واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: رئیسجمهور: از گوجهفرنگی گرفته تا مسائل هستهای دولت را نقد میکنند
روحانی همچنین اظهار کرد: دانشجو باید منتقد، دیدهبان و ناظر باشد. اگر نگذاشتند دانشجو انتقاد کند، لااقل نسبت به دولت انتقاد کند. دیوار دولت فعلا" از همه کوتاهتر است. هر کسی به هر بهانهای از گوجه فرنگی گرفته تا مسائل هستهای دولت را نقد میکند. دولت به انتقاد دلسوزانه و شرافتمندانه افتخار میکند، زیرا بدون نقد ما نمیتوانیم پیشرفت کنیم. انتقاد، علم و پژوهش دو روی یک سکه هستند.
آفتاب: رییس جمهور تصریح کرد که برخی میخواهند جنبش دانشجویی را به فضایی خاص منحصر کنند.
حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان صبح امروز در مراسمی که به مناسبت روز دانشجو در سالن رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، با تبریک این روز به همهی دانشجویان کشور، و اساتید اظهار کرد:خوشحالم که شانزده آذر امسال را در دانشگاهی حضور دارم که جزو نخستین مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در دولت یازدهم برای فعالیت مجدد محسوب میشود.
وی با اشاره به وقایع 16 ْآذر ماه سال 32 خاطر نشان کرد: 16 آذر سرآغاز و نطقه عطف جنبش دانشجویی است. جنبش دانشجویی فراتر از بحث حزب و جناح و خط و به معنای حضور همه دانشجویان در عرصهی فرهنگ و سیاست است.
روحانی با اشاره به سالگرد شهیدان روز 16 آذر سال 32 گفت: شهیدان شریعت رضوی، قندچی و بزرگنیا دانشجویان به خون خفتهای هستند که پرچم حرکت دانشجویی را به احتزاز درآوردند.
رئیس جمهور کشورمان در ادامه با تاکید بر این که جنبش دانشجویی یک حرکت به هم پیوسته است به بیان ویژگیهای جنبش دانشجویی در کشور پرداخت و تصریح کرد: جنبش دانشجویی هم برای استقلال و ضد استعمار است و هم برای آزادی و ضد استبداد. این جنبش همچنین هم برای وطن خواهی و عشق به وطن است و هم برای انواع ظلم ستیزیها.
امروز کسی جنبش دانشجویی را منکر نمیشود
وی با بیان اینکه در دورهای عدهای بودند و هنوز نیز هستند که شاید جنبش دانشجویی را باور نکرده بودند و اگر هم میدیدند، از سر نفرت روی بر میتافتند اظهار کرد: امروز روزگاری است که کسی جنبش دانشجویی را منکر نمیشود ؛گرچه برخی میخواهند این جنبش را به فضایی خاص منحصر کنند، اما اساس این جنبش حرکتی مستمر بوده و خواهد بود.
روحانی با تاکید بر اینکه جنبش دانشجویی به معنای حرکت یک جامعه بزرگ دانشگاهی در دوران مشخص است، اظهار کرد:ممکن است حزب ادامه داشته باشد و اعضای حزب تا آخر عمر عضو حزب باشد اما در جنبش دانشجویی دانشجو بودن به مفهوم لغوی ادامه دارد و به معنای عضویت در دانشگاه و دورهی کسب دانش است.
جنبش دانشجویی حرکتی دائمی است
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه جنبش دانشجویی از لحاظ پیوستگی یکی حرکت دائمی است، خاطرنشان کرد: در نهضت اسلامی دانشگاه جزو پیشتازان بوده است. دانشگاه از سال 42 در کنار روحانیت حضور داشته و همان زمانی که بزرگان روحانیت در زندان رفتند، بزرگانی از دانشگاه نیز مثل بازرگان به زندان رفتند. همان دورانی که در مساجد سخنان انقلابی توسط بزرگان روحانی بیان میشد در دانشگاه نیز امثال طالقانی، شریعتی، مطهری، بهشتی و مفتح به صحنه آمدند و در برابر استعمار و مزدوران آنها مقاومت کردند. دانشگاه در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نیز پیشتاز بوده است.
از گوجه فرنگی گرفته تا مسائل هستهای دولت را نقد میکنند
روحانی همچنین اظهار کرد: دانشجو باید منتقد، دیدهبان و ناظر باشد. اگر نگذاشتند دانشجو انتقاد کند، لااقل نسبت به دولت انتقاد کند. دیوار دولت فعلا" از همه کوتاهتر است. هر کسی به هر بهانهای از گوجه فرنگی گرفته تا مسائل هستهای دولت را نقد میکند. دولت به انتقاد دلسوزانه و شرافتمندانه افتخار میکند، زیرا بدون نقد ما نمیتوانیم پیشرفت کنیم. انتقاد، علم و پژوهش دو روی یک سکه هستند.
وی در ادامه با بیان اینکه دانشجو باید به دنبال پیشرفت علمی باشد، خاطرنشان کرد: با این وجود دانشجو باید نسبت به مسائل جامعه نیز حساس باشد و احساس مسئولیت اجتماعی داشته باشد. دانشجو در پی حکمرانی و تصرف میز قدرت نیست، بلکه دانشجو بهترین منتقد پرنشاط دولت است. حاکمیت نیز به نقد نیاز دارد. پیامبر (ص) و امام علی (ع) نیز از انتقاد استقبال میکردند.
دولت از نقد استقبال میکند
روحانی در ادامه با بیان اینکه دولت از نقد استقبال میکند و دانشجو نیز باید علاوه بر دانشپژوهی نسبت به جامعه حساس باشد، گفت: مگر میشود دانشجو نسبت به وضعیت آب، انرژی، محیط زیست، فرهنگ، آسیبهای اجتماعی و نرمافزاری حساس نباشد؟ دانشجو در کلیات خود دنبال کار حزبی نیست و دانشگاه هم خانه احزاب نیست. البته ممکن است عدهای دانشجو هم عضو شاخه یک حزب باشند، اما حزب کار دیگیری میکند. دانشجو باید بفهمد در جامعه چه میگذرد.
به گزارش ایسنا، وی در بخش دیگری از سخنان خود، خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی، حاکمیت ملی را به عنوان یک ارزش بزرگ و انقلابی در نظر گرفت و مردمسالاری نیز یک اصل بزرگ و حقوق اساسی تلقی شد. دیگر هیچ کس نمیتواند به گذشته بازگشت کند. در کشور ما صندوق رأی مبنای مشروعیت حقوقی و سیاسی است. ما نمیتوانیم این حق سیاسی را کنار بگذاریم، بلکه باید از آن حراست کنیم.
ادامه دارد ...
مطالب مرتبط
روحانی: اعلام تورم ۲۵درصدی در سال ۹۳ بلندپروازانه تلقی میشد
تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]