تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 29 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نادان كسى است كه نافرمانى خدا كند، اگر چه زيبا چهره و داراى موقعيتى بزرگ باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860318235




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اجلاس تهران/مسئولیت اجتماعی رسانه های اسلامی و پایان توطئه خاورمیانه آشوب زده


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اجلاس تهران/مسئولیت اجتماعی رسانه های اسلامی و پایان توطئه خاورمیانه آشوب زده بیروت - ایرنا - شکی نیست که برخی رسانه های عربی و اسلامی نقش مهمی در وضعیت کنونی جهان اسلام دارند؛ بویژه از شروع رویدادهای امنیتی در منطقه از سال 2011 تاکنون این رسانه ها نقش پررنگ تری پیدا کرده و بطورمستقیم و بدون هیچگونه مخفی کاری وارد عرصه بازی های سیاسی امنیتی شده اند.


به گزارش ایرنا،برخی شبکه های تلویزیویی وماهواره ای،خبرگزاری ها و مطبوعات منطقه بدون کوچکترین احساس مسئولیتی و با فراموش کردن وظایف حرفه ای و مسئولیت اجتماعی خود تبدیل به ابزار جنگی شده و در خدمت پروژه های سیاسی و امنیتی مشکوک برای هدف گرفتن دین مبین اسلام و ملت های مسلمان با حمایت از گروه های تروریستی تکفیری قرار گرفته اند.
برخی اصحاب رسانه برای تحریک گروه های داخلی یک کشورعلیه یکدیگر دست به کار شده ، به اختلافات مذهبی و طایفه ای و قومی دامن زده، کشورها را به سمت تفرقه و سقوط و عقب ماندگی سوق داده اند بدون اینکه سهمی در بازسازی و ترمیم ویرانی ها ایفا کنند.
اینجاست که وجود راهبردهای مشترک رسانه ای برای اصلاح نقش رسانه ها و بازگشت آنها به نقش سازنده و وظایف حرفه ای و مسولیت های اجتماعی خود ضرورتی غیرقابل انکار است.
کارشناسان رسانه ای لبنانی با توجود به این شرایط ، ابتکار جمهوری اسلامی ایران در برگزاری اجلاس وزیران اطلاع رسانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی را اقدامی به موقع و پسندیده ارزیابی کرده و امیدوارند 57 کشور عضو سازمان همکاری اسلامی از این فرصت برای بازنگری در اوضاع رسانه های جهان اسلام که از جمله اهداف مهم اجلاس تهران بود، استفاده کرده باشند.
دهمین دوره اجلاس وزیران اطلاع رسانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی روز چهارشنبه هفته گذشته در تهران و به میزبانی جمهوری اسلامی ایران برگزارشد.
«علی رمال» مدیر سابق دانشکده رسانه و ارتباطات بیروت در گفت وگو با ایرنا تاکید کرد که معتقد است «وظیفه رسانه ها دیگر در خبررسانی و فرهنگ سازی محدود نمی شود ونمی توان رسانه ها را جدای از منافع ژئوسیاسی و اقتصادی کشورها لحاظ کرد، سیستم رسانه ای بطور مستقیم از راهبردها تبعیت کرده و در چارچوب آن عمل می کند.»
رمال خاطرنشان کرد که «در منطقه خاورمیانه 90 درصد وظایف رسانه ها در خدمت پروژه های سیاسی صاحبان و تامین کنندگان مالی آنها قرار دارد».
شاید این مساله به نظرعادی برسد چرا که نمی توان رسانه را جدای از سیاست تصور کرد.
اما رمال گفت که خطر در اینجاست، «آن بخش از اجزای جامعه که ظهور رسانه ای ندارند، کارکرد و نقش سیاسی خود را بطور کامل از دست می دهند.»

** خاورمیانه آشوب زده بجای خاورمیانه جدید
« نسیم الخوری» استاد رسانه در مرکزعالی رسانه لبنان نیز در گفت وگو با ایرنا همین توصیف را درباره وضعیت رسانه ها ارائه کرد.
این پژوهشگر مسائل رسانه و سیاست معتقد است که «برخی رسانه ها و ماهواره های عربی بر اساس راهبرد رسانه ای معینی، پروژه خاورمیانه آشوب زده را که امروز شاهد آن هستیم بجای پروژه شکست خورده خاورمیانه جدید رقم زده اند و دنبال می کنند».
وی تاکید کرد: تحولاتی را که این روزها در برخی کشورهای عربی شاهد هستیم با بودجه های کلان و از طریق موسسات بزرگ و رسانه های تعلیم دیده حمایت و پشتیبانی می شود.
سیاست گذاری و برنامه ریزی رسانه ای برای استثمار جوامع در خدمت پروژه های سیاسی معین، مساله جدیدی در منطقه خاورمیانه نیست.
برخی رسانه ها پیش از این نیز با گستردن فرش قرمز در مقابل ایالات متحده، این امکان را فراهم کردند تا آمریکا بتدریج وارد دنیای ما شده و بنیان خانواده ها و فرهنگ و عقاید دینی را هدف قرار دهد.
به نظر می رسد با رشد پدیده «شهروند خبرنگار» رسانه ها امروز مانند قطرات باران همه جا یافت می شوند و این مساله بر حجم مشکل افزوده است.
گسترش وسایل پیچیده فنی و انتشار اخبار و تصاویر از هر مکانی در همه مکان ها و همه زمان ها ، پیچیدگی سیستم رسانه ای را بیشتر کرده است و نمونه آن انتشار تصاویر جنایات وحشیانه تروریست های تکفیری به نام دین مبین اسلام در طول شبانه روز و در همه خانه ها با هدف مخدوش کردن این دین رحمت و مهربانی است.

اما راه حل های این مشکلات چیست؟
به اعتقاد علی رمال یکی از راه حل ها این است که «رسانه ها کارکرد اجتماعی خود را مجددا از سر بگیرند و روایتگر همه اجزا و ارکان جامعه باشند.»
تحقق عملی این سخن با افزایش تعداد برنامه هایی که به مسائل جامعه و مردم می پردازند امکان پذیرخواهد بود. لازم است و رسانه ها باید ضمن اهمیت دادن به تمامی بخش های اجتماع، به بازده اجتماعی این رویکرد هم توجه داشته باشند.
گفتمان اجتماعی رسانه عهده دار کاستن از سطح اختلافات و عقده های متراکم در جامعه است.
رمال تاکید کرد: نقاط مشترک فراوانی در داخل کشورها و جوامع وجود دارد، به عنوان مثال مبارزه با اشغالگری رژیم صهیونیستی، مقابله با تروریسم، فقر، جهل و... ما شاهد هستیم تمام این مسائل در محیط اجتماع وجود دارند اما برخی رسانه ها به دنبال آن نیستند، لذا می توان دریافت که این رسانه ها در پی پروژه های خاص سیاسی هستند و کاری با واقعیت های اجتماع ندارند.
نسیم الخوری نیز به نوبه خود معتقد است، می توان به راه حل دست یافت اگر «از یک جهت ضوابط قانونی و حرفه ای برای کار رسانه ای تعریف شود و از جهت دیگر در رابطه با آزادی ابراز عقیده، بر مسئولیت خطیر آن تمرکز بیشتری صورت گیرد».
وی خاطرنشان کرد: کشورهای غربی اگرچه با ترویج شعار آزادی مطلق موجبات بی نظمی و آشفتگی را فراهم کرده اند اما همین کشورها با تصویب برخی قوانین و مقررات، حیطه و محدوده ای برای آزادی مطبوعات و رسانه های خود تعیین می کنند.
در کشورهای غربی، امنیت ملی در راس همه محاسبات قرار دارد و به هیچ رسانه ای اجازه داده نمی شود به بهانه آزادی، آن را نادیده بگیرد و ما هم در سطح منطقه به این مساله مهم احتیاج داریم.
نسیم خوری براین اساس گفت: یکی از اهداف جمع شدن وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی در تهران گفت وگو در باره مسئولیت پذیری در کنار آزادی عمل رسانه ها بود.
علی رمال نیز تاکید کرد: وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی باید از طریق تمرکز بر وظایف اجتماعی رسانه ها و معرفی برنامه ها و لوازم مقابله با تروریسم و ارائه چهره حقیقی اسلام و افزایش برنامه های مربوط به مردم و جامعه در جهت بازسازی کارکرد رسانه ها گام های موثری بردارند.
این وظیفه مهم دراجلاس تهران مورد توجه زیادی قرارگرفت و در نشست ها و بیانیه پایانی اجلاس بر آن تاکید زیادی شده است.
نسیم خوری که برای مبارزه رسانه ای با تروریسم اهمیت فراوانی قائل است، بر مقابله با راهبرد رسانه ای تکفیری ها از طریق تعیین راهبردهای رسانه ای معین تاکید دارد و معتقد است که نباید ابزارها و شیوه های تبلیغی تکفیری ها برای ترویج و تبلیغ اندیشه هایشان را بی اهمیت و کم ارزش تلقی کرد.
این استاد دانشگاه های لبنان هشدار داد: در این خصوص نباید به نظریات و طرح های تئوریک و اندیشه ای که امکان عملیاتی شدن ندارند، اکتفا کرد.
به اعتقاد نسیم خوری، هر کدام از کشورهای شرکت کننده در اجلاس تهران اکنون باید در باره مفهوم آزادی به حداقل سطح تفاهم رسیده باشند و بدانند که این مفهوم نقطه شروع و پایانش کجاست.
وی ابراز امیدواری کرد که کشورهای شرکت کننده در اجلاس تهران از تجربه های جمهوری اسلامی ایران و بحث ها و گفت وگوها در نشست های اجلاس استفاده کرده و تصمیم های اتخاذ شده را عملیاتی کنند.
خاورم * 387* 1324


16/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن