تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هیچ ثروتی چون عقل و هیچ فقری چون جهل و هیچ میراثی چون ادب و هیچ پشتیبانی چون مشورت نخ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842101346




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زنگ خطر رشد سرطان دستگاه گوارش نواخته شد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گزارش تفصیلی ایرنا از نخستین کنگره بین المللی سرطان های دستگاه گوارش زنگ خطر رشد سرطان دستگاه گوارش نواخته شد تهران-ایرنا-نخستین کنگره ی بین المللی سرطان های دستگاه گوارش در حالی برگزار شد که نتایج پژوهش ها حاکی از رشد چشمگیر سرطان های گوارش در ایران به دلیل سبک زندگی نادرست و پیروی از الگوی تغذیه یی نامناسب است.


نخستین کنگره ی بین المللی سرطان های دستگاه گوارش از 12 تا 14 آذرماه در محل همایش های هتل المپیک تهران برگزار شد.
بسیاری از پزشکان و متخصصان، سرطان های دستگاه گوارش را به عنوان پرخطرترین و البته شایعترین سرطان در ایران می دانند.
در این کنگره که به یاری مرکز تحقیقات سرطان و دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی برگزار شد، پزشکان و متخصصان در شاخه های مختلف تخصصی و پیراپزشکی گردهم آمدند تا به تبادل نظر در خصوص راهکارهای سرکوب این بیماریِ رو به رشد در ایران و همچنین نحوه ی بهتر درمان بیماران مبتلا به سرطان های دستگاه گوارش بپردازند.
«محمد اسماعیل اکبری» رییس کنگره ی بین المللی سرطان های دستگاه گوارش در پیامی به این کنگره ضمن اشاره به اینکه سرطان معده، شایعترین سرطان مردان ایرانی و کشنده ترین سرطان در زن و مرد ایرانی است، نوشت: ضروری است اقدامات علمی و اجرایی زیادی برای پیشگیری از بروز این سرطان ها در کشور صورت گیرد که امیدواریم مورد عنایت سیاستگذاران و مجریان ملی واقع شود. کنگره ی بین المللی سرطان های دستگاه گوارش تلاش می کند با بهره گیری از توان مندی های ملی و بین المللی روش های نوین مراقبت را طرح و معرفی نماید.
بر اساس آمارهای ارایه شده از سوی پزشکان حاضر در این کنگره، سرطان سومین عامل مرگ و میر در کشورهای در حال توسعه همچون ایران است. اگرچه شیوع سرطان های دستگاه گوارش در کشور به عنوان معضلی بزرگ در عرصه ی حفظ بهداشت فردی و اجتماعی افراد محسوب می شود، اما تلاش برای پیشگیری، تشخیص زودهنگام و درمان این بیماری در مراحل اولیه اصول مهمتری در حفظ سلامت افراد جامعه محسوب می شوند.
این بیماری، افراد طبقات مختلف اقتصادی و اجتماعی را مبتلا می سازد و موجب ترس و وحشت بیماران و اطرافیان آن ها می شود.
بر اساس پژوهش های سالانه بیش از 70 هزار مورد جدید سرطان در کشور اتفاق می افتد و همچنین پیش بینی می شود تا همزمان با افزایش امید به زندگی و افزایش درصد سالمندی در جمعیت ایران، بروز سرطان در یک دهه ی آینده به شدت افزایش یابد.

*** الگوی زندگی نامناسب، بسترساز ابتلا به سرطان های مری و معده
«رضا ملک زاده» معاون پژوهشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از جمله سخنرانان این کنگره بود. وی با اشاره به رشد سرطان های دستگاه گوارش در ایران به دلیل سبک زندگی نادرست در برخی مناطق، به پژوهشی در شهرستان گنبد در استان گلستان و شیوع سرطان مری در این منطقه اشاره کرد. بر اساس نتایج این پژوهش، عادت های غذایی نامناسب و سبک زندگی ساکنان منطقه ی گلستان نقش موثری در ابتلا به سرطان مری در آن ها دارد.
ملک زاده نوشیدن چای بسیار داغ، تماس مستقیم با حیوانات، بی توجهی به سلامت دهان و دندان و همچنین مصرف ماده ی مخدر تریاک را از مهمترین عوامل ابتلای افرادِ این منطقه به سرطان مری بیان کرد.
بر اساس نتایج این تحقیق، افرادی که سلامت بهداشت دهان و دندان نداشتند و همچنین عده یی که در تماس مستقیم با حیوانات بودند، در معرض خطر ابتلا به «اچ پیلوری» یا «هلیکوباکترپیلوری» (باکتری حلزونی شکل که قادر به رشد در معده انسان ها است و سبب ابتلا به سرطان مری و معده می شود) قرار می گیرند.
معاون بهداشت وزیر بهداشت افزود: کمربند سرطان مری در آسیای میانه از چین تا سواحل جنوبی دریای خزر ادامه پیدا می کند که توجه به این منطقه ی جغرافیایی نشان می دهد این مناطق دارای کشت بیشترین حجم تریاک هستند که احتمالا یکی از علل بروز سرطان مری در این منطقه همین مورد است. همچنین چای داغ نیز یکی از عوامل ابتلای مردم استان گلستان به سرطان مری است. افراد عادی دمای 35 تا 40 درجه سانتیگراد چای را نوشیده و می توانند تحمل کنند اما در استان گلستان مردم به راحتی و با لذت چای با دمای 65 تا 70 درجه سانتیگراد را می نوشند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه تحقیقات در حوزه ی سرطان نیازمند زمان طولانی است، افزود: همچنین برنامه ی پیشگیری از سرطان بر روی 50 هزار نفر از اهالی منطقه ی گلستان در طول 3 سال صورت گرفت. این پژوهش در دو بخش آموزش به کودکان و پیشگیری از ابتلای نسل بعدی به این سرطان و مراقبت از افراد مسن با احتمال خطر بالای ابتلا به سرطان مری که سال های عمر خود را با روش زندگی غلط طی کرده اند، دنبال شد.
به گفته ی ملک زاده 10 ریزفاکتور در زمینه ی رفتارهای پرخطر که بسترساز ابتلا به سرطان هستند به کودکان آموزش داده می شود.
مصرف نکردن چای داغ، سیگار نکشیدن، ورزش کردن، مسواک زدن، دوری از مصرف تریاک و جلوگیری از اضافه وزن از آموزش های ابتدایی جهت اطلاع رسانی در اصلاح روش زندگیِ جامعه ی مورد بررسی است.
پس از سخنرانی ملک زاده، درادامه ی کنگره، بسیاری از متخصصان و پزشکان در شاخه های مختلف به ارایه ی مقالاتی درباره ی موضوع سرطان های دستگاه گوارش پرداختند. «اپیدمیولوژی تومورهای دستگاه گوارش در ایران»، «سیر تکاملی آندوسکوپی در سرطان مری، از تشخیص تا مرحله بندی بیماری و درمان» و «تومورهای استرومایی دستگاه گوارش» از مقاله های ارایه شده از سوی متخصصان گوارش و جراحان حاضر در کنگره بود.
نشست های تخصصی در حوزه ی سرطان های مختلف دستگاه گوارش نیز از دیگر بخش های نخستین کنگره سرطان های دستگاه گوارش بود که در روزهای دوم و سوم با حضور جمعی از متخصصان در حوزه های هماتولوژی، آنکولوژی، رادیولوژی و ... برگزار شد.
در این بخش، متخصصان در خصوص نحوه ی درمان سرطان معده، جراحی، حفظ باروری در سرطان های دستگاه گوارش و مراقبت های بارداری و زایمان، تشخیص زودهنگام سرطان روده بزرگ، متاستازهای کبدی و روش های مختلف درمانی در سرطان های گوارش به تبادل نظر و گفت و گو پرداختند.

*** نگاهی به پژوهش های ارایه شده
نتایج مقاله ها و پژوهش های صورت گرفته در مناطق شهری مختلف ایران مانند قزوین، اردبیل و البرز نشان دهنده ی افزایش سرطان های گوارش در این نواحی است که به طور مستقیم با روش زندگی افراد و عادت های نادرست غذایی در ارتباط است.
نتایج پژوهشی «بررسی اپیدمیولوژیکی موارد سرطان روده بزرگ در استان قزوین» در سال 1391 نشان می دهد که در طول این سال، 119 مورد ابتلا به سرطان روده بزرگ در این منطقه ثبت و بررسی شده است که از این تعداد 60 نفر مرد و 69 نفر زن بودند. این سرطان در استان قزوین در رتبه چهارم ابتلا قرار دارد که از مهمترین عوامل آن می توان به پیری جمعیت و تغذیه ی نامناسب غذایی اشاره کرد.
همچنین بر اساس مقاله ی «بررسی تاثیر عادات غذایی بر سرطان معده» خطر سرطان معده با مصرف غذاهای کنسروی، مصرف انواع گوشت های فرآوری شده، نمک و غذاهای نمک سود شده افزایش می یابد.
همچنین سرطان مری یکی از 10 علت شایع بدخیمی در جهان است و میزان بروز آن در ایران بیش از 100 مورد در هر 100 هزار مورد است. برخی از کشورها از جمله ایران، چین، آفریقای جنوبی و فرانسه روی کمربند سرطان مری واقع شده اند. از عوامل موثر در سرطان مری می توان عادات غذایی نامناسب، عناصر موجود در آب، خاک و گیاهان، نوع سوخت، مصرف مواد مخدر و ویژگی های ژنتیکی خاص را نام برد.
همچنین نتایج بررسی مقاله ی «فاکتورهای موثر در سرطان مری» نشان می دهد که شیوع سرطان مری در سطوح اقتصادی - اجتماعی پایین جامعه به دلیل ناآگاهی و دسترسی نداشتن به مواد غذایی سالم و مناسب، بیشتر است. از همین رو در این بررسی به آموزش در ارتباط با تغذیه ی سالم و فرهنگ سازی در زمینه ی تغییر سبک زندگی توصیه می شود.
بررسی اپیدمیولوژیک میزان بروز سرطان های دستگاه گوارش در شهرستان البرز هم نشان دهنده ی این است که میزان بروز سرطان در این شهرستان 85 در 100هزار نفر جمعیت و در این میان، میزان بروز سرطان های دستگاه گوارش 27.5 در 100 هزار تَن است.
استان اردبیل هم منطقه یی با بالاترین میزان بروز سرطان معده در ایران است. بر اساس پژوهش صورت گرفته در این باره، هلیکوباکترپیلوری نقش اساسی در ایجاد التهاب معده دارد. این مطالعه پیشنهاد می کند که ژن هلیکوباکترپیلوری خطر ابتلا به سرطان معده را در استان اردبیل افزایش داده است.
شیوع برخی از سرطان های فوقانی گوارش از جمله مری، معده، کبد و پانکراس در ایران بالا است و از سویی مطالعات نشان می دهد که شیوع مصرف تریاک و مشتقات آن در برخی نقاط مانند شمال و جنوب ایران، یکی از عوامل ابتلا به این نوع سرطان ها است.
مطالعه ی بعدی صورت گرفته از سوی پژوهشگران حوزه ی سرطان با هدف بررسی تاثیر مصرف تریاک و مشتقات آن در بروز مجموعه سرطان های فوقانی گوارش، نشان می دهد که بسیاری از مبتلایان سرطان های فوقانی در شهر کرمان سابقه ی مصرف تریاک داشتند.

*** نقش اطلاع رسانی در پیشگیری از سرطان
برگزاری چنین نشست ها و کنگره هایی در سطوح تخصصی گام مهمی در تصمیم گیری مسوولان در جهت کنترلِ پیشرفت این بیماری در جامعه دارد. اما آیا صرف برگزاری این گونه نشست ها در سطح متخصصان و پژوهشگران حوزه ی سرطان کافی است؟ به واقع وظیفه ی ارگان های آموزشی و بهداشتی کشور در پیشگیری از ابتلا به سرطان چیست؟ خودمراقبتی تا چه حد در پیشگیری از ابتلا به سرطان نقش دارد؟
متخصصان بهداشت و تغذیه در حاشیه ی برگزاری نخستین نشست پیشگیری سرطان های دستگاه گوارش پاسخ این سوال ها را تنها در «افزایش آگاهی و اطلاع رسانی مردمی» می دانند.
«نادر نادری کیا» متخصص داخلی در حاشیه ی این کنگره در پاسخ به پژوهشگر ایرنا مبنی بر وظایف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کنار برگزاری چنین کنگره هایی به منظور اثرگذاری هر چه بیشتر، گفت: بهترین راه، آگاه ساختن مردم از طریق رسانه های گفتاری و دیداری نسبت به عوامل تحریک کننده ی سرطان است. برای مثال اطلاع رسانی در استفاده نکردن از چای داغ در مناطقی که به عنوان رسم و سنت از آن یاد می شود و حتی در اظهارات دکتر ملک زاده نیز به آن اشاره شد، می تواند در جلوگیری از بروز بسیاری از مشکل های گوارشی موثر واقع شود. توصیه به خوردن سبزیجات و میوه های بیشتر و استفاده نکردن از غذاهای کبابی و سوخته در رسانه هایی مانند صدا و سیما و رادیو می تواند ابتلا به سرطان های دستگاه گوارش را در کشور محدود سازد.
نادری کیا با اشاره به عوامل محیطیِ ابتلا به سرطان مانند ذرات معلق در هوا افزود: دولت با شرایط فعلی نه قدرت مقابله با شیوع سرطان و نه توان علمی مبارزه با آن را دارد. در این میان وظیفه ی ما این است که از نظر توان علمی دست به دست هم دهیم و افراد خیر نیز وارد این ماجرا شوند تا به اطلاع رسانی و آگاهی بخشی در پیشگیری از ابتلا به سرطان، سرعت بخشیم.
همچنین «پرویز وزیریان» متخصص بهداشت نیز به عنوان یکی از شرکت کنندگان این کنگره، با نگاهی خوشبینانه به تلاش های صورت گرفته در زمینه ی پیشگیری از ابتلا به سرطان در کشور به پژوهشگر ایرنا گفت: ممکن است جوانان و نسل جدید به دلیل وضعیت شغلی به مصرف غذاهای آماده و فست فودها، روی آورده باشند اما این امر همگانی نیست. از طرف دیگر اگر به تلویزیون به عنوان رسانه ی عمومی توجه کنیم می بینیم دفتر تغذیه ی وزارت بهداشت مرتب اطلاع رسانی می کند.
وزیریان همچنین در اطلاع رسانی به مردم در خصوص اصلاح روش های تغذیه و سبک زندگی به راهکارهایی همچون استفاده از مطبوعات، درخواست از ائمه ی جماعات و سخنرانی در نمازهای جمعه و مساجد، نمایش آگهی ها پیش از شروع فیلم در سینماها، سخنرانی در تجمع های مردمی و در نهایت آموزش از دوران کودکی در مهدکودک ها، مدارس و آموزشگاه ها اشاره کرد.
این متخصص بهداشت در اصلاح روش های پخت و پز، ضمن مخالفت با حذف غذاهای سنتی ایران، وظیفه ی تامین سلامت مواد غذایی بخصوص روغن ها را بر عهده ی دولت، وزارت بازرگانی و موسسه ی استاندارد دانست.
«میترا نجفی آشتیانی» متخصص آسیب شناسی هم آگاهی دادن را جزو اصول امور بهداشتی و پیشگیری دانست. وی در گفت و گو با گروه پژوهش های خبری گفت: نصب بنرهای آموزشی در محل های پرتردد و خیابان ها در جهت اطلاع رسانی از تغذیه مناسب و مراجعه به پزشک های عمومی برای معاینه های ماهیانه و سالیانه از مهمترین روش های پیشگیری ابتلا به سرطان و توقف رشد آن در کشور است.
برگزاری نخستین نشست پیشگیری سرطان های دستگاه گوارش، اگرچه گام مهمی از سوی مسوولان ارشد و پژوهشگران این حوزه، به منظور کنترل این بیماری در کشور محسوب می شود اما به نظر می رسد در نظر گرفتن عامل خودمراقبتی در سایه ی اطلاع رسانی همگانی در راستای زندگی سالم و اصلاح الگوی تغذیه نیز بر سرعت مبارزه با ابتلا به سرطان خواهد افزود.
*گروه پژوهش های خبری
پژوهشم**9283**2054


17/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن