واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ایدز تاوان رفتارهای پرخطر گچساران - ایرنا - بیماری ایدز تاوان رفتارهای پرخطر اجتماعی نظیر اعتیاد تزریقی، استفاده از وسایل مشترک در آرایشگاه ها و آزمایشگاه های پزشکی و روابط نامشروع جنسی است که غفلت از آن احتمال بروز این بیماری را دو چندان کرده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، شناسایی بیماران و پذیرش آنها به عنوان بخشی از معضلات اجتماعی گام نخست برای پیشگیری از بروز این بیماری است.
یک کارشناس بیماری های واگیر دارگفت:ایدز بیماری ویروسی، بسیار خطرناک و کشنده است که سیستم ایمنی بدن انسان را ضعیف می کند.
جواد چمانی افزود:نخستین بیمار ایدزی سال 1981 در آمریکا شناسایی شد.
وی اظهار کرد: نخستین بیمار ایدزی ایران در سال یک هزار و 365 و به دلیل تزریق در بیماران دارای اعتیاد مشاهده شد.
این کارشناس بیان کرد: این بیماری در شش هفته نخست ورود به بدن انسان هیچ علامتی ندارد.
چمانی تب، سردرد، گلو درد، درد عضلانی، بی حالی، بی اشتهایی، اسهال، تهوع، استفراغ، کاهش وزن را برخی نشانه های مرحله دوم این بیماری ذکر کرد و افزود: این مرحله شش ماه تا 10 سال طول می کشد تا وارد مرحله اصلی خود شود.
وی نشانه های دوران اصلی رابه کاهش وزن بدن بدون علت مشخص، اسهال بیش از یک ماه، زخم های پوستی، زخم های دهانی و تنفسی، ابتلا به انواع عفونت ها و بیماری های دیگر مانند سرطان و سل بیان کرد.
***
راه های انتقال ویروس HIV
این کارشناس راه های انتقال این بیماری داشتن رابطه جنسی با اشخاص مبتلا، اعتیاد، خون و فراورده های خونی، انتقال از مادر آلوده به فرزند، خالکوبی و حجامت غیر ایمن، وسایل پزشکی و دندانپزشکی غیر استریل، آرایشگاه غیر ایمن، وسایل تیز و برنده نظیر تیغ برشمرد.
وی گفت: در صورت انجام رفتارهای مشکوک قبل از طی شدن 72 ساعت با مراجعه شخص به مرکز درمانی می توان 95 درصد از ویروس را در بدن پاک کرد.
چمانی افزود:هر چند بیماری ایدز درمان قطعی ندارد اما مراجعه به مراکز مشاوره باعث طول عمر بیشتر جلوگیری از انتقال بیماری به سایر افراد جامعه و پیشگیری از ابتلا به سایر بیماری های هزینه آور می شود.
مدیر شبکه بهداشت و درمان گچساران با اشاره به نبود درمان قطعی برای بیماری ایدز گفت: آموزش در دانشگاه ها، مدارس، مناطق شهری و روستایی برنامه های اصلی پیشگیری از بروز این بیماری در این شهرستان است.
ستار اسدپور بیان کرد: شناسایی بیماران ایدزی، ارایه خدمات درمانی و مشاوره از دیگر اولویت های این مرکز برای پیشگیری از شیوع این بیماری است.
وی با یادآوری دندان پزشکان و آرایشگران به عنوان دو قشری که می توانند برای کاهش انتقال ویروس ایدز موثر باشند از ارایه برنامه های آموزشی و نظارت های مستمر برای شناسایی متخلفان این دو قشر خبر داد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان گچساران اعزام تیم های آموزشی و پزشکی برای نمونه گیری آزمایشگاهی به مناطق روستایی، برگزاری همایش آموزش بیماری ایدز، برگزاری مسابقه نقاشی با آب رنگ در مدارس با موضوع بیماری ایدز را از برنامه های هفته ایدز در گچساران ذکر کرد.
وی انجام یک هزار 150 نمونه آزمایش به صورت رایگان از افراد متقاضی و ارسال پاسخ آزمایش آنها به صورت محرمانه در سال جاری به عنوان یکی از برنامه های مرکز بیماری های رفتاری این شهرستان یاد کرد.
8143/566
16/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]