تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس رابطه اش را با خدا اصلاح كند، خداوند رابطه او را با مردم اصلاح خواهد نمود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834405322




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

افزايش شتابان قيمت‌ها تا کجا!


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۷ آذر ۱۳۹۳ (۹:۲۶ق.ظ)
جهان صنعت: افزايش شتابان قيمت‌ها تا کجا!
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه جهان صنعت چنين نوشت:
حرکت پيش‌بيني شده افزايش نرخ ارز و افزايش شتابان قيمت‌ها نگراني‌هاي جدي را براي عموم اقشار آسيب‌پذير فراهم کرده است.
به طور مثال قيمت گندم 43 درصد و آرد 40 درصد افزايش و به تبع آن نان نيز 30 درصد افزايش يافته است از سويي هزينه‌هاي سالانه خانوار در سال گذشته 20 ميليون و 500 هزار تومان و درآمد خانوار 20 ميليون و 450 هزار تومان اعلام شد که 53 درصد منابع درآمدي خانوارها «درآمدهاي متفرقه» يا همان امدادهاي غيبي است. مهم‌ترين موضوع مورد توجه محافل اقتصادي جهان چگونگي افزايش هزينه‌هاي خانوار در ايران نسبت به درآمدهاي آنان طي يک دوره متوالي 15 ساله و گستردگي سطح فقر خانوارها و‌... هستند که ظاهرا اساسا مورد توجه اقتصاددانان دولتي در دو دهه گذشته با هر گرايشي نبوده و نيست و همچنان بر طبل آزادسازي قيمت‌ها مي‌کوبند.
از يک سو در بدترين شرايط اقتصادي عده‌اي همچنان به ثروت‌اندوزي و ساخت برج‌هاي تجاري تريليارد توماني و خريد اتومبيل‌هاي ميلياردي براي آقازاده و عروس‌خانم
و ... مشغولند، از سوي ديگر سقوط قريب‌الوقوع بالاي 40 درصد جمعيت به زير خط فقري که هر روزه با تغيير نرخ ارز دامنه آن گسترده‌تر مي‌شود، نگراني اساسي تداوم پايداري خانوارهاي ايراني را تشديد کرده و توانايي تامين مسکن براي بخش قابل توجهي از مردم وجود ندارد زيرا سوي ديگر قيمت هر متر‌مربع مسکن در 10 سال گذشته
( 92- 1382 )بيش از 10 برابر افزايش داشته و اجاره‌بها‌ طي همين مدت هشت برابر شده است و در مجموع در دوره 92- 1372 قيمت خريد و فروش خانه 60 برابر و قيمت اجاره‌بها‌ 50 برابر شده جالب آنکه در حالي که متوسط قيمت زمين شهري در اروپا بين 200 تا 400 يورو به ازاي هر متر مربع است قيمت زمين در برخي مناطق تهران بين 300 تا 400 يورو است. لازم به يادآوري است در اوايل سال‌جاري در ونکوور کانادا يک پنت‌هاوس 1.500 متري توسط يکي از شيوخ قطري به مبلغ 55 ميليون دلار خريداري که بلافاصله «نهادهاي مدني شفاف‌سازي» آن را از مصاديق پولشويي افشا‌ کردند در حالي که در چند ماه گذشته يک واحد پنت‌هاوس 800 متري در تهران 160 ميليارد تومان معادل 53 ميليون دلار خريداري اما هيچکس نمي‌داند خريدار کيست و منبع اين پول از کجاست و آيا منبع درآمدي آن مشمول ماليات بوده يا خير؟!
اين در حالي است که فاصله دهک اول و آخر درآمدي کشور حداقل 15 برابر تفاوت داشته و 12 ميليون فقير در کشور شناسايي شده و حدود پنج تا شش ميليون نفر هم ميلياردر شناسايي شده‌اند.
براساس نمايه اقلام مصرفي اساسي خانوارهاي ايراني سير شتابان قيمت‌ها که در بسياري موارد از سير رشد نرخ ارز بيشتر شده نشان‌دهنده احتکار، گراني و غارت سفره مردم توسط همان‌هايي است که در سايه و پنهان به غارت مشغولند. لازم به يادآوري است که هزينه اقلام دارو و درمان و مسکن مردم نمايه بانک مرکزي ارايه نشده که چنانچه اين اقلام را به اين اقلام اضافه کنيم عمق فاجعه «ورق‌پاره‌ها» و ويرانگري يارانه‌‌ها و اجراي دستورالعمل «شوک درماني» نمايانگر مي‌شود. جالب آنکه ظاهرا تدوين‌کنندگان دستورالعمل «شوک درماني» هنوز هم در مصدر کار بوده و مرتبا در رسانه‌ها فرياد افزايش قيمت خدمات عمومي آب، برق و گاز و‌... به پا داشته‌اند. بنا به اظهارات نمايندگان مجلس «کشور فاقد بودجه‌بندي عملياتي و بنگاه‌هاي دولتي فاقد سيستم قيمت تمام شده است»‌ اما مديران دولتي سازمان‌ها و نهادهاي خدماتي دولتي اصرار دارند که ضعف و نارسايي و ريخت‌ و پاش‌هاي آنچناني را از جيب مردم با عنوان قيمت تمام شده برداشت کنند. اگر تا ديروز موضوع کسري پرداخت يارانه معضل آقايان بود، امروز که بسياري از افراد از سبد يارانه حذف شده‌اند ديگر به چه بهانه‌اي مي‌خواهند قيمت‌ها را افزايش دهند؟
جالب آنکه در حالي که از هم‌اکنون ساز افزايش 15 درصدي مزد کارگران را کوک کرده‌اند، در لايحه بودجه سال آتي افزايش حامل‌هاي انرژي بيش از 30 درصد افزايش يافته و حضرات قبل از لايحه هم آرام آرام شروع به افزايش نرخ خدمات عمومي کرده‌اند. مردم مي‌گويند مخالفت ما با سياست‌هاي دولت قبلي دقيقا به علت همين افزايش قيمت‌هاي بي‌منطق و ناسازگار با معيشت بوده و بديهي است نمي‌توانند قبول کنند و دوستي که هدف خود را ثبات اقتصادي اعلام کرده هر روز‌ افزايش قيمت را در دستور کار خود قرار دهد.
اگر مذاکرات هسته‌اي به عنوان عامل تشديد‌‌کننده قيمت‌ها‌ هستي خانوارها را تهديد مي‌کند، عقل و خرد حکم مي‌کند حتي با دشمن بر سر مواضع مشترک تفاهم جدي صورت گيرد و اگر مذاکرات هسته‌اي عامل اصلي افزايش قيمت‌ها نيست (که به نظر نگارنده هم نمي‌توان همه افزايش قيمت‌ها را به ميز مذاکرات هسته‌‌اي وصل کرد)‌ دولت بايد رسما علل افزايش قيمت‌ها، عاملان افزايش قيمت‌ها و رانت‌خواراني را که اتفاقا عامل اساسي همه معضلات اقتصادي هستند افشا‌ و با آنان برخورد قضايي نمايد. دولت بايد با تمهيدات لازم جلوي افزايش نرخ ارز که صرفا تهديد خانمانسوز براي سفره معيشت مردم و نعمتي براي ميلياردرهاي نوکيسه ارزي است، بگيرد و از طريق اخذ ماليات از سازندگان پاساژهاي تجاري ميليارد دلاري و صرافان دو هزار و هفت هزار ميلياردي از طريق نظارت بر بازارها جلوي نابساماني را بگيرد و از تکان‌هاي شديد جلوگيري کند. دولت در راستاي شفاف‌‌سازي و پاسخگويي بايد پرونده صرافان 12 ميليارد دلاري و هفت هزار ميليارد توماني را به صورت علني افشا‌ و با پيگيري قضايي آن، ماليات سود اين جابه‌جايي که حداقل تفاوت نرخ ارز آزاد و ارز مبادله‌اي بوده (هر دلار 12 هزار ريال) را اخذ و به خزانه دولت واريز نمايد که چه بسا نيازي به ترفندهاي قبلي براي جبران کسري بودجه نباشد زيرا چنين پرونده‌هايي الا ماشاءالله در 10 سال گذشته وجود دارد.
مردم مي‌دانند که درآمدهاي دولت به علت بازي شيطاني عربستان کاهش يافته اما علاقه‌مندند که اين دولت نيز مثل دولت قبلي بازي شب عيد را با نرخ ارز شروع نکند‌ زيرا در شرايط فعلي ادامه بازي قبلي در همان زمين گل‌آلود جز باخت نتيجه‌اي به همراه نخواهد داشت.
نويسنده:غلامحسين دواني
پژوهشگر مالي- اقتصادي














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن