واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بورک : در غرب نگاه تحقیر آمیزی به ورزش زنان وجود دارد تهران – ایرنا – مدیر بخش رسانه ای فدراسیون بین المللی ورزش های دانشگاهی (فیزو ) در رسانه های غربی و آلمان نگاه تحقیر آمیزی به ورزش زنان وجود دارد و اغلب زنان را با نام کوچک آنان و یا عناوین چون دختر یا کوچولو مورد خطاب قرار می دهند.
به گزارش ایرنا ورونا بورک استاد دانشگاه توبینگن آلمان در نشست تخصصی رسانه و ورزش بانوان در سومین سمینار علمی – ورزشی زن ، ورزش و سانه گفت: متاسفانه مردان در سطوح مختلف چون شورای سردبیر ، سردبیری گروه های خبری و همچنین در حوزه تبلیغات مدیریت را به عهده دارند، بنابراین مردان تصمیم می گیرند چه حوزه های را پوشش دهند ، راجع به چه کسانی بنویسند و چه اندازه به هر موضوع ورزشی یا رشته ای بپردازند.
وی اظهار داشت معتقد است تفاوت جدید در نمایش رسانه ای ورزش زنان و مردان در جهان وجود دارد ودلیل این تفاوت آن است که رسانه های ورزشی زیر سلطه مدیریت مردانه قرار دارند.
وی اضافه کرد: در رسانه های غربی و آلمان نگاه تحقیر آمیزی به ورزش زنان وجود دارد و اغلب زنان را با نام کوچک آنان و یا عناوین چون دختر یا کوچولو مورد خطاب قرار می دهند و بیش از آنکه توانایی های آنان و رشته تخصصی شان توجه کنند به مسایل غیر حرفه ای یا زندگی خصوصی زنان ورزشکار می پردازند.
این مدیر رسانه ای همچنین گفت: در آلمان پوشش رسانه ای به خواست مخاطب یا همان مردم توجه می کند و در این کشور بیشتر مخاطبان ورزشی مردان هستند و بر این اساس اخبار مطابق خواست مخاطبان تهیه و تولید می شود.
** مینو بدیعی : ورزش همگانی باید از حد یک نگاه فانتری خارج شود
استاد دانشگاه و روزنامه نگار نیز در این نشست گفت: با توجه به اینکه زنان موثرترین شاخص در تربیت و سلامت نسل آینده هر جامعه محسوب می شوند باید ورزش همگانی در کشور به صورت جدی مورد توجه قرار گرفته و از نگاه فانتزی به این بعد از ورزش زنان باید به شدت اجتناب شود.
وی ادامه داد: با قرار دادن چند دستگاه ورزشی در هر منطقه شهرداری نباید انتظار توسعه ورزش همگانی را میان زنان داشته باشیم زیرا باید در کنار ابزار و تجهیزات فضای مناسب برای ورزش زنان ایجاد شود تا بتوانند در فضایی امن و مناسب به انجام فعالیت های ورزشی بپردازند.
این روزنامه نگار ادامه داد: با تمام محدودیت هایی که در حوزه ورزش زنان وجود دارد هیچ وقت تبلیغات مناسبی درباره ورزش زنان وجود ندارد و مورد حمایت جدی قرار نمی گیرد.
وی با یادآوری اینکه ایران برای کسب میزیانی بازی های آسیایی مجموعه آزادی را افتتاح کرد، گفت : هدف در آن مقطع نشان دادن توجه به ورزش بود اما حضور کمرنگ زنان حکایت از نامناسب بودن وضعیت ورزش ایران بود.
بدیعی اظهار داشت: در مجموع با گذشت بیش از 60 سال از آن زمان و با وجود توسعه ورزش زنان در کشور متاسفانه زنان همچنان حضور کمرنگی در رسانه دیداری و شنیداری و همچنین مطبوعات دارند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: بیش از 30سال از تولید برنامه به عنوان ورزش و مردم در تلویزیون ایران می گذرد اما باید پرسید جایگاه ورزش زنان در این برنامه چیست و چند درصد این برنامه به ورزش زنان می پردازد؟.
وی گفت: در کل رسانه می تواند نقش و جایگاه موثری در توسعه ورزش زنان داشته باشد.
نائب رییس انجمن ورزش نویسان در این نشست همچنین اظهار داشت: اگر ورزش ایران امروز در جهان به جایگاهی رسیده به کمک رسانه ها بوده اما متاسفانه همیشه پوشش ورزش زنان و مردان حتی در رسانه های خارجی در سطحی برابر انجام نمی شود.
حمید قاسمی با بیان اینکه سهم ورزش زنان در رسانه های خارجی بین 7 تا 14 درصد است گفت: براساس تحقیقاتی که درباره سهم ورزشی زنان در مطبوعات ایران بین سال های 1350تا 1393 از زیر صفر به 3/4 درصد رسیده است.
وی افزود: البته در رویدادهای مهمی چون المپیک ها و بازی های آسیایی سهم ورزش زنان در رسانه های و مطبوعات حتی به 9 درصد نیز رسیده که به صورت مقطعی بوده است .
قاسمی اضافه کرد: سهم ورزش زنان در رادیو از زیر صفر در سال 1381به 6 درصد در سال 1393 رسیده است و این درحالی است که سهم ورزش زنان در سانه های تصویری از زیر یک درصد در سال 72 به 5/3درصد درسال 93 رسیده است.
قاسمی با بیان اینکه این یک چالش جهانی است و سهم ورزش زنان همیشه کمتر ازسهم مردان است گفت: ورزش اغلب با رویکرد مردانه مطرح می شود و درساختارورزشی اصولازنان کمنربه عنوان دبیریاسردبیر ورزشی فعالیت می کنند.
وی در عین حال متذکر شد:در هر حال طی سال های اخیر شاهد روند رو به جلو در ورزش زنان بوده ایم و سهم زنان چه در ورزش وچه در رسانه ها یک نرخ صعودی داشته و قطعا برای ادامه این روند نیاز به خلاقیت و کار آفرینی در حوزه ورزش داریم.
دبیرکل انجمن نویسندگان،خبرنگاران و عکاسان ورزشی نیز در این نشست به توسعه شبکه های اجتماعی اشاره کرد وگفت: رسانه ها با توجه به سرعتی که در روند توسعه دارند فضای بیشتری را به ورزش زنان اختصاص دهند.
میثم زمان آبادی گفت:رسانه ها امروز ارزانتر،ساده تر و در دسترس عموم قرار دارد که باید از این فرصت برای افزایش سهم زنان از رسانه استفاده کرد.
**1828 **1908
15/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]