واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: هفت میلیارد ریال برای توسعه و رونق مناطق گردشگری بناب اختصاص یافت تبریز- ایرنا - فرماندار شهرستان بناب از اختصاص هفت میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل، توسعه و آماده سازی مناطق گردشگری این شهرستان در سال جاری خبر داد.
ولی الله فرج الهی روز یک شنبه در نشست کارگروه گردشگری و میراث فرهنگی بناب با بیان اینکه این میزان اعتبار از محل اعتبارات استانی و ماده 180 اختصاص یافته است گفت: با تصویب این اعتبار هم اکنون 10 طرح نیمه تمام گردشگری و میراث فرهنگی شهرستان درحال احداث بوده و چندین طرح دیگر نیز درحال شروع به کار هستند و پیش بینی می شود حداکثر تا پایان اردیبهشت ماه آینده آماده شده و مورد استفاده گردشگران قرار گیرند.
وی افزود: همچنین از این اعتبار 600 میلیون ریال برای تکمیل زیرساخت های منطقه گردشگری سد دوش و یک میلیارد ریال برای تکمیل مرمت و بازسازی مسجد جامع میدان اختصاص یافته است.
فرج الهی با تقدیر از همت و مشارکت شهرداری بناب در تکمیل امکانات و زیرساخت های منطقه نمونه گردشگری قره قشون گفت: کمپ گردشگری این منطقه و ساماندهی فضای سبز آن گام های خوبی برداشته شده است.
به گفته وی ، طرح ساماندهی رودخانه صوفی چای بناب نیز در حال اجرا بوده و نیازمند همکاری میراث فرهنگی و گردشگری با شهرداری می باشد.
فرج الهی تاکید کرد: هرگونه ساخت و ساز در روستاهای تاریخی صور و توتاخانه باید با استعلام از بنیاد مسکن انقلاب اسلامی صورت گیرد.
وی همچنین از آمادگی دانشگاه بناب برای انجام کارهای علمی و پژوهشی در روستای تاریخی و صخره ای صور خبر داد و اظهارکرد: برای تملک برخی اماکن مورد نیاز در روستای صوراعتبارلازم است که باید تامین و تخصیص شود.
فرماندار بناب از برگزاری نخستین جشنواره کباب سنتی بناب با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی درآینده خبر داد و گفت: کباب سنتی بناب یکی از برندهای اقتصادی شهرستان محسوب شده و فعالیت بیش از 200 کباب پز موجب رونق اقتصادی و تامین معاش بسیاری از شهروندان شده است.
فرج الهی با بیان اینکه لازمه توسعه جشنواره کباب بناب اطلاع رسانی و فرهنگ سازی است گفت: جذب گردشگر درقالب جشنواره کباب می تواند در توسعه اقتصادی و فرهنگی منطقه نقش مهمی ایفا کند.
وی همچنین ازاقدام اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان برای ثبت ملی کباب بناب خبر داد و گفت: کباب سنتی بناب مخصوص شهرستان بناب بوده و همزمان باب برگزاری نخستین جشنواره کباب از لوح ثبت ملی آن پرده برداری می شود.
مدیر امور بین الملل اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان شرقی هم دراین جلسه گفت: با توجه به حساسیت هایی که در زمینه ثبت مواد غذایی وجود دارد برای ثبت ملی کباب بناب هم موانعی به وجود آمده که پیگیر رفع آنها هستیم.
امیر حسین فرحی نیا افزود: برگزاری جشنواره کباب سنتی بناب می تواند کمک بزرگی برای برند کردن و ثبت ملی آن بکند و اطلاع رسانی در این زمینه حرف اول را می زند.
مسئول میراث فرهنگی و گردشگری بناب هم دراین جلسه اظهارکرد: این شهر به دلیل داشتن ظرفیت های بالا می تواند مقصد مهم گردشگری شمالغرب کشور معرفی شود اما باید مناطق گردشگری موجود ساماندهی شده و روی قابلیت های شهرستان سرمایه گذاری شود که نیازمند همت دولت و بخش خصوصی است.
بهنام رحیم زاده در خصوص آخرین وضعیت منطقه نمونه گردشگری قره قشون هم گفت: تعریض ، آسفالت ، روشنایی و جنگل کاری این منطقه نیازمند تسریع بوده و مردم منتظر اقدامات مسئولان هستند.
وی در خصوص روستای تاریخی و صخره ای صور هم گفت: این روستا نیازمند توسعه گردشگری و حفظ هویت معماری است که و برای ثبت جهانی آن باید جلوگیری از ساخت و ساز غیر مجاز جدی گرفته شود.
رحیم زاده همچنین پیشنهاد داد که برای رونق و شهرت هرچه بیشتر منطقه گردشگری سد دوش مسابقات کشوری قایقرانی در آنجا برگزار شود.
نماینده مردم بناب در مجلس شورای اسلامی هم اظهارکرد: باید سعی شود آثار منحصر به فرد هر شهرستان بنام آنجا ثبت شود تا کشورهای همجوار دراین خصوص سوءاستفاده نکنند.
حجت الاسلام محمد باقری رونق و توسعه کباب سنتی بناب را نیازمند توجه جدی مسئولان دانست و گفت: این حرفه برای کمک به حل مشکل اشتغال در شهرستان تایثرگذار است.
وی از فعالیت بیش از یکهزار نفر بصورت مستقیم در کباب پزی های بناب خبر داد و گفت: باید کیفیت اصیل کباب بناب حفظ شده و نحوه تهیه این غذای سنتی کنترل شود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درادامه خاطرنشان کرد: البته در زمینه بناب کباب بحث اشتغال زایی آن مهم تر است.
حجت الاسلام باقری همچنین افزایش تعداد کباب پزان بناب و توسعه این حرفه را در گروه برگزاری جشنواره کباب دانست و گفت: همه مسئولان مربوطه باید در این زمینه پا دررکاب باشند و هرکس کوتاهی کند با او برخورد می آن بیشتر از بحث تغذیه ای آن مد نظر است .
وی با اشاره اهمیت و زیبایی روستای تاریخی و صخره ای صور بناب گفت: این روستا با روستای تاریخی کندوان اسکو هم مسیر بوده و احداث راه ارتباطی این دو روستا ضروری است.
7230/ 1495
16/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]