واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ آذر ۱۳۹۳ (۱۴:۵۰ب.ظ)
ارزيابي، حلقه اتصال توسعه و محيط زيست است معاون رئيس جمهور ارزيابي را حلقه اتصال توسعه و محيط زيست دانست و گفت: به همان ميزان که پتانسيل علمي ارزيابي ها افزايش يابد، ميزان موفقيت ما در حفظ محيط زيست و دستيابي به توسعه پايدار افزايش خواهد يافت.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از سازمان حفاظت محيط زيست، معصومه ابتکار معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست روز دوشنبه در هفتمين همايش ملي و نمايشگاه تخصصي مهندسي محيط زيست با بيان اينکه لايحه هواي پاک که در دولت تصويب شده و در دستور کار مجلس قرار دارد مي تواند نقش مهمي در مديريت يکپارچه مقابله با آلودگي هوا داشته باشد، گفت: اين لايحه بازنگري و تکميل قانون آلودگي هوا است که در دو دهه گذشته تهيه شده بود.
ابتکار با تاکيد بر اينکه حفظ منابع پايه آب، خاک و هوا از مهم ترين اولويت هاي دولت يازدهم و سازمان حفاظت محيط زيست است، تصريح کرد: در همين راستا، لايحه خاک از ديگر لوايحي است که در دستور پيگيري به منظور تصويب در مجلس شوراي اسلامي قرار دارد.
وي افزود: لايحه خاک در دو بخش اصلي آلودگي و تخريب تهيه شده و بخش هاي حفاظت، مديريت و ارزش گذاري اقتصادي، همچنين بحث جابه جايي خاک آن به تصويب هيات دولت رسيده و تنها يک بخش قانوني آن نيازمندرايزني بيشتر قبل از ارائه به مجلس است.
ارزيابي حلقه اتصال توسعه و محيط زيست
معاون رئيس جمهور ارزيابي را حلقه اتصال توسعه و محيط زيست دانست و اظهار کرد: به همان ميزان که پتانسيل علمي ارزيابي ها افزايش يابد، ميزان موفقيت ما در حفظ محيط زيست و دستيابي به توسعه پايدار افزايش خواهد يافت.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با تاکيد بر اهميت نقش ارزيابي زيست محيطي در پيشگيري از معضلات و چالش هاي محيط زيستي کشور، تصريح کرد: اگر ارزيابي هاي گذشته با نگاه واقع بينانه، براساس زيرساخت هاي درست علمي و با استفاده از تجربه هاي موفق دنيا بود، امروز شاهد معضلاتي همچون اروميه، هامون، کارون نبوديم و از اين رو تقويت پشتوانه علمي از مهم ترين ارکان ارزيابي هاي محيط زيست است.
ابتکار گفت: خوشبختانه با توجه به اهميت موضوع ارزيابي، لايحه ارزيابي زيست محيطي در دولت تهيه شده و اکنون در دستور کار مجلس قرار دارد که اميدواريم هرچه زودتر به تصويب برسد.
وي افزود: ارزيابي زيست محيطي يک راهبرد مهم براي توسعه پايدار و موفقيت کشور است و هرچه نگاه علمي تر و منطبق تر با دانش روز در آن به کار گرفته شود، موفقيت کشور در توسعه پايدار از تضمين بيشتري برخوردار خواهد بود.
آزادسازي بيش از 700 هکتار از عرصه هاي طبيعي کشور
معاون رئيس جمهور ضمن اشاره به برخي معضلات محيط زيستي در کشور، زمين خواري در اراضي حفاظت شده و ملي را يکي از مهم ترين معضلات حوزه محيط کشور برشمرد و ادامه داد: پيرو تاکيد و پيگيري ويژه رئيس جمهور براي برخورد با پديده فساد و به ويژه مبحث زمين خواري و تغيير اراضي، همچنين به منظور احقاق حقوق حقه مردم و بازپسگيري اراضي ملي از متخلفين، سازمان حفاظت محيط زيست طي سه ماه گذشته موفق به آزادسازي بيش از 700 هکتار از عرصه هاي طبيعي شده ايم و بر ادامه اين روند و برخورد با متخلفان هم قاطع هستيم.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست فقدان دقت لازم در برخي پژوهش ها و گزارش هاي ارزيابي زيست محيطي را از ديگر مشکلات محيط زيست دانست که بايد مورد آسيب شناسي جدي قرار گيرد و رفع شود و تاکيد کرد: رعايت اخلاق و اصول علمي در ارزيابي هاي زيست محيطي بسيار جدي است و دانشگاهيان مي توانند در اين زمينه نقشي مهم و تاثيرگذار داشته باشند.
ابتکار گفت: فعال شدن شوراي پژوهش سازمان حفاظت محيط زيست و تعيين سرفصل هاي پژوهشي مورد نياز در تمام حوزه هاي تخصصي، همچنين شکل گيري همين ساختار در تمام استان ها در همين راستاست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]