واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: زنگنه: تصمیمات فردی موجب بروز فساد در حوزه نفت شده است تهران - ایرنا - وزیر نفت با اشاره به اینکه طی 25 سال حوزه نفت خوب عمل کرده بود ولی طی 4 ماه 7.2 میلیارد دلار پول در این بخش حیف و میل شده، گفت: این موضوع نشان می دهد تصمیمات فردی جایگزین تصمیمات سیستمی شده بوده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، بیژن زنگنه روز دوشبنه در همایش ملی ارتقا سلامت اداری و مبارزه با فساد در سالن اجلاس، افزود: از سال 64 که اوج جنگ تحمیلی بود تا سال 89 حتی یک محموله نفتی فروخته نشد که پول آن بازنگردد.
وی ادامه داد: متهم "بابک زنجانی" از نوادر روزگاری است که سیستم را دور زده و با استفاده از تصمیمات فردی به بیش از هشت میلیارد تومان از اموال کشور ضرر زده است.
وزیر نفت با اشاره به اینکه این پرونده تنها به این موضوع ختم نمی شود و خیلی بزرگ است، اظهار داشت: پرونده های دیگر فساد در حوزه نفت وجود دارد که ارقام آن برابر با چهار میلیارد تومان و 5.2 میلیارد یورو است.
زنگنه با بیان آنکه مبارزه با فساد کفش آهنی و اراده فولادی می خواهد، تصریح کرد: فروش یا صادرات نفت خام، معاملات و خرید قراردادهای کالا، قاچاق فرآورده های نفتی، تملک اراضی و تخصص خرید متقاضیان از مهم ترین گلوگاه های فساد در حوزه نفت است.
وی ادامه داد: وقتی صبحت ازفساد می شود باید به سامانه هایی که تولید فساد می کنند توجه کرد و اولین نکته در این بخش استقرار انضباط مالی و اداری است.
وزیر نفت گفت: اگرچه تحریم ها ما را ناگزیر می کند از مقررات متعارف قدری فاصله بگیریم ولی باید مقررات متناسب با خود آن شرایط تنظیم کنیم و نظارت ها با جدیت پیگیری شود.
زنگنه، ایجاد شفافیت در مقررات عملیات سوخت و خرید معاملات، برگزاری مزایده ها و مناقصه ها را از دیگر موارد مبارزه با فساد در این بخش عنوان کرد.
وی گفت: سلامت کارکنان و انتخاب افراد خوشنام و قرار دادن افراد متعهد در بالاترین رده های دستگاه ها می تواند در کاهش تخلفات و سوءاستفاده در بخش های اقتصادی تاثیرگذار باشد.
زنگنه تقویت سیستم های نظارتی و واکنش مناسب را از دیگر موارد مبارزه با فساد دانست و گفت: باید رسانه ها به عنوان یک ناظر بر موضوعات فساد توجه ویژه کنند و باید بدانیم که فساد در تاریکی رشد می کند.
وی تشکیل ستاد مبارزه با مفاسد، متمرکز کردن فروش نفت در امور بین الملل، تعیین هیات نظارت بر فروش نفت، شفافیت در برگزاری معاملات و قراردادهای خرید کالا و خدمات، کاهش اجرای قراردادها و دسترسی پیمانکاران به وزیر و معاون را از اقدامات انجام شده در جهت مبارزه با فساد دانست.
زنگنه اقدامات نظارتی در جهت مبارزه با فساد فرآورده های نفتی را از دیگر برنامه های این وزارتخانه در جهت مبارزه با فساد عنوان کرد و گفت: در بخش تملک اراضی بعضا شاهدیم که بعد از 50 سال در این زمینه پرونده های قضایی تشکیل می شود که این امر نیاز به توجه ویژه دستگاه قضایی به موضوعات مطروحه دارد.
وزیرنفت شفافیت و تخصیص خوراک به متقاضیان را از دیگر اقدامات صورت گرفته در این وزارتخانه برای مبارزه با فساد ذکر کرد و افزود: متاسفانه با رواج حرام خوری در سیستم اداره مواجه هستیم که باید با برخورداری از سامانه ها و اقدامات نظارتی و فرهنگ سازی و جلوگیری از روابط سیاسی در انتخاب افراد با این موضوع مبارزه کنیم.
اقتصام(3)ن.پ/1053**1558
17/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]