واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: گاه در برخورد با دانشجو مسیر را اشتباه میرویم
ذات دانشجو شور و نقد است و فضای نقد را باید در دانشگاه باز گذاشت.
کد خبر: ۴۵۶۰۶۲
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۰ - 07 December 2014
وزیر بهداشت با بیان اینکه گاهی مسئولان در برخورد با دانشگاه و دانشجو مسیر اشتباه را انتخاب میکنند، گفت: ذات دانشجو شور و نقد است و فضای نقد را باید در دانشگاه باز گذاشت.
به گزارش فارس، حسن قاضیزاده هاشمی در مراسم اولین جشنواره دانشجویی ابن سینا که مصادف با روز دانشجو بود، گفت: حضور در خانه خود یعنی دانشگاه تهران باعث افتخار من است و همچنین از مسئولان دانشگاه برای برگزاری چنین جشنوارهای تشکر می کنم.
وی با فوقالعاده خواندن این جشنوارهها گفت: زمانی که جشنواره آغاز شد دیدید که چقدر شور و نشاط میان دانشجویان به راه افتاد و این ثمره این نوع فعالیتها است.
وزیر بهداشت به خاطرات خود از علیاکبر سیاسی رئیس وقت دانشگاه تهران در سال 32 اشاره کرد و گفت: به علی اکبر سیاسی علاقه دارم و نوشتههای ایشان را خواندهام، در یکی از این نوشتهها خاطرات سیاسی بعد از واقعه 16 آذر آمده که او گفته بعد از واقعه درگیری لفظی شدیدی میان وی و سپهبد زاهری رخ میدهد و سیاسی به زاهدی میگوید که شما نباید وارد دانشگاه میشدید.
وی ادامه داد: زاهدی نیز در جواب سیاسی گفته اگر لازم باشد دولت دانشگاه را اداره خواهد کرد. در آن زمان رئیس دانشگاه تهران را روسای دانشگاههای مختلف انتخاب میکردند و شاه خود را ملزم به موافقت با این انتخاب میدانست.
هاشمی به فراخوانده شدن سیاسی به جلسه هیأت دولت آن زمان اشاره کرد و گفت: وزیر جنگ وقت رو به سیاسی گفت: مانند عضوی از بدن که دچار مشکل میشود و بدن را تهدید میکند ما نیز دانشگاه را حذف میکنیم که سیاسی در جواب او گفت این یک قیاس معالفارق است چرا که آن عضو مرده اما دانشگاه زنده است و نمیتوان آن را حذف کرد.
وی افزود: راه شهدای 16 آذر که قصدشان استقلال کشور و رفاه اجتماعی بود ادامه پیدا کرد و در سال 57 به ثمر نشست از آن نسل افرادی آمدند که انقلاب کردند و جنگ و دولت را اداره کردند.
وزیر بهداشت با انتقاد از فاصله ایجاد شده میان حوزه و دانشگاه گفت: اتفاق مناسبی که در سالهای منتهی به انقلاب افتاد پیوند حوزه و دانشگاه با تلاشهای امثال مطهری، مفتح، بهشتی و شریعتی بود در حالیکه امروز میان حوزه و دانشگاه فاصله افتاده است.
وی ادامه داد: رابطه دانشجویان با روحانیون در سالهای 55 تا انقلاب اسلامی و سالهای ابتدایی انقلاب بسیار بیشتر از اکنون بود ، به عقیده من آن روابط یک رابطه نزدیک و صمیمی بود اما اکنون روابط دانشجویان با روحانیون در دانشگاه تبدیل به یک روابط اداری شده است.
هاشمی تاکید کرد: آنهایی که این فاصله را ایجاد کردهاند را نفرین نمیکنم اما این افراد به کشور و اعتلا و استقلال آن آسیب میزنند.
وی در ادامه با تاکید بر این موضوع که دانشجویان در سنی هستند که تمامش شور و نشاط است، گفت: باید این اجازه را به دانشجو بدهیم که نقد کند، فریاد بزند و نشاط داشته باشد.
وزیر بهداشت افزود: اما گاهی مسئولان مسیر را اشتباه انتخاب میکنند و دانشجو و دانشگاه را از این فضا دور میکنند در حالیکه اقتضای علوم دانشگاه شادابی و نشاط است، به خاطر دارم قبل از انقلاب چندین کلوپ در دانشگاه بود که هر دانشجو با توجه به علاقه خود به عضوت آنها در میآمد مثلاً یکی به کلوپ کوهنوردی میپیوست، یکی به عکاسی و دیگری به مسائل قرآنی.
وی با بیان اینکه دانشگاه باید زنده باشد و فرصتها باید درون آن ایجاد شود، گفت: اگر من در خانواده خود محبت را از فرزندانم دریغ کنم و به آنها فرصت ندهم هرفرد خارج از این خانواده برای آنها این کار را انجام دهد فرزندان من جذب او میشوند و ما باید در رابطه با برخورد با دانشگاه و دانشجو نیز دقت لازم را داشته باشیم.
هاشمی گفت: اگر ما به امنیت ملی فکر میکنیم باید در دانشگاه به دانشجو بها و فرصت دهیم و به هیچ وجه یکدیگر را متهم به خیانت و بیدینی نکنیم چرا که همه برای سربلندی کشور تلاش میکنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]