پنجره می گویند.
وی گفت: بنابراین در صورتیکه در 3 ماه گذشته، فردی رفتار پرخطرجنسی داشته باشد در مراحل پرسشنامه ای از اهدای خون منع می گردد و توصیه ما به این افراد این است که 8 تا 12 هفته پس از آخرین رفتار پرخطر، از پزشک معالج خود درخواست تست اچ آی وی نماید و در آزمایشگاه معتبری که وی توصیه می کند اقدام به انجام آزمایش کند.
کریمیان یادآور شد: اهمیت وجود اهداکنندگان مستمر به دلیل وجود دوره پنجره است چرا که اهداکنندگان مستمر که هر سه یا چهار ماه یکبار خون اهدا می کنند در صورت وجود بیماری به سادگی تشخصیص داده می شوند.
وی اضافه کرد: می توان با قاطعیت اعلام کرد که از طریق خون های اهدایی تا کنون هیچ گیرنده خون و یا فرآورده خونی به HIV مبتلا نشده است چرا که سیستم های کال بک و لوک بک در خصوص بازبینی افراد دهنده و گیرنده خون نیز در ساختار انتقال خون و بیمارستان مستقر است.
مدیرکل انتقال خون کردستان با تاکید بر اینکه ارائه آموزش دقیق می تواند منجر به پیشگیری از بیماری شود، گفت: با توجه به ماهیت و عنوان سازمان، بسیاری از مردم جواب سوالات خود را از کارشناسان انتقال خون جویا می شوند و این سازمان نقش موثری در آگاهی بخشی دارد.
وی با اشاره به اینکه تعامل بیش از پیش انتقال خون و علوم پزشکی گامی موثر در جهت ارائه آموزش های عمومی منجر به پیشگیری از موج سوم بیماری است، افزود: سازمان انتقال خون آمادگی دارد تا در برگزاری برنامه های آموزشی با دانشگاه علوم پزشکی کردستان همکاری کند.ک/3
7346/533


18/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن