محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844596437
بودجهبندی به شیوه مریض فعلی، فقط مُسکن دردهای کوتاهمدت است/ ضرورت صرفهجویی در مصارف غیرضروری برای ایجاد توازن در بودجه کشور
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: توکلی در نامهای به دولتمردان و نمایندگان مطرح کرد
بودجهبندی به شیوه مریض فعلی، فقط مُسکن دردهای کوتاهمدت است/ ضرورت صرفهجویی در مصارف غیرضروری برای ایجاد توازن در بودجه کشور
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس در نامهای خطاب به دولتمردان و نمایندگان مجلس نوشت :صرفه جویی در مصارف واقعا غیرضروری از یک طرف و افزایش منابع غیرنفتی و مالیات ستانی از بخشهای غیرشفاف یا غیرسمی و رسمی از طرف دیگر برای ایجاد توازن در بودجه کشور ضروری است.
به گزارش حوزه پارلمان باشگاه خبرنگاران، احمد توکلی در آستانه ارایه بودجه سال آتی به مجلس در نامهای خطاب به دولتمردان و نمایندگان مجلس به آسیبشناسی بودجه در سنوات گذشته پرداخت و چند توصیه برای تنظیم بودجه ۹۴ پیشنهاد کرد.
متن نامه توکلی به دولتمردان و نمایندگان مجلس به شرح ذیل است:
۱- در چند هفته اخیر و با کاهش قیمت نفت، بار دیگر این سوال مطرح شد که آیا بودجه کشور کسری خواهد داشت یا خیر؟
توسط مقامات قوه مجریه به طور قاطع بیان شد که بودجه کسری ندارد. مشابه همین اظهارات در مورد لوایح و قوانین سالهای گذشته نیز به گوش میرسید و در مورد لایحه سال آینده نیز بیان شده است.
به هر حال، به عنوان مثال در مورد بودجه سال جاری، از دو صورت خارج نیست، یا مقداری درآمد مازاد بر هزینهها در بودجه ۹۳ پیش بینی شده بود که حالا عدم تحقق آنها جای نگرانی ندارد و یا مقداری مخارج غیر ضروری در بودجه پیش بینی شده بود که حالا عدم انجام آن مخارج، ضرری به کشور نمیزند. در هر دو صورت، نتیجه یکسان خواهد بود: دولت به هنگام تهیه بودجه ۹۳ و مجلس شورای اسلامی در رسیدگی و تصویب آن دقت لازم را نداشتهاند. البته کشور به تازگی به این بلیه گرفتار نشده است بلکه متاسفانه چهار دهه است که در چنین گردابی قرار گرفته است.
۲- واقعیت آن است که به لحاظ حسابداری، بودجه کشور هیچگاه کسری نداشته است، زیرا همیشه با استفاده از افزایش قیمت ارز یا متغیرهای متعادل کننده دیگر مرتبط با چگونگی فروش نفت و تبدیل آن به ریال و یا چگونگی یا سهم استفاده از درآمدهای حاصل از نفت، در سمت منابع، و استفاده از سازوکار تخصیص به هنگام اجرای بودجه (و به صورت دقیقتر، عدم تخصیص)، بودجه ظاهرا متعادل بسته و اجرا شده است. بنابراین با چنین سازوکاری، سخن از عدم کسری بودجه نه افتخار است و نه مبنای نظری درستی دارد.
در حقیقت، معنای دقیق نداشتن کسری بودجه این است که اساسا بودجهای وجود ندارد. در مالیه عمومی جدید، بودجه، برنامه مالی و عملیاتی دولت هاست. سمت منابع این بودجه، درآمدهای عمومی و متعلق به مردم است که دولت به واسطه حاکمیت، حق دخل و تصرف آنها را دارد و سمت مصارف، هزینه انجام وظایفی است که به موجب قانون برعهده دولت گذاشته شده است. اولین وظیفه دولت و مجلس در مقابل منابع و مصارف عمومی دولت در دولتهای لائیک، پاسخگویی به مردم و در کشور اسلامی ما، در مقابل خدا و مردم است. از این روست که در دانش مالیه عمومی، انضباط مالی را مهمترین کارکرد بودجه میدانند و پس از برقراری انضباط مالی است که تخصیص منابع به اولویتها و ایجاد کارایی عملیاتی مطرح میشود.
۳- واقعیت آن است که در مجموع، هم به دلیل کاهش قیمت نفت و هم به دلیل عدم وصول همه منابع غیرنفتی پیش بینی شده در بودجه، کسری وجود دارد (در همه سالها وجود داشته است). اما در اجرا با سازوکار عدم تخصیص، تراز حسابداری بین منابع و مصارف برقرار میشود. معنای این روش آن است که:
• برای ما، هزینه عدم النفع صدها هزار میلیاردتومان که صرف طرحهای عمرانی نیمه تمام شده است و به دلیل عدم تحقق منابع، قادر نیستیم برای انجام کار به آنها پول بدهیم، چندان مهم نیست.
• هزینه تاخیر طرحهای عمرانی را در محاسبات لحاظ نمیکنیم. (طبق محاسبات مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، در فاصله سالهای ۱۳۸۱ تا ۱۳۹۲ از حدود ۱۶۰ هزار میلیارد تومانی که به طرحهای عمرانی پرداخت شده است، بیش از ۶۳ هزار میلیارد تومان، یعنی حدود ۴۰ درصد، هزینه تاخیر در طرحها بوده و به عبارت دیگر، صرف تأخیر در طرحهایی شده است که در موعد مقرر خاتمه نیافتهاند و از ۵۵۰۰ طرح که قرار بوده خاتمه پیدا کند، فقط ۱۴۰۰ طرح خاتمه یافته است).
• برای فعالیتهایی در بودجه منابع پیش بینی میشود که انجام دادن یا ندادن آنها چندان فرقی باهم نمیکند.
با روشی که ما به کار میبریم، همه کشورها میتوانند بگویند که هیچگاه کسری بودجه ندارند. اما چرا اینگونه نیست؟ پاسخ آن است که اگر بودجه برنامه مالی و عملیاتی دولت باشد، و کارکرد برقراری انضباط مالی (برآورد توام با احتیاط و دقت در منابع و کنترل حداکثری هزینهها) در تنظیم آن اصل باشد، آنگاه در مواجهه با کسری منابع دولت یا باید دولت از مجلس اجازه بگیرد که برخی وظایف خود را انجام ندهد و یا از روشهای دیگری از جمله استقراض از داخل یا خارج، کسری بودجه را جبران کند تا برنامهها و طرحهای خود را به موقع انجام دهد.
۴- مشکل در کشور ما پیچیدهتر است. در حقیقت کل منابع حاصل از نفتی که در بودجه استفاده میشود، کسری بودجه است و فاجعه بارتر آنکه هر بشکه نفتی که فروش میرود، در یک نرخ ارزی ضرب میشود که دولت تعیین کننده آن است و متاسفانه دولتها در ایران برای پوشش دادن این کسری بودجه؛ عمدتا با ارز بازی کردهاند. ریشه اصلی نوسانات ارزی در کشور، ریشه اصلی چاپ پول و افزایش نقدینگی و ریشه اصلی خیلی از بیماریهای دیگر اقتصاد، این نوع تامین کسری بودجه است و باید با آن مقابله کرد. این مقابله، به خصوص در موقعیتی که دشمن از این حربه در حال فشار آوردن به کشور، است، ضروریتر است.
به عنوان مثال، به هنگام تنظیم بودجه ۱۳۹۲، تحریمهای ظالمانه علیه کشور عملیاتی شده بود و صادرات نفت به نصف تقلیل یافته بود. دولت وقت با همین حربه، قیمت ارز مبنای محاسباتی بودجه را از ۱۲۵۰ تومان به ۲۴۵۰ تومان افزایش داد و با افزایش این منابع، بودجه سال ۱۳۹۳ را حداقل به قیمتهای اسمی انضباطی بست. این همان روشی بودکه درباره بودجه سال ۱۳۸۱ هم به کار گرفته شد. این کار، در دولتهای منتسب به هر دو جناح سیاسی کشور، مالیات ظالمانهای است که بر آحاد مردم بسته میشود. دولت بودجه خود را درست کرده اما اقتصاد کشور را ویران کرده است. کاربست همین روش در طی چهار دهه، و توسط دولتها و سیستمهای سیاسی و اقتصادی کاملا متفاوت بوده است که ارزش ۱۰۰۰ ریال را از ابتدای دهه ۵۰ به ۶ ریال در ابتدای دهه ۹۰ رسانده است. از عواقب همین روش است که در سال ۱۳۹۲، منابع لازم برای افزایش حقوق ۲۰ درصدی فراهم شد و حقوق یک کارمند از ۱ میلیون تومان به ۱ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان افزایش یافت، اما تورم ۳۵ درصدی، قدرت خرید ۱ میلیون و ۲۵۰ هزار تومان را به ۸۱۲ هزار تومان کاهش داد.
۵- در تلاطم اخیر نرخ ارز، سیگنال قوی دولتی برای افزایش نرخ ارز در بودجه دولت، در کنار عوامل روانی، موثر بوده است. در وضعیتی که دولت به عنوان قویترین عرضه کننده ارز اعلام میکند که دلار را گرانتر خواهد فروخت، انتظار از عوامل کوچک کمتر تأثیرگزار در بازار تقاضا و عرضه برای ثابت ماندن نرخ، حتی اگر موفق باشد، موقتی است و در نهایت تعدیل خواهد شد، اگرچه از مسئولیت دولت برای جلوگیری از اقدامات تشدید کننده این روند نمیکاهد. در واقع، نشانگان بیماری کسری بودجه غیرنفتی به صورت سرفههای مکرر در بازار ارز بروز کرده و درمان نیز صرفا کنترل نشانگان بیماری یا جلوگیری از در معرض بادهای سرد قرار گرفتن فرد سرماخورده برای عدم تشدید بیماری نیست، اگرچه کمک کننده است، اما اصل بیماری باید درمان شود.
۶- کشور ما و بودجه ما اکنون به نمایندگانی و مسئولان واقعا نگران کسری بودجه غیرنفتی نیاز دارد. نمایندگان و مسئولانی که همچون باز شکاری، قدرتمند و بیرحمانه، بودجه را رصد کرده و ۱) مانع هرگونه افزایش خرج، بیشتر از دخل باشند و ۲) تا آنجا که میشود، از بخشهایی از اقتصاد که غیرشفاف هستند یا مالیات نمیدهند و...، برای افزایش درآمدهای غیرنفتی و متعادل کردن واقعی بودجه، درآمد کسب کنند تا درنهایت دو طرف غیرنفتی منابع و مصارف بودجه متعادل باشد و اساسا نیازی به بازی با ارز یا سهم بیشتر از درآمدهای نفتی برای متعادل کردن بودجه نباشد.
۷- بودجه بندی به شیوه مریض فعلی که ما از آن به بودجه بندی سلیقهای و غیرعلمی یاد میکنیم، از مسیر افزایش نرخ ارز یا افزایش سهم دولت از درآمدهای نفتی، فقط و فقط مسکن دردهای کوتاه مدت است و در دورهای بعدی تاثیرات آن، کل اقتصاد را از مسیر ایجاد تورم، افزایش هزینههای دولت و در نتیجه افزایش بیشتر کسری بودجه غیرنفتی بیمارتر میکند. این روش غیرعاقلانه، در کنار عواقب وخیم اقتصاد کلان، فساد زا نیز هست و از مسیر گسترش فاصله نرخ ارز رسمی و غیررسمی، رانتهای زیادی را نصیب عدهای خاص خواهد کرده است. ضمن اینکه در فواصل زمانی خاص نیاز به تعدیلهای قیمتی و هدفمندکردنهای متعدد و... را نیز درپی دارد.
۸- بازی با ارز برای متعادل سازی بودجه به جای کاهش مصارف و افزایش منابع غیرنفتی، در واقع تحمیل هزینه عدم اراده و کاهلی دولت مردان و مجلسیها، به کل اقتصاد است. هزینه اداره دولت و کارمندان را نباید کل اقتصاد، بازار و کسبه و در نهایت ۷۵ میلیون ایرانی بپردازند. هزینهای که در نهایت در دورهای بعدی و از قِبّل تورم ایجاد شده، از قدرت خرید کارمندان نیز میکاهد. مسئولان اساسا چنین حقی ندارند. این کاهلی، اقتصاد کشور را در مقابله با تهدیدات خارجی نیز آسیب پذیرتر میکند، چرا که به دشمن این ابزار داده میشود که با بازی با اهرم نفت، به طور مستقیم بر کسری بودجه کشور و نیز نرخ ارز تاثیر گذاشته و آن را متلاطم کند.
۹- عدم شفافیت مالیاتی، فرارهای مالیاتی و نیز عدم دریافت تمام و کمال مالیات از برخی بخشهای حاکمیتی، از مسیر ایجاد کسری بودجه غیرنفتی به افزایش نرخ ارز میانجامد. این نهادها از این مسیر در افزایش نرخ ارز و تحمیل هزینه به ۷۵ میلیون نفر در کشور مقصرند.
۱۰- بستن دست دولت از مسیر ایجاد مصارف مشخص برای منابع درآمدی مالیاتی و غیرمالیاتی و... که مکررا در جریان طرح لایحه تنظیم مقررات مالی دولت اتفاق افتاد و بعضا با پشتیبانی و لابی وزارتخانههای دولتی نیز همراه بود، مصداق بارز دیگری از این شیوه ناصواب است که امکان بودجه بندی درست و بدون کسری را از دولت میگیرد.
مجلس حق ندارد با اختصاصی سازی منابع درآمدی دولت به مصارف خاص، مقدمات افزایش کسری بودجه غیرنفتی را فراهم کرده و این بیماری و عوارض آن از قبیل تلاطم در نرخ ارز را تشدید کند. این شیوه خلاف اصل ۵۲ قانون اساسی است و از انجاکه در موارد مکرر، این تحمیل مصارف بدون پیش بینی منابع پایدار نیز بوده است، خلاف اصل ۷۵ قانون اساسی نیز میباشد.
در نهایت:
من و همفکرانم معقدیم نباید بیش از آنچه کسب میکنیم، مصرف کنیم. صرفه جویی در مصارف واقعا غیرضروری از یک طرف و افزایش منابع غیرنفتی و مالیات ستانی از بخشهای غیرشفاف یا غیرسمی و رسمی از طرف دیگر برای ایجاد توازن در بودجه کشور ضروری است. ما سعی میکنیم باز*های کسری بودجه کشور باشیم و خواستار ایجاد چنین جریانی در مجلس و دولت و محافل دانشگاهی کشور هستیم. سعادت ملت و کشور، و استقلال آن، در گرو این مساله است.
