تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرگز زمين باقى نمى ماند مگر آن كه در آن دانشمندى وجود دارد كه حق را از باطل مى شن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829902777




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آشفتگی کالبد شهری کرمانشاه با معماری جدید


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آشفتگی کالبد شهری کرمانشاه با معماری جدید این روزها آشفتگی معماری شهری در کرمانشاه را به وضوح می توان دید و ساماندهی معماری بی هویت شهری تنها به کام مدرنیته ناقص شکل گرفته است.


به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، دیگر خبری از معماری زیبای سنتی در اکثر شهرهای کشور نیست و بازار ساخت و ساز برج های بزرگ و سر به فلک کشیده در کنار خانه های قدیمی و اغلب تاریخی به عنوان نمایی از کالبد نیمه جان معماری اسلامی ایرانی رونق گرفته که این سبک نوین معماری اندک اندک آنها را در سایه خود خواهد بلعید.
اما شهر کرمانشاه نیز از این قصه پرغصه مستثنی نبوده و ساخت و سازهای ناهمگون و نامتوازن در این شهر حکایت از اجرای ناقص معماری بی روح به اصطلاح مدرن دارد؛ معماری که به مرور زمان هویت را از شهرهای ما خواهد گرفت.
امروزه از نظر علمی تأثیر مستقیم نماهای شهری بر سبک زندگی شهروندان به اثبات رسیده است؛ نما و سیمای شهری تداعی گر تمدن و سبک معماری هر منطقه است و آراستگی و ساماندهی این سیما به دلیل قرار گرفتن در معرض دید عمومی اهمیت فراوانی دارد.
اما آراستگی منظر شهری بهانه ای شده برای پرداختن به سبک های جدید و به اصطلاح مدرن معماری و تقلیدی کورکورانه از این شیوه ها که اغلب هیچ گونه همخوانی با فرهنگ و حتی معماری سنتی اسلامی ایرانی ندارد که این یعنی «معاوضه اصالت با مدرنیته»!
و این همان اتفاقی است که آرام و بی صدا در زیرپوست شهر کرمانشاه جریان دارد و با اثرات محسوس و مخربی همچون تغییر نرم سبک زندگی شهروندان، نوای خداحافظی با سبک معماری ایرانی را در زیر گوش آنها زمزمه می کند.

* ثبت 26 خانه تاریخی در کرمانشاه

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه به خبرنگار فارس گفت: از سبک معماری موجود در شهر کرمانشاه راضی نیستیم.
علی فعله گری بیان داشت: شهر کرمانشاه یک شهر کاملاً تاریخی و دارای 328 هکتار بافت تاریخی ثبت شده است.
وی افزود: بر مبنای ماده 115 قانون برنامه چهارم توسعه و آیین نامه اجرایی تنفیذی ماده 166 قانون برنامه سوم توسعه حدود و ضوابط حفاظتی بافت تاریخی جزو وظایف قانونی سازمان میراث فرهنگی بوده و این محدوده مشخص شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه گفت: در ایران در132 شهر تاریخی براساس ماده سه اساس نامه سازمان این حدود مشخص شده است.
فعله گری با اشاره به بافت تاریخی و الگوی معماری سنتی ایرانی اسلامی شهر کرمانشاه، افزود: این بافت بسیار ارزشمند است و تاکنون نیز 26 ساختمان تاریخی در کرمانشاه ثبت شده است.
وی با بیان اینکه این بافت تاریخی در آینده می تواند موجب رونق اقتصادی در بازار شود، خاطرنشان کرد: بازار تاریخی کرمانشاه در زمان خود بزرگترین و طولانی ترین بازار ایران بوده که امروز از چند قسمت توسط خیابان اطراف قطع شده که شاکله بافت را تخریب کرده و کالبد اصلی معماری بازار ایرانی را از بین برده است.

* آشفتگی معماری در شهر کرمانشاه دیده می شود

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه ادامه داد: دست اندازی زیادی در بافت های تاریخی از جانب مردم و حتی بسیاری از دستگاه های اجرایی از جمله شهرداری با عدم رعایت ضوابط صورت گرفته است.
فعله گری با انتقاد از به هم ریختگی و آشفتگی معماری موجود در شهر کرمانشاه، گفت: هیچ گونه اصول معماری در این سازه های جدید رعایت نشده است.
وی گفت: با توجه به وجود قوانین محکم و مسائل مختلف اما هنوز این به هم ریختگی سامان نیافته است و بازهم شاهد معماری های بدون الگو هستیم.

* ساماندهی میادین تاریخی کرمانشاه

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه ادامه داد: پیشنهاد ساماندهی میادین تاریخی همچون میادین شهرداری و وزیری را به شهرداری کرمانشاه ارائه کردیم تا با توجه به وجود راسته بازارهای موجود در این میادین با ایجاد جاذبه های گردشگری الگوی سنتی معماری نیز حفظ شود.
فعله گری با بیان اینکه در تمام دنیا از بافت تاریخی بهترین استفاده را انجام می دهند، تصریح کرد: عبور خودرو از برخی از خیابان های موجود در بافت تاریخی شهر کرمانشاه باید ممنوع شود و آنجا را سنگ فرش کرد.
وی بیان داشت: باید سطح معماری شهر کرمانشاه را به جایی برسانیم که هر مسافری با نگاهی به این شهر تاریخی بداند که در گذشته الگوی شهرسازی با معماری اسلامی - ایرانی در این شهر رعایت شده و الان نیز شاکله ای از آن باقی مانده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه افزود: محدوده بافت تاریخی شهر کرمانشاه و ضوابطی که در این محدوده باید رعایت شود به استاندار کرمانشاه اعلام شده است.
فعله گری ساماندهی و رونق به این پهنه های تاریخی را نیازمند اجرای طرح های ویژه با همکاری دستگاه های اجرایی و مشارکت مردمی عنوان کرد.

*لزوم هم پیوندی بافت های تاریخی و پهنه های جدید شهری

وی تصریح کرد: باید هم پیوندی و مجاورت مناسبی بین بافت های تاریخی و پهنه های جدید شهری در تمام ابعاد ایجاد شود و بین بافت های جدید در کنار این خانه های تاریخی مناسبت های خاصی باشد.
به گفته مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه، تمامی سطوح شهری اعم از تاریخی و غیرتاریخی نیازمند یک پایش مداوم ادواری برای اجرای توازن لازم است.

*معماری سنتی قربانی شتاب توسعه شهری

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کرمانشاه نیز در گفت و گو با خبرنگار فارس اظهار کرد: در کشور از سال 1350 با شتاب گرفتن توسعه شهرها رو به رو بوده ایم.
بیژن کلهرنیا بیان داشت: از آن زمان که طرح های جامع به عنوان ابزار توسعه شهری مطرح شد، رابطه معماری با کالبد شهری که در گذشته یک رابطه پیوسته بود، از هم گسیخته می شود.
وی با بیان اینکه بعد از انقلاب تحصیل کرده های معماری از غرب وارد کشور شدند، گفت: در این زمان معماری ملتهب می شود.
این مسئول تشکیل سازمان نظام مهندسی را برای ایجاد یک سبک واحد و بیان شاخص های معماری دانست و افزود: اما به دلیل شتاب توسعه نمی توان یک سبک واحد داشت.

* ضوابط ساماندهی معماری الزام آور نیست

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کرمانشاه بیان داشت: ضوابط ساماندهی معماری به طور کلی الزام آور نیستند و نتیجه آن نیز در کشور و بسیار واضح تر در شهر کرمانشاه مشاهده می شود.
وی خاطرنشان کرد: سبک معماری به تعداد معماران موجود فرق می کند و هماهنگی لازم بین معماران و معماری ها برای ایجاد یک سیمای واحد وجود ندارد.

* معماری موجود در کرمانشاه بی هویت است

کلهرنیا راهبردهای کلان برای ایجای یک سیمای شهری واحد را بسیار اندک دانست و گفت: معماری موجود در شهر کرمانشاه یک معماری بی هویت است و کیفیت معماری ها بسیار پایین است.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کرمانشاه گفت: این سبک مدرن نیست، بلکه معماری مدرن تعریف خاص و ساختار خود را دارد.
وی معماری موجود را در حد سلیقه دانست تا سبک و گفت: در شهر کرمانشاه به تبعیت از کل کشور شاهد نبود هویت معماری بوده و تنها با اعمال سلیقه و تکرار و کپی برداری رو به رو هستیم.

*عدم اطلاع معماران از هویت معماری

کلهرنیا بیان داشت: معماری های موجود در شهر کرمانشاه از نوع مدرن نیست، چرا که سبک مدرن یک دوره معنی دار، باهویت و تعریف دار و با عملکرد مشخص است.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کرمانشاه ادامه داد: این آشفتگی معماری حکایت از عدم اطلاع معماران از هویت معماری است.
وی معتقد است، در سبک مدرن یک معماری و طراحی پایدار و جذاب باقی می ماند، اما طرح های امروزی که با نام مدرن شناخته می شوند و بی هویت، ناموزون و ناهماهنگ هستند بسیار زود پایداری خود را از دست می دهند.

*ضابطه ای در مورد معماری نداریم/ معامله ضوابط شهرسازی!

کلهرنیا با بیان اینکه ضابطه ای در مورد معماری نداریم یا اگر داریم در شهرسازی رعایت نمی شود، گفت: نهادی که معماری ها را کنترل کند وجود ندارد و معماران نیز آموزش های کیفی پیشرفته را ندیده اند.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کرمانشاه افزود: ضوابط شهرسازی نیز این روزها به راحتی معامله می شود و می بینیم که مالکان پس از تصویب نقشه ها در عمل چیز دیگری می سازند و با فرار از قوانین تنها در کمیسیون ماده 100 با پرداخت جریمه این موضوع را رفع می کنند.

*حمله معماری جدید به معماری سنتی

وی با اشاره به دور ماندن معماران تحصیلکرده از غافله ساخت و سازها، بیان داشت: برای رشد و ارتقای معماری همه باید همسو شوند، اما در حال حاضر این عزم وجود ندارد.
کلهرنیا تصریح کرد: معماری سنتی به نوعی مورد حمله معماری جدید قرار گرفته و در حال ویرانی است که باید این بافت های باارزش تاریخی حفاظت شود.

* تلفیق هنر و مذهب در معماری سنتی موجب القای آرامش می شود

یک کارشناس معماری نیز در گفت و گو با خبرنگار فارس اظهار کرد: معماری اسلامی- ایرانی دارای ویژگی هایی است که در مقایسه با معماری سایر کشورهای جهان از ارزشی ویژه برخوردار است.
سعید ملکی تلفیق هنر و مذهب را موجب القای آرامش در سازه های معماری سنتی دانست و گفت: رفته رفته این معماری دستخوش تغییرات ناخوشایندی شده که امروز نتایج آن را می بینیم.
وی بیان داشت: فرآیند شتاب زده توسعه و اصول شهرسازی در شهرهای کشور شرایط را به گونه ای تغییر داده که این شهرها به ویژه ساختمان های نوساز از لحاظ کالبد شهری دچار مشکلاتی قابل توجه شده اند.
این کارشناس معماری ادامه داد: در معماری امروز دیگر آگاهی معمار از آداب و روحیه ها و سنت ها و کاربرد مصالح مناسب و ایجاد فضای لازم برای مناطق جغرافیایی متفاوت و رعایت همه جوانب دیده نمی شود.
ملکی با اشاره به نقش معماری شهری در هویت بخشی به شهروندان جامعه، گفت: اگر این هویت، برخاسته از فرهنگ اصیل جامعه باشد، در شکل شهر باید به خوبی آشکار شود.
براساس گزارش فارس، سبک موجود معماری در کرمانشاه که از هیچ شیوه مشخصی هم تبعیت نمی کند، علاوه بر آشفتگی منظر شهری، خطری برای بافت های تاریخی و تغییر کاربری این بافت هاست؛ با توجه به قدمت و سابقه طولانی این شهر تاریخی به نظر می رسد به یک بازنگری اساسی در معماری شهری نیاز دارد.
منبع: خبرگزاری فارس - زهرا آقایی


17/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن