تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فال بد زدن شرك است و هيچ كس ازما نيست مگر اين كه به نحوى دستخوش فال بد زدن مى شود، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842430468




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از واگذاري به شرکت لبنيات تا منطقه ويژه گردشگري


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۶ آذر ۱۳۹۳ (۱۴:۵۹ب.ظ)
ابهام در آينده آشوراده؛ از واگذاري به شرکت لبنيات تا منطقه ويژه گردشگري گروه اجتماعي؛
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، يکي از مناطق حفاظت شده کشور که از دولت گذشته تاکنون بارها سعي شد تا به حريم و مناطق بکر آن تجاوز شود، شبه جزيره ميان کاله و منطقه آشوراده است که در استان گلستان قرار دارد.
اين منطقه از معدود جزاير بکر درياي خزر است که سال هاست برخي خيال هاي ناگواري براي آينده آن دارند.
به تازگي سازمان حفاظت محيط زيست يک تفاهم نامه همکاري با سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري امضا کرده است که براساس آن ميان کاله و آشوراده را از وضعيت فعلي خارج کند.
حاميان محيط زيست مي گويند اين تفاهم مجوز تجاوز به آشوراده را صادر کرده است اما مديران محيط زيست اعلام مي دارند که ما مجوز هيچ کاري را به بخش گردشگري نداده ايم و اساس اين تفاهم براي دفاع از اين منطقه است.

آشوراده کجاست؟
آشوراده دهي در مرکز شبه جزيره ميان‌کاله در شهرستان بندرترکمن، استان گلستان است. آشوراده تنها جزيرهٔ ايراني درياي خزر است. اين جزيره که در سده‌هاي گذشته در پي عملکرد و فعاليت گروه‌هاي انساني با حفر کانال از توده اصلي خشکي خود (شبه جزيره ميانکاله) جدا افتاده‌است.
لفظ «آشوراده» در زبان ترکمني به معناي «جزيرهٔ آشور» است. و داراي دو بخش آشير (آشور) و آدا (جزيره) {آشيرآدا = آشوراده} است.
ترکمن‌ها به اين جزيره «مال آشير» هم مي‌گويند، زيرا در زمانهاي قديم از ساحل بندر ترکمن دام‌هاي خود را جهت چراندن به جزيره مي‌رساندند و در اين لفظ «مال» به معناي «دام» و «آشير» به معناي مصدري «رساندن» است.
محدوده «آشوراده» در اثر بالا آمدن سطح آب درياچه خزر توسط کانال طبيعي «خزيني» به صورت جزيره آشوراده از شبه جزيره ميانکاله جدا شده‌است. به اين ترتيب، جزيره آشوراده از شمال به درياچه خزر، از شرق به تنگه‌اي باريک موسوم به «تنگه چپق‌اوغلي» و از غرب به کانال طبيعي خزيني و ادامه شبه جزيره ميانکاله و از جنوب به خليج گرگان منتهي مي‌شود.
آشوراده در اغلب منابع تاريخي به عنوان مجمع الجزاير آشوراده که متشکل از سه جزيره بوده‌است، آمده که با بالا آمدن سطح آب هر دو جزيره کوچک انتهاي آن در آب فرو رفته و در حال حاضر تنها يک جزيره باقي مانده‌است.
ارتفاع آشوراده از سطح درياهاي آزاد برابر ۲۶- متر است. جزيره با آب وهواي معتدل در ۵ کيلومتري غرب بندر ترکمن قرار دارد. طول جغرافيايي آشوراده برابر ۵۳.۸۵۰۰ عرض جغرافيايي آن ۳۶.۸۳۳۳ است.
پوشش گياهي جزيره، بوته‌هاي تمشک، نوعي خار خودرو و درختان انار ترش است و حيواناتي همچون شغال، روباه، خرگوش، ماهي، قرقاول، کبک و پرندگان دريايي در جزيره يافت مي‌شوند. گراز و نوعي اسب وحشي در اين جزيره زندگي ميکنند که توانايي خوردن آب شور دريا را دارند و طول عمر بسيار کمي دارند.
اين جزيره تا سال‌هاي پيش با امکاناتي همچون پاسگاه ژاندارمري، شرکت تعاوني روستايي، مدرسه راهنمايي، مغازه، مسجد و حسينيه بيش از ۱۰۰۰ نفر سکنه داشته‌است که به مشاغل دامداري، کارگري، پيشه‌وري و ماهي‌گيري مشغول بوده‌اند اما در سال ۱۳۷۲ به علت بالا آمدن سطح آب درياي خزر و رخ دادن سيل مردم جزيره، آنجا را ترک کردند و هم‌اکنون تنها کارمندان شيلات در آن ساکن هستند.
40 درصد خاويار ايران در نزديکي اين جزيره به دست مي‌آيد.
در پايان دوره رياست‌جمهوري محمود احمدي‌نژاد امتياز سرمايه‌گذاري در آشوراده به يک شرکت لبني به نام شرکت لبني صباح ابراهيمي واگذار شد که انتقادات و مناقشاتي را در پي داشته است.
با آغاز کار دولت يازدهم قرار داد نوشته شده در دولت دهم منتفي شد اما گويا تلاش ها براي دست اندازي به اين منطقه همچنان با قدرتي بيشتر از قبل ادامه دارد.
صبح امروز در جلسه خبري رييس سازمان محيط زيست برخي از خبرنگاران نسبت به نفاهم نامه اخير 2 سازمان محيط زيست و ميراث فرهنگي انتقاد کرده و روند کنوني را ادامه همان اشتباهات دولت دهم دانستند.
در مقام پاسخ به شبهات اعلام شده از سوي خبرنگاران، رييس سازمان محيط زيست با رد تصرف و يا دادن مجوز تصرف و تجاوز به اين جزيره با امضا شدن تفاهم نامه اخير، تاکيد کرد: در ماه هاي گذشته از اين منطقه بازديد داشتم و شاهد تصرفات بسياري در اين منطقه بودم که بسيار دردآور است.
وي ادامه داد: تفاهمي که با سازمان گردشگري امضا شده است براي رفع مشکلات اين جزيره و ايجاد يک منطقه امن حفاظتي در ميان کاله و آشوراده است.
ابتکار خطاب به خبرنگاران از تلاش شبانه روزي براي رفع تصرفات منطقه ياد شده خبر داد و افزود: تا کنون 2 مورد از تصرفات سال هاي گذشته رفع شده و براي ساير تجاوزات نيز حکم غذاي گرفته شده است.
معاون رييس جمهور از انتخاب 2 منطقه حفاظت شده در جزيره آشوراده خبر داد و گفت: يک منطقه امن و بکر در نظر گرفتيم که منطقه ديگري با وسعت 200 هکتار آن را احاطه مي کند و بر اساس توافقات انجام گرفته در اين 2 منطقه هيچ دخل و تصرفي نبايد انجام شود و ما هيچ تصرفي را در اين 2 منطقه تحمل نمي کنيم.
وي ادامه داد: در همين جزيره 2 منطقه گردشگري طبيعي هم تعريف شده است اما اين به معناي واگذاري اين مناطق به غير نيست و تنها اجازه فعاليت با شرايط ويژه به سرمايه گذار داده خواهد شد.
رييس سازمان محيط زيست با اعلام رد پيشنهاد اوليه سرمايه گذار براي فعاليت در منطقه گردشگري تعيين شده، گفت: تنها به طرحي مجوز داده مي شود که با تمام شرايط سازمان محيط زيست همخواني داشته باشد.
وي با اعلام اين مطلب که 50 هکتار از اراضي اين منطقه در گذشته تغيير کار بري پيدا کرده است، گفت: با کمک جوامع محلي به دنبال حل مشکلات اين جزيره هستيم زيرا اين افراد مي توانند نقش و نفع بسيار مهمي در رفع تصرفات داشته باشند.
معاون رييس جمهور با اشاره به اين مطلب که تنها 10 درصد از منطقه گردشگري ويژه براي کارهاي سرمايه گذار انتخاب شده است، تاکيد کرد: ما 280 هکتار زمين گردشگري داريم اما سازمان گردشگري تنها مي تواند در 10 درصد اين مساحت سازه هاي سازگار با محيط زيست بنا کند.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن