تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز شب، موجب رضايت پروردگار، دوستى فرشتگان، سنت پيامبران، نور معرفت، ريشه ايمان، آس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804126554




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

دکترین «ابهام داوطلبانه» تنها دارنده بمب اتمی خاورمیانه


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دکترین «ابهام داوطلبانه» تنها دارنده بمب اتمی خاورمیانه تهران - ایرنا - به نوشته سایت دیپلماسی ایرانی ،در ماه می گذشته، گزارشی منتشر شد که معتقد بود اگر مسئولان اسرائیلی حجاب فعلی را از زرداخانه اتمی شان بردارند، تاثیری همانند کاربرد بمب کوچک اتمی در سکوت سنگین حاکم بر موضوع خواهد داشت.


دیپلماسی ایرانی: اسرائیل تنها دولت دارنده بمب اتمی در خاورمیانه است و انتظار می رود تا مدت ها همچنان تنها دولت باقی بماند. اما چرا اسرائیل آنقدر جدی در مقابل هر نوع توافق اتمی با ایران ایستاده است؟ و تا برچیده شدن کامل برنامه های اتمی ایران به چیز دیگری رضایت نمی دهد؟ سه تهدید اصلی علیه اسرائیل چیست؟ ایران، ایران و البته باز هم ایران. این نظر یک دیپلمات اسرائیلی بود که مدتی قبل با «اوپینیون» درمیان گذاشته بود. بدون رسیدن به توافقی جدید مذاکره کنندگان هسته ای گفت وگوها را تا ژوئن 2015 تمدید کردند، دوره ای که بنظر می رسد اسرائیل قطعا فشار به واشنگتن را متوقف نخواهد کرد.
در مورد پرونده هسته ای، اسرائیل در وضعیت خاصی گیر افتاده است: این دولت بطور رسمی به عنوان قدرتی اتمی مورد شناسایی قرار نمی گیرد، از 1967 وضعیت بر همین منوال است و سکوت مطلقی بر این شرایط حاکم است و رسانه های اسرائیلی نیز مشمول نوعی سانسور نظامی هستند. در واقع دکترین امنیتی اسرائیل را می شود در این واژه خلاصه کرد «ابهام» (امیمو به عبری). به این معنا که هرگز در مورد مسائلی که دیگر منابع می توانند چیزی بنویسند و بگویند، چیزی گفته نمی شود. این گرایش در بین مقامات امریکایی نیز بعد از انعقاد توافقنامه دو طرف در 1969 دیده می شود. فرانسه نیز درعین حال با احتیاط زیاد به موضوع نزدیک می شود.
دکترین «ابهام داوطلبانه» موضوع مناظرات و بحث های محتاطانه ای در درون تشکیلات اسرائیل بوده است؛ بسیاری از مقامات اسرائیلی خواستار اتخاذ استراتژی بازدارندگی کامل به ویژه در مقابل ایران هستند. در ماه می گذشته، گزارشی منتشر شد که معتقد بود اگر مسئولان اسرائیلی حجاب فعلی را از زرداخانه اتمی شان بردارند، تاثیری همانند کاربرد بمب کوچک اتمی در سکوت سنگین حاکم بر موضوع خواهد داشت. این گزارش توسط اندیشکده «بگین- سادات برای مطالعات استراتژیک» (بسا) وابسته به دانشگاه بار ایلان تل آویو آماده شده بود. البته انتشار عمومی آن نمی توانسته بدون موافقت ضمنی بخشی از مقامات اسرائیلی و نویسندگان اصلی گزارش بوده باشد. یکی از نویسندگان گزارش «لویی رنه برس» رئیس «پروژه دنیل» (گروهی از کار شناسان هسته ای مشاور نخست وزیر اسرائیل) و دیگری ژنرال «جان چین» از فرماندهان سابق نیروی هوایی استراتژیک امریکا بود.
در حقوق بین الملل، اسرائیل در وضعیت متناقض (پارادوکسیکالی) قرار دارد. معاهده منع گسترش تسلیحات هسته ای 1968 عملا تبعیض قانونی را بین دارندگان بمب اتمی یا داراهای اتمی (امریکا، روسیه، چین، بریتانیا و فرانسه) و دولت های فاقد بمب (ندارهای اتمی) که متعهد به عدم پیگیری دستیابی به بمب اتمی در مقابل کمک هایی برای پیشبرد برنامه صلح آمیز اتمی هستند، روا می دارد. اسرائیل همانند هند و پاکستان این معاهده را امضا نکرده است. این سه دولت متعهد به متن معاهده ای که آن را امضا نکرده اند و به رسمیت نمی شناسند، نیستند. این سه دولت توانسته اند زرادخانه اتمی خود را توسعه دهند اما اسرائیل بطور رسمی حتی «وجود» زرادخانه اتمی اش را هم نمی پذیرد. وضعیت های حقوقی این سه دولت با وضعیت ایران یا کره شمالی (که معاهده ان. پی. تی. را امضا کرده اند)، متفاوت است. وضعیتی که طی آن، این کشور ها متهم به نقض تعهداتشان درقبال معاهده منع گسترش شده اند.
بنابر ارزیابی های «بولتن دانشمندان اتمی» که یک گروه مستقل امریکایی است، زرادخانه اتمی اسرائیل در حدود هشتاد کلاهک اتمی دارد، که البته همه آن ها در سطح عملیاتی نیستند. اگر بخواهیم مقایسه ای انجام بدهیم باید بگوییم که زرادخانه اتمی فرانسه در حدود 250 کلاهک اتمی دارد. توسعه اولین بمب های اتمی اسرائیل با همکاری فرانسه شروع شد و شیمون پرز نقش قابل توجهی در این برنامه بازی کرد. اولین بمب های اتمی در بهار 1967 کمی قبل از جنگ شش روزه تولید شدند. اسرائیل برای استفاده از این بمب ها بر هواپیماهای اف-16 و اف-15 امریکایی و موشک های زمین به زمین «یرحو» حساب خاصی باز کرده است. تردیدهای جدی در مورد توانایی اسرائیل در پرتاب موشک های کروز مسلح به کلاهک هسته ای از زیردریایی هایش وجود دارد. در ماه سپتامبر زیردریایی های ارتقا یافته دلفین از سوی آلمان (که در ارتش اسرائیل با نام تانن شناخته می شود) برای تامین توانمندی «ضربه دوم» که جزء ضروری از توانمندی های پاسخگویی به اولین ضربه اتمی است، به اسرائیل تحویل داده شد.
سیگنال های دیگری مثل برقراری خط تلفن قرمز بین اسرائیل و کرملین در ماه ژوئن گذشته نشان از تغییرات جدی داشت. به باور «پیر رازو» محقق و نویسنده کتاب «تساهال: تاریخ مدرن ارتش اسرائیل» قدرت اتمی در اسرائیل موضوعی قدیمی است. رازو توضیح می دهد که در موارد متعددی در سال های 1967، 1973، 1991 و 2006 و با ادعایی مثل حفظ و حراست از قلمرو سرزمینی اش، اسرائیل در مورد استفاده از بمب اتم بحث هایی را به راه انداخته و سعی کرده است استراتژی اتمی اش را نسبت به دکترین ابهام خود روشن کند. اما هر بار بواسطه فشارهای دولت امریکا، اوضاع به سمت آرام شدن پیش رفته است. واشنگتن بیم آن را دارد که چنین اعلام موضعی از سوی اسرائیل سیاست واشنگتن در قبال جهان عرب را با چالش های جدیدی روبرو کند. رازو اضافه می کند که «امروز با توجه به جو بسیار حساس در روابط اسرائیل با واشنگتن، مقامات اسرائیلی می توانند تایید وضعیت نیروی اتمی خود را به عنوان وضعیتی موقتی مورد توجه قرار دهند و حمله به تاسیسات اتمی ایران، هر روز بیشتر از قبل بعید به نظر می رسد. در مقابل این نقطه نظر، «استفان دلوری» در بنیاد پژوهش های استراتژیک معتقد است که «دکترین ابهام همچنان بدون هیچ تغییری باقی خواهد ماند». بنابراین باید به این تصور تخیلی رسمی رضایت داد که اسرائیل اولین دولت اتمی در خاورمیانه باقی خواهد ماند.
منبع:دیپلیماسی ایرانی / لوپینیون
اول **


16/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن