واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۵ آذر ۱۳۹۳ (۲۲:۴۰ب.ظ)
رئيس جامعة المصطفي: توافق جامع هستهاي به سادگي انجام نميشود رئيس جامعه المصطفي گفت: همانگونه که مقام معظم رهبري فرمودند، ما با ادامه مذاکرات مشکلي نداريم و اهل گفتگو هستيم، اما توافق جامع به سادگي به دست نخواهد آمد، زيرا آمريکا نمي تواند يک ايران قدرتمند را تحمل نمايد.
به گزارش خبرگزاري موج از قم ، رئيس جامعه المصطفي در ديدار «الهام اکرم اف»، سفير ازبکستان در جمهوري اسلامي ايران که در ساختمان مرکزي المصطفي در قم برگزارشد به معرفي قم به عنوان پايتخت علمي و فرهنگي ايران پرداخت و ابراز داشت: امام خميني(ره) در قم پرورش يافت و انقلاب اسلامي نيز از اين شهر آغاز شد. قم داراي چند قرن سابقه تمدني است و مهم ترين پايگاه حوزه علميه تشيع و جزء حوزه هاي اصلي جهان اسلام به شمار مي آيد.
وي با اشاره به فعاليت بيش از 200 موسسه و نهاد علمي و آموزشي در شهر قم، خاطرنشان کرد: بيش از صد هزار نفر در حوزه هاي علوم اسلامي قم مشغول به تحصيل هستند و بسياري از مراجع تقليد و شخصيت هاي بزرگ علمي و ديني در اين شهر حضور دارند.
حجت الاسلام والمسلمين اعرافي ، قم را پيشتاز توليد کتاب در حوزه علوم اسلامي در ايران برشمرد و افزود: در سال هاي اخير، تحول عظيمي در نظام آموزشي قم رخ داده و رشته هاي متنوعي در زمينه علوم اسلامي و انساني با نگاه اسلامي، تأسيس و سامان دهي شده است.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه، جامعة المصطفي را يکي از مهم ترين نهادهاي قم و کشور در بخش بين المللي دانست و يادآور شد: جامعة المصطفي حدود 30 هزار دانش آموخته دارد و همين تعداد نيز از صد مليت در واحدهاي داخل و خارج از کشور المصطفي مشغول به تحصيل هستند. در جامعة المصطفي 150 رشته و گرايش علمي در سطوح مختلف ارائه مي گردد.
رئيس جامعة المصطفي، تأکيد بر نگاه عقلاني در اسلام، ايجاد تعامل سازنده ميان اقوام و فرهنگ ها، تقريب مذاهب اسلامي، پرهيز از تندروي و خشونت و ايجاد گفتگو ميان مذاهب را از راهبردهاي المصطفي برشمرد و افزود: دانش پژوهان ما ضمن آشنايي با معارف اسلامي، با علوم جديد و تکنولوژي هاي نو در حوزه هاي علوم انساني آشنا مي شوند و مهارت هايي را که براي خود و جامعه شان مفيد است مي آموزند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي، در بخش ديگري از سخنان خود، با اشاره به تمديد مذاکرات هسته اي ميان ايران و کشورهاي گروه 1+5، تصريح کرد: همانگونه که مقام معظم رهبري فرمودند، ما با ادامه مذاکرات مشکلي نداريم و اهل گفتگو هستيم، اما توافق جامع به سادگي به دست نخواهد آمد، زيرا آمريکا نمي تواند يک ايران قدرتمند را تحمل نمايد.
حجت الاسلام والمسلمين اعرافي ضمن انتقاد از سياست برخي دولت هاي غربي در تعامل با جمهوري اسلامي ايران، ابراز داشت: جمهوري اسلامي ايران پيشرفت هاي عظيمي در علوم و فناوري هاي جديد داشته است اما غربي ها از هر پيشرفتي که زير نظر آنان نباشد، هراس دارند. جمهوري اسلامي ايران همواره آماده مذاکره و گفتگو درباره مسائل مختلف است ولي اگر غرب به دنبال آن باشد که ايران از فناوري هسته اي دست بکشد، هرگز توافقي حاصل نخواهد شد.
رئيس المصطفي، در پايان، تعاملات علمي را پايه و اساس ارتباط ميان کشورها دانست و ضمن اعلام آمادگي جامعة المصطفي براي افزايش همکاري هاي علمي با جامعه علمي ازبکستان، عنوان داشت: ما همواره دانش پژوهان خود را براي افزايش ارتباط با سفارتخانه هاي کشورهاي متبوع خود، شرکت در انتخابات، آموزش زبان مادري به فرزندان و... تشويق مي نماييم.
تمايل مردم به اسلام شدت يافته است
سفير ازبکستان نيز در اين ديدار ضمن ابراز خرسندي از حضور در قم و بازديد از جامعة المصطفي، ابراز داشت: در ازبکستان هرچند دين از سياست جداست؛ اما پس از فروپاشي شوروي و استقلال ازبکستان، تمايل مردم به اسلام شدت يافته است.
وي با اشاره به روابط حسنه ميان ايران و ازبکستان، اظهار داشت: حدود ده سال پيش دانشگاه اسلامي بزرگي در شهر تاشکند ازبکستان تأسيس شد و هم اکنون اين شهر مرکز علوم اسلامي در ازبکستان به شمار مي آيد و مي تواند موجب افزايش روابط علمي ميان ايران و ازبکستان باشد.
آقاي الهام اکرم اف با ابراز نگراني از شکل گيري گروه هاي تندور در کشورهاي اسلامي، عنوان داشت: برخي با پرچم اسلام، دست به تندروي و گسترش خشونت در جهان مي زنند. شکل گيري گروه هاي افراطي مانند القاعده، داعش و... از مشکلات امروز جهان اسلام به شمار مي آيد و به همين دليل ميان ايران و ازبکستان توافق نامه مبارزه عليه تروريسم بين المللي امضاء شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]