واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ آذر ۱۳۹۳ (۹:۱۵ق.ظ)
ابتکار: هشت سال شوخي با موضوعي تحت عنوان دانشجو
به گزارش خبرگزاري موج، روزنامه ابتکار چنين نوشت:
دانشجوياني که در آخرين روزهاي صدارت سيد محمد خاتمي در سال 83 تلاش کرده بودند تاآخرين سخنراني او در دانشگاه را بر هم بزنند و بهانه شان نيز "محافظه کاري خاتمي" در پيگيري مطالبات دانشجويان بود،با يک جمله پيشگويانه و البته طعنه آميز خاتمي روبرو شدند که گفته بود:«ان شاء الله بعد از من کساني خواهند آمد که خوب عمل مي کنند». همان دانشجويان چند ماه بعد تلاش بسيار مي کردند که از ميان نامزدهاي انتخابات کسي رئيس جمهور شود که نزديکي بيشتري با مواضع خاتمي درباره دانشجو و دانشگاه داشته باشد،اما نتيجه چيز ديگري رقم خورد و کسي رئيس جمهور شد که اگر چه استاد دانشگاه هم بود اما سالهاي دشواري را براي دانشجو و دانشجويان رقم زد. سالهايي که البته اگر چه "دشوار" توصيف مي شود اما گويي از نگاه ديگري مي توان آن را يک "شوخي" تلخ دانست.
محمود احمدي نژاد در چهار سال اول دولتش، فردي را متولي امور دانشگاهيان کرد که ادعا مي کرد از سوي دانشگاه کمبريج عنوان "نابغه رياضي قرن" را به خود اختصاص داده است. موضوعي که شايد بتوان آن را سر آغاز ورود ادعاهاي عجيب و غريب در فضاي دانشگاهي و تکذيب آن ها از سوي مراجع معتبر دانست. همان اتفاقي که کمي بعد حوادث مربوط به مدرک جعلي مرحوم علي کردان را در فضاي سياسي و علمي کشور رقم زد و البته شهرتي بين المللي نيز پيدا کرد. ادعاي وزير علوم دولت محمود احمدي نژاد در همان ابتدا با تکذيب يکي از نمايندگان اصولگراي هوادار دولت رو به رو شد.
چهار سال اول دولت احمدي نژاد اما يک شوخي ديگر نيز با دانشجويان داشت و آن ظهور اصطلاح "دانشجوي ستاره دار" در فضاي سياسي و دانشگاهي کشور بود. در زير اين عنوان برخي از دانشجويان منتقد يا از دانشگاه ها اخراج شدند و يا از حضور در مقاطع بعدي محروم شدند.
انتخابات 22 خرداد 88 اما عرصه بروز واکنش دانشجويان به اين شوخي ها بود. برخوردهاي تند وتيز دانشجويان به حضور محمود احمدي نژاد در دانشگاه ها، گويي عزم رئيس جمهور را براي شوخي ديگري با دانشجويان عزم کرده بود. او در دوره دوم فردي را براي توليت دانشگاه ها در نظر گرفته بود که نام خانوادگي "دانشجو" را نيز بر خود داشت. گويي مي خواست شوخي را با دانشجويان کمي صريح تر برگزارکند. آخرين سخن کامران دانشجو در همين چند روز پيش عمق اين شوخي را نشان مي دهد. وي که البته در چند سال گذشته در سخناني نزديک به تکذيب، با موضوع "دانشجويان ستاره دار" بر خورد مي کرد، چند روز پيش به صراحت گفت:«ستاره کردن دانشجويان کار خوبي بود» تا شوخي با دانشجويان دانشگاه را کامل کرده باشد.
اين اما همه جريان نبود. پس از پايان هشت سال رياست جمهوي محمود احمدي نژاد و آغاز دولت جديد معلوم شد که در همه اين هشت سال شوخي ديگري نيز در جريان بود و آن موضوع "بورسيه هاي غير قانوني بود". در حالي که دانشجويان نخبه کشور با مشقت هاي بسيار تلاش مي کردند که خود را به مدارج بالاي علمي برسانند،برخي از مسئولان مرتبط با دانشجو و دانشگاه،با ريشخند اين تلاش ها، آقازاده ها و اعضاي خانواده خود را بدون داشتن حداقل هاي لازم براي تحصيل در مقاطع عالي و اخذ سهميه بورسيه،از اين خوان دشوار(!) مي گذراندند و از اين منظر صندلي نخبگان را اشغال مي کردند تا برخي از دانشجويان راه سر خوردگي و نا اميدي در پيش بگيرند و گروهي ديگر نيز چمدان خود را برداشته و در فرودگاه هاي جهان سراغ از دانشگاهي بگيرند که کالاي فهم و دانش شان را خريدار باشد.
اگر چه بخشي از رسوبات تفکر هشت سال گذشته در يک سال و چند ماه گذشته نيز تلاش کرده است که با ايجاد بحران هايي همچون استيضاح و راي عدم اعتماد به وزير و گزينه هاي متعدد وزارت علوم،در بر همان پاشنه بچرخد،اما به نظر مي رسد که دولتمردان کنوني قصد ادامه اين شوخي تلخ را با دانشجويان نداشته باشند و پيگيري مطالبات آنان را در دستور کار قرار داده باشند. به خصوص که مي دانند بخشي از دلايل حضورشان در مناصب سياسي و فرهنگي کشور مديون اين قشر فرهيخته است که در برابر شوخي هايي از اين دست واکنش نشان مي دهد.
نويسنده:فضل الله ياري
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]