تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):عريف بيش از استحقاق، چاپلوسى و كمتر از استحقاق، از ناتوانى در سخن و يا حسد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835842343




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بی حسی و ضعف علامت اصلی سکته مغزی/ مبتلایان باید ۳ ساعته به بیمارستان مغز و اعصاب برسند


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: بی حسی و ضعف علامت اصلی سکته مغزی/ مبتلایان باید ۳ ساعته به بیمارستان مغز و اعصاب برسند
یک متخصص مغز و اعصاب گفت: سکته مغزی معمولاً با بی حسی صورت و دست و پا، ضعف خفیف و اختلال تکلم همراه است. فرد مبتلا باید در کمتر از ۳ ساعت به بیمارستان دارای خدمات تخصصی مغز و اعصاب برسد.
به گزرش نامه نیوز، فرهاد عصارزادگان، اظهار داشت: سکته‌های مغزی به دو دسته کلی تقسیم می‌شود سکته‌های ایسکمیک و سکته‌های خونریزی‌های مغزی یا هموراژیک.

وی افزود: علل سکته‌های ایسکمیک بسته شدن یکی از عروق مغز و کاهش خونرسانی به بافت و سلول‌های مغزی است. این بسته شدن بر اثر ترومبوز و تشکیل لخته در جداره‌های مغزی و بسته شدن آن اتفاق می‌افتد.

این نورولوژیست ادامه داد: این مشابه اتفاقی است که در قلب رخ می‌دهد که موجب سکته قلبی می‌شود.

وی افزود: حالت دوم بسته شدن رگ‌های مغز است که به آن آمبولی می‌گویند در آمبولی لخته خون از داخل قلب یا رگ‌هایی که قبل‌تر از محل نهایی هستند کنده شده، حرکت می‌کند و عروق انتهایی رگ را می‌بندد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در ترومبوز و آمبولی نتیجه نهایی بسته شدن رگ و نرسیدن خون به ناحیه‌ای از مغز و سلول‌های آن است که در نهایت موجب سکته مغزی می‌شود.

وی ادامه داد: در هموراژیک یا خونریزی که معمولاً شایع‌ترین علت آن فشار خون است رگ پاره می‌شود و در نتیجه خون از رگ به داخل مغز پخش می‌شود و در نهایت سکته مغزی و فلج شدن یا سنگینی اندام‌های یک طرف بدن اتفاق می‌افتد.

* چطور می‌توان در سکته‌های ایسکمیک به بیمار کمک کرد

این نورولوژیست گفت: نکته مهم این است که اگر بیمار با سکته ایسکمیک مواجه شود چنانچه در 3 ساعت اول سکته مغزی به بیمارستان‌های مربوط که متخصص مغز و اعصاب دارند مراجعه کند و در صورت وجود آمپول‌های مخصوص لخته حل می‌شود و در نتیجه رگ مسدود باز شده و سلول‌های مغزی از مرگ نجات پیدا می‌کند، نتیجه نهایی بهبود سریع و عارضه کمتر در بیماری است که سکته کرده است.

وی تأکید کرد: در واقع بیمار باید هر چه سریعتر به بیمارستان منتقل شود و نکته کلیدی این است که از زمان بروز علایمی که نشانگر سکته مغزی است تا زمانی که به بیمار آمپول تزریق می‌شود 3ساعت زمان داریم یعنی اگر پس از این مدت بیمار مراجعه کند این آمپول‌ها به درد نمی‌خورد.

* آگاهی بیمار، انتقال سریع و در دسترس بودن دارو؛ شرط لازم

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: آگاهی بیمار و همراهان او از علایم سکته‌های مغزی، انتقال سریع بیمار به مراکز درمانی و در دسترس بودن داروها نکته‌ای است که باید مدنظر قرار داده شود.

* سکته‌های مغزی بدون درد هستند

این متخصص مغز و اعصاب تصریح کرد: متأسفانه در مورد سکته‌های مغزی بیمار درد ندارد این نکته برخلاف سکته‌های قلبی است در سکته‌های قلبی بیمار به محض احساس درد در قفسه سینه از وضعیت وخیم خود آگاه می‌شود و به بیمارستان مراجعه می‌کند ولی در سکته‌های مغزی به علت نبودن درد و علایمی مانند بی‌حسی و ضعف خفیف در دست‌ها و پاها فرد متوجه سکته مغزی نمی‌شود و این دردها را به حساب ضعف، بی‌حالی و سرماخوردگی می‌گذارد در نتیجه تا زمان مراجعه به اورژانس زمان حیاتی را از دست می‌دهد.

وی ادامه داد: مشکل دیگر به حمل‌ونقل و ترافیک مربوط می‌شود و مشکل سوم عدم آگاهی برخی آمبولانس‌های اورژانس برای ارجاع به مراکز درمانی تخصصی است زیرا تمام بیمارستان‌ها ظرفیت ارائه خدمت تزریق را ندارند و در بسیاری مواقع بیمار ابتدا به بیمارستانی منتقل شده و سپس به بیمارستانی که باید منتقل شود انتقال پیدا می‌کند در نتیجه زمان اصلی از دست می‌رود.

* کلمه FAST را به خاطر بسپارید

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: برای اینکه بیماران از علایم سکته‌های مغزی آگاه شوند حروف اول چند کلمه کنار هم قرار داده شده و از آن کلمه‌ای ساختند تا در ذهن بماند و پیام اصلی را منتقل کند این کلمه FAST است که از حروف صورت، بازو، صحبت کردن و زمان گرفته شده است.

وی افزود:‌اگر صورت بی‌حس، دست، پا و زبان سنگین و فرد اختلال تکلم پیدا کند باید نسبت به وقوع سکته مغزی حساس شود. در این مواقع لازم است در اسرع وقت به اورژانس یا بیمارستان‌های مربوط منتقل شود تا زمان را از دست ندهد به محض اینکه بیمار به بیمارستان می‌رسد باید قدرت لخته شدن خون و قند خون او را آزمایش کرد و از او سی‌تی‌اسکن گرفت تا مطمئن شویم سکته از نوع خونریزی‌کننده نیست و سپس با رعایت شرایطی که اجازه تزریق آمپول را می‌دهد به او آمپول تزریق کنیم.

وی افزود: این آمپول RTPA است باید فرد در بیمارستان تحت نظر متخصص مغز و اعصاب قرار گیرد و با کنترل تمام جوانب به ویژه فشار خون دارو تزریق شود.

عصارزادگان تأکید کرد: در صورتی که بیمار به درستی انتخاب و آمپول در زمان مناسب تزریق شود پیش‌آگهی برای کمتر کردن علایم خیلی خوب است.

وی گفت: بیمار باید بعد از بستری در ICU یا بخش مغز و اعصاب بستری شده و در 24 ساعت اول مراقبت‌های ویژه برای او در نظر گرفته شود بعد از آن نیز دارودرمانی و فیزیوتراپی مؤثر خواهند بود.

وی خاطرنشان کرد: بیمارستان‌های امام حسین (ع)، شهدای تجریش، امام خمینی (ره)، دکتر شریعتی، سینا، لقمان، حضرت رسول اکرم (ص)، فیروزگر، میلاد و شهید رجایی قادر به ارائه خدمات اختصاصی به مبتلایان به سکته‌های مغزی هستند هر چند که بیمارستان‌های خصوصی که به بخش ICU و متخصص مغز و اعصاب مجهز هستند نیز می‌توانند در این زمینه خدمات تخصصی ارائه دهند.




منبع: فارس


۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۳۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن