واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ آذر ۱۳۹۳ (۱۲:۴۸ب.ظ)
آيتالله حسينيبوشهري: نسبت به وقف و تبليغات آن غفلت کرده ايم مدير حوزههاي علميه سراسر کشور گفت: از وقف و تبليغ آن غفلت کردهايم به طوري که در مناسبتهاي تبليغي در مورد موضوعات بسياري صحبت ميشود ولي به وقف نميپردازيم.
به گزارش خبرگزاري موج از قم ، مدير حوزههاي علميه سراسر کشور در همايش وقف و حوزههاي علميه که در سالن همايشهاي مدرسه دارالشفا برگزار شد، گفت: بايد اعتراف کنيم بعد از گذشت 30 سال از انقلاب اسلامي، حرکتي که مورد انتظار در زمينه وقف و حوزههاي علميه بوده انجام نشده است.
وي افزود: البته در دوره مديريت جديد، اقدامات پرشتابي در زمينه گسترش وقف در جامعه صورت گرفته و به همين دليل از حجتالاسلام والمسلمين محمدي تشکر ميکنيم.
آيتالله سيد هاشم حسينيبوشهري با اشاره به اهميت استقلال مالي حوزههاي علميه عنوان کرد: يکي از دغدغههاي جدي شوراي عالي اين است که چه زماني فرا ميرسد طلاب و حوزههاي علميه فقط از اموالي استفاده کنند که مربوط به وقف باشد.
وي ادامه داد: فطرت انساني ميل به جاودانگي نام خويش دارد و اسلام به ما ميگويد اگر ميخواهيد مال و نامتان جاودان باشد بايد ارتباطي ميان آنها و خداوند برقرار کنيد و وقف از اين نوع است.
آيتالله حسينيبوشهري با بيان اينکه مالک اصلي همه چيز خداوند است، عنوان کرد: با اين حال خدا خود ميفرمايد چه کسي هست که به من قرض بدهد؛ اين امر به دليل ماندگاري و جاودانهسازي نام و اموال است؛ وقف حبس مالي است که در عين حال ماديات را ماندگار ميکند.
معاون جامعه مدرسين حوزه علميه قم وقف را عامل آرامش جامعه دانست و تصريح کرد: امروزه اروپاييها و دنياي مسيحيت در زمينه وقف بر ما سبقت گرفتهاند و مراکز دانشگاهي، بهداشتي و حتي وزارتخانههاي امور خارجه خود را از طريق موقوفات اداره ميکنند.
وي با بيان اينکه اگر به دنبال استقلال مالي براي حوزههاي علميه هستيم بايد در هر سفر تبليغي خود يک موقوفه حوزوي اضافه کنيم، گفت: اگر اين امر محقق شود آنگاه مشکلي از نظر مادي براي حوزهها و طلاب وجود نخواهد داشت به ويژه اينکه اگر واقفان هدايت شوند که چگونه وقف کنند.
آيتالله حسينيبوشهري با اشاره به يکي از مشکلات وقف يعني ناسازگاري موضوع نيت وقف با نيازهاي جامعه تصريح کرد: يکي از وظايف کميته وقف سرکشي به استانها و بررسي نيازهاي روز حوزههاي علميه است و در حقيقت بايد فهرستي متناسب با نيازها با عنوان موضوع وقف تهيه شود.
مدير حوزههاي علميه سراسر کشور گفت: نقش صدا و سيما، رسانهها، فيلمها و سريالها با موضوع تبليغ وقف در جامعه بسيار مهم است؛ رهبر معظم انقلاب رسانهها را نوعي دانشگاه ناميدهاند که اين امر در صورت ايفاي نقش آموزشي آنها محقق ميشود.
وي خاطرنشان کرد: از وقف و تبليغ آن غفلت کردهايم به طوري که در مناسبتهاي تبليغي در مورد موضوعات بسياري صحبت ميشود ولي به وقف نميپردازيم.
آيتالله حسينيبوشهري توسعه فضاي معنوي و مبارزه با تهاجم فرهنگي را از جمله دستاوردهاي گسترش وقف در جامعه دانست و گفت: مدارس نيمهساز فراواني وجود دارند که اگر موقوفاتي براي مدرسهسازي توسعه يابند اين مدارس هم تکميل ميشوند ضمن اينکه براي نگهداري اين ابنيه هم موقوفاتي لازم است.
عضو مجلس خبرگان رهبري ضمن تشکر از همراهي رئيس و معاونان سازمان اوقاف و امور خيريه با حوزههاي علميه تصريح کرد: اميدواريم پيشنهادات حوزههاي علميه هم در اين زمينه مورد توجه قرار گيرد.
وي خواستار تهيه جزوات آموزشي براي مبلغان با محوريت وقف شد و افزود: آموزش احکام وقف در سطح جامعه هم از اهميت ويژهاي برخوردار است چراکه برخي اوقات افراد ناصالحي براي توليت وقف در نظر گرفته ميشوند؛ اشخاصي نيز بايد پيشقدم شوند و وقفهايي انجام دهند و علاوه بر اين ميتوان به معرفي چهرههاي مشهوري که واقف هستند، پرداخت.
آيتالله حسينيبوشهري گفت: گاهي اوقات يک فرودگاه وقف حوزه بوده ولي در اختيار حوزهها نيست؛ قوه قضائيه بايد وارد عمل شود و املاکي که وقف حوزوي هستند را در اختيار حوزه قرار دهد.
مدير حوزههاي علميه سراسر کشور با تاکيد بر نظارت بر حسن اجراي وقف خاطرنشان کرد: نبايد اجازه داد موقوفات از بين بروند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]