تبلیغات
تبلیغات متنی
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راهاندازی کسبوکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وبسایت
بهترین دکتر پروتز سینه در تهران
محبوبترینها
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
بهترین ماساژورهای برقی برای دیسک کمر در بازار ایران
آفریقای جنوبی چگونه کشوری است؟
بهترین فروشگاه اینترنتی خرید کتاب زبان آلمانی: پیک زبان
با این روش ساده، فروش خود را چند برابر کنید (تستشده و 100٪ عملی)
سفر به بالی؛ جزیرهای که هرگز فراموش نخواهید کرد!
از بلیط تا تماشا؛ همه چیز درباره جشنواره فجر 1403
دلایل ممنوعیت استفاده از ظروف گیاهی در برخی کشورها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
خصوصیات نگین و سنگ های قیمتی از نگاه اسلام
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1860318235
![نمایش مجدد: اجلاس تهران/مسئولیت اجتماعی رسانه های اسلامی و پایان توطئه خاورمیانه آشوب زده refresh](https://vazeh.com/images/refresh.gif)
اجلاس تهران/مسئولیت اجتماعی رسانه های اسلامی و پایان توطئه خاورمیانه آشوب زده
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اجلاس تهران/مسئولیت اجتماعی رسانه های اسلامی و پایان توطئه خاورمیانه آشوب زده بیروت - ایرنا - شکی نیست که برخی رسانه های عربی و اسلامی نقش مهمی در وضعیت کنونی جهان اسلام دارند؛ بویژه از شروع رویدادهای امنیتی در منطقه از سال 2011 تاکنون این رسانه ها نقش پررنگ تری پیدا کرده و بطورمستقیم و بدون هیچگونه مخفی کاری وارد عرصه بازی های سیاسی امنیتی شده اند.
![اجلاس تهران/مسئولیت اجتماعی رسانه های اسلامی و پایان توطئه خاورمیانه آشوب زده](http://img7.irna.ir/1393/13930916/81416678/81416678-6125848.jpg)
به گزارش ایرنا،برخی شبکه های تلویزیویی وماهواره ای،خبرگزاری ها و مطبوعات منطقه بدون کوچکترین احساس مسئولیتی و با فراموش کردن وظایف حرفه ای و مسئولیت اجتماعی خود تبدیل به ابزار جنگی شده و در خدمت پروژه های سیاسی و امنیتی مشکوک برای هدف گرفتن دین مبین اسلام و ملت های مسلمان با حمایت از گروه های تروریستی تکفیری قرار گرفته اند.
برخی اصحاب رسانه برای تحریک گروه های داخلی یک کشورعلیه یکدیگر دست به کار شده ، به اختلافات مذهبی و طایفه ای و قومی دامن زده، کشورها را به سمت تفرقه و سقوط و عقب ماندگی سوق داده اند بدون اینکه سهمی در بازسازی و ترمیم ویرانی ها ایفا کنند.
اینجاست که وجود راهبردهای مشترک رسانه ای برای اصلاح نقش رسانه ها و بازگشت آنها به نقش سازنده و وظایف حرفه ای و مسولیت های اجتماعی خود ضرورتی غیرقابل انکار است.
کارشناسان رسانه ای لبنانی با توجود به این شرایط ، ابتکار جمهوری اسلامی ایران در برگزاری اجلاس وزیران اطلاع رسانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی را اقدامی به موقع و پسندیده ارزیابی کرده و امیدوارند 57 کشور عضو سازمان همکاری اسلامی از این فرصت برای بازنگری در اوضاع رسانه های جهان اسلام که از جمله اهداف مهم اجلاس تهران بود، استفاده کرده باشند.
دهمین دوره اجلاس وزیران اطلاع رسانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی روز چهارشنبه هفته گذشته در تهران و به میزبانی جمهوری اسلامی ایران برگزارشد.
«علی رمال» مدیر سابق دانشکده رسانه و ارتباطات بیروت در گفت وگو با ایرنا تاکید کرد که معتقد است «وظیفه رسانه ها دیگر در خبررسانی و فرهنگ سازی محدود نمی شود ونمی توان رسانه ها را جدای از منافع ژئوسیاسی و اقتصادی کشورها لحاظ کرد، سیستم رسانه ای بطور مستقیم از راهبردها تبعیت کرده و در چارچوب آن عمل می کند.»
رمال خاطرنشان کرد که «در منطقه خاورمیانه 90 درصد وظایف رسانه ها در خدمت پروژه های سیاسی صاحبان و تامین کنندگان مالی آنها قرار دارد».
شاید این مساله به نظرعادی برسد چرا که نمی توان رسانه را جدای از سیاست تصور کرد.