والسلام
* در ادبیات اقتصادی معمولا از دو نوع باز اقتصادی یاد میشود، باز پولی (Monetary hawk) و باز کسری بودجه (Deficit hawk). باز اولی بیانضباطی پولی را بر نمیتابد و باز دومی مبارزه با بیانضباطی مالی را اولویت و حتی مقدم بر بیانضباطی پولی میداند.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]
صفحات پیشنهادی
رئیس اداره آموزش و پرورش منطقه بردخون تاکید کرد ضرورت استفاده از شیوههای نوین آموزشی و پرورشی برای دانشآموزا
رئیس اداره آموزش و پرورش منطقه بردخون تاکید کردضرورت استفاده از شیوههای نوین آموزشی و پرورشی برای دانشآموزانرئیس اداره آموزش و پرورش منطقه بردخون گفت استفاده از شیوههای نوین آموزشی و پرورشی برای دانشآموزان باید مورد توجه جدی معلمان باشد به گزارش خبرگزاری فارس از بوشهر عباستوکلی: بودجه بندی از مسیر افزایش نرخ ارز فقط مسکن دردهای کوتاه مدت است
در نامه ای سرگشاده توکلی بودجه بندی از مسیر افزایش نرخ ارز فقط مسکن دردهای کوتاه مدت است تهران- ایرنا - احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بودجه بندی از مسیر افزایش نرخ ارز فقط و فقط مسکن دردهای کوتاه مدت است گفت صرفه جویی در مصارف غیرضروری افزاتکرار سیل در مازندران و ضرورت تامل و بازنگری در شیوه های پیشگیری
تکرار سیل در مازندران و ضرورت تامل و بازنگری در شیوه های پیشگیری نوشهر - ایرنا - بارش باران که به دلیل کم آبی های موجود در کشور موهبتی از سوی خداوند بزرگ برای ملت ایران محسوب می شود به دلیل مشکلات موجود و جدی گرفته نشدن پیشگیری همواره حوادث تلخ را رقم زده و خسارات سنگینی برجای گخالی بودن ۷۰ درصدی مخازن سدهای چهارمحال و بختیاری/ ضرورت صرفهجویی آب -
مهر گزارش می دهد خالی بودن ۷۰ درصدی مخازن سدهای چهارمحال و بختیاری ضرورت صرفهجویی آب شناسهٔ خبر 2434090 سهشنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۳ استانها > چهارمحال و بختیاری شهرکرد - اگرچه بارش های قابل توجه و خوبی در ابتدای سال زراعی جدید در چهارمحال و بختیاری اتفاق افتاد اما همچنان حمعاون وزیر تعاون مطرح کرد لزوم تخصصی شدن فعالیتها با مشارکت تعاونیها/ رونق بخشی به تولید با صرفهجویی
معاون وزیر تعاون مطرح کردلزوم تخصصی شدن فعالیتها با مشارکت تعاونیها رونق بخشی به تولید با صرفهجوییمعاون وزیر تعاون با اشاره به اهمیت همکاری بین تعاونیهای مختلف برای پر کردن ظرفیتهای خالی یکدیگر گفت تولید کنندگان و تعاونیهای تولیدی با صرفهجویی میتوانند تولیدشان را رونق دآغاز دورههای کوتاهمدت واحدمجازی دانشگاه آزاد |اخبار ایران و جهان
آغاز دورههای کوتاهمدت واحدمجازی دانشگاه آزاد پیشرفت روزافزون فناوری اطلاعات و ارتباطات و ظهور شبکه های اطلاع رسانی از جمله اینترنت اینترانت ابزارهای چندرسانه ای نوآوری هایی را در عرصه های آموزشی بدنبال داشته است بدین ترتیب که الگوهای سنتی یادگیری متحول و کاربران با حجم گسترتردد فقط با زنجیر چرخ
تردد فقط با زنجیر چرخ فرماندار شهرستان کوهرنگ در جمع خبر نگاران گفت این گردنه ها به علت بارش برف لغزنده است و رانندگانی که قصد عزیمت به این منطقه را دارند حتما خودروی خود را به زنجیر چرخ و تجهیزات زمستانی مجهزکنند به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر تردد درگردنه های چری و شاضرورت ایجاد اتصال خط آهن شاهرود - اینچه برون باهدف تسهیل در صادرات سمنان
چهارشنبه ۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۴۸ استاندار سمنان گفت برای ایجاد رونق بیشتر در بخشهای صادرات و تولید به دنبال وصل کردن خط راه آهن شاهرود به اینچه برون هستیم و اگر این اتفاق بیفتد در امر صادرات تسهیل خواهد شد به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه سمنان محمد وکیلی درتاکید روسای جمهور فرانسه و مصر بر ضرورت مبارزه با تروریسم
چهارشنبه ۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۷ ۴۸ روسای جمهور فرانسه و مصر در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی در پاریس بر ضرورت گسترش مبارزه با تروریسم تاکید کردند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی عبدالفتاح السیسی رئیس جمهوری مصر که برای دیدار با مسئولان فرانسوی بهآلمان: دستاوردهای بالای مذاکرات ضرورت تمدید را ایجاب کرد
آلمان دستاوردهای بالای مذاکرات ضرورت تمدید را ایجاب کرد برلین - ایرنا - سخنگوی وزارت امور خارجه آلمان گفت مذاکرات هسته ای ایران و 1 5 در یک سال گذشته بسیار مفید و سازنده بوده و دستاوردهای آن به اندازه ای است که ضرورت تمدید دوباره گفت و گوها برای دستیابی به توافق نهایی را ایجابحدادعادل مطرح کرد ضرورت ادامه موضوع الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به صورت نظاممند
حدادعادل مطرح کردضرورت ادامه موضوع الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به صورت نظاممندنماینده مجلس شورای اسلامی در جلسه شورای تخصصی تحول و ارتقای علوم انسانی گفت موضوع الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت باید مستمر و نظامند ادامه پیدا کند به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطمسئول امور هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بروجرد تأکید کرد ضرورت حمایت مسئولان از اکران انیمیشن رستم و سهراب
مسئول امور هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بروجرد تأکید کردضرورت حمایت مسئولان از اکران انیمیشن رستم و سهراب در بروجردمسئول امور هنری اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بروجرد گفت رویداد عظیم فرهنگی و هنری اکران انیمیشن رستم و سهراب در بروجرد نیازمند حمایت مسئولان فرهنگی است به گزارش خشیوهنامه اجرایی ارتقای فضای کسب و کار آذربایجان شرقی به تصویب رسید
شیوهنامه اجرایی ارتقای فضای کسب و کار آذربایجان شرقی به تصویب رسیدشیوهنامه اجرایی ارتقای فضای کسب و کار و سامانه پنجره واحد سرمایهگذاری استان در نشست ستاد ارتقای فضای کسب و کار با حضور استاندار آذربایجان شرقی به تصویب رسید به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز به نقل از روابط عمومیاین پیرزن فقط 11 سال دارد [+عکس]
این پیرزن فقط 11 سال دارد عکس آشناتی الیوت اسمیت دختر ۱۱ سالهای است که هفته پیش به خاطر بیماری خود در مدرسه مورد مواخذه قرار گرفت این دختر ۱۱ ساله که یک بیماری نادر دارد به خاطر پوشیدن کلاه گیس در نزدیکی اخراج از مدرسه بود جام جم سرا آشناتی الیوت اسمیت» دختر ۱۱ ساله&گزارش فارس از پشتپرده انتخابات برترینهای فوتبال آسیا فوتبال ایران جایی در ضیافت AFC ندارد/ نگاهها فقط به یک
گزارش فارس از پشتپرده انتخابات برترینهای فوتبال آسیافوتبال ایران جایی در ضیافت AFC ندارد نگاهها فقط به یک فوتسالیست طبق آخرین جمع بندیهای انجام شده در کنفدراسیون فوتبال آسیا امسال ایران به غیر از یک فوتسالیست شانسی برای حضور در جمع برترینهای آسیا را ندارد به گزارش خبرگزارسیمئونه: فقط به پیروزی مقابل المپیاکوس فکر می کنیم
سیمئونه فقط به پیروزی مقابل المپیاکوس فکر می کنیم دیگو سیمئونه سرمربی تیم اتلتیکومادرید می گوید در بازی مقابل المپیاکوس محکوم به پیروزی هستند به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران تیم فوتبال اتلتیکومادرید امشب در هفته پنجم رقابتهای لیگ قهرمانان اروپا به مصاف تیم المپیاکوس یشیوه حمایت بنیاد ملی بازیهای رایانهای تغییر میکند -
شیوه حمایت بنیاد ملی بازیهای رایانهای تغییر میکند مدیر واحد تولید بنیاد ملی بازیهای رایانهای به تغییر فرایند حمایتی این بنیاد در سالجاری اشاره کرد و گفت بازیهای رایانهای باغ وحش من و آریو از پروژههای مشارکتی باقی مانده از سال گذشته بودند که مورد حمایت بنیاد قرار می-
سیاسی
پربازدیدترینها