واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بيمارستانهاي خصوصي و بيمهها سر تعرفههاي جديد به توافق نرسيدند
كتاب جديد تعرفهها هرچند قرار است پرداخت از جيب مردم را كاهش دهد اما افزايش تعرفههاي درمان در اين كتاب موجب شده بعد از سپري شدن دو ماه از ابلاغ اين كتاب، هنوز هم در مواردي ميان بيمهها و بيمارستانهاي خصوصي كشمكش باشد و به گفته مشاور وزير بهداشت در امور رسيدگي به شكايات، بيمارستانهاي خصوصي و بيمهها در مورد تعرفههاي جديد به توافق نرسيدند.
نویسنده : زهرا چيذري
كتاب جديد تعرفهها هرچند قرار است پرداخت از جيب مردم را كاهش دهد اما افزايش تعرفههاي درمان در اين كتاب موجب شده بعد از سپري شدن دو ماه از ابلاغ اين كتاب، هنوز هم در مواردي ميان بيمهها و بيمارستانهاي خصوصي كشمكش باشد و به گفته مشاور وزير بهداشت در امور رسيدگي به شكايات، بيمارستانهاي خصوصي و بيمهها در مورد تعرفههاي جديد به توافق نرسيدند.
چالشهاي كتاب جديد تعرفهها همچنان ادامه دارد. يك سوي اين ماجرا بيمهها هستند كه در بخش خصوصي زير بار بخشي از هزينهها نميروند، در حالي كه در بخش دولتي، مابهالتفاوت تعرفهها از اعتبار 10 درصد درآمد هدفمندي يارانهها و يك درصد ارزش افزوده جبران ميشود و بنا به اظهار وزير بهداشت با ابلاغ كتاب جديد تعرفهها، پرداختي مردم در بخش بستري به 6 درصد رسيده است اما در بخش خصوصي مابهالتفاوت تعرفههاي جديد و قديم يا بايد با پاي كار آمدن بيمهها جبران شود يا از جيب بيمار. اين در حالي است كه دكتر سيدحسن قاضيزادههاشمي پا پس كشيدن بيمههاي خصوصي و تكميلي از قرارداد با مراكز درماني را تخلف دانسته و گفته بود: بيمههاي خصوصي نبايد به سود خود فكر كنند، چراكه تعرفههاي دريافتي آنها از مردم در سال جاري مطابق تعرفههاي سال 93 است اما پرداختي آنها به پزشكان بر مبناي تعرفههاي سال 92 بوده، پس با اين شرايط آنها سود هم داشتهاند.
بيرون از ايران نه ارج هست نه كار
چالش ديگر وزارت بهداشت درباره كتاب جديد تعرفهها پزشكاني هستند كه هنوز هم از تعرفهها و البته از تشديد نظارت بر عملكردشان ناراضياند و وزارت بهداشت را تهديد ميكنند در برابر اجراي گام سوم طرح تحول از كشور خارج ميشوند. دكترسيدسجاد رضوي در نشست خبري ارتقاي سلامت اداري و مبارزه با فساد، در اين باره گفت: بسياري از اين پزشكان از ما حمايت كردند و بر پاي اين طرح امضا كردند و اين گونه نيست كه به راحتي بتوانند از كشور خارج شوند و اجازه فعاليت پزشكي داشته باشند. علاوه بر اين جامعه پزشكي در هيچ كجا مانند كشور ما داراي ارج و قرب نيست، بنابراين بيرون از ايران براي اين افراد كاري وجود ندارد، از طرفي هم نميتوان مانع از رفتن آنها شد. هدف از اجراي اين كتاب ايجاد عدالت بينرشتهاي و حفظ رابطه مقدس بين پزشك و بيمار بوده است.
محروميت در انتظار زيرميزيبگيران
به گفته رضوي ظاهراً بيمارستانهاي خصوصي و بيمهها در برخي جاها به توافق نرسيدند. بنا به تأكيد وي شماره تلفنهاي 1560، 1490 و 1690 به مردم كمك ميكند تا مشكلات خود را در زمينههاي بهداشت، درمان و تعرفهاي اعلام كنند. همچنين در وزارت بهداشت كميتهاي در بحث سلامت اداري ايجاد شد كه البته از مصوبات هيئت دولت است تا تمام گلوگاههايي كه ممكن است منجر به فساد اداري شوند در معاونتها قابل شناسايي باشند. مديركل ارزيابي عملكرد و رسيدگي به شكايات وزارت بهداشت در مورد نظارت بر اجراي كتاب ارزشگذاري نسبي خدمات و تعرفهها گفت: نظام پزشكي متعهد شده كه در امر نظارت بر تعرفهها به وزارت بهداشت كمك كند و وزارت بهداشت مانند گذشته به صورت جدي در حال نظارت بر تعرفههاست. رضوي در مورد برخورد با زيرميزي گفت: پيش از اين زماني كه اين موضوع در دادسرا مطرح ميشد، برخوردها ابتدا تذكر شفاهي، تذكر كتبي و محروميت سه ماه تا يكسال از طبابت بود. در حال حاضر تذكر شفاهي و كتبي حذف شده و حداقل محروميت سه ماه تا يكسال براي تخلفات لحاظ شده است.
راههاي جديد براي دور زدن بيمار
بنابه اظهار رضوي در برخي بيمارستانهاي خصوصي به جاي زيرميزي مواردي وجود داشته كه بيماران را براي دريافت پول بيشتر، بيش از نياز در ICU نگه داشتهاند يا بيجهت به اين بخشها بردهاند يا مدت بستري طولانيتر شده است.
به باور وي اگر هزينه تقريبي را قبل از بستري شدن به بيماران اطلاع دهيم، بيماران ميدانند كه چه ميزان بايد هزينه كنند، در آينده نزديك تمام هزينه تمام شده در سايت بيمارستانها قرار داده ميشود و به اطلاع مردم ميرسد. در اين صورت ديگر بيمار را به صورت غيرضروري نگه نميدارند، بيمهها نيز در جريان هزينهها قرار خواهند گرفت.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]