واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: افزایش مرگ ومیر ناشی از مصرف مواد مخدر
رییس سازمان پزشکی قانونی کشور به اعلام آخرین آمار از مسمومیتها با گاز مونوکسیدکربن و گازگرفتگی و همچنین مرگ و میر ناشی از سوء مصرف مواد مخدر پرداخت.
کد خبر: ۴۵۵۹۷۰
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۱۱ - 07 December 2014
رییس سازمان پزشکی قانونی کشور به اعلام آخرین آمار از مسمومیتها با گاز مونوکسیدکربن و گازگرفتگی و همچنین مرگ و میر ناشی از سوء مصرف مواد مخدر پرداخت.
احمد شجاعی در گفتوگو با ایسنا، ضمن اعلام اینکه رتبه اول مرگهای غیرطبیعی در کشور مربوط به تصادفات رانندگی و رتبه دوم مربوط به مصرف مواد مخدر است اظهار کرد: قبلاً اختلاف نظراتی در زمینه آمار مرگ و میرهای مربوط به تصادفات بین پلیس راهور، پزشکی قانونی و وزارت بهداشت وجود داشت که نهایتاً پس از بررسی موضوع مقرر شد که مرجع آمار قطعی فقط پزشکی قانونی باشد.
وی افزود: آمار مرگ و میر ناشی از سوءمصرف مواد مخدر در هفت ماهه امسال 1762 نفر و در هفت ماهه سال گذشته نیز 1622 نفر بوده است که متاسفانه 8.6 درصد افزایش داشته است.
رییس سازمان پزشکی قانونی کشور در ادامه با اشاره به برودت هوا و استفاده از وسایل گرمایشی گازی در این فصل درباره مسمومیتهای گاز منوکسیدکربن (CO) و مرگهای مربوط به آلودگی هوا اظهار کرد: ما نمیتوانیم آلودگی هوا را علت فوت قطعی افراد اعلام کنیم زیرا موضوعی درازمدت است. به عنوان مثال ما می گوییم که سیگار خطر سرطان را افزایش میدهد آیا هر کسی که سیگار استعمال کرد سرطان میگیرد؟ مسلما خیر.
وی افزود: استعمال سیگار احتمال بروز سرطان را افزایش میدهد، آلودگی هوا هم از همین قبیل موضوعات است. آنچه را که میتوانیم در مورد آلودگی هوا بگوییم این است که آلودگی هوا بر سلامت انسانها تاثیر دارد و میتواند عامل بیماری و حوادث ناگوار باشد اما نمیتوانیم آمار قطعی را ارائه دهیم که چند نفر به طور دقیق در اثر آلودگی هوا فوت کردهاند.
سیدامیرحسین مهدوی معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور نیز در ابن باره به خبرنگار ایسنا گفت: با آغاز فصل سرما، استفاده غیراستاندارد از بخاری هایی که دودکش مناسبی ندارند یا استفاده از بخاریهای بدون دودکش در داخل منازل باعث تولید گاز منوکسید کربن میشود که مانع اکسیژن رسانی به سلولهای حیاتی بدن شده و منجر به مرگ انسان میشود.
وی افزود: خوشبختانه در هفت ماهه سال 93 نسبت به مدت مشابه سال گذشته با کاهش 13/4 درصدی مرگ و میر در این زمینه روبرو بودیم. به طوری که در هفت ماهه سال 92، 213 نفر و در هفت ماهه امسال 185 نفر بر اثر استشمام این گاز جان خود را از دست دادهاند، البته کاهش قطعی این مرگ و میرها در سال جاری در اواخر زمستان مشخص میشود و اگر با کاهش مرگ و میر در این زمینه مواجه باشیم یعنی برنامههای آموزشی در رسانهها از جمله صدا و سیما موثر بوده است.
مهدوی با بیان اینکه اینگونه مرگها، مرگهای خاموش و ناراحتکننده هستند، اظهار کرد: متاسفانه بعضی اوقات در سالن تشریح پزشکی قانونی ما با مرگ تمامی اعضای یک خانواده بر اثر مسمومیت با گاز منوکسیدکربن روبرو میشویم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 162]