اما رمال گفت که خطر در اینجاست، «آن بخش از اجزای جامعه که ظهور رسانه ای ندارند، کارکرد و نقش سیاسی خود را بطور کامل از دست می دهند.»
** خاورمیانه آشوب زده بجای خاورمیانه جدید
« نسیم الخوری» استاد رسانه در مرکزعالی رسانه لبنان نیز در گفت وگو با ایرنا همین توصیف را درباره وضعیت رسانه ها ارائه کرد.
این پژوهشگر مسائل رسانه و سیاست معتقد است که «برخی رسانه ها و ماهواره های عربی بر اساس راهبرد رسانه ای معینی، پروژه خاورمیانه آشوب زده را که امروز شاهد آن هستیم بجای پروژه شکست خورده خاورمیانه جدید رقم زده اند و دنبال می کنند».
وی تاکید کرد: تحولاتی را که این روزها در برخی کشورهای عربی شاهد هستیم با بودجه های کلان و از طریق موسسات بزرگ و رسانه های تعلیم دیده حمایت و پشتیبانی می شود.
سیاست گذاری و برنامه ریزی رسانه ای برای استثمار جوامع در خدمت پروژه های سیاسی معین، مساله جدیدی در منطقه خاورمیانه نیست.
برخی رسانه ها پیش از این نیز با گستردن فرش قرمز در مقابل ایالات متحده، این امکان را فراهم کردند تا آمریکا بتدریج وارد دنیای ما شده و بنیان خانواده ها و فرهنگ و عقاید دینی را هدف قرار دهد.
به نظر می رسد با رشد پدیده «شهروند خبرنگار» رسانه ها امروز مانند قطرات باران همه جا یافت می شوند و این مساله بر حجم مشکل افزوده است.
گسترش وسایل پیچیده فنی و انتشار اخبار و تصاویر از هر مکانی در همه مکان ها و همه زمان ها ، پیچیدگی سیستم رسانه ای را بیشتر کرده است و نمونه آن انتشار تصاویر جنایات وحشیانه تروریست های تکفیری به نام دین مبین اسلام در طول شبانه روز و در همه خانه ها با هدف مخدوش کردن این دین رحمت و مهربانی است.
اما راه حل های این مشکلات چیست؟
به اعتقاد علی رمال یکی از راه حل ها این است که «رسانه ها کارکرد اجتماعی خود را مجددا از سر بگیرند و روایتگر همه اجزا و ارکان جامعه باشند.»
تحقق عملی این سخن با افزایش تعداد برنامه هایی که به مسائل جامعه و مردم می پردازند امکان پذیرخواهد بود. لازم است و رسانه ها باید ضمن اهمیت دادن به تمامی بخش های اجتماع، به بازده اجتماعی این رویکرد هم توجه داشته باشند.
گفتمان اجتماعی رسانه عهده دار کاستن از سطح اختلافات و عقده های متراکم در جامعه است.
رمال تاکید کرد: نقاط مشترک فراوانی در داخل کشورها و جوامع وجود دارد، به عنوان مثال مبارزه با اشغالگری رژیم صهیونیستی، مقابله با تروریسم، فقر، جهل و... ما شاهد هستیم تمام این مسائل در محیط اجتماع وجود دارند اما برخی رسانه ها به دنبال آن نیستند، لذا می توان دریافت که این رسانه ها در پی پروژه های خاص سیاسی هستند و کاری با واقعیت های اجتماع ندارند.
نسیم الخوری نیز به نوبه خود معتقد است، می توان به راه حل دست یافت اگر «از یک جهت ضوابط قانونی و حرفه ای برای کار رسانه ای تعریف شود و از جهت دیگر در رابطه با آزادی ابراز عقیده، بر مسئولیت خطیر آن تمرکز بیشتری صورت گیرد».
وی خاطرنشان کرد: کشورهای غربی اگرچه با ترویج شعار آزادی مطلق موجبات بی نظمی و آشفتگی را فراهم کرده اند اما همین کشورها با تصویب برخی قوانین و مقررات، حیطه و محدوده ای برای آزادی مطبوعات و رسانه های خود تعیین می کنند.
در کشورهای غربی، امنیت ملی در راس همه محاسبات قرار دارد و به هیچ رسانه ای اجازه داده نمی شود به بهانه آزادی، آن را نادیده بگیرد و ما هم در سطح منطقه به این مساله مهم احتیاج داریم.
نسیم خوری براین اساس گفت: یکی از اهداف جمع شدن وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی در تهران گفت وگو در باره مسئولیت پذیری در کنار آزادی عمل رسانه ها بود.
علی رمال نیز تاکید کرد: وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی باید از طریق تمرکز بر وظایف اجتماعی رسانه ها و معرفی برنامه ها و لوازم مقابله با تروریسم و ارائه چهره حقیقی اسلام و افزایش برنامه های مربوط به مردم و جامعه در جهت بازسازی کارکرد رسانه ها گام های موثری بردارند.
این وظیفه مهم دراجلاس تهران مورد توجه زیادی قرارگرفت و در نشست ها و بیانیه پایانی اجلاس بر آن تاکید زیادی شده است.
نسیم خوری که برای مبارزه رسانه ای با تروریسم اهمیت فراوانی قائل است، بر مقابله با راهبرد رسانه ای تکفیری ها از طریق تعیین راهبردهای رسانه ای معین تاکید دارد و معتقد است که نباید ابزارها و شیوه های تبلیغی تکفیری ها برای ترویج و تبلیغ اندیشه هایشان را بی اهمیت و کم ارزش تلقی کرد.
این استاد دانشگاه های لبنان هشدار داد: در این خصوص نباید به نظریات و طرح های تئوریک و اندیشه ای که امکان عملیاتی شدن ندارند، اکتفا کرد.
به اعتقاد نسیم خوری، هر کدام از کشورهای شرکت کننده در اجلاس تهران اکنون باید در باره مفهوم آزادی به حداقل سطح تفاهم رسیده باشند و بدانند که این مفهوم نقطه شروع و پایانش کجاست.
وی ابراز امیدواری کرد که کشورهای شرکت کننده در اجلاس تهران از تجربه های جمهوری اسلامی ایران و بحث ها و گفت وگوها در نشست های اجلاس استفاده کرده و تصمیم های اتخاذ شده را عملیاتی کنند.
خاورم * 387* 1324
16/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]
صفحات پیشنهادی
بازتاب میزبانی تهران و دهمین اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی در رسانه های عربی
بازتاب میزبانی تهران و دهمین اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی در رسانه های عربی تهران - ایرنا - برگزاری دهمین اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در تهران با بازتاب گسترده در رسانه های کشورهای عربی و حوزه خلیج فارس همراه شده است از زمان آغاز نخستین زماجلاس تهران پایگاه اتخاذ سیاست های رسانه ای کشورهای اسلامی است
وزیر اطلاع رسانی مغرب اجلاس تهران پایگاه اتخاذ سیاست های رسانه ای کشورهای اسلامی است تهران- ایرنا- مصطفی خلفی وزیر اطلاع رسانی مراکش در حاشیه دهمین اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی گفت اجلاس تهران پایگاه مهمی برای اتخاذ سیاست ها وتصمیم های رسانه ای در راستای حمایت از کشوراجلاس تهران عقربه قطب نمای رسانه های اسلامی را بسوی فلسطین تنظیم کند
اندیشمند فلسطینی خواستار شد اجلاس تهران عقربه قطب نمای رسانه های اسلامی را بسوی فلسطین تنظیم کند رام الله - ایرنا - عبدالستار قاسم استاد دانشگاه و اندیشمند فلسطینی با انتقاد ازبرخی رسانه های عربی و اسلامی که فقط برجنگ علیه گروه های تروریستی تکفیری متمرکز و از فلسطین غافل شده انداجلاس تهران تلاشی برای تقویت نقش رسانه های اسلامی درغلبه بردشمنان صهیونیستی و تکفیری بود
سردبیر روزنامه البناء لبنان در گفت وگو با ایرنا اجلاس تهران تلاشی برای تقویت نقش رسانه های اسلامی درغلبه بردشمنان صهیونیستی و تکفیری بود صیدا – بیروت – ایرنا - ناصر قندیل سردبیر روزنامه لبنانی البناء و رییس مرکز مطالعات راهبردی تاکید کرد که اجلاس وزیران اطلاع رسانی کشورهای عضو سااجلاس تهران فرصتی برای وحدت رسانه ای کشورهای اسلامی است
دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس اجلاس تهران فرصتی برای وحدت رسانه ای کشورهای اسلامی است تهران-ایرنا- دبیر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به برگزاری دهمین اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای همکاری اسلامی در تهران از آن به عنوان یک نشست مهم یاد کرد و گفت این اجلاس فرصت مغتنمی باستقبال رسانه های اسلامی از اجلاس تهران
استقبال رسانه های اسلامی از اجلاس تهران تهران-ایرنا- دهمین اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای همکاری اسلامی در حالی از صبح امروز چهارشنبه در تهران آغاز شده است که دهها رسانه خارجی از کشورهای مسلمان به پوشش خبری این نشست پرداختند به گزارش ایرنا حضور پرتعداد خبرنگاران رسانه های مخنخستین روز اجلاس کارشناسان اطلاع رسانی کشورهای همکاری اسلامی درتهران پایان یافت
نخستین روز اجلاس کارشناسان اطلاع رسانی کشورهای همکاری اسلامی درتهران پایان یافت تهران-ایرنا- کارشناسان ارشد اطلاع رسانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با بررسی مسایل و موضوعات همکاری میان اعضا بویژه لزوم وحدت و همگرایی در رسانه های جهان اسلام برای مقابله با خشونت و افراط گرایی13 نفر از نمایندگان رسانه های کشورهای اسلامی وارد تهران شدند
13 نفر از نمایندگان رسانه های کشورهای اسلامی وارد تهران شدند تهران - ایرنا - 13 نفر از نمایندگان اطلاع رسانی کشورهای اسلامی دقایقی قبل از طریق فرودگاه امام خمینی ره وارد تهران شدند به گزارش خبرنگار ایرنا این افراد از کشورهای قطر جیبوتی و مصر هستند که برای شرکت در اجلاس وزرایتوطئه علیه سوریه رو به اضمحلال است/ رسانه های اسلامی نقش برجسته ای در معرفی چهره تابناک اسلام دارند
فعال رسانه ای توطئه علیه سوریه رو به اضمحلال است رسانه های اسلامی نقش برجسته ای در معرفی چهره تابناک اسلام دارند تهران - ایرنا - مدیرکل اتحادیه اطلاع رسانی عربی - اسلامی مستقر در بیروت گفت توطئه علیه سوریه رو به اضمحلال است و مقاومت ایستادگی و دعوت بر عزت و سرافرازی به یاریپایان دهمین اجلاس وزرای اطلاعرسانی کشورهای اسلامی
چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۲۱ ۴۳ دهمین اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی با میزبانی کشور ایران و با حضور وزرای اطلاع رسانی و سفیران برخی از کشورهای اسلامی در تهران عصر امروز در هتل آزادی تهران به کار خود پایان داد به گزارش بخش رسانه خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دهمین اجلاسبیانیه پایانی دهمین اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی
بیانیه پایانی دهمین اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی تهران-ایرنا-دهمین اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی که به میزبانی جمهوری اسلامی ایران در تهران برگزار شد چهارشنبه شب با صدور بیانیه نهایی به کار خود پایان داد مقام های عالی رتبهاجلاس تهران؛ همگرایی رسانه ای و مقابله با افراط گرایی
اجلاس تهران همگرایی رسانه ای و مقابله با افراط گرایی تهران- ایرنا- همگرایی رسانه ای برای برقراری صلح و آرامش در جهان اسلام به عنوان شعار دهمین اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی در تهران با توجه به شرایط موجود و تحولات حاکم برمنطقه و اقدامات گروه های تکفیری و تلاش محافل رساناجلاس وزرای اطلاعرسانی کشورهای اسلامی در تهران آغاز به کار کرد -
با حضور معاون اول رئیسجمهور اجلاس وزرای اطلاعرسانی کشورهای اسلامی در تهران آغاز به کار کرد شناسهٔ خبر 2435096 چهارشنبه ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۶ فرهنگ > رسانه دهمین اجلاس وزرای اطلاعرسانی کشورهای اسلامی دقایقی پیش با حضور معاون اول رئیسجمهور در تهران آغاز به کار کرد به گزارشتوجه ویژه رسانه های عربی به دهمین اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی
توجه ویژه رسانه های عربی به دهمین اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی تهران - ایرنا - برگزاری دهمین اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در تهران با بازتاب گسترده در رسانه های کشورهای عربی و حوزه خلیج فارس همراه شده و رسانه های عربی به تبع رویکرد خود به پو33 نفر از اعضای دبیرخانه اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی وارد تهران شدند
33 نفر از اعضای دبیرخانه اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی وارد تهران شدند تهران - ایرنا - 33 نفر از اعضای دبیرخانه اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی OiC دقایقی قبل از طریق فرودگاه بین المللی امام خمینی ره وارد تهران شدند به گزارش خبرنگار ایرنا این افراد از کشورهایتشریح فعالیت های شهرداری تهران برای برگزاری اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی
تشریح فعالیت های شهرداری تهران برای برگزاری اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی تهران - ایرنا - معاون مرکز ارتباطات و امور بین الملل شهرداری تهران اقدامات این نهاد عمومی را برای برگزاری هرچه شایسته تر و بهتر دهمین دوره اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی تشریح کرد آرش ظفراجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی/ وزیر فرهنگ جمهوری تاجیکستان وارد تهران شد
اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی وزیر فرهنگ جمهوری تاجیکستان وارد تهران شد تهران - ایرنا - وزیر فرهنگ جمهوری تاجیکستان روز یکشنبه به منظور شرکت در دهمین اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی وارد تهران شد به گزارش خبرنگار ایرنا شمس الدین اروم بیگ زاده وزیر فرهنگ جمه-
گوناگون
پربازدیدترینها