تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس به آنچه می ‏داند عمل كند، خداوند دانش آنچه را كه نمی ‏داند به او ارزانى م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819471111




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تقويت اعتقادات و ارزش‌هاي ديني، بهترين عامل براي ايجاد انگيزه است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱۵ آذر ۱۳۹۳ (۱۷:۲۱ب.ظ)
آيت‌الله مصباح يزدي: تقويت اعتقادات و ارزش‌هاي ديني، بهترين عامل براي ايجاد انگيزه است عضو مجلس خبرگان رهبري گفت: ترويج حس دين‌داري نيز از عواملي است که مي‌تواند سبب ايجاد انگيزه براي پيشرفت علمي در بين افراد دين‌دار شود.
به گزارش خبرگزاري موج از قم، رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) در جمع تعدادي از مسئولان بنياد علم و فناوري پرديس اظهار کرد: خداي متعال را شاکر هستيم که به دانشمندان کشور و به خصوص جوانان بعد از انقلاب توفيقاتي را براي کسب علم و تکنولوژي داده است که قبل از انقلاب حتي تصور آن نيز غير ممکن بود؛ چه برسد به تحقق آن.
آيت‌الله مصباح يزدي در ادامه با بيان اين‌که با تحليل اين پيشرفت‌هاي علمي مي‌توان عواملي که سبب تحقق اين پيشرفت‌ها شده و يا احيانا موانعي که در مسير بوده را شناسايي کرد تا بتوان در آينده مسير بهتري را پيمود، خاطرنشان کرد: عامل اول وجود استعداد خدادادي در کشور است که هيچ عامل اختياري در آن نقش نداشته و بايد خداوند را به خاطر اين نعمت شاکر بود. البته از گذشته تا کنون شواهد نيز نشان داده است که اين منطقه داراي استعدادي‌هاي خاصي است که حتي با برخي از همسايگانش نيز قابل مقايسه نيست.
وي عامل دوم را خودباوري و روحيه «ما مي‌توانيم» دانست و افزود: تحول در جوانان اين مرز و بوم و شکل گيري اين روحيه در پرتو پيروزي انقلاب اسلامي و به برکت وجود امام خميني (ره) حاصل شد و مي‌توان گفت که در هيچ برهه‌اي، چنين تحولي در ايجاد روحيه خود باوري سابقه نداشته است.
عضو خبرگان رهبري اظهار کرد: اين در حالي است که اگر نگوييم در رژيم گذشته سعي مي‌شد تا اين روحيه در مردم از بين برود، حداقل هيچ تلاشي براي رشد اين روحيه نيز انجام نگرفت؛ البته همواره کشور‌هاي بزرگ دنيا نيز سعي داشته‌اند تا به مردم چنين القاء کنند که آن‌ها هرگز نمي‌توانند کاري را خودشان انجام دهند.
وي با اشاره به ذکر خاطره‌اي اظهار کرد: به عنوان مثال در جريان نهضت ملي شدن نفت، آيت‌الله کاشاني در اين مسير زحمت کشيدند – هر چند ملي مذهبي‌ها نيز فعاليت‌هايي کردند – و حتي در ايام محرم در منبر خود از مردم خواستند تا براي تحقق اين امر نماز جعفر را بخوانند اما در همان زمان، نخست وزير وقت مي‌گفت به فرض هم که صنعت نفت ملي شود، چه کسي مي‌تواند آن را اداره کند؛ ما که هنوز نمي‌توانيم حتي يک لولهنگ بسازيم.
آيت‌الله مصباح يزدي شرايط اجتماعي و وجود منابع و امکانات را عامل سوم دانست و افزود: البته در اين راستا دولت‌ها موظف بوده و نقش بيشتري براي تشويق و اهتمام به اين امر داشته‌اند و البته در دوران بعد از انقلاب و به خصوص دهه اخير، اين مسئله رشد جهش‌واري را داشته است.
وي با اشاره به امکان تحليل اين پيشرفت‌ها از بعد فرهنگي اضافه کرد: به غير از مسئله خودباوري که به نوعي عامل فرهنگي است، عوامل ديگر فرهنگي در اين امر سهيم هستند و نقش دارند.
آيت‌الله مصباح يزدي افزود: در کشور ما دانشجو‌ها و افراد مستعد زيادي وجود دارند، اما چند درصد از آن‌ها احساس مسئوليت کرده و نيروي خود را در اين راستا به کار مي‌گيرند. در واقع عامل ايجاد انگيزه براي به کارگيري استعداد‌ها يکي از عوامل فرهنگي است.
وي ادامه داد: ايجاد غيرت و انگيزه‌اي که جوانان را به تلاش در راستاي پيشرفت، به جان خريدن برخي مشکلات و سختي‌ها و دل‌کندن از برخي خوشي‌ها وا دارد، مي‌تواند با عوامل متعددي صورت گيرد، از جمله اين امور که در دنيا رواج يافته است و در کشور ما نيز کمابيش وجود دارد، ترويج حس ناسيوناليستي و ملي‌گرايي است.
عضو خبرگان رهبري با بيان اينکه البته حب وطن، امري فطري است، اين سئوال را مطرح کرد که آيا تنها راه ايجاد انگيزه در جوانان استفاده از حس ناسيوناليستي است و آيا اين روش، همواره مي‌تواند تأثير داشته باشد؟
وي خاطرنشان کرد: هر چند وطن دوستي امري فطري است و هرگز به کلي از بين نمي‌رود، اما عوامل مختلفي مي‌تواند سبب ضعف آن بشود؛ از جمله رسيدن به مال و ثروت از راه خيانت به کشور. از طرف ديگر تبليغات شديدي نيز براي جهاني شدن و برداشته شدن مرز‌ها و يکي شدن فرهنگ‌ها مي‌شود که مي‌تواند اين عامل را تضعيف و کارآيي آن را کم کند.
آيت‌الله مصباح يزدي با اشاره به اينکه ترويج حس دين‌داري نيز از ديگر عواملي است که مي‌تواند سبب ايجاد انگيزه براي پيشرفت علمي در بين افراد دين‌دار شود، اظهار کرد: به عنوان نمونه برخي از مصلحين جهان سعي کردند تا به ترويج فرهنگ اسلامي بپردازند و در سايه آن قدرتمند شوند و حتي در گذشته برخي از کشور‌ها به اتحاد سياسي ميان برخي کشورهاي اسلامي نيز دست زدند، البته اين روش مبتني بر اين است که اولا مردم باور کنند که دين‌داري افتخار است و ثانيا اسلام دين برتر است، لذا بخواهند در مقابل غير مسلمانان، هويت اسلامي خود را معرفي کنند.
وي با اشاره به اينکه اين عامل هر چند بي‌اثر نيست، اما مقدمه‌اي طولاني دارد، خاطرنشان کرد: باز هم در اين‌جا بايد از امام (ره) به عنوان پرچمدار احياي دين در جهان ياد کرد، چرا که با پيروزي انقلاب اسلامي، دين را در جهان احيا کرد و موجب شد که دين‌داري در جهان مايه افتخار تلقي شود؛ لذا رئيس‌جمهور اتريش نيز گفت بعد از پيروزي انقلاب اسلامي به دين‌داري خودم افتخار مي‌کنم.
استاد اخلاق حوزه علميه قم خاطرنشان کرد: البته بايد توجه داشت که ترويج فرهنگ اسلامي براي به رخ‌کشيدن هويت اسلامي در مقابل غير ‌مسلمانان نيز به نوعي شبيه به ناسيوناليسم در سطحي وسيع‌تر است.
وي خاطرنشان کرد: به جاي اين امور مي‌توان واقعيتي را يافت که جايگزين اين عوامل شود و براي ايجاد انگيزه بسيار مؤثر بوده و هرگز نيز تضعيف نشود که البته اين عامل هم ريشه در معرفت ديني دارد.
آيت‌الله مصباح يزدي خاطرنشان کرد: اين مسئله که ما بفهميم که هستيم و وظيفه ما در نظام هستي چيست و تا کجا مي‌توانيم پيش برويم و چه وظيفه‌اي در مقابل خالق و منعم حقيقي داريم، عامل بسيار مهمي است که مي‌تواند هر جامعه‌اي را در زمينه‌هاي مختلف علمي، اخلاق، ايثار و گذشت، شجاعت و... به پيش ببرد؛ اما متأسفانه اين مسئله در فرهنگ ما هنوز جاي خود را پيدا نکرده است و با وجود اينکه نزديک به 40 سال از انقلاب اسلامي مي‌گذرد، اين مسئله جاي خود را باز نکرده است.
وي افزود: عوامل ديگر به غير از اين عامل فرهنگي، نمي‌توانند همواره کارساز باشند و حتي به فرض اگر يک دانشمند، اختراعي انجام دهد که قرار باشد به عنوان افتخار ايران به شمار رود و جايزه 500 هزار دلاري هم به وي داده شود، هيچ تضميني وجود ندارد که وي اختراع خود را براي گرفتن جايزه 600 هزار دلاري که نهاد خارجي ديگري به وي مي‌پردازد، نفروشد؛ اما اگر عامل فرهنگي مذکور در وي تقويت شده باشد و خود را در برابر خدا متعهد بداند، حتي اگر جايزه‌اي نيز در کار نباشد، براي انجام وظيفه خود در مقابل خدا و نظام اسلامي، در راستاي پيشرفت اين کشور به کار خواهد گرفت.
عضو خبرگان رهبري خاطرنشان کرد: اساس انسانيت انسان در باور‌ها و ارزش‌هاي وي خلاصه مي‌شود؛ بسيار به جاست که در کنار فعاليت‌هايي که براي پيشرفت علمي صورت مي‌گيرد و بسيار قابل تحسين هم هست، اين عامل فرهنگي تقويت شود.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن